X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wczesna ciąża
Odpowiedz

Wczesna ciąża

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    Hej dziewczyny, znów mam pytanie, w 4=5 tygodniu miałam ból jak na okres, standard, potem przeszło, a dzisiaj (8 tydzień) znów mam takie bóle, czy to normalne??

Normalne, z mdłościami będziesz mieć to samo. Wszystkie objawy powinny się wyklarować ok. 15 tygodnia, a do tego czasu mogą się pojawiać i znikać - współczuję - najgorsze dopiero przed Tobą :P

EDIT: Notuj sobie takie rzeczy i wspominaj o nich na wizytach u lekarza, możesz w takich momentach doraźnie brać no-spę, która działa rozkurczowo. Ja pamiętam, że też brałam. Gdyby doszło do sytuacji bólu silniejszego niż przy normalnym okresie, albo "bólu nie do zniesienia" to oczywiście IP, ale mam nadzieję, że to nie będzie konieczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 19:33

Anita_croix lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Lusi31 1987 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj u ginekologa na pierwszejbwizycoe i pytałam o takie bóle bo mnie taki obudził w nocy. Tak się bałam że mnie pot oblał i ryczałam. Powiedziała, że jak nie ma plamienia i to przechodzi a nie nasila się to najpewniej rozciąga się macica i jest to nieprzyjemne. To samo powiedziała na ból w krzyżu. Przy okazji okazało się że u mnie wszystko ok :) 5t+1 dzień i widać tylko pęcherzyk plus lekarka powiedziała że coś już w środku się zbiera i zaczynają się tworzyć struktury płodu :) za dwa tygodnie wizyta z serduszkiem :)

Anika91., Leira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie u gin. no niewiele widac, mniej niz w szpitalu we wt przy wypisie. ale koles mowil ze ma slabszy sprzet. na razie widac pęcherzyk ciążowy 1cm. niby mnie uspokoil ze to ok, ze sie zgadza z wiekiem ciazy, za dwa tyg kolejna wizyta. I dostalam duphaston ale to profilaktycznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 11:32

• Shaggi Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    jestem po wizycie u gin. no niewiele widac, mniej niz w szpitalu we wt przy wypisie. ale koles mowil ze ma slabszy sprzet. na razie widac pęcherzyk ciążowy 1cm. niby mnie uspokoil ze to ok, ze sie zgadza z wiekiem ciazy, za dwa tyg kolejna wizyta. I dostalam duphaston ale to profilaktycznie
    I tez masz dziennie brać ?

zanga
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zapisal mi dwa razy dziennie.

• Leira Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:

Jak pęcherzyk ma 1 cm to jeszcze mało :) Na starych sprzętach USG widać zarodek przy 1,5 cm w górę.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego staram sie zachowac spokoj :) chociaz ten poczatek ciazy to jakas masakra. Koles okreslil mnie jako "ciekawy przypadek", powiedzial ze bede na zwolnieniu, i mam spokojnie czekac na rozwoj ciazy :) powiedzial ze skoro w szpitalu widzieli juz pecherzyk zoltkowy to mam sie nie martwic tylko odpoczywac i za dwa tyg sie pojawic.
    A dzisiaj to padam, spie na stojaco.
    Chcialabym juz byc w tym 37tyg ciazy, jak Ty Leira!

• Leira Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Dlatego staram sie zachowac spokoj :) chociaz ten poczatek ciazy to jakas masakra. Koles okreslil mnie jako "ciekawy przypadek", powiedzial ze bede na zwolnieniu, i mam spokojnie czekac na rozwoj ciazy :) powiedzial ze skoro w szpitalu widzieli juz pecherzyk zoltkowy to mam sie nie martwic tylko odpoczywac i za dwa tyg sie pojawic.
    A dzisiaj to padam, spie na stojaco.
    Chcialabym juz byc w tym 37tyg ciazy, jak Ty Leira!

Szybko zleci, zobaczysz :)
    Ja 30 tygodni temu też zazdrościłam innym dziewczynom z tego forum, że już mają taką zaawansowaną ciążę, ale przyjdzie czas dla każdej z nas :)

Ty będziesz odpisywać w tym wątku, jak ja urodzę, będziesz tłumaczyć dziewczynom, że mają być spokojne bo Ty też to przechodziłaś, a one Ci będą pisać, że chciałyby już być na tym etapie ciąży co Ty :) I tak to się będzie kręcić :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze wlasnie tak bedzie, ze drugi raz nie spotka mnie nieszczescie.

• monisia13 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. będzie dobrze, spokojnie czekaj na wizytę serduszkową. Trzymam mocno kciuki. Też bym już chciała być w 0 tygodniu ciąży i blisko rozwiązania. A to jeszcze tyle czasu i tyle może się jeszcze wydarzyć:(

Monia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie.. Do tego odebralam wlasnie bete. Do tej pory piekne przyrosty po 100% w ciagu dwoch dni a dzisiaj z 3400 na 6840 w przeciagu trzech dni i juz mi sie na placze zbiera.. Ta beta mnie wpedzi w depresje

• monisia13 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91 beta od pewnej wartości wolniej rośnie. Nic się nie przejmuj

Monia
  • Pararam Debiutantka

Wysłany: 11 maja 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Dokladnie.. Do tego odebralam wlasnie bete. Do tej pory piekne przyrosty po 100% w ciagu dwoch dni a dzisiaj z 3400 na 6840 w przeciagu trzech dni i juz mi sie na placze zbiera.. Ta beta mnie wpedzi w depresje

Ja w ogóle mam wrażenie że nas era fejsbuka skaziła i najchętniej to byśmy robiły sobie transmisję na żywo z macicy :D

U mnie teoretycznie dziś koniec 8 tygodnia, w poniedziałek na USG gin (która pierwszy raz widziała mnie na oczy) zasugerowała mi "zabieg" bo nie zobaczyła serca w 6mm zarodku.

beta z wtorku - 84610
    beta z czwartku - 88255

Nieszczególnie mnie to uspokoiło, więc w poniedziałek (na dzień przed USG kontrolnym) idę na 3 betę :D

I tak w koło macieju, chcemy wszystko wiedzieć już-zaraz-teraz, a potem się denerwujemy... tylko czy to zdrowe? I potrzebne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie, niepotrzebne ale ciezko sie od tego uwolnic.
    Ale- wlasnie znalazlam ang strone z kalkulatorem i jest napisane tak;
    Do Wartosci 1200- beta podwaja sie co dwa trzy dni.
    1200-6000. - co trzy, cztery dni
    Ponad6000 - 4 i wiecej dni

Pararam, Leira lubią tę wiadomość

• Shaggi Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Tak, zapisal mi dwa razy dziennie.
    Mi też ale tylko dwa opakowania a wizyta za 19.dno

zanga
  • Shaggi Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile ile mm powinno mieć dziecko w 7 tyg i 4 dni wg usg

zanga
  • Pararam Debiutantka

Wysłany: 11 maja 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi wrote:
    Ile ile mm powinno mieć dziecko w 7 tyg i 4 dni wg usg

https://parenting.pl/7-tydzien-ciazy

(ale znowu - wielokrotnie jest to kwestia bardzo indywidualna)

• Shaggi Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja CRL MAM 13 A GSD 27mm

zanga
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi, jak Ci zabranir tabsow, to dobijaj sie do gin. Po co ryzykowac

• Shaggi Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Shaggi, jak Ci zabranir tabsow, to dobijaj sie do gin. Po co ryzykowac
    No tak zrobię póki co jestem spokojna

zanga
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ