Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
basia7777 wrote:Czekająca dupka się bierze na podtrzymanie ciąży ale jeśli masz dobry progesteron to nie jest konieczny. Jeśli masz wysoki progesteron to działa wręcz poronnie. Temperaturę mierze w pochwie zawsze rano jak wstanę z łóżka wtedy widzisz czy nagle jest wzrost jeśli jest to znaczy że owulacja. Oczywiście po owulacji kiedy ma nadejść miesiączka dalej mierz i gdy utrzymuje się na poziomie 37 stopni przepowiadania że idzie w dobrym kierunku na ciążę
Czy to mierzenie musi być od razu po obudzeniu? zmierzyłam jakieś pół godziny po i miałam 37,2 za tydzień w czwartek idę na bete, ale doszukuje się wszystkiego co mogłoby wskazywać na dzieciątko... niestety nie mam żadnych objawów jedynie piersi są pełniejsze, ale nawet nie bolą brzuch mnie nie boli w ogóle ani jajniki...miałam nadzieję, że z tych dwóch pękniętych pęcherzyków jednak coś będzie to mój 23 dc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 16:38
-
Czekającnacud też miałam 2 pęcherzyki ( nie wiedziałam bo lekarz stwierdził, że ten 29mm to torbiel z poprzedniego cyklu a ten 26mm to pęcherzyk właściwy) Było to w 11 dc a w 13 dc okazało się, że obydwa "zniknęły" bo ciałek żółtych nie było. Endo miałam 5,7mm cienizna. Nie robiłam sobie nadziei. 20 dc zakręciło mi się w głowie a w toalecie cała wkładka była jasnoróżowa. 24 dc ( 3 dni przed @ ) zrobiłam test na "odczepnego" żeby odstawić duphaston. I II kreski !! Na pierwszym usg był jeden pęcherzyk, ale po kilku dniach już 2 maleństwa Jeśli Ci się powiedzie Ci się podwójnie to poszukaj mnie na wątku o ciaży bliżniaczej, bo chętnie pogadam z inną multimamą a tu rzadko wchodzę
Powodzenia -
olcia88 wrote:Czekającnacud też miałam 2 pęcherzyki ( nie wiedziałam bo lekarz stwierdził, że ten 29mm to torbiel z poprzedniego cyklu a ten 26mm to pęcherzyk właściwy) Było to w 11 dc a w 13 dc okazało się, że obydwa "zniknęły" bo ciałek żółtych nie było. Endo miałam 5,7mm cienizna. Nie robiłam sobie nadziei. 20 dc zakręciło mi się w głowie a w toalecie cała wkładka była jasnoróżowa. 24 dc ( 3 dni przed @ ) zrobiłam test na "odczepnego" żeby odstawić duphaston. I II kreski !! Na pierwszym usg był jeden pęcherzyk, ale po kilku dniach już 2 maleństwa Jeśli Ci się powiedzie Ci się podwójnie to poszukaj mnie na wątku o ciaży bliżniaczej, bo chętnie pogadam z inną multimamą a tu rzadko wchodzę
Powodzenia
Ale mnie podniosłaś na duchu, z tym, że ja mam dziś 23 dc i nie mam nawet żadnych bóli, a co dopiero plamieńWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 16:38
-
Kochane, Dzisiaj mój 12 dc. Na razie wstrzymałam się z braniem luteiny, bolą mnie jajniki, zwłaszcza lewy, ale wynik testu owulacyjnego negatywny. Niby druga kreska jest widoczna, ale we. interpretacji wyniku jest to testy negatywny a test pozytywny jest wtedy jak są mocne dwie kreski. A jak waszym zdaniem, pewnie należy słuchać się sugestii na opakowaniu. Jeszcze mam czas na płodne, zresztą może się okazać, że owulacje mam później niż większość kobiet. Sama jestem ciekawa co z tego wyniknie. Uściski ode mnie dla wszystkich przyszłych mam i starających się. Miłego sobotniego wieczoru
-
U mnie kreska też wcale nie była tak samo mocna jak testowa, ani jednego dnia ani następnego - to były dwa dni, gdy kreski były dwie. Potem już był taki cień cienia. A jednak się udało także próbuj, ale testy dla samej pewności możesz zrobić.
13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*] -
nick nieaktualnyHej dziewczyny mam juz jedna corcie 3 letnia, od sjerpnia staramy sie o 2, w listopadzie pironienie na samym poczatku, pozniej torbiel itd... dopiero teraz sie unormowalo. Hestem pod stala kontrola gin i na mknitoringu wychwycilismy ovu... csly czas z mezem pracowalismy w tym czasie od kilku dni jestem senna, zmecxona, bola mnie pirrsi a od wczoraj kkucie, bol w podbrzuszu raz s jdfnym jsjniku raz w obu, miala ktoras z was tak ?
-
Elvi i dziewczyny ktore nie wiedzą kiedy mają owulkę. Policzcie ile macie cykl, odejmijscie 15 dni i od wtedy kochajcie się z mężami co drugi dzień Przecież to przyjemność. A jeśli macie nieregularne to może mierzenie temperatury ? Mi bardzo pomogło, potwierdzało się to z terminem owulki. W momencie dołka temperaturowego zaczynaliśmy starania, potem tempka szła do góry. Śluz się u mnie nie sprawdzał, natomiast otwartość szyjki macicy tak. Potrafiłam wyczuć kiedy jest miękka i jest w niej otworek. A jak jest otworek to wiadomo, że plemniki przejdą i grzecznie poczekają sobie na jajeczko Plus nowa dostawa co drugi dzień jak się chłop zregeneruje
Elvi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAńdźka wrote:Kochane może Wy coś podpowiecie... ciągle mam wrażenie, że coś mi się odbija (bez różnicy czy coś jadłam, czy nie, czasami odbija mi się tak samo z siebie), brzuch jest strasznie wzdęty. Macie na to jakieś sprawdzone domowe metody?
Polecam pic herbatke koperkowa z 2 torebek,swietnie eliminuje wzdecie oraz pobolewanie brzucha. Sprawdzone od lat. Polecam !Ańdźka lubi tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Polecam pic herbatke koperkowa z 2 torebek,swietnie eliminuje wzdecie oraz pobolewanie brzucha. Sprawdzone od lat. Polecam !
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sarcia - wierz mi, wiem. Ja po 5 miesiącach starań też miałam dość tego widoku. Chociaż obiektywnie patrząc, 5 czy 8 to jeszcze starania w granicach normy, ale zrozumie tylko ten komu tak bardzo zależy a nie wychodzi. Trzymam kciuki, żeby teraz się udało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 11:24
13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*] -
nick nieaktualnyMinnie , no wlasnie dlatego ciesze sie ze znalazlam to forum, gdzie ludzie maja podobnr problemy a termin @ przypada na 21.04 a nir na 24.04 zle w kal zerknelam ale msm 8krutna zgage ale dziwne jest ze bola mnie obie piersi , a na @ to mnie troche zawsze jedna pobolewals, no ivstrasznie sluxu duzo mam... oby to nie zapowiedz @ bo moj maz sie zslamie : D