Puste jajo, nagle zarodek
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie, bo u mnie rokowania nie są zbyt dobre, więc pozwolę się podpiąć do tematu i go nieco odświeżyć. Moja beta rośnie wolno. W stopkach są wszystkie kolejno wypisane, beta z dzis 216,60.
Mam takie nietypowe pytanie, ale chyba wolę się przygotować...jak wygląda zabieg? No wiecie, usunięcia...30🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Beta HCG:
08.03- 68.60
10.03- 104.60
12.03- 147.50
14.03- 216.60
19.03- 1036.60
20.03- 1313.30 🎉 -
Faktycznie przyrost nie jest książkowy, ale nie ma też co tracić nadziei
ja miałam przyrost bety książkowy, a jednak ciąża nie rozwiązała się dobrze, więc naprawdę nie ma co latać na badania i się katować tylko czekać na usg.
Ja zabieg robiłam w klinice i wyglądało to tak: przyszłam na 12, miałam założony wenflon, potem położyłam się na fotelu, dostałam narkozę. Leki odlot i obudziłam się już po zabiegu. Po zabiegu w ciągu ok 20 minut zaczął mnie boleć brzuch trochę jak na okres, zapytano mnie czy chce paracetamol i dostałam kroplówkę. Od tego momentu już zero bólu, nie brałam nic przeciwbólowego zupełnie. Plamienie lekkie. Po 28 dniach od zabiegu miałam miesiączke i to była taka tuuuuurbo miesiączka. U mnie problem taki, że ta beta dwa miesiące po zabiegu jeszcze nie spadła do zera, ale ja też miałam betę ponad 80 tys przed zabiegiem. Wrazie pytań śmiało pisz -
Cześć dziewczyny! Proszę o pomoc bo oszaleję…
Zaczynając od początku ostatnią miesiaczke mialam 27.01.25
Test w domu wykonałam 28.02 i wyszły dwie kreski. 12.03 byłam na USG (6t według om) okazało się że jest pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym(? Wiecie o co chodzi) ale zarodka brak. Lekarz był sceptycznie nastawiony ze zarodek jeszcze się pojawi, dodatkowo stwierdził że pęcherzyk ciążowy wygląda na około 5t. Zlecił betę którą zrobiłam dzisiaj (17.03.25) wynik 18600. W środę idę powtórzyć betę. Co o tym myślicie? Wiem że przydatny jest ten drugi wynik ale czy przy takiej becie i aktualnie według om 6t+6d jest szansa na pozytywne zakończenie? Martwi mnie fakt że nie było zarodka na ostatniej wizycie… -