USG KIEDY WIDAĆ??
-
WIADOMOŚĆ
-
BasiaPelasia wrote:Dajcie znać dziewczyny jak ta. Z wami , bo ja dopiero 20.06 idę na wizytę. Czas tak się wlecze . Już bym chciała zobaczyć czy jest tam moja fasolinka. O matmo jeszcze 1, 5 tygodnia.
Ta pierwsza wizyta jest chyba najgorsza.. Jest fasolka czy jej nie ma.. Ja już odliczam godziny Dam znać po.Polly_love lubi tę wiadomość
-
Ja na pierwsze USG poszłam w 6t3d ciąży od OM.
Niestety zobaczyć udało się tylko pecherzyk płodowy oraz pęcherzyk żółtkowy, brak widocznego zarodka. Przeżyłam szok, zaraz po diagnozie usłyszałam od pani gin żeby nie ekscytowac się jeszcze ciążą i nie informować rodziny o ciąży (wiele osób niestety juz o niej wie).
Powiedziała mi tylko tyle, żeby zażywac kwas foliowy nadal oraz aby powtórzyć USG za tydzień (czyli jutro).
Lekarz nie dał mi w zasadzie żadnej nadzei ...
Spodziewam się usłyszeć jutro że to puste jajo płodowe...
Dziwi mnie tylko to, że gin nie podała mi żadnego wymiaru pęcherzyków, nie podała wieku ciąży wg usg, no nic - jedynie że nie widzi zarodka.
Płakałam, przeżywam to bardzo i w zasadzie juz nie mam nadziei ze będzie ok.
Jedna nauka z tej historii - przy nastepnej ciąży nikomu prócz meza nie powiem o niej do końca 3 mies. albo i dłużej i na usg wybiore sie najwczesniej w 8 tc., potraktuje to z większą pokorą i spokojem.
Darunia28 lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie. Widać było tylko pęcherzyk 2,5 mm. Dostałam duphaston.
Kolejna wizyta za dwa tygodnie. Uspokoiłam się, że nie jest to kolejna ciąża pozamaciczna ale i tak będą ciężkie te dwa tygodnie..
Dzialena, nie poddawaj się albo idź do innego lekarza! Trzeba wierzyć do końca, proszę Cię myśl pozytywnie skoro jeszcze nie wszystko stracone! I napisz koniecznie jutro po wizycie. -
nick nieaktualnycześć dziewczyny
w poniedziałek dostałam bóle i zaczęłam plamic, pojechała do szpitala i przyjęli mnie na oddział ginekologiczny miałam ciąże zagrożona tak to lekarz uznał, ale wszystko mi przeszło, na szczęście dzisiaj mnie wypisali, w razie bólów to mam nospe brać i uważać na siebie, zero długich spacerów, mam często leżeć. ale za to widziałam na usg moja mała fasolkę, przypomina taka kijankę i bijące ładnie serduszko. Cudny widok! -
Dziewczyny,
byłam dzisiaj na ponownej wizycie i ... na usg zobaczyłam już maleństwo z bijącym serduszkiem. Sytuacja diametralnie zmieniła się w przeciągu 7 dni.
Poprzednio 6t3d ciąży był pęcherzyk i ciałko żółte - bałam sie pustego jaja płodowego.... A dzisiaj tj 7t 3d ciąży juz pięknie bijace serducho, zarodek i wszystko jest dobrze! Jaka jestem dziś szcześliwa!!!
Teraz cała lista badań i ponowna wizyta.
Izzy, angelcia, Cynamonek30, Polly_love lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny Jestem z Wami ja ostatnio byłam na pierwszej wizycie lekarz widział pęcherzyk płodowy w 5tyg i 4dniu. Następna wizyta 23.06 już się nie mogę doczekać Jestem po jednym poronieniu i strasznie bym chciała aby teraz było wszystko jak najlepiej...
-
Dzialena wrote:Dziewczyny,
byłam dzisiaj na ponownej wizycie i ... na usg zobaczyłam już maleństwo z bijącym serduszkiem. Sytuacja diametralnie zmieniła się w przeciągu 7 dni.
Poprzednio 6t3d ciąży był pęcherzyk i ciałko żółte - bałam sie pustego jaja płodowego.... A dzisiaj tj 7t 3d ciąży juz pięknie bijace serducho, zarodek i wszystko jest dobrze! Jaka jestem dziś szcześliwa!!!
Teraz cała lista badań i ponowna wizyta.
BasiaPelasia -
talia wrote:cześć dziewczyny
w poniedziałek dostałam bóle i zaczęłam plamic, pojechała do szpitala i przyjęli mnie na oddział ginekologiczny miałam ciąże zagrożona tak to lekarz uznał, ale wszystko mi przeszło, na szczęście dzisiaj mnie wypisali, w razie bólów to mam nospe brać i uważać na siebie, zero długich spacerów, mam często leżeć. ale za to widziałam na usg moja mała fasolkę, przypomina taka kijankę i bijące ładnie serduszko. Cudny widok!
Mnie gin kazał brać nospę 3x dziennie żeby skurczom zapobiegać. Może spróbuj tak? -
nick nieaktualny
-
Dziękuję BasiaPelasia
Dziewczyny ja gorąco apeluje do Was, jeśli jesteście w poczatkach ciąży, macie jej objawy, nie plamicie, nic niepokojącego się nie dzieje to nie spieszcie się z tym pierwszym USG, dajcie maleństwu podrosnąć i idźcie sie badać w 8 tc dopiero. Oszczędzicie sobie niepotrzebnego stresu i złych emocji.
-
Około 33.–35. dnia ciąży w badaniu ultrasonograficznym można zobaczyć pęcherzyk ciążowy, czyli małą okrągławą strukturę wypełnioną płynem, o średnicy kilku milimetrów. Jest to pierwszy obraz dokumentujący ciążę wewnątrzmaciczną. W kolejnych dniach w pęcherzyku ciążowym pojawia się pęcherzyk żółtkowy, do którego ściśle przylega zarodek.
uuuff to u mnie dziś 31 dzień dopiero ..wiec nie dziwo że nic nie było widać, 4 tyg. po inseminacji -
nick nieaktualnyDzialena wrote:Dziękuję BasiaPelasia
Dziewczyny ja gorąco apeluje do Was, jeśli jesteście w poczatkach ciąży, macie jej objawy, nie plamicie, nic niepokojącego się nie dzieje to nie spieszcie się z tym pierwszym USG, dajcie maleństwu podrosnąć i idźcie sie badać w 8 tc dopiero. Oszczędzicie sobie niepotrzebnego stresu i złych emocji.
Kochana podczytuje Wasz wątek i jestem pełna podziwu - cieszę się, że Twoje maleństwo (i innych mamusiek) w końcu się pokazało.. -
cześć dziewczyny !
we wtorek zrobiłam test i jest pozytywny tak się cieszę
to 3cpp i 2cs i udało się !!
1 lipca dopiero wizyta -
pudel22 wrote:cześć dziewczyny !
we wtorek zrobiłam test i jest pozytywny tak się cieszę
to 3cpp i 2cs i udało się !!
1 lipca dopiero wizyta
Gratuluje! Te pierwsze tygodnie najgorsze. Ale trochę cierpliwości, dobrego nastawienia i będzie dobrzeMłodaDama lubi tę wiadomość