Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
MaGo wrote:Feeva sorki dzisiaj 16 dzień po owu, a 25 dzień cyklu Nie spojrzałam w kalendarzyk Ale ja mam krótkie cykle 25-26 dniowe
Aaaaa no chyba, że tak...
Ja robiłam testy owu, ale przez cały zeszły tydzień mi wychodziła ta druga kreska bledsza, ciut, ale bledsza.
Może kalendarzyk w tel się nie mylił i owu miałam dopiero w niedzielę 23.07? (a przytulanka były jeszcze 22.07 rano) Bo mi wyliczył od razu inaczej po tym 31-dniowym cyklu... Nie wiem już sama, nie chcę się nastawiać okaże się na koniec przyszłego tyg...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 08:58
-
nick nieaktualny
-
Nie wiem jak jest z normami w ciąży, czy się jakoś zmieniają, ale chyba trochę za dużo u ciebie. Jak będziesz u lekarza to przypilnuj żeby przepisał Ci coś na zbicie. Tylko żeby nie przyszło Ci do głowy stresowanie się wynikami! nawet jak coś będzie poza normą to łatwo to skorygujesz tabletkami:*
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
A ja się tak zastanawiam nad moim jutrzejszym zastrzykiem. Mam go zrobić jak wrócę z pracy, koło 20. To będzie 17dc. W poniedziałek w 12dc pęcherzyk miał 12 albo 14mm, nie pamiętam a niemądrze sobie nie zapisałam. I tak sobie myślę czy to nie będzie za późno na zastrzyk, bo przecież pęcherzyk nie pęka zaraz za chwilę. I lepiej zrobić go za późno czy za wcześnie? I jakby pękł sam z siebie rano, to czy jak będziemy się seksować dopiero wieczorem to to nie będzie za późno? Ehhh, jedna owulacja a tyle problemów...
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
2 ❄❄ -
Odebrałam betę i nie wiem czy sie już cieszyć czy nie? Czy mówić mężowi czy nie Coś mała jak dla mnie? Owszem robiłam betę 14 dni po owu, a zagnieżdżenie było przecież kilka dni po owulacji więc może nawet 3-4 dni przed tym jak robiłam test, no ale ja nie chcę się ekscytować na zapas
Beta 41,6 mIU/ml. Jak myślicie? W poniedziałek powtórzę, a może jeszcze jutro jeśli gdzieś w lab.będą pobierać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 12:53
Feeva lubi tę wiadomość
Marcel ❤
-
Wszamanka trudno mi doradzić, sama nie brałam zastrzyków na pęknięcie. Ale pęcherzyk rośnie chyba ok 2mm na dobę, to może pękł sam do tego czasu ale tak jak piszę, ekspertem nie jestem
A to moje TSH faktycznie za wysokie, kurde, zadzwonię dziś do gina, bo się martwię
MaGo ciąża jest teraz tylko trzeba śledzić przyrostWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 12:24
-
MaGo, twoja beta ewidentnie świadczy o ciąży. I nie tyle ważne jest ile jej jest, a to jak przyrasta. Powtórz badanie po 48 godzinach od pierwszego.
MaGo lubi tę wiadomość
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
2 ❄❄ -
MaGo wrote:Odebrałam betę i nie wiem czy sie już cieszyć czy nie? Czy mówić mężowi czy nie Coś mała jak dla mnie? Owszem robiłam betę 14 dni po owu, a zagnieżdżenie było przecież kilka dni po owulacji więc może nawet 3-4 dni przed tym jak robiłam test, no ale ja nie chcę się ekscytować na zapas
Beta 41,6 mIU/ml. Jak myślicie? W poniedziałek powtórzę, a może jeszcze jutro jeśli gdzieś w lab.będą pobierać.
Ciesz się, ciesz! Mów mężowi! Na pewno będzie wniebowzięty
Mnie od wczoraj męczy taka zgaga, że aż nie mogę oddychać... Czuję od siebie gorące wywiewy o_O A zgaga u mnie to do tej pory był bardzo rzadki objaw, może ze 3 raz w życiu mam, ale żeby aż taka?
Może ta beta wczoraj była rzeczywiście za wcześnie i coś tam może się święci.. Hm...
Totoro nie martw się, będzie gitWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 13:41
-
MaGo wrote:Feeva!!!!! Widocznie jest coś na rzeczy skoro ja mam taką niską, a miałam wcześniej owulację, to Ty może zrobiłaś za wcześnie Nie trać nadziei i zrob betę za kilka dni !!!
A już w d... mam tą betę Nie chce wydawać znowu 40zł (bo tyle u mnie kosztuje prywatnie) Poczekam do okresu już i zrobie sikacza, jest szansa, że ta owu mi się przesunęła - mam nadzieję!!!!!!!! HahahahMaGo lubi tę wiadomość
-
Podbrzusze boli mnie jak przed okresem, a jestem dopiero przed owulacją o_0 trzeci dzień już tak. Tak sobie pomyślałam że to może z tych moich nieszczęsnych bakterii? Ale nic nie swędzi, nie piecze, zero upławów.. Jeżuuu, to chyba mój drugi najgorszy cykl w życiu... Idę czytać internety co tam piszą o tych moich niechcianych mieszkańcach...
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
2 ❄❄ -
Feeva trzymam mocno kciuki
Dziewczyny a ja po wizycie u mojego gina, bo tak spanikowalam przez to TSH, że koszmar lekarz się uśmiał ze mnie, że ledwo co w ciąży jestem i już tak panikuję -_- mam się nie sugerować TSH, bo są różne skoki w ciąży a ważniejsze jest ft4. Powiedział też, że niepotrzebnie tyle razy betę robiłam, że mam zrobić, ale we wtorek i dopiero tą porównać z tą pierwszą. Zrobił mi usg, powiedział, że na razie to tu nic nie widać poza mocno pogrubionym endometrium, ale potem mi pokazał, że w jednym miejscu widać, że coś tam się zaczyna dziać, ale jeszcze za wcześnie. Na wizytę kazał mi za 2 tyg przyjść. No i powiedział co mogę, czego nie, jak się odżywiać itd, kazał mi zrobić toksoplazmozę, różyczkę, HIV i cmv. Oprócz tego mam brać zastrzyki przeciwzakrzepowe w brzuch codziennie 1, dupek 2x1 i kwas foliowy 1x2. I co najważniejsze - powiedział, że przy jakimkolwiek mocniejszym bólu, plamieniach, brudzeniach bezwzględnie dzwonić świątek, piątek czy niedziela. Jestem strasznie zadowolona z tej wizyty a przy najbliższej becie chyba zrobię to ft4 na wszelki...MaGo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTotoro tsh w ciąży rośnie.
Tak endokrynolog patrzy na tsh i ft4 w ciąży.
Edition i morfologia
Mago beta mówi o ciąży.
Powtórzyć trzeba żeby spr czy dobrze rośnie.
Nie jest za mała jest to poprostu wczesna ciąża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 18:06
-
Totoro ja od 3 miesięcy biorę Letrox i w sierpniu mam kontrolę u endo. Sama nie wiem czy ten lek coś mi pomógł i czy TSH spadło? ALe teraz muszę tego pilnować i w razie czego poproszę o wyższą dawkę, bo ja 3 miesiące temu miałam TSH ponad 3,5 !!!Marcel ❤
-
Totoro wrote:MaGo ja ostatni wynik miałam 0,72 albo 3 chyba a tu teraz tyle O.O
No i ten przyrost bety mnie stresuje trochęMarcel ❤
-
Totoro, ma wzrastać przynajmniej 60% po 48 godzinach, u ciebie jest 100% więc jest ok. Ile godzin dokładnie było między badaniami?
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
2 ❄❄ -
nick nieaktualnyTotoro beta jest ok.
Na pewno jest ok.
Pięknie rośnie.
Już nie rób.
Teraz tylko na usg żeby zobaczyć pęcherzyka i serduszko
Co do tsh.
W ciąży się jest pod kontrolą i chodzi co MC do endokrynolog.
Tu nie ma znaczenie że tsh ma być 2 bo tak chce czy fajnie by było.
Lekarz spr po ft4 i dopasuje dawkę hormonu bo w ciąży tsh skacze i rośnie.
Dlatego jest się co MC na wizycie z aktualnymi wynikami.