Wczesna ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja tez zgłupiałam...mam 2 aplikacje jedna mi pokazuje 6 a druga 7 tydzień.... weszłam w google i niby wiek ciazy juz sie liczy od tygodnia przed okresem... jakas masakra,...w końcu we wtorek sie dowiem mam nadzieje od lekarza...Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY .
-
Agulaa30 wrote:ja tez zgłupiałam...mam 2 aplikacje jedna mi pokazuje 6 a druga 7 tydzień.... weszłam w google i niby wiek ciazy juz sie liczy od tygodnia przed okresem... jakas masakra,...w końcu we wtorek sie dowiem mam nadzieje od lekarza...
-
Anika91. wrote:A sluchajcie, jak ginekolodzy licza wiek ciazy? Np 5tydz1d to dla nich 5 czy 6 tydz ciazy?
Ginekolodzy ZAWSZE liczą SKOŃCZONE tygodnie ciąży, czyli 10t0d to tydzień dziesiąty, tak samo jak 10t6d to również tydzień dziesiąty.Shaggi wrote:Ja się sama pogubilam wg belly mam 9 wg usg prawie 8 wiec nw
Wiek ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, chyba, że nie wiesz kiedy miałaś ostatnią miesiączkę - wtedy kluczowy jest wiek ciąży z PIERWSZEGO USG - tego prenatalnego (genetycznego).
Agulaa30 wrote:ja tez zgłupiałam...mam 2 aplikacje jedna mi pokazuje 6 a druga 7 tydzień.... weszłam w google i niby wiek ciazy juz sie liczy od tygodnia przed okresem... jakas masakra,...w końcu we wtorek sie dowiem mam nadzieje od lekarza...
Bzdura, jak można liczyć wiek ciąży tydzień przed okresem? Przecież to głupota i nie trzyma się kupy, zawsze liczymy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.
Lekarze liczą skończone tygodnie, a my liczymy zaczęte tygodnie, dla lekarza 7t3d to jest siódmy tydzień, a dla nas (rozpoczęty) ósmy. Stąd różnice.
I po raz kolejny apeluję: przestańcie latać na tą betę co chwilę - CIĄŻA TO NIE MATEMATYKA i ani "słabe" przyrosty nie świadczą o niezdrowej ciąży, ani super przyrosty nie świadczą o zdrowej ciąży!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 19:55
-
nick nieaktualny
-
Moje to 10 podejście, mam 9 Aniołków. Ta ciąża rozpoczęła się dużo wcześniej, zaplanowana, na lekach, bez plamień, bez stresu, bez HCG, czekam spokojnie do 7 tygodnia i dopiero idę do gina.
Leira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Leira wrote:Bzdura, jak można liczyć wiek ciąży tydzień przed okresem? Przecież to głupota i nie trzyma się kupy, zawsze liczymy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.
Lekarze liczą skończone tygodnie, a my liczymy zaczęte tygodnie, dla lekarza 7t3d to jest siódmy tydzień, a dla nas (rozpoczęty) ósmy. Stąd różnice.
I po raz kolejny apeluję: przestańcie latać na tą betę co chwilę - CIĄŻA TO NIE MATEMATYKA i ani "słabe" przyrosty nie świadczą o niezdrowej ciąży, ani super przyrosty nie świadczą o zdrowej ciąży!
Miałam pisać to samo
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Hey jestem nowa , po ciazy biochemicznej udało sie wkoncu
Byłam u lekarza w pon zrobil usg i kest pecherzyk 1,19 cm. Wedlug mojego wyliczenia w dniu badania bylam w 5 tyg 1 dzien a wedlug lekarza juz 6 tydz , mam przyjsc za poltora tyg zrobic kolejne usg mam nadzieje ze zobacze juz zarodek i serduszko bo bardzo sie martwie .Asiunia253 -
nick nieaktualny
-
Anita_croix wrote:Też trzymam kciuki!!
Dziewczyny, planujecie jakaś wizytę między 8 tygodniem a 12 (badanie genetyczne) czy po prostu czekacie?
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dziewczyny ja jutro mam swoja pierwsza wizyte i usg...strasznie sie boje...bo.nie mam zadnych objawow raz tak.mialam i skonczylo sie poronieniem w 12 tyg. Stres ogromnyAgata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY .