Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilianap wierzę, że to będzie udany cykl, trzymam kciuki!
Ja właśnie zglupialam. Jajniki bolą, piersi bolą a śluz jak przy owulce, przezroczysty, ciągnący i bądź tu mądry człowieku. Owulka w 51. dc to chyba nie bardzo sensowna opcja, nie? raczej hormonki głupieja... Jak ja się będę miała jeszcze męczyć ze 2 tyg. do miesiączki to się zastrzelę
-
Cześć dziewczyny,
Ja po wizycie i nie wiem, czy się śmiać, czy płakać... moja lekarka od samego początku dawała mi tabletki na wyregulowanie miesiączek. I tyle. Usg, to tylko w ciąży. Cytologia... hmm... po dzisiejszej wizycie dowiedziałam się, że mam tyłozgięcie macicy, 2,5cm mięśniaka, zapalenie tarczycy (dostałam skierowanie na.badania), a mój pęcherzyk w 15 dniu cyklu jest bardzo niewydarzony. Ogólnie pan doktor pogratulował mi, że mam dziecko
Powidzcie mi, proszę, na jakie koszty badań mam się nastawić? Mam tsh, ft4, anty TPO, anty TG i prolaktynę.
-
Myszok wrote:Cześć dziewczyny,
Ja po wizycie i nie wiem, czy się śmiać, czy płakać... moja lekarka od samego początku dawała mi tabletki na wyregulowanie miesiączek. I tyle. Usg, to tylko w ciąży. Cytologia... hmm... po dzisiejszej wizycie dowiedziałam się, że mam tyłozgięcie macicy, 2,5cm mięśniaka, zapalenie tarczycy (dostałam skierowanie na.badania), a mój pęcherzyk w 15 dniu cyklu jest bardzo niewydarzony. Ogólnie pan doktor pogratulował mi, że mam dziecko
Powidzcie mi, proszę, na jakie koszty badań mam się nastawić? Mam tsh, ft4, anty TPO, anty TG i prolaktynę.Marcel ❤
-
Proszę Was o poradę. Dzisiaj jest 27 dzień cyklu, cykle mam 29-30 dniowe. Cos mnie tknelo żeby zrobić test ciazowy. Zrobiłam i wyszła druga bardzo blaka kreska. Po jakiejś godzinie zrobiłam drugi z innej firmy też wyszła bardzo blada kreska. Było to po południu. Pojechałam zrobić betę hcg i wyszła 37,24. Pojadę powtórzyć w piątek, ale moje pytanie czy taka wartość może świadczyć o ciąży i prawidłowej wartosci? Czy któraś z Was miała podobną wartość przed miesiaczka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 22:17
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam -
Myszok przykro mi, że tyle "wspaniałości" przyszło Ci usłyszeć ale zawsze jest ten plus, że jesteś zdiagnozowana, uporasz się z problemami i wreszcie się uda:) W mojej miejscowości badanie pojedynczego hormonu kosztuje ok. 21zł, ale anty tpo jest droższe np... Pewnie tak jak MaGo pisze - pod 200zł;/ Ale możesz iść do lekarza na nfz i poprosić o skierowanie, żeby nie płacić
abcd246 jesne, że taki wynik świadczy o ciąży! Teraz tylko trzeba powtórzyć, żeby wiedzieć czy ładnie przyrasta:) Gratulacje:)abcd246 lubi tę wiadomość
-
Totoro wrote:Myszok przykro mi, że tyle "wspaniałości" przyszło Ci usłyszeć ale zawsze jest ten plus, że jesteś zdiagnozowana, uporasz się z problemami i wreszcie się uda:) W mojej miejscowości badanie pojedynczego hormonu kosztuje ok. 21zł, ale anty tpo jest droższe np... Pewnie tak jak MaGo pisze - pod 200zł;/ Ale możesz iść do lekarza na nfz i poprosić o skierowanie, żeby nie płacić
abcd246 jesne, że taki wynik świadczy o ciąży! Teraz tylko trzeba powtórzyć, żeby wiedzieć czy ładnie przyrasta:) Gratulacje:)
Cieszę się choć nie chce za wcześnie! Ale trzeba myśleć pozytywnieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 22:48
abcd246 co do norm jaka wysoka beta w którym tygodniu to nie pomogę, sama w ciąży jeszcze nie była:) musisz sobie w necie sprawdzić, ale z tego co wiem to generalnie wynik >5 świadczy o ciąży:) Powinno sie zbadać po 48h kolejny raz, żeby sprawdzić czy prawidłowo przyrasta (powinna się podwoić) I myśl pozytywnie, otóż to!
abcd246 lubi tę wiadomość
-
Totoro wrote:Myszok przykro mi, że tyle "wspaniałości" przyszło Ci usłyszeć ale zawsze jest ten plus, że jesteś zdiagnozowana, uporasz się z problemami i wreszcie się uda:) W mojej miejscowości badanie pojedynczego hormonu kosztuje ok. 21zł, ale anty tpo jest droższe np... Pewnie tak jak MaGo pisze - pod 200zł;/ Ale możesz iść do lekarza na nfz i poprosić o skierowanie, żeby nie płacić
Dzięki bardzo a orientujesz się może jak to jest z tą prolaktyną? Lekarz mi mówił, że trzeba się jakoś przygotować do badania, ale z nadmiaru informacji przestałam przyswajać chyba... -
Abcd246 trzymam kciuki za piękny przyrost!
Myszok kurcze ja się jakoś specjalnie nie przygotowywałam do tego badania, jeśli dobrze kojarzę, to np. duży wysiłek fizyczny trzeba ograniczyć przed badaniem, ale ja tak jak mówię, nie przywiazywalam wagi do tegoabcd246 lubi tę wiadomość
-
Przy prolaktynie trzeba dzień wcześniej zrezygnować z seksu, wysiłku fizycznego, stresu, do badania być na czczo, tyle pamiętam:)
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
wszamanka wrote:Przy prolaktynie trzeba dzień wcześniej zrezygnować z seksu, wysiłku fizycznego, stresu, do badania być na czczo, tyle pamiętam:)
ze stresu bardzo chętnie zrezygnuję gorzej z seksem
dziękuję bardzo za podpowiedź tak mi właśnie coś świtało, bo pan doktor się śmiał, że wstrzemięźliwość trzeba zachować, ale właśnie nie byłam pewna czy w tym kontekście -
Witajcie moja beta po dwóch dniach wzrosła z 37,24 na 101,45 czy to prawidłowy przyrost? Wydaje mi się że tak. Patrzyłam na kalkulator przyrostu bety to wyszło mi że w normie. Mam nadzieje że mogę się cieszyć ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 18:37
Oj tu już nie pomogę;/ Muszą się bardziej doświadczone w tej materii wypowiedzieć
Ja, znając siebie, pewnie bym powtórzyła jeszcze w poniedziałek:P no i znowu JA pewnie szybko umawiałabym się do gina, ale to ze względu na moje problemyn hormonalne, żeby w razie czego brać duphaston czy co tam by było trzeba:)abcd246 lubi tę wiadomość
-
Lepiej byc u gina za wcześnie niz za pozno
Ja już po zastrzykach. Jajniki zaczynaja intensywnie pracowac. W poniedzialek mam do gina. Kazal wziasc mi od razu pregnyl. Tylko wydaje mi sie ze moze byc za szybko na jego podanie. W pon bedzie 11 dcabcd246 lubi tę wiadomość
Nasz cud ❤ Lilianna
-
nick nieaktualnyAbc gratulacje.
Tak powtórz betę i umów się szybko do gin.
Do endokrynolog też bo przy niedoczynności tsh bardzo skacze.
Będziesz na pewno co MC u endokrynolog z wynikami.
Lilianap trzymam kciuki mocnoooooo!
Może podejdź na monitoring żeby spr pęcherzyka żeby faktycznie nie za szybko pękło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 12:10