X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green dzisiaj zrobiłam sobie długi spacer teraz skręcam tułowiem w lewo i prawo i juz nic nie boli wiec chyba musze trochę ruchu wprowadzić w swoje życie bo codziennie człowiek wstawał w pracy 8 godzin przelatal a teraz to bym tylko spala i spala dzisiaj pojechałam rano do Luxmedu wróciłam i tylko głowę do poduszki i padlam a poza domem nie było mnie max 1,5 godziny :-P

A co do zachcianek tak mi się chciało płatków nesquik z mlekiem i w końcu jogurt naturalny miał dla mnie wyśmienity smak :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 20:14

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie w takim razie na spacerki:) ja dzisiaj miałam dużo ruchu - najpierw na 10 na zajęcia, później spacerek 1,5 km bo korków z angielskiego udzielam, wczołgałam się na 4 piętro, później znów kierunek uczelnia i kolejne 1,5 km spacerku :) a takie fajne słoneczko dziś :) i tak trochę pochodziłam sobie :) pózniej mąż po mnie przyjechał i już jestem w domu ;) a na uczelnię idę dopiero 13 kwietnia;D więc mam ponad 2 tyg wolnego :)

Ja też pokochałam jogurty naturalne w ciąży, jednak bardzo źle się nimi wymiotowało i je odstawiłam. A smakowe niestety straciły smak ;/

Płatki to i ja bym zjadła, ale te cookie crips czy jak one tam ;p

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aandzia zrób bete czy przyrasta.
    Dziś robiłam test i mam owulacje.... Tylko choroba mnie złapała..

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia trzymam kciuki za tą owulacje!!!

PatJot lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, nie wiem czy jestem w ciazy bo mialam krwawienie oraz bole w bliskim terminie miesiączki, bole trzymaly mnie 4 dni, plamieni-badz miesiaczka 5 dni.
    zrobilam test 14 i 16 dc oba negatywne . boli juz nie mam, powinnam miec inne objawy ciazy ?? czy to normalne ze po bolach nic innego nie czuje , ani tkliwości piersi, sutkow, innego zapachu itp.
    dorodzcie prosze.
    juz niemoge patrzec na testy bo zalamke mam....

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anecia zrób betę i będzie wszystko jasne!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bede musiala :)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anecia pewnie że idz. Basia to niech ta owulacja będzie tą szczęśliwą :) trzymamy kciuki

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kathieen Znajoma

Wysłany: 26 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasażerka u mnie zgaga to pieczenie w przełyku jak by coś mi się cofało, albo nie mogło odbić, na początku piłam mleko i skubałam po 6,7 sztuk migdałów, ale teraz się poddałam i kupiłam renni mietowe :-)

xnw4skjojykgrumx.png
  • mala2456 Znajoma

Wysłany: 26 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem w 4 tyg. Ciazy. Jak narazie piersi mnie nie bola sa tylko wieksze i nabrzmiale. Codziennie rano mierzylam temp. i byla w granicach 37.3 do 37.5 Dzis jednak spadla do 37.0 do 37.2 czy dzieje sie cos zlego? Jak myslicie

mala2456
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki
    trochę się nie odzywałam bo sie dzialo
    niestety choroba rozłożyła mnie na amem .. bardzo powaznie
    niedługo później wyladowalam w szpitalu z delikatnymi plamieniami
    po usg okazalo się ze plod w 6/7tydzien przestał się rozwijac.

jestem po zabiegu lyzeczkowania.
    nie ukrywam ze pierwsze dni to bylo totalne dno
    powoli dochodzę do siebie
    maz cały czas przy mnie był i trzymal mnie za rękę

Jak leżałam i juz czekałam na anestozjologa to się modliłam żeby miec siłę to przetrwac.
    Dam rade. Może tak mialobyc.
    ale jestem silna i wiem ze będzie dobrze.

wam wszystkim życzę dużo zdrowia zero zmartwień i żadnych problemów w ciąży. Calusy dla wszystkich ;)

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walleriana kochana nie wiem co powiedzieć a wczoraj myślałam o Tobie i miałam nawet pisać na forum co u Ciebie. Trzymaj się!!!

• magda sz Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walleriana strasznie mi przykro, przetrwasz to kochana. Następnym razem się uda!

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala2456 wrote:
    Witam jestem w 4 tyg. Ciazy. Jak narazie piersi mnie nie bola sa tylko wieksze i nabrzmiale. Codziennie rano mierzylam temp. i byla w granicach 37.3 do 37.5 Dzis jednak spadla do 37.0 do 37.2 czy dzieje sie cos zlego? Jak myslicie

Przestań mierzyć już temp. mi gin zakazał bo codziennie do niego dzwoniłam :) też miałam 37,5 a raptem 37. Teraz mam raz 35 a raz 37 więc nie ma co panikować

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walleriana... czekałam na Twój odzew i bardzo trzymałam kciuki. Tak mi przykro :(

Nie wiem co w takich przypadkach może pocieszyć... chyba nic. O stratę maluszka pewnie można obwiniać chorobę, ale teraz już wiesz, że wszystko z Tobą i z mężem w porządku, wszystko drożne i gotowe do działania. No i że masz super męża i musicie się starać dalej. Ja i moje 2 serduszka jesteśmy z Tobą !

DomiTomi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walleriana bardzo Ci wspolczuje :(

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walleriana bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że już niedługo znów podzielisz się z nami dobrą wiadomością i wszystko zakończy się dobrze.

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walerian kurcze to przeżycie... Bardzo mi przykro i trzymam kciuki. Teraz chyba musisz odczekać jakiś czas..trzym się kochana

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • minnie_ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana - bardzo mi przykro, bardzo. Na pewno w końcu będzie dobrze, jeśli nie teraz to za jakiś czas. Masz super męża i wszędzie wsparcie, uda się :)

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walleriana...

Nie wiem nawet co napisać. Przykro mi bardzo... Nie poddawaj się. Bądź dzielna. Bądź dobrej myśli. Bądź silna. Wszystko się ułoży.

Czekamy tu na Ciebie :*

f2w3yx8dlrt8yio0.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ