Wczesna ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
Anita_croix wrote:Hej dziewczyny, znów mam pytanie, w 4=5 tygodniu miałam ból jak na okres, standard, potem przeszło, a dzisiaj (8 tydzień) znów mam takie bóle, czy to normalne??
Normalne, z mdłościami będziesz mieć to samo. Wszystkie objawy powinny się wyklarować ok. 15 tygodnia, a do tego czasu mogą się pojawiać i znikać - współczuję - najgorsze dopiero przed Tobą
EDIT: Notuj sobie takie rzeczy i wspominaj o nich na wizytach u lekarza, możesz w takich momentach doraźnie brać no-spę, która działa rozkurczowo. Ja pamiętam, że też brałam. Gdyby doszło do sytuacji bólu silniejszego niż przy normalnym okresie, albo "bólu nie do zniesienia" to oczywiście IP, ale mam nadzieję, że to nie będzie konieczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 19:33
Anita_croix lubi tę wiadomość
-
Ja byłam dzisiaj u ginekologa na pierwszejbwizycoe i pytałam o takie bóle bo mnie taki obudził w nocy. Tak się bałam że mnie pot oblał i ryczałam. Powiedziała, że jak nie ma plamienia i to przechodzi a nie nasila się to najpewniej rozciąga się macica i jest to nieprzyjemne. To samo powiedziała na ból w krzyżu. Przy okazji okazało się że u mnie wszystko ok 5t+1 dzień i widać tylko pęcherzyk plus lekarka powiedziała że coś już w środku się zbiera i zaczynają się tworzyć struktury płodu za dwa tygodnie wizyta z serduszkiem
Anika91., Leira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjestem po wizycie u gin. no niewiele widac, mniej niz w szpitalu we wt przy wypisie. ale koles mowil ze ma slabszy sprzet. na razie widac pęcherzyk ciążowy 1cm. niby mnie uspokoil ze to ok, ze sie zgadza z wiekiem ciazy, za dwa tyg kolejna wizyta. I dostalam duphaston ale to profilaktycznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 11:32
-
Anika91. wrote:jestem po wizycie u gin. no niewiele widac, mniej niz w szpitalu we wt przy wypisie. ale koles mowil ze ma slabszy sprzet. na razie widac pęcherzyk ciążowy 1cm. niby mnie uspokoil ze to ok, ze sie zgadza z wiekiem ciazy, za dwa tyg kolejna wizyta. I dostalam duphaston ale to profilaktyczniezanga
-
nick nieaktualny
-
Anika91. wrote:jestem po wizycie u gin. no niewiele widac, mniej niz w szpitalu we wt przy wypisie. ale koles mowil ze ma slabszy sprzet. na razie widac pęcherzyk ciążowy 1cm. niby mnie uspokoil ze to ok, ze sie zgadza z wiekiem ciazy, za dwa tyg kolejna wizyta. I dostalam duphaston ale to profilaktycznie
Jak pęcherzyk ma 1 cm to jeszcze mało Na starych sprzętach USG widać zarodek przy 1,5 cm w górę. -
nick nieaktualnyDlatego staram sie zachowac spokoj chociaz ten poczatek ciazy to jakas masakra. Koles okreslil mnie jako "ciekawy przypadek", powiedzial ze bede na zwolnieniu, i mam spokojnie czekac na rozwoj ciazy powiedzial ze skoro w szpitalu widzieli juz pecherzyk zoltkowy to mam sie nie martwic tylko odpoczywac i za dwa tyg sie pojawic.
A dzisiaj to padam, spie na stojaco.
Chcialabym juz byc w tym 37tyg ciazy, jak Ty Leira! -
Anika91. wrote:Dlatego staram sie zachowac spokoj chociaz ten poczatek ciazy to jakas masakra. Koles okreslil mnie jako "ciekawy przypadek", powiedzial ze bede na zwolnieniu, i mam spokojnie czekac na rozwoj ciazy powiedzial ze skoro w szpitalu widzieli juz pecherzyk zoltkowy to mam sie nie martwic tylko odpoczywac i za dwa tyg sie pojawic.
A dzisiaj to padam, spie na stojaco.
Chcialabym juz byc w tym 37tyg ciazy, jak Ty Leira!
Szybko zleci, zobaczysz
Ja 30 tygodni temu też zazdrościłam innym dziewczynom z tego forum, że już mają taką zaawansowaną ciążę, ale przyjdzie czas dla każdej z nas
Ty będziesz odpisywać w tym wątku, jak ja urodzę, będziesz tłumaczyć dziewczynom, że mają być spokojne bo Ty też to przechodziłaś, a one Ci będą pisać, że chciałyby już być na tym etapie ciąży co Ty I tak to się będzie kręcić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anika91. wrote:Dokladnie.. Do tego odebralam wlasnie bete. Do tej pory piekne przyrosty po 100% w ciagu dwoch dni a dzisiaj z 3400 na 6840 w przeciagu trzech dni i juz mi sie na placze zbiera.. Ta beta mnie wpedzi w depresje
Ja w ogóle mam wrażenie że nas era fejsbuka skaziła i najchętniej to byśmy robiły sobie transmisję na żywo z macicy
U mnie teoretycznie dziś koniec 8 tygodnia, w poniedziałek na USG gin (która pierwszy raz widziała mnie na oczy) zasugerowała mi "zabieg" bo nie zobaczyła serca w 6mm zarodku.
beta z wtorku - 84610
beta z czwartku - 88255
Nieszczególnie mnie to uspokoiło, więc w poniedziałek (na dzień przed USG kontrolnym) idę na 3 betę
I tak w koło macieju, chcemy wszystko wiedzieć już-zaraz-teraz, a potem się denerwujemy... tylko czy to zdrowe? I potrzebne?
-
nick nieaktualnyZgadzam sie, niepotrzebne ale ciezko sie od tego uwolnic.
Ale- wlasnie znalazlam ang strone z kalkulatorem i jest napisane tak;
Do Wartosci 1200- beta podwaja sie co dwa trzy dni.
1200-6000. - co trzy, cztery dni
Ponad6000 - 4 i wiecej dniPararam, Leira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny