X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka między pierwszym a drugim badaniem było chyba 38 godzin, a między drugim a trzecim 47.

Żabka lekarz mi powiedział, że dziś tej bety mogłam nie robić ale za to mam we wtorek zrobić, bo wtedy porównamy z pierwszą O.o ft4 pewnie też wtedy zrobię, bo mi to spokoju nie da :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Wszamanka między pierwszym a drugim badaniem było chyba 38 godzin, a między drugim a trzecim 47.

Żabka lekarz mi powiedział, że dziś tej bety mogłam nie robić ale za to mam we wtorek zrobić, bo wtedy porównamy z pierwszą O.o ft4 pewnie też wtedy zrobię, bo mi to spokoju nie da :/

Wiesz kolejny raz już chyba setny się powtórzę ile lekarzy tyle wersji.
    Moim zdaniem każdy się uczy z innej książki.
    Sama pewnie to widzisz albo się przekonasz.
    Mi kazali pierwsze trzy zrobić i wg kalkulatora zobaczyć czy prawidłowo rośnie.
    Pierwszy raz słyszę o takiej taktyce jak tobie kazano zrobić.
    Dlatego pisałam żebyś tak zrobiła bo mi zawsze tak mówiono.
    A betę wiesz dobrze ze robiłam dużo razy.
    No nic kazał to zrób i tyle w końcu to lekarz musisz się dostosować.

U ciebie przysrasta prawidłowo więc się nie martw.
    A ft4 jak najbardziej zrób będzie wiadomo czy tarczyca daje rade.
    Zdrówka odpoczywaj.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak świat światem czytałam, że się powtarza betę w odstępach dwudniowych, żeby sprawdzić jak przyrasta i też pierwszy raz słyszę żeby sprawdzić po tygodniu i porównać O.o na ale zrobię w ten wtorek. Zresztą ja to bym najchętniej przez cały pierwszy trymestr latała co dwa dni, żeby obserwować jak rośnie xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Ja też jak świat światem czytałam, że się powtarza betę w odstępach dwudniowych, żeby sprawdzić jak przyrasta i też pierwszy raz słyszę żeby sprawdzić po tygodniu i porównać O.o na ale zrobię w ten wtorek. Zresztą ja to bym najchętniej przez cały pierwszy trymestr latała co dwa dni, żeby obserwować jak rośnie xD

:-)
    Każda by tak chciała hihi

Totoro lubi tę wiadomość

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana:) ja do 19 w pracy a potem zachodzę w ciążę, tak że trzymajcie kciuki;) no chyba że wcześniej umrę przy robieniu zastrzyku;)

Feeva lubi tę wiadomość

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Witam się z rana:) ja do 19 w pracy a potem zachodzę w ciążę, tak że trzymajcie kciuki;) no chyba że wcześniej umrę przy robieniu zastrzyku;)

Hihi
    Wszamanka nie ma innej opcji.
    Naprawdę dobry sezon na zajście w ciążę czyt sprzyjający :-)
    Dawaj dawaj.
    Pamiętaj luzu portki myśl o przyjemnosciach a nie dzieciaku i duszę do góry za rzuć na ścianę z nogami.
    Jakieś winko? Dla luzu?:-)
    Powodzenia i trzymam mocno kciuki.

Lilianap śnilas mi sie:-)

• Bu Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka dawaj zastrzyk i działaj, luzik raz miałam :) po ok 36h owu więc nie ma leniuchowania. Lilianap rzeczywiście bardzo pozytywnie, nie wiem jak Ty, ale ja mam zamiar ogłosić tu za ok 2 tyg. pozytywny test :P warunki sprzyjające, owulacja się zbliża, a ja bym na mężu tylko siedziała Haha :D

Totoro nie rób już bety, ja przez te przyrosty tyle się napłakałam zamiast cieszyć ciążą, a jak już sobie powiedziałam, że tyle minęło i będzie dobrze to było za późno. Teraz inaczej bym do tego podeszła, bardziej spokojnie. Ale wiem, tyle emocji!!! Trzymam kciuki za Was tak strasznie! I mam nadzieje, dołączę do Ciebie niedługo :D

Właśnie jedziemy do Wałbrzycha na wesele :D

PS. Też myślałam o tym, żebyśmy się spotkały, ale super gdyby się udało!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 10:28

żabka04 lubi tę wiadomość

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka owocnych starań, liczę na to, że u mnie będzie wszystko ok a Ty szybko do mnie dołączysz :D

Bu miło mi :) :) :) Ty tak samo, prężnie działać i będziemy niebawem wszystkie z brzuchami :D betę ten ostatni raz zrobię, bo lekarz chce porównać :/ mam nadzieję, że będzie ok. W poniedziałek powinnam też mieć wyniki tego progesteronu wreszcie, to mnie też stresuje jak cholera. Pocieszam się, że dupka od początku biorę, ale... :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Hahahaha :D super!!! Tak trzymać

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , pierwsza beta 153,3 , druga po równych 48h 321,4 , , ja już panikuje , ze trochę za mały przyrost ...

Talla lubi tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i następna.... ;) jest przyrost ponad 100% więc wszytko jest dobrze, ciesz się ciążą :)

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dzięki wszamanka ;) Ahh to nasze panikowanie ;)

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:

Ja wolny weekend, ale już mi pół dnia zleciało, bo a to klientka na paznokcie przyszła o 9, potem odwiedzić rodziców, zakupy, a takiej werwy do sprzatania dostałam, ze olaboga! Dopiero usiadłam i domek paaachnie czystością, bo otworzyli mi rossmanna w mojej małej mieścinie i trza było pokupować pare rzeczy chemicznych i wypróbować przy sprzątaniu w domu, bo oczywiście promocji ze hoho a jak ja widzę przeceny to dostaje kociego rozumu :D
    Zachodz w ciąże, zachodz :D Ja nadal czekam na rezultaty i żyje w przekonaniu ze ta moja beta ostatnia była za szybko :) Nawet mój T. miał dzisiaj sen, ze nosił na rękach nasze male dzieciątko i chwalił się wszystkim <3 Może to proroczy sen? Oby, bo sen mu wywróżył mnie ponad 7 lat temu :D

Życzę Nam wszystkim pięknych brzuszków <3

P.S. Zgaga mnie cały czas trochę meczy i śluz mam dziś wodnisty, a przed okresem zawsze suszaaaa :o Dodatkowo jest spora różnica między temp ciala (36,3 rano) a w pochwie (37,2 rano), ale nie wiem czy to ma jakis związek... :)

P.S.2 (18:27) A teraz idę się wykąpielować z bąbelkami, a co! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 18:33

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha Mlodaaa dopiero co ja panikowalam xD

Feeva szalona xD

Ja też ostatnio mam sporą werwę do roboty, ale szybko się męczę. Jestem instruktorką fitness a przebiegłam wczoraj przez podwórko i myślałam, że padnę, masakra :O Dziś mnie zaczęły mocniej boleć piersi. Mam też troszkę takiego gęstego białokremowego śluzu i ciągle się boję, że zacznie się zmieniać na coraz ciemniejszy jak zawsze przed okresem :( takie schizy mam :(

Feeva lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Ha ha Mlodaaa dopiero co ja panikowalam xD

Feeva szalona xD

Ja też ostatnio mam sporą werwę do roboty, ale szybko się męczę. Jestem instruktorką fitness a przebiegłam wczoraj przez podwórko i myślałam, że padnę, masakra :O Dziś mnie zaczęły mocniej boleć piersi. Mam też troszkę takiego gęstego białokremowego śluzu i ciągle się boję, że zacznie się zmieniać na coraz ciemniejszy jak zawsze przed okresem :( takie schizy mam :(

Nie schizuj bo oszalejesz :) dzieciątko w brzuszku siedzi to nic ciemnego nie poleci :P
    Ty przynajmniej już wiesz ze jesteś w ciąży, ja to dopiero będę mieć schizy jak mi się zacznie termin @ zbliżać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 18:49

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa, Totoro, DZIEWCZYNY, napiszcie proszę, jaką podjęłyście decyzję, co do wyboru lekarza? Czy zapisać się do gina w publicznej przychodni, który pracuje w szpitalu, w którym docelowo mógłby być poród, czy lepiej chodzić do gina prywatnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 19:39

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wspaniałą panią ginekolog, która też pracuje w szpitalu, ale akurat chyba tego szpitala nie biorę pod uwagę :( I co teraz? :/ za 2 tygodnie powinnam chyba pójść na pierwszą wizytę i nie wiem co robić?

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do lekarza, do którego chodziłam zanim przeszliśmy do kliniki leczenia niepłodności. Chodzę prywatnie niestety, dlatego jak mi babka w aptece walnela dziś cenę za zastrzyki to myślałam że tam urodzę od razu X_X i nie wiem właśnie jak to jest, bo pracuje w szpitalu a ja za wszystko muszę płacić :/ jak teraz mi przyjdzie jeszcze robić te badania na różyczke, cmv, HIV itd to zbankrutujemy :( a na NFZ nie pójdę bo koleś przyjmuje u nas raz w tygodniu, sprzęt ma do bani a to jednak dla mnie za poważna sprawa, ja muszę mieć lekarza na telefon.
    Chyba, że zapiszę się do tego na NFZ tylko po skierowania :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 20:23

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Anna1975 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do Kliniki Angelius Katowice prywatnie, do transferu przygotowywała Dr Paliga teraz przechodzę od 8 tygodnia do Dr Iwony Janosz :)

Anna :)

NK 14%, histerolaparoskopia x 2 - udrożnione jajowody. Hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy - euthyrox 25mg
    Zalecenia - encorton 10mg, heparyna razy 2 drobnocząsteczkowa, wlewy intralipidu.
    1994 - córka
    2016 - cb, 2017.06 - transfer AZ 8tc :(, 2018.02 - CN 7 tc :(
    2018.11.13 - criotransfer AZ - 2x8A - nieudany :(:(:(
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczynają się jazdy xD w nocy miałam gorączkę chyba, było mi zimno a byłam taka rozpalona, że mąż w drugi koniec łóżka uciekł, bo stwierdził, że nie chce doznać poparzenxD no i zasłablam dzisiaj w kościele co mi się zdarzyło ostatni raz gdzieś tam za szczyla O.o mam nadzieję, że wszystko w porządku...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ