X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Puste jajo, nagle zarodek
Odpowiedz

Puste jajo, nagle zarodek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: 14 marca, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, bo u mnie rokowania nie są zbyt dobre, więc pozwolę się podpiąć do tematu i go nieco odświeżyć. Moja beta rośnie wolno. W stopkach są wszystkie kolejno wypisane, beta z dzis 216,60.
    Mam takie nietypowe pytanie, ale chyba wolę się przygotować...jak wygląda zabieg? No wiecie, usunięcia...

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔
  • Tyrka Znajoma

Wysłany: 15 marca, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie przyrost nie jest książkowy, ale nie ma też co tracić nadziei ;) ja miałam przyrost bety książkowy, a jednak ciąża nie rozwiązała się dobrze, więc naprawdę nie ma co latać na badania i się katować tylko czekać na usg.

Ja zabieg robiłam w klinice i wyglądało to tak: przyszłam na 12, miałam założony wenflon, potem położyłam się na fotelu, dostałam narkozę. Leki odlot i obudziłam się już po zabiegu. Po zabiegu w ciągu ok 20 minut zaczął mnie boleć brzuch trochę jak na okres, zapytano mnie czy chce paracetamol i dostałam kroplówkę. Od tego momentu już zero bólu, nie brałam nic przeciwbólowego zupełnie. Plamienie lekkie. Po 28 dniach od zabiegu miałam miesiączke i to była taka tuuuuurbo miesiączka. U mnie problem taki, że ta beta dwa miesiące po zabiegu jeszcze nie spadła do zera, ale ja też miałam betę ponad 80 tys przed zabiegiem. Wrazie pytań śmiało pisz

• Tyrka Znajoma

Wysłany: 15 marca, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie napisałam: przed 16 wychodziłam już do domu ;)

• natkaaaaaa Debiutantka

Wysłany: 17 marca, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Proszę o pomoc bo oszaleję…
    Zaczynając od początku ostatnią miesiaczke mialam 27.01.25
    Test w domu wykonałam 28.02 i wyszły dwie kreski. 12.03 byłam na USG (6t według om) okazało się że jest pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym(? Wiecie o co chodzi) ale zarodka brak. Lekarz był sceptycznie nastawiony ze zarodek jeszcze się pojawi, dodatkowo stwierdził że pęcherzyk ciążowy wygląda na około 5t. Zlecił betę którą zrobiłam dzisiaj (17.03.25) wynik 18600. W środę idę powtórzyć betę. Co o tym myślicie? Wiem że przydatny jest ten drugi wynik ale czy przy takiej becie i aktualnie według om 6t+6d jest szansa na pozytywne zakończenie? Martwi mnie fakt że nie było zarodka na ostatniej wizycie…

• Tyrka Znajoma

Wysłany: 18 marca, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest opcja, że miałaś owulację o tydzień później, czy dokładnie wiesz kiedy było zapłodnienie? Ja miałam taki przypadek, że byłam pewna kiedy było zapłodnienie i niestety w tym tygodniu 6+6 powinien już być zarodek z biciem serca.

• Tyrka Znajoma

Wysłany: 18 marca, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może skoro minęło kilka dni od ostatniej wizyty to przejdź się do innego ginekologa?

• natkaaaaaa Debiutantka

Wysłany: 18 marca, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że owulacja była „terminowo” ale pewności nie mam… jutro idę powtórzyć betę żeby sprawdzić wynik po 48h i z tym do lekarza…

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ