Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMilano.
1.Na pewno zrób sobie pakiet tarczycowy czyli: tsh, ft3, ft4, anty tg i anty tpo.
Te robisz w każdej chwili ale na czczo.
Tu ściąga kiedy się robi i jakie hormony.
2. Hormony
1-3dc testosteron,lh,fsh,
3-5dc kortyzol, androstedion,dhea,dhea-s,c-peptyn
14dc estradiol
21dc progesteron,prolaktyna (tu z obciążeniem dzień wcześniej bez seksu wysiłku itp)
Jak coś nie tak to niech dziewczyny poprawia.
I pytanie pod jakim kątem bo badań jest w h......
Czy już poronilas kiedyś? Czy to starania o pierwszą ciążę? Czy masz już dziecko?
Napisz to będę dalej wymieniać badania jakie się robi hihi -
Dzięki! Zapisałam sobie i jak tylko na nowo pozbieram swoj cykl do kupy to to zrobię. Noe wiem czy terazte krwawienia traktować jako @ czy czekać do terminu w którym miała przyjsc czyli 26 maja.
Staraliśmy się już dwa lata temu i prawdopodobnie ciąża biochemiczna-12 dni @ okropne bóle brzucha skrzepy totalna masakra myślałam ze nigdy się to nie skończy. Mój poprzedni ginekolog nawet tego nie skomentował jakby nic się nie stało nawet nie potwierdził ze to ciąża biochemiczna po tym nie miałam siły na dalsze próby załamałam się zajęłam się praca. Teraz zaczynamy od nowa i po pół roku znowu krwawienie tym razem w połowie cyklu jednak dużo mniejsze bez żadnych objawów @.
Dzieci nie mam -
Milano ja bym jeszcze proponowała, żeby mąż zbadał nasienie. U nas problem był od zawsze że mną, po czym stymulacja clostilbegytem, piękny pęcherzyk i co? I guzik, bo morfologia nasienia męża 1%, a potem jeszcze fragmentacja chromatyny 83% co jest wynikiem tragicznym... A mógł już tyle czasu wcześniej zacząć działać, no ale kto przypuszczał, że będą takie problemy...
-
nick nieaktualnyMilano tak totoro ma rację.
Spróbuj namówić męża na badanie.
Ja swojego nie namówiłam
Proponuję Ci jak masz kasę oczywiście zrobić jeszcze krzywa cukrowa i insuliny.
Czyli kupisz w aptece glukoze 75g idziesz do laboratorium mówisz że chcesz krzywa cukrowa i insuliny na czczo,po 1h i po 2h.
Siedzisz grzecznie 2h na krzesełku w labo i czytasz gazetkę?
Proponuję to badanie bo to jest przeważnie powód przez który kobiety ronia ciążę a lekarze niechcą nawet o tym wspomnac.
Ja wydałem na badania 3tys i te krzywe zrobiłam na końcu szkoda ze na końcu bo tu leżała przyczyną moich poronien -
nick nieaktualny
-
To straszne.. można przeczytać ze taka ciąża zdążą się dosyć często ale jednak to coś znaczy, można zacząć jakieś badania a ignorancja i żadne wytłumaczenie sytuacji nie pomaga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 20:43
-
Milano mąż robi badanie za badaniem, generalnie hormony, posiew, usg, wszystko w porządku, jedynie poziom wit. D wyszedł mu dramatycznie niski teraz łyka codziennie zestaw wit. D, K, E, cynk, selen i kwas foliowy no i trzymamy kciuki, żeby była poprawa... Chociaż generalnie powoli tracę nadzieję, bo większość Polaków ma niedobór wit. D a jakoś dzieci mają, więc nie wiem czy miałoby to aż taki wpływ na jego wyniki... w środę przy okazji mojego hsg w klinice zbadamy poziom D, mam nadzieję, że podskoczył...
-
Dzięki za wypisanie badań męża będę musiała mojemu kazać je zrobić bo na razie słyszę: Tak tak masz racje zrobię je a jak na razie nigdzie się na wizytę nie umówił.. No niestety faceci tacy są
Trzymam kciuki żeby podskoczyło! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 21:57
-
Stresuje się troszkę. W tamtym miesiącu właśnie zaczęły mi się plamienia. Cycki bolą, sutki pieką , w środku mam biały klej. Sorki za dosłowność wiem że to przez pregnyl i dupka ale jednak wkrecam się trochę. Jej nie może się nie udać.Nasz cud ❤ Lilianna
-
nick nieaktualnyLilianap wrote:Stresuje się troszkę. W tamtym miesiącu właśnie zaczęły mi się plamienia. Cycki bolą, sutki pieką , w środku mam biały klej. Sorki za dosłowność wiem że to przez pregnyl i dupka ale jednak wkrecam się trochę. Jej nie może się nie udać.
Będzie dobrze.
Luzuj portki
Pamiętaj że ja miałam śluz serkowaty myślałem że to grzybica!!!!a to ciaza:-)
Działaj tam i nie myśl (wiem łatwo nie jest).
Mąż pojechał sam na komunie a my siedzimy w domu.
Córka nie dawno gorączki dostała 38st.
Już lekarstwa działaja na szczęście.
Robert jakoś lżej to przechodzi.
Leniwej niedzieli -
Żabko dużo zdrówka dla dzieciaczków. Niech słoneczka szybciutko zdrowieją. :*
Jak się uda w tym cyklu to bedzie u nas Florian ponieważ zrobiony w mundurze męża bo owulke miałam jak mąż był na służbie i wyrwał się na 10 min do mnie z jednostkiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 15:16
żabka04 lubi tę wiadomość
Nasz cud ❤ Lilianna
-
nick nieaktualnyLilianap wrote:Żabko dużo zdrówka dla dzieciaczków. Niech słoneczka szybciutko zdrowieją. :*
Jak się uda w tym cyklu to bedzie u nas Florian ponieważ zrobiony w mundurze męża bo owulke miałam jak mąż był na służbie i wyrwał się na 10 min do mnie z jednostki
Hahahhaha wow jakie poświęcenie ykhmm:-)
Super.
To napewno się uda.
Czekamy w takim razie na Floriana lub Florianke
Dziękuję dziewczyny
Głową mnie boli od tej pogody wrrrrr.
Mały drzemki ma krótkie i śpi kiedy chce córka rozrabia ahhhhh jak ja wytrzymam tydzień z nimi.
Myślę się żeby mąż już wracał z tej komuni ale coś chyba nie prędko wróci:-(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 15:25
-
nick nieaktualnyMąż wrócił o 17.
Przywiózł torta (który bokiem mi wyszedł dzięki metforminie),winko,swojskie jajeczka od teściowej.
Stanęła dziś na wagę bo trochę sobie pozwoliłam ostatnio i mam 2kg do przodu a nie w tył wrrrrrr
Jutro jadę z córką na pewno do lekarza gorączka wróciła 39st i brak apetytu nadal.
Dobrze ze Robert jakoś się trzyma. -
nick nieaktualny