X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wczesna ciąża
Odpowiedz

Wczesna ciąża

Oceń ten wątek:
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonko92 wrote:
    Bedzie dobrze na pewno! W końcu musza nadejść te lepsze dni!
    Ja mam przyjść za dwa tygodnie, nie wiem jak to wytrzymam. Najwyżej umówię sie na przyszły tydzien do innego lekarza.
    spokojnie poczekaj <3

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Shaggi Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynam panikować ma poprzedniej wizycie dowiedziałam się tylko ze ciąża jest dobrze umiejscowiona I nic poza tym a wizyta 7.05 nw co myslec. Dostałam skierowania na badania ale nic poza tym. ..

zanga
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi wrote:
    Dziewczyny zaczynam panikować ma poprzedniej wizycie dowiedziałam się tylko ze ciąża jest dobrze umiejscowiona I nic poza tym a wizyta 7.05 nw co myslec. Dostałam skierowania na badania ale nic poza tym. ..
    Też ostatnio to usłyszałam. Trzeba poczekać :)

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Shaggi Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Też ostatnio to usłyszałam. Trzeba poczekać :)
    H i jak było ok ?

zanga
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi wrote:
    H i jak było ok ?
    Podał mi wymiary pęcherzyka ciazowego i mam przyjść na wizyte za 3tygodnie (czyli koło 20maja bo dopiero byłam , w piątek)

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi wrote:

Czyli lekarz zobaczył pęcherz w macicy. Stąd stwierdzenie, że ciąża jest i jest dobrze umiejscowiona. Natomiast jest zbyt młoda, żeby zobaczyć więcej, dlatego masz umówioną kolejną wizytę, na której zapewne będzie już widać zarodek i bijące serduszko :)

Shaggi lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Shaggi Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie musze się marwic

zanga
  • Shaggi Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Czyli lekarz zobaczył pęcherz w macicy. Stąd stwierdzenie, że ciąża jest i jest dobrze umiejscowiona. Natomiast jest zbyt młoda, żeby zobaczyć więcej, dlatego masz umówioną kolejną wizytę, na której zapewne będzie już widać zarodek i bijące serduszko :)
    Mam nadzieje ze będzie ok. Dziękuję za odpowiedź :)

zanga
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi wrote:
    Czyli nie musze się marwic

Teraz musisz być cierpliwa - kolejna wizyta będzie wielkim przeżyciem bo po raz pierwszy zobaczysz malucha i posłuchasz jego serduszka <3

Shaggi lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Shaggi Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Teraz musisz być cierpliwa - kolejna wizyta będzie wielkim przeżyciem bo po raz pierwszy zobaczysz malucha i posłuchasz jego serduszka <3
    juz nie mogę się doczekać i mam nadzieje ze będzie ok :)

zanga
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać po wizycie :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Shaggi Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Daj znać po wizycie :)
    Oki ale dopiero za tydzień :(

zanga
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, hej Leira! powracam tu... pisałam wczesniej jako Anitaaa (poronienie jak się okazało, 1.04 - samoistne, bez zabiegu), kontrole w miedzyczasie bety, do 12.04 spadła do 7,18.
    następna konrtola była 26.04, wynik 7,55, więc zrobiłam kolejną betę 30.04 - 97,85!
    jutro robie kolejną, jeżeli wzrośnie - mam iśc na usg.
    wychodzi na to, że dwa tyg po poronieniu zaszłam w kolejną ciąże.
    wiem,że to nierozsądne, ale uważałam to za niemożliwe.
    a wiadomo - troche za dużo alkoholu na pocieszenie i poszlo...
    trzymajcie kciuki!

• Leira Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    hej dziewczyny, hej Leira! powracam tu... pisałam wczesniej jako Anitaaa (poronienie jak się okazało, 1.04 - samoistne, bez zabiegu), kontrole w miedzyczasie bety, do 12.04 spadła do 7,18.
    następna konrtola była 26.04, wynik 7,55, więc zrobiłam kolejną betę 30.04 - 97,85!
    jutro robie kolejną, jeżeli wzrośnie - mam iśc na usg.
    wychodzi na to, że dwa tyg po poronieniu zaszłam w kolejną ciąże.
    wiem,że to nierozsądne, ale uważałam to za niemożliwe.
    a wiadomo - troche za dużo alkoholu na pocieszenie i poszlo...
    trzymajcie kciuki!

ale jaja! :)

No, ale cóż - jak się samo oczyściło i faktycznie jest to kolejna ciąża to organizm najlepiej wie co robi :)

Niesamowite, że 2 tygodnie od poronienia znów nastąpiło zapłodnienie. Daj koniecznie znać po USG! Będę trzymać kciuki! :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już jutro kolejna beta, na pewno napisze:) ale nie mam w sobie w ogole niepokoju, który ostatnio towarzyszył mi prawie od początku :)
    dalam znac Pani ginekolog, która mnie prowadziła w szpitalu i jest gotowa mnie w pon przyjąć na usg.
    jezeli to ciąża, a na to wygląda (beta ładnie skoczyła do góry) to wiem, że teraz będzie ok!

Marryy, Leira lubią tę wiadomość

• Shaggi Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie mogę się doczekać poniedziałku aczkolwiek bardzo się boje.. nie mam mdlosci tylko ból brzucha i piersi. Ciągle głodna i śpiąca.. eh niech już jest ta wizyta

zanga
  • WiolaB Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Bardzo długo czekałam na ten moment alby przejść do tej grupy. Może kilka słów wstępu :) Staramy się z mężem o dzidzie od ponad 2 lat, po drodze przytrafiła nam się pierwsza ciąża, ale poronienie w 5 tygodniu (30.04.2017r.). Teraz czekałam na termin laparoskopi - udrażnianie jajowodów, ale miesiączka jakoś nie przychodziła. Zrobiłam test i w poniedziałek pokazały się dwie kreski, wieczorem beta i wynik 75,31 mIU/ml. Miałam późną owulację bo w 22 dniu cyklu, ostatnia miesiączka 25.03. Dziś w nocy i cały poranek dokuczają mi mocne bóle brzucha. Troszkę się martwię niską Betą, ale za pierwszy razem miałam 18 mIU/ml. Pociesza mnie to, że mam trochę wyższy wynik niż poprzednio. Betę może powtórzę dzisiaj zobaczę jaki mam przyrost. Na 14 jadę do lekarza wiem, że jeszcze nic nie będzie widać, ale potrzebuję porady fachowca, żeby się uspokoić. Zawsze miałam problem z cienkim endometrium tak więc w razie czego może jakąś luteine dostanę. Według kalendarzyka dziś 5tydzień i 3 dzień..

oar8skjo700e5rvp.png

Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki! Beta musi przyrastac, jedna niska wartosc chyba nic nie znaczy.
    Ja dzisiaj jade do ginekolog, ktora prowadzila mnie w szpitalu. Jak dowiedziala sie ze dzisiejsza beta to 271, kazala mi przyjechac na usg do szpitala juz dzis:)

• Leira Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaB wrote:
    Cześć Dziewczyny :) Bardzo długo czekałam na ten moment alby przejść do tej grupy. Może kilka słów wstępu :) Staramy się z mężem o dzidzie od ponad 2 lat, po drodze przytrafiła nam się pierwsza ciąża, ale poronienie w 5 tygodniu (30.04.2017r.). Teraz czekałam na termin laparoskopi - udrażnianie jajowodów, ale miesiączka jakoś nie przychodziła. Zrobiłam test i w poniedziałek pokazały się dwie kreski, wieczorem beta i wynik 75,31 mIU/ml. Miałam późną owulację bo w 22 dniu cyklu, ostatnia miesiączka 25.03. Dziś w nocy i cały poranek dokuczają mi mocne bóle brzucha. Troszkę się martwię niską Betą, ale za pierwszy razem miałam 18 mIU/ml. Pociesza mnie to, że mam trochę wyższy wynik niż poprzednio. Betę może powtórzę dzisiaj zobaczę jaki mam przyrost. Na 14 jadę do lekarza wiem, że jeszcze nic nie będzie widać, ale potrzebuję porady fachowca, żeby się uspokoić. Zawsze miałam problem z cienkim endometrium tak więc w razie czego może jakąś luteine dostanę. Według kalendarzyka dziś 5tydzień i 3 dzień..

Może być już coś widać - czego Ci życzę, ale może nie być widać totalnie nic i to też jest normalne :) Daj znać po wizycie :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w szpitalu. Na usg nic nie widac, jakies zmiany(ktore w sumie byly wczesniej) w prawym jajowodzie. Pecherzyka brak. Zostaje na obserwacji.
    Oby uwidocznil sie, bo jestem cala w nerwach. Teoretycznie to 4tydz i 2 dzien....

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ