Różne wyniki BETY
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam problem. Byłam dzisiaj na badaniu krwi i zamiast beta hcg to zrobili mi hcg ilościowo. Wynik mam 1057 mIU/ml, norma wg laboratorium w 4 tyg to 1500-23000. Kobiety nie będące w ciąży mają poniżej 4 mIU/ml. Jak mam to rozumieć? Jestem w ciąży?
-
saprist88 wrote:Dziewczyny, mam problem. Byłam dzisiaj na badaniu krwi i zamiast beta hcg to zrobili mi hcg ilościowo. Wynik mam 1057 mIU/ml, norma wg laboratorium w 4 tyg to 1500-23000. Kobiety nie będące w ciąży mają poniżej 4 mIU/ml. Jak mam to rozumieć? Jestem w ciąży?
-
Hej dziewczyny, a ja w 16-17dpo mam betę zaledwie 59 i trochę się martwię czy to nie zbyt mało..XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Erl wrote:Hej dziewczyny, a ja w 16-17dpo mam betę zaledwie 59 i trochę się martwię czy to nie zbyt mało..
Powodzenia ! zrób przynajmniej jeszcze 2 razy!Erl lubi tę wiadomość
-
Dzięki Kate tak planuje, pierwsza powtórka jutro. Powodzenia i Tobie
kittykate lubi tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Witam po raz pierwszy na wątku ciążowym. Wczoraj(32dc; 17dpo)robiłam betę wynik to 333,6 mlU/ml. Martwi mnie jednak to, że lekarz na USG wczoraj nie widział pęcherzyka ciążowego, jedynie stwierdził że jest pogrubione endometrium i , że to wszystko wskazuje na wczesną ciążę.
kittykate lubi tę wiadomość
-
Klif wrote:Witam po raz pierwszy na wątku ciążowym. Wczoraj(32dc; 17dpo)robiłam betę wynik to 333,6 mlU/ml. Martwi mnie jednak to, że lekarz na USG wczoraj nie widział pęcherzyka ciążowego, jedynie stwierdził że jest pogrubione endometrium i , że to wszystko wskazuje na wczesną ciążę.
ja byłam na usg w 39 dc i był tylko ładnie widoczny pęchęrzyk ciążowy 7 mm
czekaj spokojnie do kolejnego usg najlepiej w 7 tyg ciąży, licząc od daty OM.
Dla pewności możesz zrobić betę po 48 h i sprawdzić czy się podwoiła jeśli tak to wszystko jest ok
Gratuluję!Klif lubi tę wiadomość
-
Klif wrote:Betę jutro zrobię, bo lekarz kazał mi sprawdzić po 48h. Pozostaje mi tylko czekać, juz teraz nie mam na nic wpływu.
ja też czekam na serduszko i zarodek, już się doczekać nie mogę niestety pozytywny test ciążowy to poczatek zmartwień
ale trzeba myśleć pozytywnie i nie stresowac się!
Powodzenia i daj znać jak beta!Klif, Hetmanka lubią tę wiadomość
-
Dzwonił do mnie mój lekarz. Powiedział, że wynik bety jest ok i że nie było wczoraj nic widać, bo była za niska. Podobno na USG coś widać dopiero kiedy beta osiąga 900-1200.Powiedział, że gratuluje bo ciąża na pewno jest Jeszcze czas oczekiwania do jutra na drugą betę i progesteron.
-
No widzisz
spokojnie czekaj!
PS. zarodek i serduszko jest przy becie powyzej 10000 więc to różnie 6 - 7 tydzień nie ma co iść wcześniej na usg bo zobaczysz tylko pęcherzyk ciążowy pusty...
ja też czekam u mnie beta przedwczoraj już 3250 więc już niedługo -
Klif wrote:mnie martwiło, że nie było widać nawet pęcherzyka ciążowego co mogłoby wskazywać na ciążę biochemiczną, ale lekarz mnie trochę uspokoił swoim telefonem.Oby jutro beta pięknie wzrosła
poszłam ! robiłam tylko bete i spr czy prawidłowo przyrasta:)
widziałam pecherzyk ciążowy i co? NIC BO JEST PUSTY!
teraz czekam na zarodek i serduszko! ale to też schiza !
ehhh lepiej tylko zrobić na poczatku bete i czekać do 7-8 tyg
kiedyś nasze mamy nie miały takich mozliwości badań i usg a utrzymywały ciąże i rodziły zdrowe szczęśliwe dzieci!