X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będzie 26 dc. 11 listopada- środa miałam pregnyl i pewnie pękło do piątku. Dzisiaj zrobiłam test chciałam chociaż zobaczyć przez chwilę bladziocha :-) fajny był...sprawdziło się że pregnyl działa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 21:38

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się w ubiegłą noc śniło, że testowałam i okazało się, że się udało... wózka już szukałam itd... Fajnie było. :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobre.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, a może ten bladzioch jednak coś zwiastuje... ;)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja też tak myślę :-)
    Basiu jeszcze nic straconego..

Moje dziecko ma dalej gorączkę. Dziś się skarży na ból zębów lecz te żeby są wyleczone. Jestem tak zła mam dość tej goraczki. Nie wiem co już robić brakuje mi sił:-(

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho! A co tu dziś tak cicho?

Jak leci??

U mnie dupa, cycuchy przestają bolec, więc spodziewam się @ :(((

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie syn z gorączka więc zaczyna się i u mnie ciekawie. .

• Totoro Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne Wy dziewczyny :/ zdrówka maluchom :)

Bobby może jeszcze nic straconego, trzymam kciuki :)

Mnie z kolei w tym cyklu calutki czas bolą piersi, nawet na czas miesiączki nie przestały, może bolały troszkę mniej i zaraz po niej się znowu nasiliło... I tym sposobem dziś 19.dc a ja mam dwa obolałe baniaki :/ To pewnie niski progesteron, nie? :/ chciałabym zbadać w tym 21.dc, ale obawiam się, że nie zdążę przed pracą :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro dzięki za kciukasy, przyda się. Wolę się nie nastawiac chociaż wiadomo - dopóki @ nie ma to i nadzieją jest :)
    Wg moich obliczeń teoretycznych powinna dostać @ w czw-pt, czyli za kilka dni zobaczymy!
    Jakoś nie mam zbyt dobrych przeczuc mimo wszystko :(

Totoro z tego co się orientuje to ból cyckow w drugiej połowie cyklu powoduje skok progesteronu, natomiast chyba wysoka prolaktyna może też powodować bol cycuchow. Mialas ostatnio jakoś oznaczane te hormony?

A, i już dawno miałam ci powiedzieć- uwielbiam ta bajkę!!! Totoro.. :))

Edit: bo zapomniałam. Dziewczyny z chorujacymi dzieciami trzymajcie się!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 23:14

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bu Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne maluchy... Oby szybko zdrowiały. Basiu trzymam kciuki, może jednak bladzioch będzie ciemniał? Bobby, póki nie ma @ jest nadzieja :) Totoro to jak u mnie nigdy nie wiadomo co sie w danym cyklu dzieje, każdy inny, cieżko wybadać...

Dzisiaj 16dc i 16 dzień bólu piersi i bólu jak na @ w dole brzucha. Do tego to 4 dzień plamień na brązowo, dzisiaj już bardzo mocno z kawałkami błonki... I już nie wiem czy to nowy cykl się zaczyna? Czy mam wywoływać porządny okres luteiną? Biorę tabletki żeby było lepiej, a jest tak samo albo gorzej nawet...

basia7777 lubi tę wiadomość

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, u mnie synek też od wczoraj chory, tylko, że bez gorączki, ale gardło za to - pewnie zakończy się antybiotykiem.

Ja dzisiaj do ginekologa i odbiorę wyniki. Zobaczymy czy wszystko w porządku.

Gorączka i katar u dziecka to najgorsze co może być, bo dziecko nie śpi i rodzice mają nieprzespane, zwłaszcza mamusie :)

Miłego poniedziałku i zdrowiejcie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Moje dziecko odżyło :-) O 1 w nocy podałam profilaktycznie dawke paracetamolu bo czułam że jakaś ciepła była. I do teraz jest bez leków przeciwgorączkowych, atak żywa i skacze chyba już minął ten wirus.
    Byłyśmy w labo z córką na pobraniu krwi i moje dziecko poszło w ślady mamusi :-)
    Kuła ja dwa razy. Z drugim razem się jej udało bo wcześniej żyła pękła. Ahhhhh bidula moja przerąbane będzie miała.
    Jutro wyniki i lekarz.

Elvi super że idziesz podglądać :-)Zdrówka dla synka
    Basiu zdrówka dla synka
    Totoro oczy robie jak czytam posty jak ty /i inne macie takie @ !!!!Szok nie wiedziałam że takie cyrki nie które mają . Współczuje

Ja miałam dziwny sen siedziałam w aucie z tyłu na siedzeniu obok ok.5 m-cy chłopczyk nagle mąż wyciąga z schowka auta pampersa (był pełny wypchany pampersami) rozebrał dziecko i mówi że synek zrobił kupkę (obsrany) i patrze na to dziecko co ma siurka na wierzchu obudził mnie budzik :-)

A i mam bardzo obfity, żywa płynąca krew @ po tym hsg. Od 5 dni biorę acard.Nie wiem czyja to sprawka. Czy zauważyłyście dziwny @ jak brałyście acard? wcześniej miałam bardziej ze skrzepami a teraz jak woda. Mam nadzieje że was nie obrzydze ale musze napisac dosłownie bo się sama wystraszyłam . Po zrobieniu siku wyleciało ze mnie jakby tkanka/ błona ale grubsza bardziej mi to pasowało na kawałek 0,5 cm nawet nie wątróbki (taka konsystencja i wygląd zewnętrzny). Dziewczyny czy któraś tak miała?Czy to po tym hsg wylatuje i ma wylecieć ze mnie?

Lecę obiadek robić córce
    Do potem
    Miłego dnia :-)

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello wszystkim :)

Żabka, z tego co opisujesz póki co nie ma powodów do paniki. Co do krwistego lejącego się okresu to wina acardu. Acard to kwas acetylosalicylowy, czyli to samo co aspiryna czy polopiryna. Rozrzedza on krew, zapobiega skrzepom i generalnie zwiększa ukrwienie (dlatego ludzie że skłonnościami do krwotoków powinni uważać przyjmując go). Oprócz tego oczywiście przypisuje się go w celu zapobiegania zatorom żylnym w przeciwdziałaniu atakowi serca itp, właśnie dlatego że polepsza przepływ krwi. Czyli niestety musisz się przemeczyc z tym 'zalewem' ale obserwuj się czy aby nie krwawisz za bardzo lub za długo.

Co do drugiej sprawy o której piszesz, tej błonki, tu też bym chciała cię uspokoić :) to z kolei prawie na pewno wynik hsg - organizm twój się mocno oczyszcza sprowokowany dość inwazyjnym badaniem. Sama kiedyś miałam coś takiego, zadzwinilam lekko przerażona do mamy (jest pielęgniarka) że wylatuje że mnie 'mieso', te błonki były naprawdę duże i tak jak opisujesz przypominało to watrobke :P mama powiedziała że organizm widocznie potrzebował się bardzo oczyścić, a może endometrium narosło b.duże.. Generalnie u mnie była to jednorazową akcja, mam nadzieję że u ciebie tez.

jeżeli cos będzie cię bardzo bolec albo niepokoić to do lekarza , bo wiadomo każdy organizm inny.

Pozdrowionka

żabka04 lubi tę wiadomość

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku bobby dziękuję ci bardzo uspokoiłaś mnie. :-)
    Będę się obserwować dziś 3 dc także ma prawo lecieć.
    Cieszę sie tylko z jednego zauważyłam że nie mam skrzepów jak kiedyś :-)
    To chyba dobrze. I pewnie zasługa acardu.
    Biorę go na własną rękę żeby wspomógł mi przy starankach w tym cyklu.
    j mam żylaki więc pomyślałam że mi nie zaszkodzi acard.
    Mam go brać przez @ czy odstawić. @ nie jest aż taka tragiczna.
    Mam nadzieję że to jednorazowy wybryk :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 11:22

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn ma początki anginy...
    Właśnie siedzę na badaniu krwi.... Dawno tu nie byłam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Basiu.

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest wynik ahh teraz do środy będzie decydujący. Beta 33,00 więc pregnyl działa jeszcze brak ciąży do 2,0 ciąża od 50,0 więc ani tak ani tak wiedziałam że tak będzie. Zostało mi czekać ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu ciotki czekają:-)

basia7777 lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby miałam badania, ale prolaktyna ok, a progesteronu nie robiłam;/ A cycki bolą mnie calutki cykl;/ Tylko na czas miesiączki ból trochę zelżał...;/ A bajkę też uwielbiam:D

Żabka, no ja się mogę pochwalić całą paletą dolegliwości jeśli chodzi o moje cykle...;/ Dobrze, że córcią już lepiej:)

Basiu współczuję choróbska dziecka i trzymam dalej kciuki!!!!!!

U mnie w szkole jelitówka panuje, czekam i drżę...xD W zeszłym roku jak mnie siekła we wrześniu, to nie wiedziałam jak się nazywam, mało w szpitalu nie wylądowałam...;/ Mam nadzieję, że mnie ominie tym razem...

A! Nie wspomniałam jeszcze, że oprócz bólu i obrzmienia piersi mam tak obsypaną twarz, że tu już chyba nic poza gładzią szpachlową nie pomoże... i infekcję jakąś;/ Piecze, swędzi i upławy;/ Wspaniały zestaw, nie ma co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 15:45

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U mnie wizyta w porządku, zbadał mnie ginekologicznie, zrobił usg ale nie takie dokładne , tylko abym mogła zobaczyć bijące serduszko. 146 uderzeń na minutę, więc dobrze. Płeć poznam 23 grudnia, bo mnie zapisał na kolejną wizytę i usg połówkowe. Także uspokoiłam się i teraz wyczekuję ruchów :)
    U mnie synek siedzi w domu, zapalenie gardła, dostał augumentin. Taka pogoda chyba, bo jakoś wszystkie nasze dzieciaczki chore.

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ