X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Różne wyniki BETY
Odpowiedz

Różne wyniki BETY

Oceń ten wątek:
  • kejt90 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    Ana0408 dziękuję za odpowiedź ;)
    ja jakoś nastawiona jestem na złą wiadomość ;( zauważyłam, że przestały mnie boleć sutki, naparzają mnie tylko piersi :( jutro mam zrobić betę ciekawe :(

Ana pięknie ci rośnie pięknie ;) zazdroszczę :) i trzymam kciuki ;)

8.04.2014 [*] Mój aniołek ;*
  • Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt90 trzymam za Twoją jutrzejszą betę powodzenia!Mnie w pierwszej ciąży straconej w 10 tyg sutki bolały okropnie po terminie @ w drugiej udanej ciąży bolały mnie lekko tylko kilka dni i już się bałam że coś nie tak,a teraz lekko mnie bolą około tygodnia wiec nie jest to żaden wyznacznik:)

• Magic Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sutki np wogole nie bola tylko same piersi :) kejt czemu sie denerwujesz? Bedzie dobrze lekarz tez moze sie.pomylic sle jak to 5tydz to spokojnie mi w polowie 6ego widac bylo zarodek z serduszkiem :) cierpliwosci :) ja dostalam luteine dopochwowo i czasami czuje takie bole ale to norma bo macica wykonuje wielka prace :) ja tez sie nie mige doczekac poniedzialkowej wizyty :)))

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • kejt90 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka kochane :)

odebrałam betę :) łzy szczęścia się pojawiły nie ma co ;) 1700mIU/ml :)
    czyli pięknie w niedzielę zacznie się 6 tydz :) i w poniedziałek wizyta :)
    dzięki dziewczyny za pocieszanie :)
    fajne to forum heh

a co tam u was??

• Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt90 wspaniała wiadomość beta wyskoczyła:) Wygląda na to że jesteś na tym samym etapie ciązy co ja:)

• Marzena27 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt gratulacje!!! bardzo się cieszę, że wszystko okazało się w porządku :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja tez do was dołączyłam :-)) bete z wczoraj mam 507 mIU, robilam w 17 dpo, ostatni okres mialam 17.02. Czy to jest dobry wynik? Nie jest on za wysoki??

• nicto Debiutantka

Wysłany: 22 marca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na tym nie znam, ale chyba raczej trudno mieć "za wysoką" betę. Na pocieszenie napiszę, że ja robiłam badanie tylko raz -18dpo (najprawdopodobniej) i wynik wyszedł 2123,11 mIU/ml. Pozdrowienia!:)

• Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella moja beta 17 dpo byla 444.7 wiec masz podobnie:) do tego tez cykl rozpoczelam 17.02 :) wartosc bety jest indywidualna wazne jak rosnie.Pozdrawiam

• Mambella Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, naczytalam się ze duza wartość bety moze oznaczać ciążę mnoga i stad moje przerażenie :-P

• kejt90 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka kochane ;)
    co tam u was słychać??

ja jutro mam wizytę usg, zaczęłam dziś 6 tydz :) mam nadzieję ze wszystko bedzie git ;)

w ogóle kochane ja nigdy bym nie pomyślała, że kurcze po pierwsze tak ciężko jest zajść w ciąże, po drugie że tak nie łatwo ją utrzymać no i że tak człowiek nie do końca się cieszy, bo przecież ciągła niepewność??? masakra :(

• Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt90 no tak już jest że najpierw stres czy się uda a jak się uda to czy jest w macicy,czy jest zarodek potem bijące serce,czy się nie poroni,a póżniej czy nie ma wad,czy łożysko się nie odklei,czy na pępowinie nie będzie węzeł i tak w koło przez 9 miesięcy podobnie w czasie porodu...Ja też dziś doła załapałam dziś 21 dni od zapłodnienia a temperatura o 2 kreski spadła a piersi mniej bolały do tego zero mdłości już panikuje że coś złego się szykuje...tylko jaki wpływ mam na to jak się los potoczy w tej kwestii akurat żaden robię wszystko żeby było dobrze a nie moge jeździć do Polski co dziennie na betę...Też zaczynam 6 tydzień i łamię się kiedy iść do lekarza...

• kejt90 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana0408 tym zaprzestaniem objawów nie przejmuj się za bardzo ;* ja ostatnio przez 3 dni nie miałam nawet gdzieś tu post pisałam, a dziś myślałam, że zwymiotuje w kolejce do przychodni =/ mdłości przyszły ze zdwojoną siłą,
    moja koleżanka jest w 9 tyg ciąży i też raz ma raz nie ma :)

ale wiem, że się boisz, ja też bo mnie rano dół pleców bolał :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, potrzebuje porady....na sam poczatek. Raz kiedys poronilam a teraz powiedzmy ze jestem w pierwszych dniach ciazy.
    Pierwszą bete robilam w 11dniu po owu wyszlo 9.2, pozniej w 13dniu po 43, a dzis po 72h beta malo wzrosła do 106,7. Uważacie ze znowu cos sie dzieje zle???
    Slyszalam ze beta musi się podwajac, gdyby tak bylo wynik bylby 130....

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana0408 nie przejmuj się, ja nie miałam i nadal nie mam prawie żadnych objawów. Jedynie co to wrażliwsze sutki (w sensie, że jak ściskam to boli :D ) A z moją ciążą jak na razie wszystko bardzo dobrze, już 11 tydzień :) Też szalałam z betą ale teraz widzę, że ten stres jest bez sensu, bo jeśli coś jest nie tak to i tak nic nie poradzisz, a jeśli jest dobrze, to stresem tylko sobie szkodzisz. Tak naprawdę martwić to się trzeba dopiero jak zaczynasz plamić czerwoną krwią.

Ana0408 lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o radę....czuje się dziś fatalnie.

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator skorzystaj z tego kalkulatora Anko :) Ja już policzyłam dla Ciebie i wygląda na to, że wszystko jest bardzo dobrze :)

Anoolka lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy normami a wszystkim wam pięknie rośnie po 100 czy 200% co druga dobę....:(

• Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko według mnie na tym etapie beta ok nie każdej rośnie tak szybko ważne że mieści się w granicy przyrostu no cóż zrób jeszcze jedną z moich obserwacji wynika ze od 16 dpo wzrasta znacznie szybciej niż wcześniej.Powodzenia:)

poczwarkah i kejt90 dzięki za słowa pocieszenia dziś już lepiej znowu wszystko wróciło do normy eh ile tych nerwów do końca ciąży jeszcze to aż głowa boli...

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko, mi też nie rosła 100% co 48 godzin, nie świruj, wszystko jest dobrze :) I nie chodź w kółko na te bety bo żył szkoda :)

h84f3e5e8fuu3igl.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ