X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po wizycie. Lekarz zobaczył na usg 3mm pecherzyk☺ za tydzień mam wizyte. Powiedział że wszystko ok. Ale się cieszę mam nadzieję że będzie już tylko lepiej! ☺❤ życzę Wam szczęścia i tyle radości co mnie teraz przyniosła tą wiadomość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 18:11

wszamanka, żabka04, think_positive, Lilianap lubią tę wiadomość

Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:
    Dziewczyny ja po wizycie. Lekarz zobaczył na usg 3mm pecherzyk☺ za tydzień mam wizyte. Powiedział że wszystko ok. Ale się cieszę mam nadzieję że będzie już tylko lepiej! ☺❤ życzę Wam szczęścia i tyle radości co mnie teraz przyniosła tą wiadomość

Gratulacje.
    Dbaj o siebie:-)

abcd246 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka nie pomogę bo nie wiem.
    Wiem że jak się zagniezdzi to już jest problem z lekami.
    Może domowe sposoby tym się ratuj.

• think_positive Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Think ja po cichaczu ci gratuluję.
    Jesteś kolejnym przykładem że można zajść bez problemu jak ma sie portki wyluzowane:-)

Jeśli chcesz i możesz to należy powtórzyć betę co 48h.
    Wówczas spr czy dobrze przyrasta czy jest ok.
    Powodzenia:-)
    Trzymam kciuki.

Żabka ja już myślałam, że naturalnie nie zajdę, więc mi było wszystko jedno co do starań, czy celujemy czy nie. Oczywiście zrobię betę za 2 dni żeby sprawdzić, ale zamierzam być dobrej myśli :) tym razem wszystko będzie dobrze.

Dziewczyny trzymam za was kciuki.Jak mi się udało to wam też się uda.
    Jakby co mam 10 tabl. letrozolu i 2 opkowania cyklo-progynova jakby któraś chciała, to chętnie oddam.

f2w33e3ktamljwlx.png

20tc - nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    think_positive wrote:
    Żabka ja już myślałam, że naturalnie nie zajdę, więc mi było wszystko jedno co do starań, czy celujemy czy nie. Oczywiście zrobię betę za 2 dni żeby sprawdzić, ale zamierzam być dobrej myśli :) tym razem wszystko będzie dobrze.

Dziewczyny trzymam za was kciuki.Jak mi się udało to wam też się uda.
    Jakby co mam 10 tabl. letrozolu i 2 opkowania cyklo-progynova jakby któraś chciała, to chętnie oddam.

Ja uważam że psychika dużo robi.
    Jak się jest nastawionym robimy dziecko już teraz natychmiast to nie wychodzi.
    Psychika blokuje.
    A jak jest błogi luz to zobacz jak szybko zaskakuje.
    Ja też tak miałam w głowie pisałam wypowiedzenie z pracy a w między czasie robiliśmy swoje.
    Do tego gin przepisał pregnyl więc zwiekszylismy szansę no i jajko było po stronie prawej tam gdzie mam jajowod więc okazja była.
    Mi się udało i wam też się uda.

• Lilianap Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż to za wspaniałe wieści tutaj ;) a tylko chwilkę mnie nie było ;)
    Kochane ogromne gratulacje ;) teraz będzie juz tylko lepiej. Ale się cieszę ;)

Ja po wizycie. Mam 3 ładne pęcherzyki. Wg statystyk: 5% szans na trojaczki, 15% na bliźniaki a 80% pojedyncza. Czyli suma summarum wychodzi 100% jak nic :D

wszamanka, żabka04, abcd246, think_positive lubią tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wrote:
    Cóż to za wspaniałe wieści tutaj ;) a tylko chwilkę mnie nie było ;)
    Kochane ogromne gratulacje ;) teraz będzie juz tylko lepiej. Ale się cieszę ;)

Ja po wizycie. Mam 3 ładne pęcherzyki. Wg statystyk: 5% szans na trojaczki, 15% na bliźniaki a 80% pojedyncza. Czyli suma summarum wychodzi 100% jak nic :D

Cóż za wspaniałe wieści :-)
    Hmmmmmm co Bozia da to weźmiesz z otwartymi rękoma ważne żeby zdrowe:-)
    Ja bym chciała bliźniaki zawsze mi się marzyly.
    Trzymam że twój pecherzyk i dzielnego żołnierza niech Brnie do celu bez przeszkód :-) <3
    A co z pregnylem?

• Lilianap Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregnyl w środę będzie podany. A i pamiętałam o dupku więc pełna obstawa w tym cyklu. Mi się marzy chociaż jedno. O bliźniakach nawet nie śmiem śnić. Trojaczki już by była abstrakcja :D ale wezmę wszystko co dla mnie się szykuje ;) kurde po tylu latach jakby sie bliźniaki trafiły to największą nagroda ;)
    A i jeszcze endometrium bardzo ładne, w tej chwili już ponad 10 mm. Narazie wszystko sprzyja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 21:19

żabka04 lubi tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wrote:
    Pregnyl w środę będzie podany. A i pamiętałam o dupku więc pełna obstawa w tym cyklu. Mi się marzy chociaż jedno. O bliźniakach nawet nie śmiem śnić. Trojaczki już by była abstrakcja :D ale wezmę wszystko co dla mnie się szykuje ;) kurde po tylu latach jakby sie bliźniaki trafiły to największą nagroda ;)
    A i jeszcze endometrium bardzo ładne, w tej chwili już ponad 10 mm. Narazie wszystko sprzyja.

Bardzo mnie cieszą takie informacje :-)
    Zapowiada się wyśmienicie.
    Życzę powodzenia.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka u mnie lipa straszna, dwa miesiące już trwa cykl i nie może się skończyć:( W zeszłą niedzielę miałam objawy takie owulacyjne i piersi zaczęły mnie strasznie boleć no i do dziś nić, czyli jak sądzę, od tej własnie niedzieli musze liczyć ok. 2 tyg, na okres dopiero;/ I może wreszcie uda mi się hormony powtórzyć i na sono umówić;/

Wszamanka, kuruj się bidna:( Ja od jakiegoś czasu nie biorę żadnych leków kompletnie a przy grypach - imbir, czosnek, miód i jestem jak nowonarodzona:)

Think_positive, abcd246 - gratulacje dziewczyny :D :D :D Trzeba tu takich wiadomości <3

Lilianap czekam na taką wspaniałą wiadomość od Ciebie!:D a wszystko idzie w dobrym kierunku :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, imbir, dzięki, zapomniałam o nim zupełnie A fajnie na mnie działa :)

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka imbir jest mega <3 Ja dodaję do herbatki razem z goździkami i cynamonem, mniam :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Żabka u mnie lipa straszna, dwa miesiące już trwa cykl i nie może się skończyć:( W zeszłą niedzielę miałam objawy takie owulacyjne i piersi zaczęły mnie strasznie boleć no i do dziś nić, czyli jak sądzę, od tej własnie niedzieli musze liczyć ok. 2 tyg, na okres dopiero;/ I może wreszcie uda mi się hormony powtórzyć i na sono umówić;/

Wszamanka, kuruj się bidna:( Ja od jakiegoś czasu nie biorę żadnych leków kompletnie a przy grypach - imbir, czosnek, miód i jestem jak nowonarodzona:)

Think_positive, abcd246 - gratulacje dziewczyny :D :D :D Trzeba tu takich wiadomości <3

Lilianap czekam na taką wspaniałą wiadomość od Ciebie!:D a wszystko idzie w dobrym kierunku :D

Totoro współczuję Ci.
    Przecież to wieki ten twój cykl.
    Ze tez nikt nie wie co jest przyczyną?!
    Mi się to w głowie nie mieści.
    Nigdy nie spotkałam nawet koleżanki która ma takie cyrki z cyklem:-(
    Jak tylko dostaniesz leć na te sono nie ma co czekać.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja to czekam aż @ wreszcie przyjdzie, powtórzę hormony, w tym te tarczycowe i zobaczę jak to wygląda bez brania jodu. Bo coś mi się wydaje cały czas, że tsh mi takie ładne wyszło właśnie po jodzie a bez suplementacji mi rośnie i stąd problemy. Takie odnoszę wrażenie. I po badaniach wracam znowu do jodu.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie Staraczki, chwilkę mnie było ;) To będzie mój 5 cykl starań, niestety w dalszym ciągu nic nie zapowiada dzidzi :( Postanowiłam zrobić sobie prywatnie wyniki, nie czekałam na skierowanie, bo nie idzie się doprosić lekarzy! Jeśli TSH jest w normie to dla nich wystarczy :/
    Tak więc:
    TSH 3.64 jak dla mnie wysokie :(
    FT3 4,26
    FT4 15,54
    ANTY TPO 10,06
    Poszłam z wynikami do endokrynologa, bo wiem, że tsh dla starającej się o dziecko w moim przypadku jest za wysokie :( I mam nadzieję, że to było problemem i się w końcu doczekam. Dostałam Letrox 50, ale mam łykać pół tabletki dziennie plus tran. Za 3 miesiące mam powtórzyć TSH i z wynikami do endo. Jeszcze 30 maja czeka mnie wizyta u ginekologa, miesiąc temu na usg brzucha lekarz zauważył nieco powiększoną macicę i muszę to sprawdzić, mam nadzieję, że się mylił lub chociaż nie jest to nic groźnego.Nie odzywam się, ale na bieżąco śledzę Wasze wpisy i gratuluję tym, którym się wreszcie udało!!!! :D

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo hmmmmmm
    Jesteś pewna ze masz jeść pół tabletki dziennie?????
    Bo sory ale pół to za mało na takie tsh.
    Tsh jest wysoki dla staraczki do 2 musi być.
    U mnie poniżej 1 musiało być.
    Reszta jest ok.
    Anty mówi o ogniskach w tarczycy.
    Robiłaś usg tarczycy?

Proponuję dokupić Wit d 4tys j.
    Do tego magne b.
    I mega dużo wody.

• MaGo Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    MaGo hmmmmmm
    Jesteś pewna ze masz jeść pół tabletki dziennie?????
    Bo sory ale pół to za mało na takie tsh.
    Tsh jest wysoki dla staraczki do 2 musi być.
    U mnie poniżej 1 musiało być.
    Reszta jest ok.
    Anty mówi o ogniskach w tarczycy.
    Robiłaś usg tarczycy?

Proponuję dokupić Wit d 4tys j.
    Do tego magne b.
    I mega dużo wody.
    Tak, mam wszystko rozpisane :/ Pół tabletki rano na czczo i do tego tran. Wiem, ze tsh nie powinno być większe niż 2, ale endo powiedziała, że powinno się zacząć od mniejszej dawki, ja się tam nie znam pozostaje mi wierzyć :/ Zostałam przebadana bardzo dokładnie ( w gabinecie spędziłam prawie 40 minut). Z tego co mówiła pani doktor wszystko jest w porządku, bez nacieków, szmerów itd, sprawdziła też wszystkie moje wyniki, badania, które robiłam na przestrzeni 5 lat, a nawet opis ze szpitala (byłam jeden jedyny raz 3 lata temu kilka dni) i kazała je wziąć ze sobą (to była moja pierwsza wizyta).

Norma ANTY TPO to 0- 35, czy mój wynik jest jednak za wysoki???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 18:08

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Tak, mam wszystko rozpisane :/ Pół tabletki rano na czczo i do tego tran. Wiem, ze tsh nie powinno być większe niż 2, ale endo powiedziała, że powinno się zacząć od mniejszej dawki, ja się tam nie znam pozostaje mi wierzyć :/ Zostałam przebadana bardzo dokładnie ( w gabinecie spędziłam prawie 40 minut). Z tego co mówiła pani doktor wszystko jest w porządku, bez nacieków, szmerów itd, sprawdziła też wszystkie moje wyniki, badania, które robiłam na przestrzeni 5 lat, a nawet opis ze szpitala (byłam jeden jedyny raz 3 lata temu kilka dni) i kazała je wziąć ze sobą (to była moja pierwsza wizyta).

Norma ANTY TPO to 0- 35, czy mój wynik jest jednak za wysoki???

No ok.
    Ona jest lekarzem.
    Trzeba wierzyć nic innego nie pozostaje
    Anty twoje nie jest wysokie.
    Powodzenia.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, u mnie zaczęły się plamienia. 60. dc. Alleluja. Teraz trzymajcie kciuki, żeby na tym się nie skończyło tylko przerodziły się w okres:(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Uwaga, u mnie zaczęły się plamienia. 60. dc. Alleluja. Teraz trzymajcie kciuki, żeby na tym się nie skończyło tylko przerodziły się w okres:(

Nareszcie.
    Mam nadzieję że się rozkrecilo u ciebie :-)

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ