X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Różne wyniki BETY
Odpowiedz

Różne wyniki BETY

Oceń ten wątek:
  • kejt90 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane ;)

byłam wczoraj u gin - wielka porażka, czekam aż moja już wroci eh

stwierdził 6 tydzień, ale 4 tydzień płodu, zrobił usg owszem był pęcherzyk ciążowy wiekszy niż tydzień temu, ale ale właśnie ALE nie podał wymiarów i co najważniejsze nie mowił nic o zarodku :( bardzzo się boję, nast. wizytę mam 9 kwietnia chyba zwariuje, powedział doktor że wszystko zmierza w dobrym kierunku. co o tym myślicie?? wogole wizyta trwala 5 min;( mąż nawet nie zdążył siąść z poczekalni normalnie hehe

załamka ;(

8.04.2014 [*] Mój aniołek ;*
  • Magic Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mam ten sam problem... wczorajsza wizyta to juz czulam ze umieram. Zarodek bez aktywnosci serca i do tego 9,8mm czyli 7 tydzien... zalamalam sie... dostalam skierowanie do szpitala na zabiego usuniecia martwej ciazy... zyc mi sie nie chce... w szpitalu powiedzieli ze za wczesnie by cos robic i czekamy... no na to co nie uchronne... w zyciu juz nie chce miec dzieci i przezywac tego co teraz.... leze i placze bo nic innego mi nie zostalo... moje malenstwo nie chce byc z nami... a tak sie cieszylismy... a teraz tylko czekanie... ;( przepraszam wygadac sie musze..
    Jeszcze tli sie moja cicha nadzieja ze nasz Skarb podejmie walke o to by byc z nami...

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • kejt90 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic boże kochany współczuje ci :( nawet nie wiesz jak bardzo ;*
    kochana walcz nie poddawaj się ;(
    nie wiem co mam pisać, przykro mi, ale może akurat uda się ;(
    trzymam kciuki, słonko daj znać co i jak ;*

a może zrób betę jeszcze co?? może lekarz się pomylił ;(

Magic lubi tę wiadomość

8.04.2014 [*] Mój aniołek ;*
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, skoro i tak musisz czekać, to może idź po drugą opinię jeszcze do kogoś?
    A w którym tygodniu powinnaś być?

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam wskazanie na bete. A co do tygodnia to wedlug OM to 10tydz ale z usg wychodzi na 7tydz plus minus 4dni... ja nie wiem to na pewno nie jest pocieszajace ze z tygodnia na tydzien sie zwieksza ale coz. Musze isc na usg i to do tego lekarza z ktorego chcialam zrezygnowac. Wizyta 4.04. Ale sie boje ze wyrok zapadnie choc to juz dawno sie stalo. Dzieki za otuche ale nic juz nie mozna zrobic jesli maly nie chce zyc... najchetniej bym oddala swoje zycie za jego...

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic strasznie mi przykro (choc trzeba miec jeszcze nadzieje) to wiadomosc której zadna przyszła matka nie powinna usłyszeć. Ale życie o życie...

Z innej beczki, jak wczesniej pisałam - beta w ok 18dpo 507, a w 21dpo 1732, duuuuży skok, az byłam w szoku. u mnie niby poczaek 6 tyg, tzn 5t 1d (jeszcze nie rozumiem tych tygodni tego zaokrąglania. Jutro wizyta u gin, ciekawe czy cos zobaczy..

• Magic Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 5t2d nie bylo nic a nic a bete mialam 1257 a po 48h 2343 :) niby dobrze ale jak widac nie koniecznie dobry znak. Ale Mambella jest ladnie :) bedzie dobrze. Pod koniec 5 tygodnia byl juz pecherzyk z cialkiem :) trzymam kciuka za Was :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • MKMKK Znajoma

Wysłany: 25 marca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Na początek, to Magic, strasznie Ci współczuję i trzymam kciuki za cud!

Jestem tu nowa, wczoraj powtórzona beta dała nam nadzieję na macierzyństwo po 11 latach starań :)
    Moja sobotnia beta wyniosła 1,7 czyli niby ciąży brak. Kazali w poniedziałek powtórzyć i wyszło 16,6. Czy to nie za duży przyrost jak na 48h??? Wchodziłam na ten kalkulator, ale nie bardzo potrafię się tam doczytać co i jak.

• Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic jest mi strasznie przykro,wiem co przeżywasz też usłyszałam taki wyrok 3 lata temu też to był 10 tydz wg @,współczuję Ci z całego serca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkmkk kojarzę cie z ovu;)
    Gratuluję! Super ze tak rośnie. Ile dni po owulacji jesteś?

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, na razie się nie poddawaj, na smutek jeszcze przyjdzie czas jeśli rzeczywiście wszystko się potwierdzi. U mnie różnica między wiekiem z miesiączki a z USG też jest dwa tygodnie, bo po prostu miałam bardzo późną owulację (długie cykle).
    Opinia drugiego lekarza to moim zdaniem podstawa w takiej sytuacji i powinnaś iść gdzieś jeszcze.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze gdy zaczynam czytać różne fora tyle ty smutnych historii. Tak nie powinno być.
    Magic trzymam za ciebie kciuki żeby ta twoja trudna historia skończyła się pomyślnie.

• MKMKK Znajoma

Wysłany: 26 marca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko, Dziękuję :)
    co do dpo to nie mam pojęcia! Najprawdopodobniej dziś jest 17dpo. Ale dokładnie nie wiem, bo miał to być cykl bezowulacyjny! :D Dzisiaj zrobiłam kolejną betę i czekam na wynik.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj koniecznie znać jak kolejna beta. Ja mam taki stres teraz ze mam dylemat czy zrobić betę po 4 dobach czy po tygodniu. Stresuja mnie te bety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko mam Cię ochotę przełożyć przez kolano za te bety i mierzenie tempki. Przecież Ci mówiłam od początku że to nie potrzebny stres :P
    Bete masz na pewno ok ale przyjdzie dzień w którym np z niewyspania tempka Ci spadnie o powiedzmy 0.3 tak jak mi i wtedy będziesz płakać ehh :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje. Od jutra juz nie mierze. Betę jednak będę musiała zbadać. Bo kiedy urośnie kolo 1000 (a mam nadzieje ze rośnie prawidlowo) to umowilabym się do jakiegoś lekarza...;)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolko nie wściekaj sie;) złość piękności i dzidzi szkodzi;)
    Co ty byś zrobiła na moim miejscu. Przecież jakiegoś lekarza na początku kwietnia powinnam zrobić... dopiero mam 4tyg i 3 dni.

• MKMKK Znajoma

Wysłany: 26 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O?! Anko! Mi system pokazuje dokładnie ten sam tydzień i dzień ciąży?! :D

Anko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak beta?;)

• izka.piszka Debiutantka

Wysłany: 26 marca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Przepraszam, że tak skopiuję, ale jestem przerażona dosłownie i potrzebuję porady. Wczoraj w 14 dpo robiłam betę i wyszła 100,6. To był ostatni dzień drugiego tygodnia. Według norm mojego laboratorium jest: 2 tydzień : 100-1000, a 3 tydzień 500-1000. I tu mój strach. Wczoraj kończyłam drugi tydzień i byłam na dolnej granicy, a dziś tak jakby zaczęłam 3 i na pewno nie mam 500. Normalnie w internetowych normach jestem w normie. Ale podobno patrzy się na wartości według swojego laboratorium, ja się w nich nie mieszczę. :( Czy wszystko jest ok ?

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ