X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Usg 6 tydzień
Odpowiedz

Usg 6 tydzień

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka, jak tam u Ciebie? Jak samopoczucie?
    Mi mdłości chyba trochę przeszły, ale stres za to coraz większy. Za 4 tygodnie mam badania prenatalne (USG i test Pappa) i już wariuje. Boję się strasznie czy wszystko ok i się prawidłowo rozwija..
    A Ty kiedy masz kolejne USG?

Julaa lubi tę wiadomość

• Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U mnie dobrze, mdlosci mnie ominęły. Ale wzdęcia okropne.. brzuch mam jak balon ! A to dopiero 10 tydzien jutro. 🙂
    Ja wizyte mam 16 listopada, a 30 listopada prenatalne. Ja na razie denerwuje się wizyta 26 listopada czy będzie dobrze, a potem bede sie denerwować prenatalnymi. 🙂
    Powiem szczerze, że takiej ciazy zycze każdemu!
    Jedynie ostatnio w nocy musze wstawać zjesc bo mnie ssie hehe.
    U ciebie na pewno będzie dobrze ! 🙂 trzymam kciuki i daj znać 🙂

Jedynie co to ten covid i protesty wykańczają mnie jakos psychicznie. Tak ze nie mogę oglądać tv ani 0rzegladc neta ☹☹☹

16.05.2021r. KLARA 🩷
    Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
    27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
    Styczeń 2023r. - cb 💔
    08.11.2023r. Antoni 🩵❤️‍🩹🌈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2020, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej trochę mnie tu nie było, bo miałam problem z kontem 🤦‍♀️. Ja byłam na USG w 6t 1d i biło serduszko. Za to dopadły mnie mdłości i trwają całymi dniami....! Co jest już bardzo męczące, a to dopiero 7 tydzień. Na prenatalnych wszystko będzie dobrze, ale ja się denerwuje tak jak Wy przed każda wizyta:)

• Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Usłyszenie serduszka to coś niesamowitego 😍😍😍

U nas troche nerwowo.. bo meza cos rozłożyło, na razie nie kwalifikuje się do wymazu, i nie wiemy co robic ☹

16.05.2021r. KLARA 🩷
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • MALINAK Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja dziewczyny jak dzis bylam na usg no i właśnie bym tylko pęcherzyk ciążowy 6mm według miesiączki to około 6 tyg ale owu napewno mi sie przesunęła na 23/24 dzien cyklu gdzie cykle mam 31. Czyli mam rozumieć że wszystko w porządku? Kolejne mam za 2 tyg i lekarz powiedział ze wszystko wporzadku ale ja juz czarne scenariusze pisze 🤣🤣🤣😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka to trzymam kciuki! To cholerstwo jest wszędzie. I wszędzie jesteśmy narażone na to gowno:( Ja tez się martwię. Mam torbiel na jajniku ok 4cm:( wczoraj bolał mnie brzuch po kilku godzinach miałam krew taka bardzo ciemna, brunatna. Pojechałam na IP okazało się, ze najprawdopodobniej jest to krwiak:( Błam przerażona i jestem nadal pełna obaw i niepokoju. Dzisiaj czuje się jakoś dziwnie. Co chwile coś mnie kłuje. Dostałam leki, ale Martwię się naprawdę bardzo, bo długo saraliśmy się o tą dzidzie. Na to wszystko jeszcze zrobiła mi się niedoczynnosc tarczycy:( Starm się myśleć pozytywnie, nie nakręcać i nie czytać tych strasznych rzeczy w internecie, ale jestem panikara, a to nie pomaga:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MALINAK wrote:
    Heja dziewczyny jak dzis bylam na usg no i właśnie bym tylko pęcherzyk ciążowy 6mm według miesiączki to około 6 tyg ale owu napewno mi sie przesunęła na 23/24 dzien cyklu gdzie cykle mam 31. Czyli mam rozumieć że wszystko w porządku? Kolejne mam za 2 tyg i lekarz powiedział ze wszystko wporzadku ale ja juz czarne scenariusze pisze 🤣🤣🤣😅
    Ja tez jestem z tych piszących czarne scenariusze. Jeżeli owulacja się przesunęła, to z pewnością wszystko jest dobrze. Najgorsze jest czekanie. Ja modlę się aby imbir wszystko wróciło do normy. Wizytę mam również za dwa tygodnie i mam nadzieje, ze do tego czasu wszystko będzie dobrze.

• Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Nikola, slyszaoam takie historie i wszystko bylo w porzadku 🙂
    Odpoczywaj, nie przeciążaj się i nie denerwuj bo to najgorsze co może być w tej sytuacji.
    Na spokojnie, będzie dobrze.

Malinak - jeśli owu sie przesunęła to wszystko git ! U mnie serduszko bylo dopiero 6+5 🙂

16.05.2021r. KLARA 🩷
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • MALINAK Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikolaaaa wrote:
    Ja tez jestem z tych piszących czarne scenariusze. Jeżeli owulacja się przesunęła, to z pewnością wszystko jest dobrze. Najgorsze jest czekanie. Ja modlę się aby imbir wszystko wróciło do normy. Wizytę mam również za dwa tygodnie i mam nadzieje, ze do tego czasu wszystko będzie dobrze.

Będzie dobrze musimy myśleć pozytywnie 😊😊😊 no u mnie 3 dni po terminie @ bete miałam 16,mlU wiec na bank sie przesunęło. A po 48h miałam juz 56.7 mlU i 2 tyg minęło no i poszlam na to usg gdzie juz byl pęcherzyk. Mam nadzieję ze wszystko ok sie rozwija. Bo stresuje sie tym ze musze sie zwolnic z pracy niestety a do poki nie ma zarodka i serduszko to boje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka tego się trzymam i robie wszystko aby się nie stresować. Malinka serduszko będzie z pewnością. Musimy się uzbroić w cierpliwość :)

• MALINAK Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem wiem 19.11 ide teraz na kolejne usg wiec mam nadzieje ze juz będzie więcej widać. No ale podjęłam decyzję i rezygnuje jutro z pracy. Niestety mam umowe zlecenie i nic mnie nie dotyczy z praw. A ze niestety dźwigam to musze zrezygnować tez rozmawiałam o tym z lekarzem i zasugerował mi ze nie powinnam. Wiec ryzkuje 😊😊😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam,

Bylam 6.11 u lekarza, według OM powinnam mieć 6+0 tydz, wg owu 5+3, a wg usg wyszło 4+6 maksymalnie 5+0, pęcherzyk byl widoczny i mial 4.5mm 16.11 kolejna wizyta.

Miala któraś z Was takie rozbieznosci.

• MALINAK Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2020, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaj spokojnie na wizytę. A sprawdzałaś teraz bete ? Bo mi wlasnie wyszło 6mm pecherzyk ale pusto w nim. I dopiero za tyg mam wizte i myślę czy nie isc na krew i zobaczyć przyrost

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2020, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie i nie będę sprawdzać, na tych wartościach sie juz nie sprawdza. Mdlosci mi powróciły, w pon mam wizyte. Ostatni raz sprawdzałam bete w poniedziałek tydzien temu.

Zarodek może się pokazać nawet przy 10mm

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zrobiłam wczoraj test to kreska T jest dużo mocniejsza od C, a zawsze było na odwrót, wiec chyba beta jest bardzo wysoka skoro kreska ciazowowa jest mocniejsza od testowej, a tydz temu byla skabsza jeszcze labo rowna

https://zapodaj.net/a06718fb2de37.jpg.html

• MALINAK Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ładna kreska 😊😊. No to czekamy do wizyty 😊😊 mnie tez niestety mdłości złapały eh

• Mimi2 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Miałam USG 5+3 i był pęcherzyk 1,65cm i zarodek też było widać tylko bardzo mały narazie ;)
    Czy za tydzień na wizycie będzie szansa zobaczyć <3 ?
    Czy dopiero za 2 tygodnie?

km5s8iik6akuuidv.png
    2690g i 51cm słodkości- Igusia ❤
    USG 18.04 1011 gram ❤
    USG 18.03 700 gram szczęścia 🥰
    USG 18.02 Dziewczynka ❤ 320 gram 😍
    USG 04.01 - 152bpm, CRL 6,64 cm szczęścia <3
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że za tydzień powinno być serduszko 🙂

16.05.2021r. KLARA 🩷
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • Pati44 Debiutantka

Wysłany: 15 listopada 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Przypadkiem znalazlam forum ale chyba jest idealne:) jestem w ciąży 5t+2 beta sprawdzona. Niestety termin na usg na 24.11 większość pisze o usg juz w 5/6 tyg.. czy faktycznie powinno sie tak szybko.. w sensie nie znalazlam terminu szybciej i zaczynam sie martwić :( poza lekkim bólem piersi objawów brak.. jutro ponownie sprawdze bete I zobaczymy.. ale jeżeli bedzie ok myślicie ze mozna czekac do 24.11 na spokojnie czy szukać coś szybciej:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Pati,

Wg mnie termin na za tydzień jest idealny. W tym momencie na USG jeszcze niewiele widać. W 6-7tc już powinnaś usłyszeć serduszko. Ja swoje pierwsze USG miałam w 6t+6. I było pięknie widać już zarodek jak i lekarz mógł sprawdzić bicie serduszka.

Jeśli nie masz żadnych plamień, to wszystko powinno być raczej ok i nie ma się czym martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 11:51

Pati44 lubi tę wiadomość

‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ