X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wczesna ciąża
Odpowiedz

Wczesna ciąża

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi wrote:
    Juz po wizycie nie robił usg tylko założyli kartę ciąży. Wyniki ok. Kolejna wizyta za 4 tyg

Czemu bez USG? Byłaś na NFZ?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • monisia13 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91 u mnie serduszko było widać w 7 tc, także czekaj spokojnie, napewno doczekasz.
    U mnie 10 tc i nadal zero objawów, nawet piersi przestały już boleć, masakra jakaś. Przecież zanim pojadę na wizytę 18.05 osiwieję z nerwów czy wszystko z fasolką ok!!!
    Shaggi super mam nadzieję że trochę się uspokoiłaś:)

Monia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak bardzo sie stresujesz, moze szybsza wizyta albo beta?
    mnie wczoraj meega bolaly piersi, dzisiaj nic, a beta ladnie rosnie (robia mi tu codziennie...) i pęcherzyk się powiększa, także myślę, że nie możemy się tak nakręcać, bo przed porodem oszalejemy z nerwów ..:)
    shaggi, też się dziwie, że bez usg...

• monisia13 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91 w 10 tygodniu ciąży chyba nie ma po co robić już bety, więc bez sensu

Monia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie racja, ja jeszcze zielona jestem w dalszych etapach :) z pierwszej ciąży niewiele pamiętam, bo to wiele lat temu i do tego totalnie bezproblemowo, wtedy nawet nie wiedziałam, co to beta

• Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduje się po wizycie, piękne serducho, bije 160/minutę, wielkość zarodka 1.1cm. lekarka powiedziała, że to 7 tydzień, według moich obliczeń 8.. no ale nie jestem lekarzem. Co sądzicie? Taka wielkość odpowiednia do tygodnia?

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • monisia13 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej Anita_croix serducho w wielkość ok. Take wiadomości po wizytach to my lubimy:))))
    U mnie też w 7tc zarodek miał 1,2 cm. Kiedy następna wizyta? Super wrażenie usłyszeć serduszko takiej małej istotki :)))

Monia

Wysłany: 7 maja 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następna za 4 tygodnie, oczywiście to będą najgorsze 4 tygodnie w zyciu. Szkoda, że nie można detektorem sprawdzać tętna w tym czasie

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    Hej dziewczyny, melduje się po wizycie, piękne serducho, bije 160/minutę, wielkość zarodka 1.1cm. lekarka powiedziała, że to 7 tydzień, według moich obliczeń 8.. no ale nie jestem lekarzem. Co sądzicie? Taka wielkość odpowiednia do tygodnia?

Myślę, że obie mówicie o tym samym wieku ciąży, tyle że lekarze używają skończonych tygodni, a my rozpoczętych, czly 7t3d dla lekarza jest siódmym tygodniem, a dla nas ósmym :)

11 mm to już kawał człowieka :) Gratulacje i pomyślnego dalszego przebiegu ciąży :)

Anita_croix lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Shaggi Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Czemu bez USG? Byłaś na NFZ?
    Tak

zanga
  • Shaggi Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pójdę prywatnie bo też mam 7t4d i chyba bym wolała słyszeć serce itd

zanga

Wysłany: 7 maja 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Myślę, że obie mówicie o tym samym wieku ciąży, tyle że lekarze używają skończonych tygodni, a my rozpoczętych, czly 7t3d dla lekarza jest siódmym tygodniem, a dla nas ósmym :)

11 mm to już kawał człowieka :) Gratulacje i pomyślnego dalszego przebiegu ciąży :)
    Leira, na Ciebie można liczyć

3jgxhqvked9xqp0y.png

Wysłany: 7 maja 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi, idź i od razu masz spokój na kilka dni, euforia przez tydzień gwarantowana

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Shaggi Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    Shaggi, idź i od razu masz spokój na kilka dni, euforia przez tydzień gwarantowana
    Pójdę ale dopiero w czw bo wtedy przyjmuje znowu się stresuje ehh

zanga
  • Leira Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi wrote:
    Pójdę ale dopiero w czw bo wtedy przyjmuje znowu się stresuje ehh

Lepszy czwartek niż czerwiec.. i pomyśleć, że płacimy za to tyle kasy!

Miałam niemalże identyczną sytuację w zeszłym roku, w pierwszej ciąży - wizyta w maju na NFZ, lekarz nawet mnie nie zbadał, dał tylko skierowanie na badania i USG, a teraz najlepsze: najbliższy wolny termin USG to początek stycznia następnego roku (zapisując się w maju :D ), dodam, że termin porodu z OM ten lekarz wyznaczył mi na 11 stycznia, więc pierwsze USG miałabym gdzieś w okolicach 2-5 stycznia xD

Ostatecznie płaciłam prywatnie za wizyty i USG, ale ciąża zakończyła się pustym jajem. Strach pomyśleć co z kobietami, których nie stać na prywatne wizyty, a np. mają ciążę pozamaciczną i nawet o tym nie wiedzą :O

EDIT: Nie stresuj się - na pewno jest OK, a do czwartku bliziutko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 18:29

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Shaggi Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tylko wiem ze wyniki dobre i tyle a ze brzuch rośnie no hello

zanga

Wysłany: 7 maja 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic nie rośnie, ale opuchnięta jestem, po prostu widać, że hormony..

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • WiolaB Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już nie mogę się doczekać kolejnej środy.. powiem Wam, że siedzę jak na szpilkach będzie wtedy 7t3d. Chciałabym już zobaczyć moje maleństwo..

oar8skjo700e5rvp.png

Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.

Wysłany: 7 maja 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaB-zobaczysz, że to będzie najpiękniejszy widok na świecie! Trzymam kciuki.
    Czy bierzesz coś na podtrzymanie?

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj testowałam.. po ovu zaraz lutka.. oby rósł skarb nasz..

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ