X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wczesna ciąża
Odpowiedz

Wczesna ciąża

Oceń ten wątek:
  • monisia13 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też pierwsza po długich walkach i długich oczekiwaniach. Usłyszałam serduszko i myślałam że trochę mnie to uspokoi. Niestety teraz się martwię brakiem objawów ciążowych, masakra, ciągle nerwy i tak pewnie przez 9 miesięcy:(

Monia
  • Leira Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    Wiem że macie rację i staram się być cierpliwa. To moja pierwsza ciąża i dlatego trochę panikuje, a patrząc na historię i suwaczki to mam wrażenie, że pierwsza ciąża jest bardzo często nieudana..

Bzdura :)

Po prostu kobiety, które nie miały problemów z pierwszą ciążą nie siedzą na forach. Ja sama kiedy byłam w pierwszej ciąży (nieudanej), nawet przez sekundę nie pomyślałam o jakimś forum. Zobaczyłam dwie kreski na teście i poleciałam do ginekologa, który błędnie i całkowicie bezpodstawnie stwierdził u mnie ciążę pozamaciczną (w rzeczywistości ciąża była zbyt młoda, żeby zobaczyć ją na USG, był to 4t3d). Dopiero wtedy zaczęłam googlować i trafiłam na forum.

Gdyby moja ciąża przebiegała prawidłowo, albo nie trafiłabym na tą konowałkę to moja noga by tu nigdy nie postanęła - jak większości kobiet ze zdrowymi ciążami, więc nie sugeruj się tym co tu widzisz. To jest po prostu miejsce gdzie zbierają się doświadczone w przykry sposób kobiety.

Anika91., Anita_croix, Pararam lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Shaggi Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pn mam wizytę i staram się myśleć pozytywnie ale nie zawsze się da..

zanga
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierwsza ciaza przebiegla wrecz idealnie, takze to nie jest regula :)

• Shaggi Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może moja dlatego też taka spokojna. Niestety musze być cierpliwa

zanga
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze tylko spokoj moze nas uratowac :)
    A tak serio, chyba nie masz powodow do niepokoju. A z ciaza co ma byc, to bedzie. I mi tez ciezko byc spokojna, szcsegolnie ze miesiac temu przeszlam poronienie, ale nic innego nie zostaje mi w tej sytuacji. Leze i czekam az pecherzyk sie ujawni i mam nadziene ze jest w odpowiednim miejscu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 10:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, beta rosnie, wczoraj 390, dzisiaj 590. Na usg kobieta wypatrzyla maly pecherzyk ale jeszcze naprawde malutki. Ze wzgledu na to, ze nie doczekalam okresu nie obliaczaja wieku, bo nie wiadomo kiedy owulacja miala miejsce ( ja wiem ze to musialo byc w drugiej polowie kwietnia). Wiec mam lezec i czekac do pon na usg,
    Wazne ze w przydatkach nie ma :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 13:23

Leira lubi tę wiadomość

• monisia13 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. super wiadomość, czekaj do poniedziałku i odpoczywaj, trzymam kciuki:}

Monia
  • WiolaB Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba też wszystko idzie w dobrym kierunku :)Odebrałam wynik bety. po 4 dobach beta wzrosła z 75,31 na 503,30 :) nie mogę się doczekać kiedy zobaczę dzidzie na USG :)

oar8skjo700e5rvp.png

Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genialnie! Kiedy masz termin usg? Napisz jak juz bedziesz po:)

• WiolaB Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Doktor dopiero mnie zapisała na 16 maja bo wtedy była pewna, że będzie coś widać :)

oar8skjo700e5rvp.png

Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
  • Lusi31 1987 Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Ja zrobiłam test 1 maja, 2 dni przed @ i pojawiła się druga kreska, jeszcze blada, ale wyraźna. Przez kilka dni czułam lekki ból w podbrzuszu, takie niby rozciąganie, ale w terminie miesiączki obudził mnie o 2 w nocy ból w podbrzuszu - jak by @ miała się zacząć za 5 minut. Tak strasznie się zdenerwowałam, ze oblał mnie pot i cała pidżama mokra... łzy, lęk, masakra. Pochodziłam chwilę, mój partner zaczął mnie przytulać, uspokajać i jakoś w kilka minut przeszło. Nie wiem co to było, ale na razie się nie powtórzyło i rozciąganie też już zniknęło, za to teraz mam wysyp pryszczy. Faceci to mają jednak łatwiej :) Chociaż widziałam, że przy tej nocnej akcji mój też był bardzo zmartwiony.
    Mam nadzieję, że wszystko będzie dalej dobrze.
    Wizyta u lekarza dopiero w środę i to będzie dopiero koniec 5 tygodnia.

• Leira Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi31 1987 wrote:
    Cześć Dziewczyny. Ja zrobiłam test 1 maja, 2 dni przed @ i pojawiła się druga kreska, jeszcze blada, ale wyraźna. Przez kilka dni czułam lekki ból w podbrzuszu, takie niby rozciąganie, ale w terminie miesiączki obudził mnie o 2 w nocy ból w podbrzuszu - jak by @ miała się zacząć za 5 minut. Tak strasznie się zdenerwowałam, ze oblał mnie pot i cała pidżama mokra... łzy, lęk, masakra. Pochodziłam chwilę, mój partner zaczął mnie przytulać, uspokajać i jakoś w kilka minut przeszło. Nie wiem co to było, ale na razie się nie powtórzyło i rozciąganie też już zniknęło, za to teraz mam wysyp pryszczy. Faceci to mają jednak łatwiej :) Chociaż widziałam, że przy tej nocnej akcji mój też był bardzo zmartwiony.
    Mam nadzieję, że wszystko będzie dalej dobrze.
    Wizyta u lekarza dopiero w środę i to będzie dopiero koniec 5 tygodnia.

Pierwszym objawem ciąży są objawy stricte "menstruacyjne", więc nie panikuj bo stres szkodzi ciąży. Poczekaj spokojnie jeszcze 2 tygodnie i zrób USG :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Lusi31 1987 Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Pierwszym objawem ciąży są objawy stricte "menstruacyjne", więc nie panikuj bo stres szkodzi ciąży. Poczekaj spokojnie jeszcze 2 tygodnie i zrób USG :)
    Wiem, słyszałam to od wszystkich na około, ale to było silniejsze ode mnie. Teraz już dobrze się czuję i stres minął. A do lekarza idę od razu bo niestety nie wiem czy jakaś infekcja mnie nie złapała przy okazji :/ coś tam lekko swędzi, wolę żeby lekarz to ocenił.

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy pojawia sie zmeczenie? Sennosc w ciagu dnia? Jestem w 5 tygodniu a nic takiego nie odczuwam... tylko problemy ze snem ,bol piersi i sie obawiam ze moze byc cos nie tak .. beta rosnie wiec sama nie wiem...wizyte mam dopiero w czerwcu..a za 2 tyg. Planuje isc prywatnie

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Leira Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    Dziewczyny a kiedy pojawia sie zmeczenie? Sennosc w ciagu dnia? Jestem w 5 tygodniu a nic takiego nie odczuwam... tylko problemy ze snem ,bol piersi i sie obawiam ze moze byc cos nie tak .. beta rosnie wiec sama nie wiem...wizyte mam dopiero w czerwcu..a za 2 tyg. Planuje isc prywatnie

Objawy to sprawa indywidualna.
    Ja nie miałam senności tylko całodniowe mdłości.
    Inne kobiety nie mają absolutnie żadnych objawów, albo np. mają mega nasilone objawy, np całodzienne wymioty.

Od razu uprzedzam, że brak objawów nie oznacza problemów z ciążą, a objawy ciążowe nie oznaczają zdrowej ciąży. U mnie w pierwszej ciąży były silne objawy nawet 2 tygodnie po tym jak już wiedziałam, że mam puste jajo płodowe.

Tak więc NIE PANIKUJ, NIE CZYTAJ GŁUPOT i CIESZ SIĘ CIĄŻĄ !!!

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki... moze za bardzo panikuje ale raz poronilam i wlasnie wtedy zadnych objawow nie.mialam... w nastepnej.ciazy juz mialam objawy i to wlasnie ta sennosc mdlosci zero .... nie wiem kiedy zapisac sie na.usg zeby zobaczyc czy wszystko.jest ok...pisza ze na granicy koniec 6 poczatek 7 tyg...chyba zwariuje jeszcze tyle czasu :( kalendarzyk mi pokazuje ze 6 tydzien a beta ze 4 wuec chyba jeszcze musze poczekac

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z objawami poronilam, a syna mam z ciazy praktycznie bezobjawowej. Mysle ze nie ma reguly. Zycze Ci zeby bylo ok!brak objawow nie oznacza nic zlego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 07:50

Agulaa30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 07:50

• Lusi31 1987 Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 5 t (19 dpo) i też objawy na razie ustały, czasem tylko zakręci się mi w głowie, ale myślę sobie że dobre samopoczucie to dobry znak, a nie zły :) wiele kobiet na tym etapie jeszcze nie wie, że są w ciąży więc pewnie też nie mają żadnych oczywistych objawów. Musimy być dobrej myśli. W poniedziałek do pracy o głowa będzie zajęta, nie będzie czasu na myślenie o kłopotach :)

Agulaa30 lubi tę wiadomość

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ