X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wczesna ciąża
Odpowiedz

Wczesna ciąża

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesz się tym dobrym samopoczuciem bo wkrótce się zacznie :D Powodzenia!

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Lusi31 1987 Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak właśnie sobie myślę :) i mam nadzieję, że jak najdłużej będzie dobrze. Na razie to odczuwam pozytywny efekt bo zawsze miałam bardzo niskie ciśnienie i ciężko było mi rano się obudzić, a teraz czuję lekko podniesione i ciągle mam więcej energii.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również od dziecka miałam niskie ciśnienie, niestety w ciąży zła aura i sama ciąża potęgowały złe odczucia - niskie ciśnienie, mdłości bez wymiotów, ogólne osłabienie, zawroty głowy. Nie byłam w stanie czasem pójść do WC bo zwyczajnie brakowało mi sił. Ale minęło i teraz czuję się rewelacyjnie czego i Tobie życzę :)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Lusi31 1987 Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. U Ciebie już bliżej niż dalej :) dasz radę :)

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wykrakalam... kawa poszla dzisiaj w ... krzaki hehe..wylalam bo myslalam ze puszcze hafta ... wszystko w gardle mi dzisiaj roslo ale juz.ok...co do cisnienia to ja lecze.sie na.nadcisnienie... biore leki i nam nadzieje ze dziecku nie zaszkodza :) niby Dopegyt mozna w ciazy brac no ale zawsze jakies obawy sa :(

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również należę do niskociśnieniowców, mam nadzieję, że zarodek ma swój system i to mu nie zaszkodzi :) Zdarza się, że ciśnienie spada do 90/50..

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    Ja również należę do niskociśnieniowców, mam nadzieję, że zarodek ma swój system i to mu nie zaszkodzi :) Zdarza się, że ciśnienie spada do 90/50..

Ja normalnie, na codzień, mam 90/60, 90/50, póki co jest OK. Lepiej niskie niż za wysokie ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Shaggi Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jadę na wizytę. Mam nadzieje ze wszystko ok i usłyszę serduszko... tak bardzo się stresuje...

zanga
  • Leira Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi wrote:
    Właśnie jadę na wizytę. Mam nadzieje ze wszystko ok i usłyszę serduszko... tak bardzo się stresuje...

Trzymam kciuki!
    Daj znać po wizycie! :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Leira, poradzisz bo nie moge znalezc nigdzie info.
    beta z dzisiaj 2100, na usg widac pęcherzyk, gin nie powiedziala mi nic o wielkości, tylko ze sam pęcherzyk, na razie ciałka żółtkowego brak. jeżeli to jakiś 4 tydz i 2-3 (ciężko dokladnie stwierdzić przez to poronienie) dzien, może go jeszcze nie być, prawda?

• Leira Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    hej Leira, poradzisz bo nie moge znalezc nigdzie info.
    beta z dzisiaj 2100, na usg widac pęcherzyk, gin nie powiedziala mi nic o wielkości, tylko ze sam pęcherzyk, na razie ciałka żółtkowego brak. jeżeli to jakiś 4 tydz i 2-3 (ciężko dokladnie stwierdzić przez to poronienie) dzien, może go jeszcze nie być, prawda?

No pewnie!

W tak młodej ciąży to fajnie, że w ogóle było widać pęcherzyk! - teraz wiesz, że nie jest to ciąża pozamaciczna :)

U mnie przy becie 2500 nie było dziada widać :P

Zarodek będzie widoczny pewnie za tydzień czy dwa, a serduszko pewnie za dwa, albo trzy tygodnie :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Slonko92 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Pisałam tutaj 1,5 tygodnia temu, w kolejna sobote późnym wieczorem zaczęłam plamić, myślałam ze to juz koniec mojego szczęścia. Poprzednie ciąże wlasnie w ten sposób się kończyły, początkowo niewinnym plamieniem... okazało się ze był to krwiak po którym został juz tylko mały ślad i zobaczyłam jak nasze kilka milimetrów szczęścia ma pulsujące serduszko, najpiękniejszy widok w moim życiu. W końcu zaczęłam wierzyć w to, ze jeszcze jest dla Nas jakaś nadzieja. :)) naczytałam się o plamienie tyle, że teraz chce dac innym nadzieje, ze plamienie nie jest zwiastunem tylko i wyłącznie najgorszego.
    Teraz czekamy na lepsze dni! :)

Leira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uf, dzieki Leira!troche mi lepiej :) najgorsze ze ciagle leże w tym szpitalu, kobieta chyba chce poczekać na pojawienie się ciałka żółtkowego, żeby spokojnie wypuścić mnie. chociaż to lezenie tu mnie dobija.
    Slonko92, myślę, że to pomoże dziewczynom w podobnej sytuacji. najlepsze są takie dobre zakończenia :)) zdrowia! odpoczywaj i rośnijcie.

• Slonko92 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91 ja miałam beta hcg prawie 5000 i było widać pęcherzyk ciążowy bez cialka zoltkowego, także chyba nie ma reguły przy jakim poziome moze sie pojawić. :)

• Leira Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonko bardzo się cieszę !!! U mnie też był krwiak i też bardzo byłam zestresowana, najważniejsze, że wszystko OK - tym razem się uda! <3

Anika91 zatrzymali Cię w szpitalu bo nie zobaczyli na USG ciałka żółtego? :O Kurcze chyba się w tym pogubiłam, jak to?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już od paru dni jestem. w sumie to od początku. moja gin jak tylko sie dowiedziala ze beta idzie do góry kazała mi przyjechać na usg (beta wtedy była 270), na usg spanikowali, spotraszyli mnie pozamaciczną albo że coś zostało z tamtej i musza to wyjaśnić - bo nic nie widać na usg i mnie zatrzymali ( w srode 2 maja..) i tak do teraz leze

• Leira Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh, bo Ty ciągiem leżysz od wtedy. Kurczę, współczuję :/

Najważniejsze, że wyklarowała się kwestia samej ciąży, teraz to już tylko kwestia czasu kiedy zobaczysz zarodeczek z serduszkiem - najpiękniejsze przed Tobą :)

Ciekawe ile jeszcze Cię przetrzymają? Pewnie kilka dni, do tygodnia, minie zanim się wszystko tam uwidoczni bo ciąża jest mega młodziutka :)

Aczkolwiek u Ciebie to chyba jakiś cud z tą ciążą po ciąży - aż ciężko mi się nadziwić, niesamowity przypadek! Musi być dobrze, no nie ma innej opcji :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki! Mam nadzieje:) chociaz atmosfera szpitalna nie sluzy pozytywnemu nastawieniu..

• Leira Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91 wiem, szpitalna atmosfera przybija.. Aczkolwiek mogło być gorzej - przynajmniej jesteś po stronie tych co mają szansę na pozytywny rozwój ciąży. Ciężej być po tej drugiej stronie, więc i z tego faktu trzeba czerpać radość. Niedługo wyjdziesz i będziesz cieszyć się ciążą, ze wszystkimi urokami: wymiotami/mdłościami, pieczeniem sutków i bólem piersi, albo innymi cudownościami :)

Skoro Bóg obdarzył Cię kolejną ciążą tak szybko to miał jakiś plan - trzeba być dobrej myśli :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Shaggi Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie nie robił usg tylko założyli kartę ciąży. Wyniki ok. Kolejna wizyta za 4 tyg

zanga
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ