Usg 6 tydzień
-
WIADOMOŚĆ
-
Nastka, jak tam u Ciebie? Jak samopoczucie?
Mi mdłości chyba trochę przeszły, ale stres za to coraz większy. Za 4 tygodnie mam badania prenatalne (USG i test Pappa) i już wariuje. Boję się strasznie czy wszystko ok i się prawidłowo rozwija..
A Ty kiedy masz kolejne USG?Julaa lubi tę wiadomość
-
Hej.
U mnie dobrze, mdlosci mnie ominęły. Ale wzdęcia okropne.. brzuch mam jak balon ! A to dopiero 10 tydzien jutro. 🙂
Ja wizyte mam 16 listopada, a 30 listopada prenatalne. Ja na razie denerwuje się wizyta 26 listopada czy będzie dobrze, a potem bede sie denerwować prenatalnymi. 🙂
Powiem szczerze, że takiej ciazy zycze każdemu!
Jedynie ostatnio w nocy musze wstawać zjesc bo mnie ssie hehe.
U ciebie na pewno będzie dobrze ! 🙂 trzymam kciuki i daj znać 🙂
Jedynie co to ten covid i protesty wykańczają mnie jakos psychicznie. Tak ze nie mogę oglądać tv ani 0rzegladc neta ☹☹☹16.05.2021r. KLARA 🩷
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔
08.11.2023r. Antoni 🩵❤️🩹🌈 -
nick nieaktualnyHej trochę mnie tu nie było, bo miałam problem z kontem 🤦♀️. Ja byłam na USG w 6t 1d i biło serduszko. Za to dopadły mnie mdłości i trwają całymi dniami....! Co jest już bardzo męczące, a to dopiero 7 tydzień. Na prenatalnych wszystko będzie dobrze, ale ja się denerwuje tak jak Wy przed każda wizyta:)
-
Super! Usłyszenie serduszka to coś niesamowitego 😍😍😍
U nas troche nerwowo.. bo meza cos rozłożyło, na razie nie kwalifikuje się do wymazu, i nie wiemy co robic ☹16.05.2021r. KLARA 🩷
Styczeń 2023r. - cb 💔
Heja dziewczyny jak dzis bylam na usg no i właśnie bym tylko pęcherzyk ciążowy 6mm według miesiączki to około 6 tyg ale owu napewno mi sie przesunęła na 23/24 dzien cyklu gdzie cykle mam 31. Czyli mam rozumieć że wszystko w porządku? Kolejne mam za 2 tyg i lekarz powiedział ze wszystko wporzadku ale ja juz czarne scenariusze pisze 🤣🤣🤣😅
-
nick nieaktualnyNastka to trzymam kciuki! To cholerstwo jest wszędzie. I wszędzie jesteśmy narażone na to gowno:( Ja tez się martwię. Mam torbiel na jajniku ok 4cm:( wczoraj bolał mnie brzuch po kilku godzinach miałam krew taka bardzo ciemna, brunatna. Pojechałam na IP okazało się, ze najprawdopodobniej jest to krwiak:( Błam przerażona i jestem nadal pełna obaw i niepokoju. Dzisiaj czuje się jakoś dziwnie. Co chwile coś mnie kłuje. Dostałam leki, ale Martwię się naprawdę bardzo, bo długo saraliśmy się o tą dzidzie. Na to wszystko jeszcze zrobiła mi się niedoczynnosc tarczycy:( Starm się myśleć pozytywnie, nie nakręcać i nie czytać tych strasznych rzeczy w internecie, ale jestem panikara, a to nie pomaga:(
-
nick nieaktualnyMALINAK wrote:Heja dziewczyny jak dzis bylam na usg no i właśnie bym tylko pęcherzyk ciążowy 6mm według miesiączki to około 6 tyg ale owu napewno mi sie przesunęła na 23/24 dzien cyklu gdzie cykle mam 31. Czyli mam rozumieć że wszystko w porządku? Kolejne mam za 2 tyg i lekarz powiedział ze wszystko wporzadku ale ja juz czarne scenariusze pisze 🤣🤣🤣😅
-
Spokojnie Nikola, slyszaoam takie historie i wszystko bylo w porzadku 🙂
Odpoczywaj, nie przeciążaj się i nie denerwuj bo to najgorsze co może być w tej sytuacji.
Na spokojnie, będzie dobrze.
Malinak - jeśli owu sie przesunęła to wszystko git ! U mnie serduszko bylo dopiero 6+5 🙂16.05.2021r. KLARA 🩷
Styczeń 2023r. - cb 💔
Nikolaaaa wrote:Ja tez jestem z tych piszących czarne scenariusze. Jeżeli owulacja się przesunęła, to z pewnością wszystko jest dobrze. Najgorsze jest czekanie. Ja modlę się aby imbir wszystko wróciło do normy. Wizytę mam również za dwa tygodnie i mam nadzieje, ze do tego czasu wszystko będzie dobrze.
Będzie dobrze musimy myśleć pozytywnie 😊😊😊 no u mnie 3 dni po terminie @ bete miałam 16,mlU wiec na bank sie przesunęło. A po 48h miałam juz 56.7 mlU i 2 tyg minęło no i poszlam na to usg gdzie juz byl pęcherzyk. Mam nadzieję ze wszystko ok sie rozwija. Bo stresuje sie tym ze musze sie zwolnic z pracy niestety a do poki nie ma zarodka i serduszko to boje.
-
nick nieaktualny
-
No wiem wiem 19.11 ide teraz na kolejne usg wiec mam nadzieje ze juz będzie więcej widać. No ale podjęłam decyzję i rezygnuje jutro z pracy. Niestety mam umowe zlecenie i nic mnie nie dotyczy z praw. A ze niestety dźwigam to musze zrezygnować tez rozmawiałam o tym z lekarzem i zasugerował mi ze nie powinnam. Wiec ryzkuje 😊😊😊
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle zrobiłam wczoraj test to kreska T jest dużo mocniejsza od C, a zawsze było na odwrót, wiec chyba beta jest bardzo wysoka skoro kreska ciazowowa jest mocniejsza od testowej, a tydz temu byla skabsza jeszcze labo rowna
https://zapodaj.net/a06718fb2de37.jpg.html -
Hej dziewczyny
Miałam USG 5+3 i był pęcherzyk 1,65cm i zarodek też było widać tylko bardzo mały narazie
Czy za tydzień na wizycie będzie szansa zobaczyć ?
Czy dopiero za 2 tygodnie? -
Cześć dziewczyny. Przypadkiem znalazlam forum ale chyba jest idealne:) jestem w ciąży 5t+2 beta sprawdzona. Niestety termin na usg na 24.11 większość pisze o usg juz w 5/6 tyg.. czy faktycznie powinno sie tak szybko.. w sensie nie znalazlam terminu szybciej i zaczynam sie martwić poza lekkim bólem piersi objawów brak.. jutro ponownie sprawdze bete I zobaczymy.. ale jeżeli bedzie ok myślicie ze mozna czekac do 24.11 na spokojnie czy szukać coś szybciej:(
-
Cześć Pati,
Wg mnie termin na za tydzień jest idealny. W tym momencie na USG jeszcze niewiele widać. W 6-7tc już powinnaś usłyszeć serduszko. Ja swoje pierwsze USG miałam w 6t+6. I było pięknie widać już zarodek jak i lekarz mógł sprawdzić bicie serduszka.
Jeśli nie masz żadnych plamień, to wszystko powinno być raczej ok i nie ma się czym martwić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 11:51
Pati44 lubi tę wiadomość