X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Różne wyniki BETY
Odpowiedz

Różne wyniki BETY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MkM widzisz i nie ma co się denerwować na zapas. To nie służy naszym fasolkom. Tez słyszałam od kilku osób ze nie ma co robić bety co chwile. Mam zamiar się stosować i zrobię dopiero za tydzien;) przecież co ma być to będzie.

MKMKK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella masz takie zajebiste wyniki ze nie wiem co tu wśród nas robisz hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresuj się dziewczyno bo masz śliczne wyniki....głowa do góry! ;)
    Gratuluję!

• Mambella Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle najwieksza panikara, najpierw nie mogliśmy zajść to zapisywalam się od lekarza do lekarza, teraz zaszłam to też będę biegać czy beta wzrasta (oczywiście idę jutro zobaczyć czy dobrze wzrosła po kolejnych 48h) czy dzidzia jest (wizyta w przyszłym tyg) czy serduszko bije ehhhh a najgorsze ze lekarza nie mam bo tam gdzie chce chodzić to zapisy na maj-czerwiec. Pozdrawiam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella mnie beta tak stresuje ze postanowiłam tydzień jej nie robic;);P

• Magic Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój wynik bety z wczorajszego dnia 14 636, a sprzed miesiąca 1279 a po 48 h 2352... także rewelacji to nie ma. Jutro robię kolejną...

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem magiczne. Przez miesiąc nie robiłaś bety? Wyniki ładne. Później beta zwalnia z przyrostem przecież.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic nie magiczne. Sorry. Słownik.

• Magic Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Anko, aż miesiąc...
    Teraz jak byłam we wtorek w szpitalu lekarz wskazał bym zrobiła. Na początku robiłam dwie i tyle lekarzowi mojemu to wystarczyło do oceny. Własnie wiem wyczytałam ze zwalnia więc trochę jestem spokojniejsza...ale do pełni szczęscia brakuje mi tej magicznej muzyki... echa serduszka...

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale cie rozumiem. Trzymam za ciebie kciuki!!!!

• eforts Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co powiecie na bete 870 dwa dni po terminie miesiaczki (ok 16 od ow) i 2500 po 48 godz?? Slyszalyscie o czyms takim jak za wysoka beta? Nie mowie o stanie chorobowym w to akurat nie chce wchodzic:) bylam u lekarza przy tych 870 to widzial kropke w macicy i mimo ze sie dziwil takiemu wysokiemu wynikowi to mowil ze to bardzo dobrze!! Troche panikuje po poprzednia ciaza przepadla z tym ze z powodu zbyt niskiej bety. Ze skrajnosci w skrajnosc:))

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kejt90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    kochane wypowiedzcie się na temat mojej bety, bojam się, że za mało wzrosła :(
    w niedzielę zaczynam 7 tydzień, dziś robiłam betę wynik : 6000mIU/ml, tydzień temu w piątek miałam 1600mIU/ml, czy to nie jest za mało??czy to prawda że potem około 7-8 tyg beta podwaja się co 3 dni a nie 2 ?? doradźcie bo zwariuje :(

magic wiadomo coś kochana??
    eforts a może masz bliźniaki ;) lekarz mowił mi ze jak jest dwoja to beta jest wyższa niż powinna ;)

8.04.2014 [*] Mój aniołek ;*
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka byla jedna, nie zostaje mi nic innego jak czekać:/
    wszedzie pisza ze przy 6000 beta zwalnia
    Może lepiej nie powtarzać juz później bety co? Jak nic złego się nie dzieje to może nie trzeba szukać dziury w całym? Oczywiście dla mnie to tylko teoria:)))
    kejt90 kiedy masz wizytę u gina?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się szczerze na tych wynikach bety nie znam. Mi w ogóle bardzo późno wyszedł test pozytywny a beta 2260 w 52 dniu cyklu, więc staram się nie doszukiwać w tym problemów tylko mówię sobie że może owu mi się przesunęła i dlatego ta beta taka niska bo dziecko jeszcze małe i nie wiem czy czekać do środy na wizyte u gina czy w poniedziałek powtórzyć bete i zobaczyć ile urośnie. Co byście mi doradziły?

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane :))) juz wszystko jesylt jasne.
    Od tygodnia nasza nadzieja zglasla... malenstwo zatrzymalo sie w rozwoju okolo tygodnia temu i nie ma serduszka. Ale pociesze was lub powiecie ze oszalalam ale jestem szczesliwa ze wiem co jest :) ciaza od zawsze kojarzyla mi sie ze stresem i zmartwieniami. Takze nie martwicie sie o mnie :) mam sie dobrze a nawet bardzo. Mam zdrowie cudownego meza dom prace ktora kocham kotke fione ktora jest naszym pierwszym dzieckiem :) niestety tarczyca zalatwila sprawe :) ale biore leki i powinno byc juz dobrze :) trzymam kciuki za was zafasolkowane i moze niebawem do was wroce. Oczywiscie mam na 3 msce pakiet wykupiony wiwc musze zalgadac :) pokochalam Was i bede sie cieszyc waszym szczesciem :)
    Zycie jest cudowne :)
    Mloda.Mama zrob kolejna a potem za tydzien powtorz :) nie chce cie straszyc ale jak mialam ciaze pozamaciczna to test wychodzil mi dopiero po tygodniu od terminu @ a beta to przyrastala jakby chciala a nie mogla :) ale tak moze byc ze owu sie przesunela :) zrob dla samej siebie :) trzymam kciuki

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • kejt90 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic kochana dobrze, że się nie załamałaś ;*
    pewnie masz niedoczynnośc tarczycy??
    ja co 3tyg teraz robię wynik, wczoraj odebrałam to mam 1,80 więc odrazu zaczęłam brać dwie tabletki nie półtorej, żeby niedopuścić do powyżej 2,0 =/
    a ty kochana jaki masz wynik?? i jaki lek bierzesZ??

teraz się wam uda zobaczysz :)

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt, martwi Cię 1,80?
    Ja przed ciążą miałam 2,95, potem po 6 tygodniach, już w ciąży wyszło mi 1,9. Endokrynolog stwierdził, że jak zmalało to super i wszystko jest jak najbardziej w porządku. Nie brałam żadnych leków wcześniej (nie zdążyłam iść do endo jak się okazało że jestem w ciąży) i teraz też mi nie kazali. Więc jestem zdziwiona, że Ty przy 1,8 zwiększasz dawkę... Ale może Ty się leczysz już długo jakoś?

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam wynik tydzien przed czasem jak sie dowiedzialam o ciazy to tsh mialam 2,4 i lekarz powiedział, że ok???? A Ty kejt90 bierzesz tabsy bo masz jakies problemy z tarczycą czy tylko ze względu na wynik?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kejt90 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah leczę się już półtorej roku, po po odstawieniu leków tarczyca mi rośnie =/ no ja jeszcze miesiąc temu miałam wynik 1,60 ;D i cały czas brałam euthyrox 25mg, endo powiedziała, że jeśli zajdę w ciąże mam brać pół tabletki więcej ewentualnie dwie całe ;) jestem pod kontrolą więc się nie martwię, euthyrox nie jest szkodliwy i nie można pod żadnym pozorem go przerywać.

ja jak miałam 5,49 to zajść nie mogłam po roku mój wynik uregulował się do 1,6 i zaszłam, no i przy pomocy clostilbegytu heh

• Madzia690 Nowa

Wysłany: 29 marca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki może komuś się przyda http://www.9monate.de/tool-services/hcg-rechner/ moja beta 11/12 DPO wynosiła 12 a było to w 37/38 dniu cyklu i jak widać wszystko dobrze :) pozdrawiam

ckaidqk3ojcassqb.png[/url]
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ