Wczesna ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
Anika91 u mnie serduszko było widać w 7 tc, także czekaj spokojnie, napewno doczekasz.
U mnie 10 tc i nadal zero objawów, nawet piersi przestały już boleć, masakra jakaś. Przecież zanim pojadę na wizytę 18.05 osiwieję z nerwów czy wszystko z fasolką ok!!!
Shaggi super mam nadzieję że trochę się uspokoiłaśMonia -
nick nieaktualnyjak tak bardzo sie stresujesz, moze szybsza wizyta albo beta?
mnie wczoraj meega bolaly piersi, dzisiaj nic, a beta ladnie rosnie (robia mi tu codziennie...) i pęcherzyk się powiększa, także myślę, że nie możemy się tak nakręcać, bo przed porodem oszalejemy z nerwów ..
shaggi, też się dziwie, że bez usg... -
nick nieaktualny
-
Anita_croix wrote:Hej dziewczyny, melduje się po wizycie, piękne serducho, bije 160/minutę, wielkość zarodka 1.1cm. lekarka powiedziała, że to 7 tydzień, według moich obliczeń 8.. no ale nie jestem lekarzem. Co sądzicie? Taka wielkość odpowiednia do tygodnia?
Myślę, że obie mówicie o tym samym wieku ciąży, tyle że lekarze używają skończonych tygodni, a my rozpoczętych, czly 7t3d dla lekarza jest siódmym tygodniem, a dla nas ósmym
11 mm to już kawał człowieka Gratulacje i pomyślnego dalszego przebiegu ciążyAnita_croix lubi tę wiadomość
-
Leira wrote:Myślę, że obie mówicie o tym samym wieku ciąży, tyle że lekarze używają skończonych tygodni, a my rozpoczętych, czly 7t3d dla lekarza jest siódmym tygodniem, a dla nas ósmym
11 mm to już kawał człowieka Gratulacje i pomyślnego dalszego przebiegu ciąży -
Shaggi wrote:Pójdę ale dopiero w czw bo wtedy przyjmuje znowu się stresuje ehh
Lepszy czwartek niż czerwiec.. i pomyśleć, że płacimy za to tyle kasy!
Miałam niemalże identyczną sytuację w zeszłym roku, w pierwszej ciąży - wizyta w maju na NFZ, lekarz nawet mnie nie zbadał, dał tylko skierowanie na badania i USG, a teraz najlepsze: najbliższy wolny termin USG to początek stycznia następnego roku (zapisując się w maju ), dodam, że termin porodu z OM ten lekarz wyznaczył mi na 11 stycznia, więc pierwsze USG miałabym gdzieś w okolicach 2-5 stycznia xD
Ostatecznie płaciłam prywatnie za wizyty i USG, ale ciąża zakończyła się pustym jajem. Strach pomyśleć co z kobietami, których nie stać na prywatne wizyty, a np. mają ciążę pozamaciczną i nawet o tym nie wiedzą
EDIT: Nie stresuj się - na pewno jest OK, a do czwartku bliziutkoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 18:29