Usg 6 tydzień
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam! Wczoraj miałam pierwsze usg 6 tydzień (równe 2 tygodnie od zatrzymania miesiączki). Był to drugi cykl stymulowany, owulacja 16 dc. W 32 dc beta ponad 700, próg 42. Na usg widać tylko pęcherzyk zoltkowy... Lekarz twierdzi że to początek 5 tygodnia... Ja jestem załamana. Czy miała któraś podobna sytuację? Jak się to zakończyło?
Niepokoi mnie jeszcze moja tarczyca, która skoczyła z 2.2 na 2.5 lecz lekarz twierdzi, że wszystko jest ok...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 14:56
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Myślę ze to ta sama sytacja ktora opisywalam na sierpniowym wątku. 13.12 to btl moj 6 tydzien wedlug miesiączki. Byl tylko pęcherzyk (Zdjecie pierścionka mkze kojarzysz )
Dzis bylam na usg i jest 7.5 mm zarodek z serduszkiem. Wedlug om 7+1 a z usg 6+4Staraczka_2018 lubi tę wiadomość
-
Tak, kojarzę zdjęcia Bardzo dziękuję za odp. https://ibb.co/zbKf3yw. To jest zdjęcie mojego usg z wczoraj. Imagination- miałaś monitoring owulacji w tym cyklu?
Agusia8607 lubi tę wiadomość
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Hej dziewczyny jestem tu nowa 😊 03.01 miałam pierwsze usg które stwierdziło 6 tydzień ciąży, mój mały człowiek ma 4mm mieszka już w macicy a serduszko bije miarowo😊 bardzo się cieszę, staraliśmy się z mężem 9 miesięcy. Lekarz dał mi skierowanie na różne badania morfologia, mocz, tsh itd ale nie dał mi na progesteron i to mnie trochę zastanawia. Chociaż to może dlatego, że kazał przyjmować mi luteine, ponieważ miałam plamienia i nawet nie spodziewałam się ciąży, bo myślalam że to normalnie miesiączka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 19:22
Macey, Bławuniek, Edkaa lubią tę wiadomość
Lajla -
Lajla123 wrote:Hej dziewczyny jestem tu nowa 😊 03.01 miałam pierwsze usg które stwierdziło 6 tydzień ciąży, mój mały człowiek ma 4mm mieszka już w macicy a serduszko bije miarowo😊 bardzo się cieszę, staraliśmy się z mężem 9 miesięcy. Lekarz dał mi skierowanie na różne badania morfologia, mocz, tsh itd ale nie dał mi na progesteron i to mnie trochę zastanawia. Chociaż to może dlatego, że kazał przyjmować mi luteine, ponieważ miałam plamienia i nawet nie spodziewałam się ciąży, bo myślalam że to normalnie miesiączka.
Gratulacje i jak ci ciąża przebiega ?
Jakie hcg wtedy miałaś przy pierwszym usg bo zastanawiam się czy iść na usg tak wcześniej czy czekać 😣
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Dzień dobry ^^ więc tak po 4 latach prób udało się ..naturalnie 🤗 według ostatniej @ wszystko wskazuje na 6tydz 1 dz. Dzisiaj byłam na pierwszym usg. I zaczęłam się trochę martwić,ponieważ zobaczył bicie serduszka, ale ziarenko ma 2,2mm...mieszkamy w UK i jedyne co mi powiedział pan od usg, że to bardzo interesujące bo jest bardzo malutkie( dla niego poniżej 6 tygodnia) A widać serduszko... czy mam się czym stresować czy wszystko jest ok?
-
maduśka1989 wrote:Dzień dobry ^^ więc tak po 4 latach prób udało się ..naturalnie 🤗 według ostatniej @ wszystko wskazuje na 6tydz 1 dz. Dzisiaj byłam na pierwszym usg. I zaczęłam się trochę martwić,ponieważ zobaczył bicie serduszka, ale ziarenko ma 2,2mm...mieszkamy w UK i jedyne co mi powiedział pan od usg, że to bardzo interesujące bo jest bardzo malutkie( dla niego poniżej 6 tygodnia) A widać serduszko... czy mam się czym stresować czy wszystko jest ok?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Cześć dziewczyny. Jestem po pierwszym USG. BetaHCG 12138. Pęcherzyk ciążowy 14 mm. Niestety nie widać zarodka. Lekarz ocenił ciążę na 6 tydzień. Nie kazał się martwić ale jestem załamana bo przy takiej becie myślałam że zobaczę już zarodek z serduszkiem
-
e_mil_ka wrote:Cześć dziewczyny. Jestem po pierwszym USG. BetaHCG 12138. Pęcherzyk ciążowy 14 mm. Niestety nie widać zarodka. Lekarz ocenił ciążę na 6 tydzień. Nie kazał się martwić ale jestem załamana bo przy takiej becie myślałam że zobaczę już zarodek z serduszkiem
A w którym tygodniu jesteś teraz?
Kiedy masz powtórne USG?21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Hej dziewczyny!
Ja byłam na pierwszej wizycie 23.06
Wg OM był 5t5d ale mam 31 dniowe cykle a owulacja była w 17 DC więc ciąża może byc młodsza.
Lekarz powiedział że powiedział że narazie puste jajo płodowe i żeby przyjść za 2 tygodnie czyli 07.07
Dziś z ciekawości wyjęłam sobie to USG z pierwszej wizyty i razem z mężem uważamy że nie jest puste 🤔
Nie wiem czy to pęcherzyk zoltkowy (o którym lekarz nawet nie wspomniał) czy to już jakiś zarys zarodka? Co o tym sądzicie?
https://zapodaj.net/b3c4ef37bc48e.jpg.html -
Cześć, ja tez jestem tutaj nowa. Pierwsza wizyta w poniedziałek, mega się boje, gdyż jestem właśnie po pustym jaju. Na twoim zdjęciu jest w jaju coś i to mi wyglada na ten pęcherzyk żółtkowy, lekarzem nie jestem ale wyglada to bardzo rokująco 😘
Bajka15 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
AsiaKK wrote:Cześć, ja tez jestem tutaj nowa. Pierwsza wizyta w poniedziałek, mega się boje, gdyż jestem właśnie po pustym jaju. Na twoim zdjęciu jest w jaju coś i to mi wyglada na ten pęcherzyk żółtkowy, lekarzem nie jestem ale wyglada to bardzo rokująco 😘
Oby to było COŚ 🤞
w którym jesteś tygodniu? Czy puste jajo objawiało się jakoś inaczej? Trzymam kciuki za twoją wizytę 🤞💓 -
Jestem obecnie chyba 5 plus 2 liczone od owulacji, bo mam długie cykle i owulacja była jakoś w 19 dniu chyba... dzisiaj ok. 22-23 dzień po owulacji... nie wiem czego się spodziewać. Przy pustym jaju najpierw nie miałam żadnych objawów. Niestety nie sprawdzałam wtedy przyrostu bety... ale jakoś do 7+ tyć. Nie było nic. Po pierwszym usg w 6+6 był pęcherzyk ale mały 7mm ale ze względu na długie cykle stwierdziliśmy ze czekamy (te 6+6) było od miesiączki, no a potem zaczęły się brązowe plamienia... i trwały coś kilka dni... no i sprawa była jasna. Tak się boje teraz... a i u mnie był naprawdę pusty pęcherzyk, nie było kompletnie nic w środku, a u ciebie jest🧐 trzymam kciuki 😘Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
AsiaKK wrote:Jestem obecnie chyba 5 plus 2 liczone od owulacji, bo mam długie cykle i owulacja była jakoś w 19 dniu chyba... dzisiaj ok. 22-23 dzień po owulacji... nie wiem czego się spodziewać. Przy pustym jaju najpierw nie miałam żadnych objawów. Niestety nie sprawdzałam wtedy przyrostu bety... ale jakoś do 7+ tyć. Nie było nic. Po pierwszym usg w 6+6 był pęcherzyk ale mały 7mm ale ze względu na długie cykle stwierdziliśmy ze czekamy (te 6+6) było od miesiączki, no a potem zaczęły się brązowe plamienia... i trwały coś kilka dni... no i sprawa była jasna. Tak się boje teraz... a i u mnie był naprawdę pusty pęcherzyk, nie było kompletnie nic w środku, a u ciebie jest🧐 trzymam kciuki 😘
Tym razem na pewno wszystko będzie dobrze! Ponoc puste jajo dwa razy się nie zdarza więc masz to za sobą 💓 teraz czekamy na wynik USG
i trzymamy kciuki 🙏🤞 -
Sumireguska wrote:A w którym tygodniu jesteś teraz?
Kiedy masz powtórne USG?
Zgodnie z oceną lekarza 6tydzień. Wielkość pęcherzyka prawidłowa. Tylko niestety nic tam nie ma. Beta 12138 po 48 h beta 19711.
Martwię się. USG mam 8 lipcaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 08:54