X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Czekająca dupka się bierze na podtrzymanie ciąży ale jeśli masz dobry progesteron to nie jest konieczny. Jeśli masz wysoki progesteron to działa wręcz poronnie. Temperaturę mierze w pochwie zawsze rano jak wstanę z łóżka wtedy widzisz czy nagle jest wzrost jeśli jest to znaczy że owulacja. Oczywiście po owulacji kiedy ma nadejść miesiączka dalej mierz i gdy utrzymuje się na poziomie 37 stopni przepowiadania że idzie w dobrym kierunku na ciążę :-)

Czy to mierzenie musi być od razu po obudzeniu? zmierzyłam jakieś pół godziny po i miałam 37,2 :) za tydzień w czwartek idę na bete, ale doszukuje się wszystkiego co mogłoby wskazywać na dzieciątko... niestety nie mam żadnych objawów jedynie piersi są pełniejsze, ale nawet nie bolą :/ brzuch mnie nie boli w ogóle ani jajniki...miałam nadzieję, że z tych dwóch pękniętych pęcherzyków jednak coś będzie :( to mój 23 dc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 16:38

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobre wieści z tą temperatura jak się będzie nadal tak utrzymywać zrób test ;-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt mi nic nie mówił, że działa poronnie ? Ja w dzień spodziewanej @ miałam progesteron 54 czyli ponad normę, kosówka się odklejała od jednego zarodka i dostałam i tak.

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekającnacud też miałam 2 pęcherzyki ( nie wiedziałam bo lekarz stwierdził, że ten 29mm to torbiel z poprzedniego cyklu a ten 26mm to pęcherzyk właściwy) Było to w 11 dc a w 13 dc okazało się, że obydwa "zniknęły" bo ciałek żółtych nie było. Endo miałam 5,7mm cienizna. Nie robiłam sobie nadziei. 20 dc zakręciło mi się w głowie a w toalecie cała wkładka była jasnoróżowa. 24 dc ( 3 dni przed @ ) zrobiłam test na "odczepnego" żeby odstawić duphaston. I II kreski !! Na pierwszym usg był jeden pęcherzyk, ale po kilku dniach już 2 maleństwa <3 Jeśli Ci się powiedzie Ci się podwójnie to poszukaj mnie na wątku o ciaży bliżniaczej, bo chętnie pogadam z inną multimamą a tu rzadko wchodzę ;)

Powodzenia :)

• czekającanacud Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia88 wrote:
    Czekającnacud też miałam 2 pęcherzyki ( nie wiedziałam bo lekarz stwierdził, że ten 29mm to torbiel z poprzedniego cyklu a ten 26mm to pęcherzyk właściwy) Było to w 11 dc a w 13 dc okazało się, że obydwa "zniknęły" bo ciałek żółtych nie było. Endo miałam 5,7mm cienizna. Nie robiłam sobie nadziei. 20 dc zakręciło mi się w głowie a w toalecie cała wkładka była jasnoróżowa. 24 dc ( 3 dni przed @ ) zrobiłam test na "odczepnego" żeby odstawić duphaston. I II kreski !! Na pierwszym usg był jeden pęcherzyk, ale po kilku dniach już 2 maleństwa <3 Jeśli Ci się powiedzie Ci się podwójnie to poszukaj mnie na wątku o ciaży bliżniaczej, bo chętnie pogadam z inną multimamą a tu rzadko wchodzę ;)

Powodzenia :)

Ale mnie podniosłaś na duchu, z tym, że ja mam dziś 23 dc i nie mam nawet żadnych bóli, a co dopiero plamień :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 16:38

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, Dzisiaj mój 12 dc. Na razie wstrzymałam się z braniem luteiny, bolą mnie jajniki, zwłaszcza lewy, ale wynik testu owulacyjnego negatywny. Niby druga kreska jest widoczna, ale we. interpretacji wyniku jest to testy negatywny a test pozytywny jest wtedy jak są mocne dwie kreski. A jak waszym zdaniem, pewnie należy słuchać się sugestii na opakowaniu. Jeszcze mam czas na płodne, zresztą może się okazać, że owulacje mam później niż większość kobiet. Sama jestem ciekawa co z tego wyniknie. Uściski ode mnie dla wszystkich przyszłych mam i starających się. Miłego sobotniego wieczoru :)

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kreska też wcale nie była tak samo mocna jak testowa, ani jednego dnia ani następnego - to były dwa dni, gdy kreski były dwie. Potem już był taki cień cienia. A jednak się udało :) także próbuj, ale testy dla samej pewności możesz zrobić.

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) mam juz jedna corcie 3 letnia, od sjerpnia staramy sie o 2, w listopadzie pironienie na samym poczatku, pozniej torbiel itd... dopiero teraz sie unormowalo. Hestem pod stala kontrola gin i na mknitoringu wychwycilismy ovu... csly czas z mezem pracowalismy w tym czasie ;) od kilku dni jestem senna, zmecxona, bola mnie pirrsi a od wczoraj kkucie, bol w podbrzuszu raz s jdfnym jsjniku raz w obu, miala ktoras z was tak ?

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja parę dni przed @ miałam takie kłucie i ciągnięcie w podbrzuszu. Kiedy masz spodziewany dzień @?

• Ańdźka Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane może Wy coś podpowiecie... ciągle mam wrażenie, że coś mi się odbija (bez różnicy czy coś jadłam, czy nie, czasami odbija mi się tak samo z siebie), brzuch jest strasznie wzdęty. Macie na to jakieś sprawdzone domowe metody?

oar89n7365w282rm.png
    8p3odqk3z3anr6pg.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi i dziewczyny ktore nie wiedzą kiedy mają owulkę. Policzcie ile macie cykl, odejmijscie 15 dni i od wtedy kochajcie się z mężami co drugi dzień :) Przecież to przyjemność. A jeśli macie nieregularne to może mierzenie temperatury ? Mi bardzo pomogło, potwierdzało się to z terminem owulki. W momencie dołka temperaturowego zaczynaliśmy starania, potem tempka szła do góry. Śluz się u mnie nie sprawdzał, natomiast otwartość szyjki macicy tak. Potrafiłam wyczuć kiedy jest miękka i jest w niej otworek. A jak jest otworek to wiadomo, że plemniki przejdą i grzecznie poczekają sobie na jajeczko :) Plus nowa dostawa co drugi dzień jak się chłop zregeneruje :)

Elvi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie, spodziewany dzien @ mam 24.04

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ańdźka - też mi się ciągle odbija, 5 min po jedzeniu czy piciu i już... Do tego minimalne ale jednak wzdęcia. Niestety żadnego sposobu na to nie znalazłam, chyba tak musi być.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ańdźka wrote:
    Kochane może Wy coś podpowiecie... ciągle mam wrażenie, że coś mi się odbija (bez różnicy czy coś jadłam, czy nie, czasami odbija mi się tak samo z siebie), brzuch jest strasznie wzdęty. Macie na to jakieś sprawdzone domowe metody?

Polecam pic herbatke koperkowa z 2 torebek,swietnie eliminuje wzdecie oraz pobolewanie brzucha. Sprawdzone od lat. Polecam !

Ańdźka lubi tę wiadomość

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia - to poczekaj spokojnie do piątku (łatwo mówić), wiesz jak to jest - objawy wkręcić sobie łatwo, wiem po sobie ;) ale trzymam kciuki, żeby to faktycznie było TO i żadnego @ już nie było!

• Ańdźka Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Polecam pic herbatke koperkowa z 2 torebek,swietnie eliminuje wzdecie oraz pobolewanie brzucha. Sprawdzone od lat. Polecam !
    A o tym nie słyszałam, więc chyba nawet zaraz poproszę męża, żeby skoczył do sklepu. Bardzo Ci dziękuję :*

oar89n7365w282rm.png
    8p3odqk3z3anr6pg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie nawet nie wiesz jak juz trj @bym nie chciala widziec, 8 miesiecy syaran chwilami zslamka

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzka pewnie iup zwykla ekspresowa z torehek, zapaarz pij na cieplo, zaraz bedzie ci lepiej , a koper wloski to naturalny skladnik ;)

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia - wierz mi, wiem. Ja po 5 miesiącach starań też miałam dość tego widoku. Chociaż obiektywnie patrząc, 5 czy 8 to jeszcze starania w granicach normy, ale zrozumie tylko ten komu tak bardzo zależy a nie wychodzi. Trzymam kciuki, żeby teraz się udało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 11:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie , no wlasnie dlatego ciesze sie ze znalazlam to forum, gdzie ludzie maja podobnr problemy :) a termin @ przypada na 21.04 a nir na 24.04 zle w kal zerknelam :) ale msm 8krutna zgage ale dziwne jest ze bola mnie obie piersi , a na @ to mnie troche zawsze jedna pobolewals, no ivstrasznie sluxu duzo mam... oby to nie zapowiedz @ bo moj maz sie zslamie : D

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ