X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Martyna8888 Znajoma

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety "objawy" ktore podawalam i myslalam ze cos oznaczaja ustapily calkowicie, od samego rana zadnego bolu, zadnego klucia, a i temperatura spadla 36,7 :/ Myslalam ze skoro przez 5 dni dzialy sie takie "rzeczy: a nigdy ich wczesniej nie doswiadczalam to ze moze sie udalo, az tu nagle dzisiaj NIC kompletnie, ale przeciez sobie tego nie uroilam :/ Termin spodziewanej @ jutro wiec znajac moje szczescie przyjdzie...

xnw443r8o36071zr.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam kciuki, żeby jednak się udało! :)

Martyna8888 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • minnie_ Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też trzymam kciuki, żeby jednak @ nie przyszła!

Martyna8888 lubi tę wiadomość

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) i ja się przyłączam:)To mój drugi post na tym forum. Piszę do Was, gdyż od bardzo dawna śledziłam forum. Chciałam się Was poradzić w paru kwestiach.
    To mój drugi cykl CLO, w 11 dc miałam dwa pęcherzyki 16 i 18 mm na prawym jajniku, a na lewym drobizna, endometrium było 9,2 mm. 12 dc miałam podany ovitrelle. 18 dc byłam na monitoringu (dziwię się, że tak późno dr kazał mi przyjść, no ale ;)) no i okazało się, że pękły oba pęcherzyki, że jest stigma (dwie, jeśli dobrze zrozumiałam) i że jest płyn w zatoce douglassa - wg. pani dr owulacja była.
    Jednak 18dc wieczorem po wizycie dostałam silnego bólu gardła i w nocy gorączkowałam :( dziś jest 20 dc mam podwyższoną temperaturę i ogólne osłabienie. Na ten ból gardła brałam neo angin i tamtum verde i zaraz na drugi dzień przestało boleć.
    Moje pytanie:
    Czy są szanse na zapłodnienie przy tym gardle i gorączce? :( Tak bardzo oczekuję maleństwa... staramy się już 8 miesięcy... u Męża wszystko ok. Ja nie miałam owulacji, gdyż mam cechy pco... Takie dwa pęcherzyki to chyba już szansa jest????
    dodam, że mam straszne gazy... i powiększone sutki ale nic nie boli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 18:22

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca spokojnie mam to samo... Tylko nie biorę żadnego ivitrele co to? mierz rano temperaturę jak jest 36.9 -37 to dobry znak;-) na tym etapie ból gardła nie szkodzi i możesz wziąść leki. Zbadaj progesteron na jakim poziomie jest to jest bardzo ważne przy pco.

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Od 10 dnia cyklu? Czemu tak dziwnie? Od 16 się bierze bo 10 jest owulacja i jeśli weźmiesz to ja zatrzymasz..
    basia7777, tak mi lekarka poleciła tak biorę, nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Mam niski progesteron i on jest po to, aby była owulacja. Ponieważ jest to mój pierwszy cykl z pełnym kontrolowaniem wszystkiego, robię już od 7 dnia cyklu testy owulacyjne i nic na razie. Zresztą ja mam cykle 30 dniowe, więc chyba 10 dzień cyklu to nie owulacja. Ale jeżeli macie jakieś doświadczenia to dawajcie znać, bo niedługo wybieram się na kontrolę a w 23 dc robię wyniki progesteronu, aby sprawdzić czy jest jakaś poprawa.
    Ale się na naszym forum posypało dzidziusiów. Bociany przylatują to pewnie dlatego. Wszystkim kobietki bardzo gratuluję :)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co z całą pewnością za wcześnie. Jeśli owulacja jest w 10 dniu cyklu i weźmiesz progesteron to ja zatrzymasz na 100% lekarka mi nie chce dać duphaston bo boi się że poda za wcześnie. Dziwne..duphaston wzięty za wcześnie działa odwrotnie poronnie... Poczytaj na forach wszędzie biorą od 16 po owulacji nie w dzień owulacji bo wtedy ja zatrzymujesz...

Elvi lubi tę wiadomość

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm, właśnie czytam i rzeczywiście jestem jakimś odosobnionym przypadkiem. Tylko jak mam czekać na owulacje, jak mam niski progesteron, który powoduje, że jej nie mam. Boje się, że kolejny cykl zakończy się niepowodzeniem. Co mam robić dziewczyny???

Może poczekać, robić testy owulacyjne każdego dnia i jak jakimś cudem pojawi się owulacja to zacząć brać dopiero wtedy luteinę??? Pomóżcie :)

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron nalezy brac ok 2-3 dni po skoku temp

Elvi lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak spróbuję, robię każdego dnia testy owulacyjne, bo jakoś nie umiem sprawdzać objawów, mało kiedy miewam bóle jajników. Zauważyłam przed chwilą upławy typowo owulacyjne, ale to możliwe aby już się pojawiły mimo, że wynik testu owulacyjnego dzisiaj jest negatywny?! A może upławy pojawiają się na kilka dni przed owulacją?? Jak to jest. Mam tyle pytań i Was zamęczam, także dziękuję z góry za każdą informację i komentarz :)

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi wrote:
    Chyba tak spróbuję, robię każdego dnia testy owulacyjne, bo jakoś nie umiem sprawdzać objawów, mało kiedy miewam bóle jajników. Zauważyłam przed chwilą upławy typowo owulacyjne, ale to możliwe aby już się pojawiły mimo, że wynik testu owulacyjnego dzisiaj jest negatywny?! A może upławy pojawiają się na kilka dni przed owulacją?? Jak to jest. Mam tyle pytań i Was zamęczam, także dziękuję z góry za każdą informację i komentarz :)
    Masz regularne cykle? Jesli tak to odlicz od konca ok 14 dni I wyjdzie Ci dzien owulacji +/- 3 dni. Mnie w klinice pytano czy mam objawy owu.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj miałam usg widzieliśmy z M maluszka, nie wiem czy puszka coli spowodowała to, że był tak strasznie ruchliwy hehe jeżeli chodzi o anatomie płodu to wszystko jest prawidłowe, serduszko ładnie bije, śmiejemy się że nos po moim M bo taki wyraźny ;) lekarz nie zlecił mi żadnych badań dodatkowych, robiłybyście test PAPPA??
    Bąbelek na 12t0d ma 55,2mm a przezierność karkowa wynosi 0,86mm.

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory miałam regularne chociaż 30 dniowe, moja gin stwierdziła, że mogłyby być krótsze... I jak dała mi tą luteinę to się skróciły, ale a to plamiłam, a to miałam co 17 dni... masakra. Miesiąc temu odstawiłam luteinę i znów powróciło mi do 30 dniowych. A teraz jest ten cykl, kiedy nie wiem już co mam robić... Zwłaszcza, że jajniki mnie bolą także może coś drgnęło i będę miała owulację :) Chociaż męża nie będzie (niestety wraca za tydzień) to przynajmniej wiem, że coś się dzieje :)

Tak się zastanawiam, że może wrzucić na luz i olać luteinę.... Sama nie wiem... już nie mam siły jeździć po ginekologach. Jeden każe na wczasy jechać, inny źle przepisuje leki... a ten, który leczył mnie przed pierwszą ciążą wyprowadził się na Śląsk...

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel, super, że wszystko dobrze... takie USG są bardzo stresujące... Ale męża miałaś ze sobą, więc raźniej było :)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi mi testy owulacyjne się nie sprawdzają ponieważ pokazują i przez 10 dni owulacje....kazała mi mierzyć temperaturę rano jak podniesie się o 3 stopnie to owulacja. Testy nie są pewne... Ja na twoim miejscu skonsultowala się z innym lekarzem ginekologiem. Na brak owulacji dostałam clo więc u mnie to tak jest...

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dzisiaj zrobić kolejną betę żeby zobaczyć, czy ładnie przyrasta. Trzymajcie kciuki, bo stresik trochę jest..

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie czekam na wiadomosci, jak ta beta rosnie :) choc wiem, ze na pewno przyrost bedzie duzy, to wiem jak bardzo sie tym stresujesz, chyba kazda z nas, ktorej sie udalo, przezywala to samo ;P trzymam kciuki :)

Caramel u mnie rowniez usg genetyczne wyszlo bardzo dobrze. Pani dr mowila, ze nie musimy wykonywac dodatkowych badan. Ale to juz jak chcemy. Stwierdzilismy, ze jesli nie ma zadnych nieprawidlowosci, to nie robimy testu PAPPA. Takze teraz spokojnie czekaj na usg polowkowe ;) chyba, ze tak jak i jak, chcesz wczesniej znac plec ;P ja mam albo 2 maja, albo 9 maja zapisac sie na usg i wtedy moze dzidzia pokaze co tam chowa ;P a jak nie pokaze, to czekam na polowkowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczytalam się tym teście i go nie robię jeżeli bym musiała to gin by mi zlecił dla spokoju jeszcze dzisiaj do niego zadzwonię bo wczoraj akurat to wyleciało mi z głowy. Jakby mi usg źle wyszło to wtedy a sam test to statystyki jak czytałam poda grupę ryzyka i co będę tylko się stresować. Kolejna wizytę mam 14 maja a mój gin prowadzący na wszystkie inne badania sam mnie rejestruje wiec luz.

Mam jeszcze jedno pytanie pytałam o farbowanie włosów za tydzień mamy wesele za dwa komunię a ja już mam mega odrosty i na codzień czuje się nie komfortowo a co dopiero jak wyjdę do ludzi:-P. Mi lekarz powiedział ze " na moim miejscu by nie malował bo skąd mogę wiedzieć czy loreal czy inna firma nie bierze chemii z Chin i mówi że na lyso się obciąć :-D " i nie wiem co zrobić może jakieś pasemka chociaż skóry głowy to nie będzie dotykać jak zwykle malowanie :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku lat nie farbuje wlosow, ale jesli juz koniecznie musisz, to moze tym castingiem? On ponoc lagodniejszy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam żeby iść do fryzjerki na jakieś pasemka chociaż, bo jak sama zacznę nakładać farbę i będzie niezbyt dokładnie, nie wiadomo co z tego wyjdzie no i dłużej mi to zejdzie...

co do testu PAPPA mój Gin powiedział, że nie ma sensu robić (u mnie 0.86 mm) dodał, że jakby było 2-3 mm to tak, a skoro i lekarz wykonujący usg i on nie widział jakiegoś problemu to po co robić nie ma potrzeby i dodał żebym przestała czytać w internecie :P

a to nasz Bąbelek 12t0d :)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2f67d5263f8e453b.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 10:32

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ