Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
Będę miała usg w poniedziałek. Mój gin zawsze pierwsze co to robi usg nastawiłam się że zachodze w tym cyklu w ciążę i koniec. Nawet aplikacje ciążowa ściągnęłam najwyżej później będę sie martwic i smucić. Ale musi się udać.
wszamanka lubi tę wiadomość
Nasz cud ❤ Lilianna
-
nick nieaktualnyabcd246 wrote:Witajcie pochwalę się bo wydaje mi się że jest czym☺ powtórzyłam po dwóch dniach betę i wzrosła z 101,45 na 266,91 mam nadzieję że to dobry przyrost ☺ pozdrawiam Was serdecznie ☺
Gratulacje.
Super.
Duzzzzzoooooooo zdrówka:-)
Dbaj o was:-)abcd246 lubi tę wiadomość
-
Żabka nie dziękuję oby nie zapeszyc ☺
O którym tygodniu ciazy to świadczy?
Mam nadzieję że ginekolog mnie jakimś cudem jutro przyjmie.
Na usg będzie już cokolwiek widać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 21:20
żabka04 lubi tę wiadomość
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam -
abcd gratuluję
Dziewczyny pomóżcie, bo zaraz zwariuję. Dzisiaj mam 32 dc (przy cyklach zazwyczaj 28 dni albo i krótszych). Zrobiłam rano test ciążowy i jest druga kreska, ale bardzo bardzo bardzo blada, widoczna dopiero po przyjrzeniu się. W tym cyklu pierwszy raz od dwóch lat nie miałam żadnego plamienia, jedynie 26 dc pojawił się śluz kawa z mlekiem i to by było na tyle.
Bolą mnie piersi i czuję ciągnięcie w brzuchu, ale takie same objawy mam na miesiączkę. Dodatkowo jestem przeziębiona i mam podwyższoną temperaturę ciała (37). Oczywiście standardowy tekst dodam, że nie chcę się nakręcać, ale już i tak się nakręciłam Help
Jaki jest najbardziej czuły test ciążowy? Teraz robiłam na tych paskach z allegro i nie bardzo wierzę w ich skuteczność.
20tc - nasz aniołek
-
Zrób najlepiej 2 testy różnych firm na raz Z 10-tek polecam PINK (Pepino mi wychodził słabiej a DOZ pokazywał słabiutkie cienie a ciąży niy było, tak samo z Facelle płytkowym). Z tych o niby słabszej czułości to Facelle paskowy, Bobo-test płytkowy i PINK. A i jeszcze test Greenmed.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyAbc tak mówi się że to 5 tc.
Lekarze jednak mówią że to 4tc:-(
Na usg widać gdy ma się betę ok 500.
Ale z tym też trzeba brać na poprawkę bo każda z nas jest inna,ciąża również oraz sprzęt jaki ma gin.
Daj znać po wizycie.
Think najlepszy jest z rosmanna.
A nie lepiej iść na betę?
Mi długo test nie pokazywał więc ja nie wierzę w testy.
A stan podgoraczkowy czy "przeziębienie" to też może znaczyć jako objaw ciąży.
Mnie strasznie bolał kark potem wszystko jak przy grypie również była temperatura i gile hahaha
Także wszystko jest możliwe:-)
Bóle w podbrzusza też normalka. -
nick nieaktualny
-
think_positive wrote:Dziewczyny byłam na becie, wynik ma być po południu między 15-17 wtedy się okaże.
A ja dzisiaj mam wizytę o 16.30 mam nadzieję że beta od wczoraj urosła i będzie widać moja kropeczke ❤ miłego popołudnia ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 14:41
think_positive lubi tę wiadomość
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam -
Witam
Gratuluje i nadal trzymam kciuki
ja zrobiłam dzisiaj badania, anty TPO mam 297,60 przy normie 0-34 i anty TG 343,30 przy normie 0-115. TSH i ft$ w normie, ale bliżej niższego progu. Czekam jeszcze na prolaktynę. Nie wiem, dlaczego jeszcze nie ma wyniku, skoro wszystko razem robiłam...
Jak to u Was wyglądało? Nie wiem, czy mam się martwić bardzo, czy mniej bardzo... -
Dziewczyny nie mogę uwierzyć, wynik bety 30. Bez żadnych wspomagaczy, bez niczego. Miałam od nowego cyklu brać cyklo-progynove na wyregulowanie przez 2 miesiące i dopiero później podchodzić do stymulacji...a tu taka niespodzianka. Tym bardziej, że byłam w 8 dc na usg i lekarz mi mówił, że w tym cyklu raczej słabo, bo endo 4 mm i brak pęcherzyka dominującego. Nawet nie robiłam testów owulacyjnych, bo uznałam, że bez sensu bo i tak nic nie wyjdzie.
Dzięki za kciuki. Przydały się. Wow jestem w szoku. Nie mogę się ogarnąć. Tak długo na to czekałam, że już nie wiem jak mam się zachowaćabcd246, Lilianap lubią tę wiadomość
20tc - nasz aniołek
-
nick nieaktualnyThink ja po cichaczu ci gratuluję.
Jesteś kolejnym przykładem że można zajść bez problemu jak ma sie portki wyluzowane:-)
Jeśli chcesz i możesz to należy powtórzyć betę co 48h.
Wówczas spr czy dobrze przyrasta czy jest ok.
Powodzenia:-)
Trzymam kciuki.
Myszok o rany.
Napisz jakie masz te tsh i ft4?
To że w normie to nie znaczy że jest ok.
Ja żebym mogła zajść musiałam mieć tsh poniżej 1!
A z wyników ewidentnie widzę że masz hashimoto stan zapalny?
Ale lekarzem nie jestem.
Przeciwciała mówią że jest coś na rzeczy.
Pozostaje ci cierpliwość,no stres!, dieta hashimoto.
I koniecznie wizyta u endokrynolog.
Totoro,lilianap jak u was?
think_positive lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMyszok wrote:Żabko, TSH mam 1,09, a FT4 1,18. Wizytę mam dopiero 09.06., czytam po internetach, ale na tym to ja nigdy dobrze nie wyszłam
Nie jest źle.
Wit d jedz.
Dietę wprowadź hashimoto.
Jak będziesz ma wizycie to poproś o usg tzn rób wszystko żeby lekarz ci zrobił żeby spr jak duże są ogniska i jak wygląda tarczyca.
Net czytaj ale z umiarem nie wkracaj się.
Pamiętaj każda z nas jest inna. -
Dziewczyny, gratuluję pozytywów!
Ja do was po radę. Chróbsko mnie rozłożyło, nie wiem czy miałam owu czy nie i czy w ogóle będzie o czasie, gorączka skutecznie uniemożliwia prowadzenie wykresu. Wątpię żeby z tego cyklu coś było, ciężko się seksuje z zatkanym nosem i bolącą głową, no ale jakiś minimalny cień nadziei zawsze jest. Czy w okresie starań jeszcze przed teoretycznym zagnieżdżeniem albo tuż po, leki mają jakiś negatywny wpływ, czy mogę się kurować wszystkim co mi w ręce wpadnie?
To już trzeci, ostatni cykl na Clo, i szkoda mi strasznie go przechorować
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄