X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wczesna ciąża
Odpowiedz

Wczesna ciąża

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi wrote:
    Juz po wizycie nie robił usg tylko założyli kartę ciąży. Wyniki ok. Kolejna wizyta za 4 tyg

Czemu bez USG? Byłaś na NFZ?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • monisia13 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91 u mnie serduszko było widać w 7 tc, także czekaj spokojnie, napewno doczekasz.
    U mnie 10 tc i nadal zero objawów, nawet piersi przestały już boleć, masakra jakaś. Przecież zanim pojadę na wizytę 18.05 osiwieję z nerwów czy wszystko z fasolką ok!!!
    Shaggi super mam nadzieję że trochę się uspokoiłaś:)

Monia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak bardzo sie stresujesz, moze szybsza wizyta albo beta?
    mnie wczoraj meega bolaly piersi, dzisiaj nic, a beta ladnie rosnie (robia mi tu codziennie...) i pęcherzyk się powiększa, także myślę, że nie możemy się tak nakręcać, bo przed porodem oszalejemy z nerwów ..:)
    shaggi, też się dziwie, że bez usg...

• monisia13 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91 w 10 tygodniu ciąży chyba nie ma po co robić już bety, więc bez sensu

Monia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie racja, ja jeszcze zielona jestem w dalszych etapach :) z pierwszej ciąży niewiele pamiętam, bo to wiele lat temu i do tego totalnie bezproblemowo, wtedy nawet nie wiedziałam, co to beta

• Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduje się po wizycie, piękne serducho, bije 160/minutę, wielkość zarodka 1.1cm. lekarka powiedziała, że to 7 tydzień, według moich obliczeń 8.. no ale nie jestem lekarzem. Co sądzicie? Taka wielkość odpowiednia do tygodnia?

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • monisia13 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej Anita_croix serducho w wielkość ok. Take wiadomości po wizytach to my lubimy:))))
    U mnie też w 7tc zarodek miał 1,2 cm. Kiedy następna wizyta? Super wrażenie usłyszeć serduszko takiej małej istotki :)))

Monia

Wysłany: 7 maja 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następna za 4 tygodnie, oczywiście to będą najgorsze 4 tygodnie w zyciu. Szkoda, że nie można detektorem sprawdzać tętna w tym czasie

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    Hej dziewczyny, melduje się po wizycie, piękne serducho, bije 160/minutę, wielkość zarodka 1.1cm. lekarka powiedziała, że to 7 tydzień, według moich obliczeń 8.. no ale nie jestem lekarzem. Co sądzicie? Taka wielkość odpowiednia do tygodnia?

Myślę, że obie mówicie o tym samym wieku ciąży, tyle że lekarze używają skończonych tygodni, a my rozpoczętych, czly 7t3d dla lekarza jest siódmym tygodniem, a dla nas ósmym :)

11 mm to już kawał człowieka :) Gratulacje i pomyślnego dalszego przebiegu ciąży :)

Anita_croix lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Shaggi Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Czemu bez USG? Byłaś na NFZ?
    Tak

zanga
  • Shaggi Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pójdę prywatnie bo też mam 7t4d i chyba bym wolała słyszeć serce itd

zanga

Wysłany: 7 maja 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Myślę, że obie mówicie o tym samym wieku ciąży, tyle że lekarze używają skończonych tygodni, a my rozpoczętych, czly 7t3d dla lekarza jest siódmym tygodniem, a dla nas ósmym :)

11 mm to już kawał człowieka :) Gratulacje i pomyślnego dalszego przebiegu ciąży :)
    Leira, na Ciebie można liczyć

3jgxhqvked9xqp0y.png

Wysłany: 7 maja 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi, idź i od razu masz spokój na kilka dni, euforia przez tydzień gwarantowana

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Shaggi Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    Shaggi, idź i od razu masz spokój na kilka dni, euforia przez tydzień gwarantowana
    Pójdę ale dopiero w czw bo wtedy przyjmuje znowu się stresuje ehh

zanga
  • Leira Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi wrote:
    Pójdę ale dopiero w czw bo wtedy przyjmuje znowu się stresuje ehh

Lepszy czwartek niż czerwiec.. i pomyśleć, że płacimy za to tyle kasy!

Miałam niemalże identyczną sytuację w zeszłym roku, w pierwszej ciąży - wizyta w maju na NFZ, lekarz nawet mnie nie zbadał, dał tylko skierowanie na badania i USG, a teraz najlepsze: najbliższy wolny termin USG to początek stycznia następnego roku (zapisując się w maju :D ), dodam, że termin porodu z OM ten lekarz wyznaczył mi na 11 stycznia, więc pierwsze USG miałabym gdzieś w okolicach 2-5 stycznia xD

Ostatecznie płaciłam prywatnie za wizyty i USG, ale ciąża zakończyła się pustym jajem. Strach pomyśleć co z kobietami, których nie stać na prywatne wizyty, a np. mają ciążę pozamaciczną i nawet o tym nie wiedzą :O

EDIT: Nie stresuj się - na pewno jest OK, a do czwartku bliziutko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 18:29

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Shaggi Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tylko wiem ze wyniki dobre i tyle a ze brzuch rośnie no hello

zanga

Wysłany: 7 maja 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic nie rośnie, ale opuchnięta jestem, po prostu widać, że hormony..

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • WiolaB Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już nie mogę się doczekać kolejnej środy.. powiem Wam, że siedzę jak na szpilkach będzie wtedy 7t3d. Chciałabym już zobaczyć moje maleństwo..

oar8skjo700e5rvp.png

Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.

Wysłany: 7 maja 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaB-zobaczysz, że to będzie najpiękniejszy widok na świecie! Trzymam kciuki.
    Czy bierzesz coś na podtrzymanie?

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj testowałam.. po ovu zaraz lutka.. oby rósł skarb nasz..

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ