X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyszla 1,3 i tez pani dr mowila ze super wynik i nie ma sie czym martwic. Po tygodniu powtorzono mi te badania w szpitalu i wyszlo 1,0 :) i tez mowili, ze nie ma co robic innych dodatkowych badan. Moja pani dr mowila, ze takie badania zleca przy przeziernosci 2 lub wyzszej.

Piekny babelek *-* cudenko *-*

Ja do fryzjera czesto ze swoja farba chodzilam - wtedy mi taniej liczyla za malowanie. Ale pasemka tez sa ok :-)

Caramel lubi tę wiadomość

• czekającanacud Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Czekająca spokojnie mam to samo... Tylko nie biorę żadnego ivitrele co to? mierz rano temperaturę jak jest 36.9 -37 to dobry znak;-) na tym etapie ból gardła nie szkodzi i możesz wziąść leki. Zbadaj progesteron na jakim poziomie jest to jest bardzo ważne przy pco.

Ovitrelle to zastsrzyk na pękniecie pęcherzyka. Problem w tym, że nigdy nie mierzyłąm tempki i nie wiem nawet jak się to robi prawidłowo ( czyli gdzie i przez ile trzymać ten termometr?:P) A progesteron da mi teraz jakiś znak czy to może być ciąża? JA biorę duphaston więc nie wiem czy to konieczne?

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam z ciekawości jeszcze jeden test, i druga kreska jest bardzo widoczna ale nie jest aż tak bardzo czerwona jak ta kontrolna. Myślicie że od czego to zależy? Mam powody by się martwić? Lekarz dopiero w środę :(

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj test 2 dni po spodziewanej @ wygladal tak:
    http://zapodaj.net/b216ba2de0f9e.jpg.html

wiec tez nie byla to mocna krecha. Test robiony w poludnie. Ale kolezanka mi mowila, ze jak dla niej, to mega ciemna krecha. A mi tez wydawala sie zbyt malo intensywna ;P

Nie martw sie i czekaj cierpliwie do wizyty:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:58

• Martyna8888 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Dzis jest ten dzien kiedy powinna przyjsc @, z racji tego ze bole sa takie jakbym juz dostala a jednak czysciutko, pobieglam po test - 2 KRESECZKI !! A wiec jednak pierwsze podejscie, a moje objawy sie potwierdzily :D Ciesze sie ze trafilam na te forum i ze dolaczam do waszego grona, dzieki za wsparcie :) <Szczesliwa>!

zita123, Elvi, Elvi, green lubią tę wiadomość

xnw443r8o36071zr.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green trochę mnie pocieszylas:) mam nadzieję że wszystko jest ok. Może to zależy od testu jaki itd bo każdy jest inny w sumie

green lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martyna a jakies objawy zauwazylas? hm i gratuluje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 15:21

• Martyna8888 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii, dzisiaj to bolalo mnie jak na zwykla @ i jeszcze chwilami pobolewa a poza tym nic szczegolnego sie nie dzieje, z tym ze @ jak w zegarku nie przyszla a test pokazal 2 kreski :) Pierwszy raz w zyciu czulam tez bol przy owulacji 2 tyg temu, a przez ostatni tydzien bole podbrzusza i klucie jajnikow i temp podwyzszona, ale wczoraj nic mi nie dolegalo kompletnie wiec sie przestaszylam ze nic z tego w tym cyklu a jednak. Dodam tylko ze w moim przypadku zadnych zmian jesl chodzi o piersi, nie czulam i nie czuje zeby pobolewaly, byly wrazliwsze na dotyk czy powiekszone, wiec chyba mozna i bez tego :p

xnw443r8o36071zr.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna8888 gratuluje, wasze sukcesy dają mi cały czas nadzieję i pozytywnie nastawiają do starań. Przecież w końcu i mi się uda :) Z tą temperaturą to masakra jakaś, mimo, że mam termometr pod nosem to zapominam od razu zmierzyć, wstaję, szykuję siebie i dziecko do przedszkola i zapominam, więc te temperatury mam różne: raz 36,1 raz 36,6. Także nie wiem czy prawidłowo wzrost zobaczę. Ale zobaczę, tym razem bardzo dokładnie obserwuję objawy, pobolewają mnie jajniki leciutko i upławy mam a to 11 dc.

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca dupka się bierze na podtrzymanie ciąży ale jeśli masz dobry progesteron to nie jest konieczny. Jeśli masz wysoki progesteron to działa wręcz poronnie. Temperaturę mierze w pochwie zawsze rano jak wstanę z łóżka wtedy widzisz czy nagle jest wzrost jeśli jest to znaczy że owulacja. Oczywiście po owulacji kiedy ma nadejść miesiączka dalej mierz i gdy utrzymuje się na poziomie 37 stopni przepowiadania że idzie w dobrym kierunku na ciążę :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena321 u mnie była jeszcze bladsza krecha niż u Green cień cienia dosłownie. Dopiero gdzieś tydzień po spodziewanej @ na pamiątkę zrobiłam test i wyszły dwie grube krech od razu ;)

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna - gratulacje! Idziesz zrobić betę? :)

Caramel - piękny dzieciaczek, cudo! Zdrowy, ładny, nic tylko się cieszyć :)
    A co do farb - są teraz takie farby dostępne w aptekach tylko, co prawda nie wiem nic nt. tego czy mogą je stosować kobiety ciężarne, ale podobno są bezpieczniejsze od innych i zawierają mniej chemii. Zerknij sobie - http://www.colorsoin.pl/

magdalena - wiem że łatwo mówić, żeby się uspokoić, ale chyba nie ma innego wyjścia jak poczekać do wizyty u lekarza. Wydaje mi się, że barwa kreski nie ma większego znaczenia, póki są dwie to najważniejsze :) a beta jak, ładnie?

Moje wyniki bety:
    15.04 - 838,30
    17.04 - 2232,00
    Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym po pierwszej chwili ulgi i szczęścia nie zaczęła grzebać w necie i nie wyczytała, że to są normy na 5 tydzień, a wg OM jestem teraz w 4t5d. Normy na 4 tydzień są do 750,00... I zaczynam się nakręcać, czy taka wysoka beta nie oznacza tego zaśniadu groniastego czy innych złych rzeczy.. Niby wysoka beta to też bliźniaki, ale ja oczywiście muszę założyć te najgorsze scenariusze. Mówię Wam, wykituję do czwartku i wizyty u lekarza :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 17:54

Caramel lubi tę wiadomość

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna - super wiadomosc!! Gratuluje :)

Magdalena - wazne, ze sa dwie krechy :) teraz sie nie mozesz juz stresowac, tylko odpoczywac, relaksowac sie i myslec pozytywnie :)

Caramel - ja sobie tez zostawilam ten test na pamiatke ;P w odstepie godzinnym zrobilam wtedy drugi i tez taka sama krecha, wiec dwa mam w sumie pamiatkowe ;)

Elvi - na pewno Wam sie uda, mysl pozytywnie :) wiesz, ze my tu wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki, wiec musi sie udac ;)

Minnie - masz dobry przyrost, nic sie nie martw. Nie czytaj w necie!;p wszystko bedzie dobrze kochana ;)

A ja upieklam zebre ♡ uwielbiam to ciacho :) a teraz sie polozylam, bo troche sie poschylalam, podnosilam, polatalam, a mialam odpoczywac w domu :p

Elvi lubi tę wiadomość

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i c z tymi uderzeniami goraca jak to z nimi jest? bo faktycznie od czasu do czasu czuje takie goraco ze zaraz sie rozbieram a zarazme zaraz powraca zimno

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łatwo powiedzieć, nie czytaj w necie - same wiecie jak jest :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minnie_ wrote:
    Łatwo powiedzieć, nie czytaj w necie - same wiecie jak jest :P

U mnie według ostatniego usg 12t2d a według BBF był to równo 12t,ale najważniejsze że beta przyrasta ;-) co do tego czytania w internecie czwartkowe wyniki usg widziało dwóch lekarzy nic złego nie widzieli a ja i tak wszystko musiałam w internecie sprawdzić hehe wiec tak nie da się wyłączyć internetu ale może nie dać się zwariować a jak coś nas będzie niepokoilo skonsultować to z lekarzem a nie doktorem Google bądź innymi dziewczynami;-) co do farb dzięki za stronę poczytam jak wrócimy z weekendu do domu ale zaufam raczej lekarzowi i na razie się wstrzymam;-)

Green a mnie odpycha od wszelkich słodkości jedynie lody toleruje a ciasta słodycze na razie nie istnieją.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za czytanie w necie, nie dosc, ze od meza mi sie oberwalo, to jeszcze moja Pani dr mi zabronila ;p ale i tak cos tam czytam :p ale podchodze do tego z dystansem :)

A ja ciastka jak najbardziej, jednak czekolada mi juz tak nie smakuje, mimo, ze oczy by jadly. I tylko kinder czekolada mi smakuje ;p

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinder w brzuchu, to i Kinder czekolada wchodzi ;)

A mój mąż teraz wyleciał na daleki wschód i nikt mi po łapach przez następny tydzień nie da za czytanie niestety ;p

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe tak już chyba mamy że szukamy informacji o wszystkim czy aby napewno jest ok, a tak naprawdę wszystko jest dobrze dziewczyny :) to już chyba nasza psychika i wyobraźnia działa. Musimy się odprężyć teraz i spokojnie podejść do wszystkiego chociaż to nie jest łatwe ;p

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, gratuluję ! :)

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ