Różne wyniki BETY
-
WIADOMOŚĆ
-
Arjada wrote:Byłam dzisiaj na USG, lekarz nie bardzo brał pod uwagę wyniki bety, wpisał je sobie tylko w kartę. Zrobił USG, jest pęcherzyk, nie ma zarodka, ale w gratisie jest torbiel na jajniku 3,5cm.. Dał jeszcze max 2 tyg na ewentualny rozwój. Niby stwierdził, że ciąża może mieć dopiero koło 5 tyg i on tego jeszcze nie przekreśla. Zapisał duphaston, witaminki i kazał czekać... Jestem załamana Nie wiem czy jest sens się jeszcze łudzić w ogóle
Arjada, a w którym momencie ciaży jesteś? Bo to bardzo istotne, czy w ogóle zarodek mógł się już ujawnić.
-
A co do torbieli na jajniku, to może lekarz widział po prostu pęcherzyk po owulacji - można go pomylić z torbielą.
Mnie tak lekarz kiedyś ... guza na jajniku zdiagnozował -
Wg ostatniej miesiączki jest to 6tydz i 6 dzień. Czyli liczone jako 7. Z lekarzem się doliczyliśmy owulacji między 23 a 27 stycznia więc lekarz dlatego kazał jeszcze czekać. Ale minę miał raczej nie zachwycającą. A tą torbiel wykryli w szpitalu i oznaczyli, że ma 3,2cm, a tydzień później mój lekarz oznaczył, że ma już 3,5cm.. Niestety nie wiem ile wynosił pęcherzyk.
-
-
Arjada wiem jak ciezko jest myslec pozytywnie... sama przechodzilam swojego rodzaju traume w zeszlym roku.. nosilam w sobie co prawda biochemiczna ciaze pozamaciczna ktora zagrazala mojemu zyciu.. od tamtej pory staram sie myslec pozytywnie bo zamartwianiem sie nie poprawisz tego stanu rzeczy. Glowa do gory kobieto )) musi byc dobrze a jak nie to nakopie losowi osobiscie do d... tylka ) sercem jestem z Toba
Arjada lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ap-ropo ciąży mnogiej...
Jeśli byłabym w ciąży bliźniaczej to moja beta powinna wzrastać ok.200% co 2 dzień?
U mnie w rodzinie i u mojego męża zdarzały się ciąże bliźniacze i zastanawiam się czemu na samym początku ciąży mam takie wysokie wskaźniki.. -
Hej dziewczyny, mam pytanie dziś robiłam betę wynik to 102,6 Mam długie cykle i cięzko mi się wpasować w te normy. Dziś jest mój 36 dzień cyklu. Owulacje miałam 25 dnia cyklu. Czy któraś z Was miała podobnie? Chciałabym się dowiedzieć czy wszystko jest ok
Kiedy powinnam zrobić drugie badanie? -
43 dc czyli skończony 6 tc
beta: 14 700 -
Dobrze ale musisz powtorzyc by okreslic przyrost ja w 5. tygodniu mialam 1200 a 3 dni pozniej 2300 ) zawsze rob jedno badanie bety a kolejne po 48h
aaa przepraszam pominelam Twoj post powyzej ) jest dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 11:29
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Cześć dziewczyny, ja robiłam pierwszą betę 27 dc i miałam 114,70, a wczoraj zrobiłam następną (nie mogłam po 48 godz bo wypadł weekend to postanowiłam odczekać równo tydzień) i w 35dc (23 dpo) mam 3151,22 mlU/mL to chyba dobrze? wizytę u gina mam dopiero w poniedziałek...
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
Hej
Minęły dwa upragnione tyg do wizyty, niestety nie przyniosła nic dobrego. Pęcherzyk nadal pusty. Wszystko prawidłowo urosło tylko nie ma zarodka. Mam jeszcze tydzień poczekać i w tym czasie zrobić dwa badania bety. Wg OM to8/9 tydz a wg USG 6/7. Pęcherzyk ma 24mm nie ma w nim nic co chociaż dawałoby cień nadziei. Sam pan dr stwierdził, że szanse bardzo zmalały, ale dajmy sobie jeszcze tydzień i nie postępujmy pochopnie. Moja psycha jest w opłakanym stanie. Pojechałam na wizytę z myślą, albo wóz, albo przewóz a tu dalej jadę nie wiadomo dokąd...