X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Puste jajo, nagle zarodek
Odpowiedz

Puste jajo, nagle zarodek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Marty.Na Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, bo u mnie rokowania nie są zbyt dobre, więc pozwolę się podpiąć do tematu i go nieco odświeżyć. Moja beta rośnie wolno. W stopkach są wszystkie kolejno wypisane, beta z dzis 216,60.
    Mam takie nietypowe pytanie, ale chyba wolę się przygotować...jak wygląda zabieg? No wiecie, usunięcia...

30🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Beta HCG:

08.03- 68.60
    10.03- 104.60
    12.03- 147.50
    14.03- 216.60
    19.03- 1036.60
    20.03- 1313.30 🎉
  • Tyrka Debiutantka

Wysłany: 15 marca, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie przyrost nie jest książkowy, ale nie ma też co tracić nadziei ;) ja miałam przyrost bety książkowy, a jednak ciąża nie rozwiązała się dobrze, więc naprawdę nie ma co latać na badania i się katować tylko czekać na usg.

Ja zabieg robiłam w klinice i wyglądało to tak: przyszłam na 12, miałam założony wenflon, potem położyłam się na fotelu, dostałam narkozę. Leki odlot i obudziłam się już po zabiegu. Po zabiegu w ciągu ok 20 minut zaczął mnie boleć brzuch trochę jak na okres, zapytano mnie czy chce paracetamol i dostałam kroplówkę. Od tego momentu już zero bólu, nie brałam nic przeciwbólowego zupełnie. Plamienie lekkie. Po 28 dniach od zabiegu miałam miesiączke i to była taka tuuuuurbo miesiączka. U mnie problem taki, że ta beta dwa miesiące po zabiegu jeszcze nie spadła do zera, ale ja też miałam betę ponad 80 tys przed zabiegiem. Wrazie pytań śmiało pisz

• Tyrka Debiutantka

Wysłany: 15 marca, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie napisałam: przed 16 wychodziłam już do domu ;)

• natkaaaaaa Debiutantka

Wysłany: 17 marca, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Proszę o pomoc bo oszaleję…
    Zaczynając od początku ostatnią miesiaczke mialam 27.01.25
    Test w domu wykonałam 28.02 i wyszły dwie kreski. 12.03 byłam na USG (6t według om) okazało się że jest pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym(? Wiecie o co chodzi) ale zarodka brak. Lekarz był sceptycznie nastawiony ze zarodek jeszcze się pojawi, dodatkowo stwierdził że pęcherzyk ciążowy wygląda na około 5t. Zlecił betę którą zrobiłam dzisiaj (17.03.25) wynik 18600. W środę idę powtórzyć betę. Co o tym myślicie? Wiem że przydatny jest ten drugi wynik ale czy przy takiej becie i aktualnie według om 6t+6d jest szansa na pozytywne zakończenie? Martwi mnie fakt że nie było zarodka na ostatniej wizycie…

• Tyrka Debiutantka

Wysłany: 18 marca, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest opcja, że miałaś owulację o tydzień później, czy dokładnie wiesz kiedy było zapłodnienie? Ja miałam taki przypadek, że byłam pewna kiedy było zapłodnienie i niestety w tym tygodniu 6+6 powinien już być zarodek z biciem serca.

• Tyrka Debiutantka

Wysłany: 18 marca, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może skoro minęło kilka dni od ostatniej wizyty to przejdź się do innego ginekologa?

• natkaaaaaa Debiutantka

Wysłany: 18 marca, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że owulacja była „terminowo” ale pewności nie mam… jutro idę powtórzyć betę żeby sprawdzić wynik po 48h i z tym do lekarza…

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ