Różne wyniki BETY
-
WIADOMOŚĆ
-
MOI znalazłam normy dla tygodni ciąży:
Prawidłowe poziomy progesteronu podczas ciąży [+/-10ng/ml][6]:
4 tydzień - 21.6 ng/ml
6 tydzień - 26.2 ng/ml
8 tydzień - 25.9 ng/ml
10 tydzień - 30 ng/ml
12 tydzień - 33.4 ng/ml
14 tydzień - 39.5 ng/ml
Także myślę, że nie masz się co martwić -
Aga nie zawsze idealnie się podwoi ,może niekiedy troszkę mniej i też jest dobrze to są dane statystyczne ( tak mi powiedziała Pani w laboratorium ) . Zresztą później coraz wolniej rośnie. Masz ładne wyniki więc teraz odpoczywaj i ciesz się ciążą
Ja teraz zaczynam 27 tydzień (nareszcie coraz bliżej końca) i mogę Ci powiedzieć ,że strasznie obawialiśmy się o te wyniki Bety żeby ładnie wzrastały i wgl . A teraz niekiedy panikuję czemu się Mała mniej wierci w brzuchu . ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 18:30
-
Aj nie umiem wyliczc na tym kalkulatorze, wychodz mi ze mam wiecej jak max:-) 29stycen beta 2018, 31 styczen 4230. Owulacje mialam w 16dniu cyklu a pierwsze badanie robilam w 34dniu. To znaczy ze wszystko ok?26.09.2014 Aluś :*
Aniołek [*] Listopad 2015r.
-
Dziewczyny, wiem że najważniejszy jest przyrost, ale robiłam dopiero 1 badanie i w 12dpo (zagnieżdżenie 7dpo) mam tylko 43. To chyba mało prawda? Mam złe przeczucia, że już spada, bo kiedyś w 9dpo miałam bhcg 44 i ciąża nie utrzymała się Pamiętacie ile miałyście w 12dpo?
-
Wiem co przeżywasz, bo mi również strasznie wolno przyrasta. W przeciwieństwie do Ciebie mi lekarz mówił, żeby odpoczywać i czekać spokojnie na kolejną wizytę. Podobno najważniejsze, że przyrasta. U mnie od razu był widoczny pęcherzyk 4 mm, a kolejną wizytę mam 17 i podobnie jak Ty się denerwuję. Kiedy masz wizytę?
mmalibu lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
destiny3007 wrote:Mnie lekarz też zalecił odpoczynek i unikanie wirusów bo jest dobrej myśli, ale on chyba sobie nie wyobraża co się dzieje z kobietą, która tak bardzo pragnie dzieciaczka:(a usłyszy słowa nie pewności z ust lekarza, no mam być u niego w Walentynki, czyli w ten piątek, ciągle leże,krwawienie się zmniejsza ale też nie chce chwalić dnia przed zachodem słońca. Ogólnie prócz bólu pleców i tych piersi które mam ochotę sobie odciąć (są tak bolesne) to nic wielkiego mi się nie dzieje, to moja pierwsza ciąża,panikuje nawet przy lekkim ukłuciu w jajniku,czy lekkim skurczu, bo nie mam pojęcia co jest prawidłowe a co nie. Modlę się codziennie, i liczę że wszystko będzie w porządku. Nie wiem ile ma mój pęcherzyk, i też nie wiadomo w którym jestem miesiącu, bo mogłam mieć owulację nawet długo po 20 dc, sama nie wiem. Jak to u Ciebie wygląda ? wiesz który to tydzień ? Staraj się myśleć pozytywnie i nie dopuszczaj do siebie innej myśli jak ta iż za nie długo będziesz szczęśliwą mamusią przytulającą do piersi córeczkę lub synka mnie to trochę pomaga, takie blokowanie stresu :*
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Eweloka, jeżeli masz wątpliwości możesz skorzystać z kalkulatora www.babymed.com/tools/hcg-calculator
Moim zdaniem wyniki masz rewelacyjne.
Destiny, masz bardzo niski progesteron, pewnie stąd te plamienia. Mam nadzieję, że siedzisz w domu, odpoczywasz i leżysz plackiem. Hcg rośnie i tego się trzymajmyEweloka84 lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Nie jest idealnie, ale nawet pod kalkulatorem (link wrzuciłam wyżej) jest napisane,że w niektórych przypadkach przyrost 50% zamiast 66 jest prawidłowy. Po co dodatkowo się stresować, jeżeli każda ciąża jest inna?-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Tylko nie czekaj z tym progesteronem do piątku. Jest sporo poniżej normy, a odpowiada za utrzymanie ciąży. I nie wprawiaj w ruch tego perpetum mobile, co się strach nazywa. Musi być dobrze. Trzymaj się ciepło-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!