X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Różne wyniki BETY
Odpowiedz

Różne wyniki BETY

Oceń ten wątek:
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to znowu ja panikara :P czy to normalne ze wzrost bety zwolnił? Otóż w 22dpo beta wynosiła 2977 a po 48h tylko 4626 i tu juz nie ma książkowego przyrostu min 66% ;-((

• Magic Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt90 ja nigdy nie narzekalam na tarczyce. Nie leczylam. Dopiero jak zaszlam w ciaze to dopiero badania zrobilam i wyszlo ze mam wynik 4,29 :( ale lekarz kazal sie nie przejmowac i brac euthyrox 50mg i po 3 tyg robic badania. Teraz w tym tyg bo obumarla ciaza to mialam wynik 3,62 takze spada ladnie. Mam juz teraz dawke 75mg. Ale ja nigdy nie chorowalam na tarczyce i az sie zdziwilam ze w zeszlym roku jak mialam laparatomie to mi nie zrobili tarczycy przeciez ryzykowali ze sie nie wybudze z narkozy!!! A potem moja poprzednia pani gin nawet nie zalecila mi zadnych badan po ciazy pozamacicznej! I jestem zla bo gdybym wczesniej wiedziala to pewnie moje serduszko by zylo dalej.
    Nie zalamalam sie bo wiem ze nie mialan wplywu na to. Wiem ze tak musialo byc.
    eforts wynik dla kobiet w ciazy to nie wiecej jak 2,5. Dlatego ja sie dziwie ze ja wogole zasxlam. Jeden lekarz stwierdzil ze ja mam tarczyce subkliniczna czy cos takiego bo ona objawia sie tylko w ciazy... takze jestem skolowana. Mam dalej brac leki a teraz za dwa tyg zrobie wynik znowu.
    Mambella ciezko mi stwierdzic. Znam przypadki malego przyrostu bety a rodza dzieci takze nie umiem ci doradzic. Jesli masz watpliwosci to zadzwon do lekarza. On zlecil zrobienie bety?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 09:56

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • kejt90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic możliwe że masz tylko wzrost tarczycy podczas ciąży, dość często się to zdarza :( dlatego kochana ja sama już wolałam klepać bidę, bo nie powiem trochę kaski poszło ale porobiłam sobie sama komplety badań i wyszła tarczyca i pcos =/ potem rzuciłam lekarzowi wyniki =/ a miałam objawy typowe na tarczycę - temp. max.35,3 , spałam po 16 godzin dziennie, byłam zimna, blada i ciśnienie miałam max 114/60, jak na mnie osobę przy kości to niziutkie hehe :):)
    ale magic wiesz co ci jest, tabletki pobierzesz i będzie git ;)
    nie chcę cię martwić, ale mi wynik dopiero po praktycznie roku brania euthyroxu 25mg spadł, ale może akurat ty zbijesz szybko wynik tylko podczas ewentualnej ciąży pamiętaj o leku ;)

8.04.2014 [*] Mój aniołek ;*
  • Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kolezanki a czy ktoras wie jak wzrasta beta przy pustym jaju plodowym albo kiedy zaczyna spadac tak z wlasnego doswiadczenia? Dzis mam skonczone 6 tyg usg nadal pokazuje eliptyczny pecherzyk bez echa czego kolwiek beta natomiast mowi na razie co innego we srode 9686 a 4 dni pozniej dzisiaj 22530 i co tu robic? Wiem czekac...

• Arjada Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana0408 mnie przy pustym jaju beta ledwo ledwo wzrastała. W przeciągu 2 tyg. wzrosła niecałe 1000 jednostek. U Ciebie ta beta jednak ma dużo większy przyrost także nie martw się na zapas. Wydaje się że jest okej :) Czasem jest tak że jest słaby sprzęt do USG, lekarzowi też czasem nie bardzo chce się szukać.

Magic tak strasznie mi przykro, ale cieszę się, że myślisz pozytywnie:) to jest najważniejsze inaczej człowiek by zginął. Przesyłam moc uścisków i jakbyś chciała pogadać, cokolwiek to pisz :)

Magic lubi tę wiadomość

• Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arjada no sprzęt był jak najbardziej najlepszy usg robione przez koleżankę ponieważ niepodobał mi się obraz pierwszego usg robionego przez lekarza którego mam na miejscu gdzie mieszkam nie w Polsce.Więc podjechałm do Polski i naprawde koleżanka się namęczyła żeby uwidocznić pęcherzyk ciążowy ,który nie wyglądał zachęcająco,próbowała dopplerem znaleźć jakieś fale tętna ale tam nawet pola zarodkowego nie ma ani pęcherzyka żółtkowego takieg ładnego okrągłego jaki powinien być...że też nie może być normalnie zajść w ciążę urodzić,poprzednie dziecko też na raty tak się udało jakoś od początku miałam przeczucie pustego jaja nie wiem czemu...

• Arjada Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to nie wiem naprawdę. U mnie właśnie wszystko rosło po za betą. Na USG pęcherzyk był młodszy o dwa tyg niż według OM(co było już dziwne bo owu miałam dokładnie wyznaczoną) ale rósł i dlatego trzymali mnie w niepewności prawie do 10 tyg. U Ciebie jednak beta rośnie, a to ona przede wszystkim jest odpowiedzialna za rozwój zarodka. Także spokojnie, może akurat się rozwija dobrze tylko wolniej rośnie :) Ja również miałam to przeczucie. Może nie od razu ale przyszedł chyba w 6 tyg taki moment, że po prostu wiedziałam. Czekałam tylko, aż mi ktoś to powie wprost. U mnie się niestety sprawdziło ale mam nadzieje że u Ciebie się to nie sprawdzi, życzę Ci żebyś się myliła :) i trzymam kciuki :)

• Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już nawet dzisiaj przestałam mieć mdłośći pewnie beta już nie rośnie...

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana0408 ale z Ciebie fatalistka. Więcej wiary w siebie.:) Ja nie miałam nigdy żadnych mdłości. Beta jak na ten etap ciąży rośnie Ci dobrze. Po co szukasz dziury w całym? :)

Anko lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach zeby bylo jak mowicie ja poprostu wiem jak ma byc a co widzialam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Juz tu kiedyś byłam. Koło 10 dni temu. W poniedziałek tydzień temu moja beta wynosiła kolo 100. Tydzień później nie urosła lub urosła i spadła do 207. Źle się czułam 3 wcześniejsze dni. Okropny ból miałam u 1 dniowe plamienie. Czekam na poronienie i dziś po 3 dobach wraz z innymi badaniami zrobiłam betę. Z 200 mam 750. Nie rozumiem co się dzieje. Miałam dziś zobaczyć wynik jeszcze niższy i oczekiwać poronienia. W poniedziałek przy becie 200 nie było widać pęcherzyka ani w macicy ani poza nią.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko, kochana a może idź jeszcze raz do lekarza na usg? Może po prostu zarodek wolniej się rozwija.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja bylam ostatnio na usg i niestety nie uslyszalam super pozytywnych wiadomosci, otoz jak wczesniej pisalam moja beta zaczela zwalniac i na usg nic ciekawego nie zobaczylam pecherzyk jest ale w ksztalcie hmm gwiazdy a powinien byc okragly owalny :-( w pecherzyku tez cos jest ale ciezko zidentyfikowac co to, serduszko nie bije a to byl 6t2d :-( spodziewam sie najgorszego ehhhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz chciałam zapytać czy któraś was słyszała o zastoju lub spadku bety i ponownym wzroście?

MamaLaury lubi tę wiadomość

• Mokael Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko- niestety nie mam dobrych wieści dla Ciebie. Ja miałam tak że beta w 7 tc wynosiła ok. 25 tys, nie było serca więc powtórzyłam i okazało się, że spada, czekałam na zabieg, po czym pojawiło się serce i beta wzrosła w ciągu ok. 2 tyg. do 55 tys., serce i tak się zatrzymało. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że jak beta źle przyrasta to ciąża prędzej, czy później źle się rozwija... Na pocieszenie lekarka wskazywała przypadki, że z betą było różnie a i tak się udawało, myślałam wtedy, że u mnie będzie podobnie ale nic z tego...

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsza beta 166
    Druga po czterech dniach 1094
    Trzecia po dwóch dniach 2504

Na razie całkiem dobrze. Wizytę mam dopiero 10.04. Siedzę jak na szpilkach.

Ewelcia lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko, a moglo byc tez tak, ze byly blizniaki i jedno umarlo stad spadek bety, tak sie zdarza, bylas znow u lekarza? I jak dalej sytuacja wyglada?

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:06

• Mokael Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko- co u Ciebie? Pęcherzyk jest widoczny w macicy przy wartości ok 3000, tak mi mówiła ginka.

• Picia Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta 2 tyg po owulacji (prawdopodobnie) 89, po dwoch dnia 166, kolejne jutro. Chyba nie mam sie czym martwic, co dziewczyny ? Owulacja przesunela mi sie do kilka dni przed @ bo po wyliczonych dniach plodnych robilam bete tydz PO, tydz pozniej znowu i byla negatywna. Dopiero 12 dnia jak nie mialam @ wyszlo 89

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ