USG KIEDY WIDAĆ??
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
ja wczoraj byłam na pierwszym USG, strasznie się bałam że ciąża pozamaciczna, że może tylko pęcherzyk. Widziałam bijące serce tego dziecka, wszystko jest w porządku, przyrost na wczoraj to 1.54 cm - wiec prawidłowy. Jak wsiadłam do samochodu po USG to 30 minut siedziałam i nie mogłam nic zrobić taka byłam zamurowana że naprawdę jestem w ciążyczekolada, Izzy, martusia1986, Lollis lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny 2 dni temu mialam robione usg w 5 tyg 0 d i niestety nic nie bylo widac nawet pecherzyka a to 21 dzien od owulacji lekarz mowi ze to zbyt wczesnie zeby cos zobaczyc ale zrobil jeszcze raz usg na innym sprzecie i widac bylo mala kropeczke. Mowil ze to prawdopodobnie jest pecherzyk taki malusi.
-
Ja wczoraj miałam pierwsze USG, wg OM to był 6t1d, ale owu była ok 17 dnia, więc troszkę późno. Na obrazie USG pęcherzyk ciążowy w macicy, a w pęcherzyku dosłownie 2 milimetrowy Kropuś ciężko było w tych 2 milimetrach dopatrzeć bijące serduszko, więc uważam że 5 tydzień to jest jeszcze za wcześnie.
Co do liczenia tygodni to moja doktorka zawsze zaznaczała w karcie ciąży, ile mam skończonych tygodni, a nie w którym jestem obecnie. Dla przykładu: straciłam moją Zuzinkę [*] w czasie trwania 20 tygodnia ciąży, ale we wszystkich dokumentacjach mam zaznaczone że w 19 tygodniu, bo tyle było skończonych. -
Bylam dzisiaj na usg (7tc 2d) i jest czlowiek!!!! Widzialam i slyszalam bijace serducho ! Radosc nie do opisania dopiero teraz dotarlo do mnie ze jestem naprawde w ciazy to sie naprawde dzieje jak dotad najszczesliwszy dzien mojego zycia szczesliwsze chwile to chyba tylko jak juz bede trzymac w rekach moja kruszyne ale na to jeszcze trzeba poczekac yeeeeaaaah!!!
kasia_1988, Lollis, Izzy, Majka86, angelstw lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa miałam @ 31.05 cykle 27 dniowe 2 testy pozytywne blade krechy do lekarza idziemy w piątek ponieważ od pn gin ma wolne a jak on wraca to ja wyjeżdżam wiec się miniemy oby wszystko było ok... to nasza pierwsza ciąża po pierwszym cyklu starań pozdrawiamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 09:32
-
Ja byłam wczoraj na wizycie i widziałam tylko pęcherzyk ciążowy. Z OM (która była 16 maja) wynika że to był 5t4dz. Ale wg pani doktor ciąża jest dużo młodsza. Muszę czekać do 15 lipca na kolejną wizytę eh. Chyba zwariuję do tego czasu:D Wiedziałam, że nie mam co liczyć na serduszko bijące, ale jakoś to stwierdzenie pani doktor, że to na pewno nie jest 6 tydzień mnie przybiło.
Dostałam tylko Duphaston 2x1 i dalej mam łykać kwas foliowy 2x1. -
hej mam pytanie, w sobotę mam usg to bd 6t4d mój mąż bardzo chce mi towarzyszyć zastanawiam się czy to dobry pomysł...miałam juz jedno usg ale to było ponad tydzień temu 5t2d i bylo widac tylko pęcherzyk, w sobote jedziemy na wakacje i nie bedzie nas w karaju przez 2tyg, dlatego mam nadzieję że usłyszymy jednak to serduszko, bo średnio mam ochote robić usg w obcym państwiehttps://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#gid=0
-
nick nieaktualnyNo i jie wytrzymałam poszłam na usg 02.07 i wydać tylko zmiany w śluzówce i w prawym jajniku torbiel. Może to ciąża pozamaciczna... ani pęcherzyka ani zarodka nie było niestety ... 4tc5d pewnie za wczesnie, ale jak każda przyszła mama nie mam cierpliwości przy pierwszym dzidziusiu zero steresu a teraz ?! Szok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 08:57
-
nick nieaktualny
-
Intenssimo wrote:No i jie wytrzymałam poszłam na usg 02.07 i wydać tylko zmiany w śluzówce i w prawym jajniku torbiel. Może to ciąża pozamaciczna... ani pęcherzyka ani zarodka nie było niestety ... 4tc5d pewnie za wczesnie, ale jak każda przyszła mama nie mam cierpliwości przy pierwszym dzidziusiu zero steresu a teraz ?! Szok
4t5d wg mnie to zdecydowanie za wcześnie
ja byłam 6+0 i było widać pęcherzyk z dosłownie 2mm Groszkiem, jeszcze serduszka nie widziałam. Wiem, ten początkowy okres ciąży jest trudny, bo snujemy miliony wersji zdarzeń ale nie można dać się zwariować...głowa do góry będzie dobrze!!