X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka między pierwszym a drugim badaniem było chyba 38 godzin, a między drugim a trzecim 47.

Żabka lekarz mi powiedział, że dziś tej bety mogłam nie robić ale za to mam we wtorek zrobić, bo wtedy porównamy z pierwszą O.o ft4 pewnie też wtedy zrobię, bo mi to spokoju nie da :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Wszamanka między pierwszym a drugim badaniem było chyba 38 godzin, a między drugim a trzecim 47.

Żabka lekarz mi powiedział, że dziś tej bety mogłam nie robić ale za to mam we wtorek zrobić, bo wtedy porównamy z pierwszą O.o ft4 pewnie też wtedy zrobię, bo mi to spokoju nie da :/

Wiesz kolejny raz już chyba setny się powtórzę ile lekarzy tyle wersji.
    Moim zdaniem każdy się uczy z innej książki.
    Sama pewnie to widzisz albo się przekonasz.
    Mi kazali pierwsze trzy zrobić i wg kalkulatora zobaczyć czy prawidłowo rośnie.
    Pierwszy raz słyszę o takiej taktyce jak tobie kazano zrobić.
    Dlatego pisałam żebyś tak zrobiła bo mi zawsze tak mówiono.
    A betę wiesz dobrze ze robiłam dużo razy.
    No nic kazał to zrób i tyle w końcu to lekarz musisz się dostosować.

U ciebie przysrasta prawidłowo więc się nie martw.
    A ft4 jak najbardziej zrób będzie wiadomo czy tarczyca daje rade.
    Zdrówka odpoczywaj.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak świat światem czytałam, że się powtarza betę w odstępach dwudniowych, żeby sprawdzić jak przyrasta i też pierwszy raz słyszę żeby sprawdzić po tygodniu i porównać O.o na ale zrobię w ten wtorek. Zresztą ja to bym najchętniej przez cały pierwszy trymestr latała co dwa dni, żeby obserwować jak rośnie xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Ja też jak świat światem czytałam, że się powtarza betę w odstępach dwudniowych, żeby sprawdzić jak przyrasta i też pierwszy raz słyszę żeby sprawdzić po tygodniu i porównać O.o na ale zrobię w ten wtorek. Zresztą ja to bym najchętniej przez cały pierwszy trymestr latała co dwa dni, żeby obserwować jak rośnie xD

:-)
    Każda by tak chciała hihi

Totoro lubi tę wiadomość

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana:) ja do 19 w pracy a potem zachodzę w ciążę, tak że trzymajcie kciuki;) no chyba że wcześniej umrę przy robieniu zastrzyku;)

Feeva lubi tę wiadomość

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Witam się z rana:) ja do 19 w pracy a potem zachodzę w ciążę, tak że trzymajcie kciuki;) no chyba że wcześniej umrę przy robieniu zastrzyku;)

Hihi
    Wszamanka nie ma innej opcji.
    Naprawdę dobry sezon na zajście w ciążę czyt sprzyjający :-)
    Dawaj dawaj.
    Pamiętaj luzu portki myśl o przyjemnosciach a nie dzieciaku i duszę do góry za rzuć na ścianę z nogami.
    Jakieś winko? Dla luzu?:-)
    Powodzenia i trzymam mocno kciuki.

Lilianap śnilas mi sie:-)

• Bu Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka dawaj zastrzyk i działaj, luzik raz miałam :) po ok 36h owu więc nie ma leniuchowania. Lilianap rzeczywiście bardzo pozytywnie, nie wiem jak Ty, ale ja mam zamiar ogłosić tu za ok 2 tyg. pozytywny test :P warunki sprzyjające, owulacja się zbliża, a ja bym na mężu tylko siedziała Haha :D

Totoro nie rób już bety, ja przez te przyrosty tyle się napłakałam zamiast cieszyć ciążą, a jak już sobie powiedziałam, że tyle minęło i będzie dobrze to było za późno. Teraz inaczej bym do tego podeszła, bardziej spokojnie. Ale wiem, tyle emocji!!! Trzymam kciuki za Was tak strasznie! I mam nadzieje, dołączę do Ciebie niedługo :D

Właśnie jedziemy do Wałbrzycha na wesele :D

PS. Też myślałam o tym, żebyśmy się spotkały, ale super gdyby się udało!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 10:28

żabka04 lubi tę wiadomość

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka owocnych starań, liczę na to, że u mnie będzie wszystko ok a Ty szybko do mnie dołączysz :D

Bu miło mi :) :) :) Ty tak samo, prężnie działać i będziemy niebawem wszystkie z brzuchami :D betę ten ostatni raz zrobię, bo lekarz chce porównać :/ mam nadzieję, że będzie ok. W poniedziałek powinnam też mieć wyniki tego progesteronu wreszcie, to mnie też stresuje jak cholera. Pocieszam się, że dupka od początku biorę, ale... :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Hahahaha :D super!!! Tak trzymać

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , pierwsza beta 153,3 , druga po równych 48h 321,4 , , ja już panikuje , ze trochę za mały przyrost ...

Talla lubi tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i następna.... ;) jest przyrost ponad 100% więc wszytko jest dobrze, ciesz się ciążą :)

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dzięki wszamanka ;) Ahh to nasze panikowanie ;)

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:

Ja wolny weekend, ale już mi pół dnia zleciało, bo a to klientka na paznokcie przyszła o 9, potem odwiedzić rodziców, zakupy, a takiej werwy do sprzatania dostałam, ze olaboga! Dopiero usiadłam i domek paaachnie czystością, bo otworzyli mi rossmanna w mojej małej mieścinie i trza było pokupować pare rzeczy chemicznych i wypróbować przy sprzątaniu w domu, bo oczywiście promocji ze hoho a jak ja widzę przeceny to dostaje kociego rozumu :D
    Zachodz w ciąże, zachodz :D Ja nadal czekam na rezultaty i żyje w przekonaniu ze ta moja beta ostatnia była za szybko :) Nawet mój T. miał dzisiaj sen, ze nosił na rękach nasze male dzieciątko i chwalił się wszystkim <3 Może to proroczy sen? Oby, bo sen mu wywróżył mnie ponad 7 lat temu :D

Życzę Nam wszystkim pięknych brzuszków <3

P.S. Zgaga mnie cały czas trochę meczy i śluz mam dziś wodnisty, a przed okresem zawsze suszaaaa :o Dodatkowo jest spora różnica między temp ciala (36,3 rano) a w pochwie (37,2 rano), ale nie wiem czy to ma jakis związek... :)

P.S.2 (18:27) A teraz idę się wykąpielować z bąbelkami, a co! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 18:33

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha Mlodaaa dopiero co ja panikowalam xD

Feeva szalona xD

Ja też ostatnio mam sporą werwę do roboty, ale szybko się męczę. Jestem instruktorką fitness a przebiegłam wczoraj przez podwórko i myślałam, że padnę, masakra :O Dziś mnie zaczęły mocniej boleć piersi. Mam też troszkę takiego gęstego białokremowego śluzu i ciągle się boję, że zacznie się zmieniać na coraz ciemniejszy jak zawsze przed okresem :( takie schizy mam :(

Feeva lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Ha ha Mlodaaa dopiero co ja panikowalam xD

Feeva szalona xD

Ja też ostatnio mam sporą werwę do roboty, ale szybko się męczę. Jestem instruktorką fitness a przebiegłam wczoraj przez podwórko i myślałam, że padnę, masakra :O Dziś mnie zaczęły mocniej boleć piersi. Mam też troszkę takiego gęstego białokremowego śluzu i ciągle się boję, że zacznie się zmieniać na coraz ciemniejszy jak zawsze przed okresem :( takie schizy mam :(

Nie schizuj bo oszalejesz :) dzieciątko w brzuszku siedzi to nic ciemnego nie poleci :P
    Ty przynajmniej już wiesz ze jesteś w ciąży, ja to dopiero będę mieć schizy jak mi się zacznie termin @ zbliżać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 18:49

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa, Totoro, DZIEWCZYNY, napiszcie proszę, jaką podjęłyście decyzję, co do wyboru lekarza? Czy zapisać się do gina w publicznej przychodni, który pracuje w szpitalu, w którym docelowo mógłby być poród, czy lepiej chodzić do gina prywatnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 19:39

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wspaniałą panią ginekolog, która też pracuje w szpitalu, ale akurat chyba tego szpitala nie biorę pod uwagę :( I co teraz? :/ za 2 tygodnie powinnam chyba pójść na pierwszą wizytę i nie wiem co robić?

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do lekarza, do którego chodziłam zanim przeszliśmy do kliniki leczenia niepłodności. Chodzę prywatnie niestety, dlatego jak mi babka w aptece walnela dziś cenę za zastrzyki to myślałam że tam urodzę od razu X_X i nie wiem właśnie jak to jest, bo pracuje w szpitalu a ja za wszystko muszę płacić :/ jak teraz mi przyjdzie jeszcze robić te badania na różyczke, cmv, HIV itd to zbankrutujemy :( a na NFZ nie pójdę bo koleś przyjmuje u nas raz w tygodniu, sprzęt ma do bani a to jednak dla mnie za poważna sprawa, ja muszę mieć lekarza na telefon.
    Chyba, że zapiszę się do tego na NFZ tylko po skierowania :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 20:23

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Anna1975 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do Kliniki Angelius Katowice prywatnie, do transferu przygotowywała Dr Paliga teraz przechodzę od 8 tygodnia do Dr Iwony Janosz :)

Anna :)

NK 14%, histerolaparoskopia x 2 - udrożnione jajowody. Hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy - euthyrox 25mg
    Zalecenia - encorton 10mg, heparyna razy 2 drobnocząsteczkowa, wlewy intralipidu.
    1994 - córka
    2016 - cb, 2017.06 - transfer AZ 8tc :(, 2018.02 - CN 7 tc :(
    2018.11.13 - criotransfer AZ - 2x8A - nieudany :(:(:(
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczynają się jazdy xD w nocy miałam gorączkę chyba, było mi zimno a byłam taka rozpalona, że mąż w drugi koniec łóżka uciekł, bo stwierdził, że nie chce doznać poparzenxD no i zasłablam dzisiaj w kościele co mi się zdarzyło ostatni raz gdzieś tam za szczyla O.o mam nadzieję, że wszystko w porządku...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ