X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wczesna ciąża
Odpowiedz

Wczesna ciąża

Oceń ten wątek:
  • monisia13 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 nic się nie martw, ja do dzisiaj nie mam kompletnie żadnych objawów z zaczynam 11 tydzień. Jest szansa że już jutr usłyszysz serduszko:))) Powodzenia kochana

Monia
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monisia13 wrote:
    Agulaa30 nic się nie martw, ja do dzisiaj nie mam kompletnie żadnych objawów z zaczynam 11 tydzień. Jest szansa że już jutr usłyszysz serduszko:))) Powodzenia kochana
    Dziekuje kochana...bo strasznie sie martwimy czy wszystko jest ok...jak jutro uslysze serduszko to chyba poplynie lezka nie jedna...

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    Też trzymam kciuki!!

Dziewczyny, planujecie jakaś wizytę między 8 tygodniem a 12 (badanie genetyczne) czy po prostu czekacie?
    ja na razie czekam spokojnie na sugestie lekarza. najpierw musze miec w ogole załozoną karte ciąży, potem będę myśleć, co dalej

• Slonko92 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    Dziekuje kochana...bo strasznie sie martwimy czy wszystko jest ok...jak jutro uslysze serduszko to chyba poplynie lezka nie jedna...
    Tez tak czekalam na objawy ciazy, bo bałam sie ze jesli mnie nie mdli i mami normalny apetyt to na pewno jest cos nie tak. Rozpoczynajac ósmy tydzien zaczęłam „przytulać” kibelek, teraz chciałabym czuc sie tak dobrze jak tydzien temu. :) Każda ciąża jest inna, jedna z objawami od samego początku kończy sie zle, a inna bez objawów jest szczęśliwa. Nie można powodzenia lub niepowodzenia ciazy uzależniać od objawów, myśl pozytywnie! :) bedzie dobrze! :)

Agulaa30, Leira lubią tę wiadomość

• monisia13 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonko92 dobrze napisane, czy objay są czy ich nie ma różnie bywa z rozwojem ciąży. Agulaa30 kochana my jak usłyszeliśmy bicie serduszka pierwszy raz też płakaliśmy ze szczęścia, łącznie z Naszym kochanym Profesorem, który pomógł nam w naszym małym szczęściu.
    Anita_croix mi na wizycie serduszkowej lekarz kazał zapisać się między 11-13 tygodniem ciąży na badania prenatalne. W piątek jadę na wizytę i badania.

Monia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak u Was z pracą? pracujecie czy l4? ja jestem w kropce. miesiac byłam na zwolnieniu z powodu poronienia, jak mialam wrócic do pracy, znowu trafilam do szpitala, bo beta zaczeła wzrastać, okazało się, że nowa ciąża (nie bylo jej widać, bo to poczatek był, bali się ze pozostałości po tej utraconej). teraz kończy mi się zwolnienie i nie wiem, czy wracać, czy jednak dmuchać na zimne i już ciągnąc . pracuje w przedszkolu z trzylatkami.

• Slonko92 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prowadzę własna działalność, nie jestem na chorobowym, ale troche ograniczyłam swój czas pracy.
    Jesli masz możliwość to zostań w domu przynajmniej do końca pierwszego trymestru, wtedy ciaza sie już troche unormuje, minie ten czas kiedy czynniki zewnętrzne najbardziej wpływają na rozwój dziecka.

• Slonko92 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zapytac lekarza prowadzącego, opowiedzieć o pracy, o swoich obawach z tym związanych,, doradzi Ci co bedzie dla Ciebie i dzidzi najlepsze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki, jutro mam wizyte i pogadam z nim, w szpitalu mi mowili zebym lepiej nie wracała , tylko dmuchala na zimne. wczoraj ostatnia beta - 13960,00. mam nadzieje ze juz lekarz nie bedzie mi kazal wiecej robic tego badania, bo to duuzo stresu. jutro usg, licze, że wszytsko będzie ok!

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonko92 wrote:
    Tez tak czekalam na objawy ciazy, bo bałam sie ze jesli mnie nie mdli i mami normalny apetyt to na pewno jest cos nie tak. Rozpoczynajac ósmy tydzien zaczęłam „przytulać” kibelek, teraz chciałabym czuc sie tak dobrze jak tydzien temu. :) Każda ciąża jest inna, jedna z objawami od samego początku kończy sie zle, a inna bez objawów jest szczęśliwa. Nie można powodzenia lub niepowodzenia ciazy uzależniać od objawów, myśl pozytywnie! :) bedzie dobrze! :)
    otóż to , od wczoraj mysle ze umre

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    az tak zle? a jak brzuszek? juz powoli sie pojawia, czy jeszcze nie?:)

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    az tak zle? a jak brzuszek? juz powoli sie pojawia, czy jeszcze nie?:)
    zle to malo powiedziane, szczerze juz bym wolała zwymiotowaca tak to ciagle mnie podbija lece do łazienki i nic. jakby takie ciągłe uczucie ze wlasnie za sekunde zwymiotuje. dzis to samo ...
    a brzuszek narazie nie rośnie :D

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Leira Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    zle to malo powiedziane, szczerze juz bym wolała zwymiotowaca tak to ciagle mnie podbija lece do łazienki i nic. jakby takie ciągłe uczucie ze wlasnie za sekunde zwymiotuje. dzis to samo ...
    a brzuszek narazie nie rośnie :D

Myślałam dokładnie tak samo jak Ty - udało mi się raz zwymiotować - nie było ulgi. Mdłości były w takim samym stopniu nasilenia przed i po wymiotach, tyle, że do tego jeszcze ekstra irytacja wiszenia nad kiblem i skurczy żołądka ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Myślałam dokładnie tak samo jak Ty - udało mi się raz zwymiotować - nie było ulgi. Mdłości były w takim samym stopniu nasilenia przed i po wymiotach, tyle, że do tego jeszcze ekstra irytacja wiszenia nad kiblem i skurczy żołądka ;)
    omg do którego tygodnia?

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj od rana.mdli.. a nie idzie zwumiotowac ale to chyba z nerwow bo przed wizyta u lekarza.... ciagle mi.w gardle rosnie :(

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Leira Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    omg do którego tygodnia?

U mnie mdłości zaczęły ustępować w 17 tygodniu :P

Agulaa30 wrote:
    Mnie dzisiaj od rana.mdli.. a nie idzie zwumiotowac ale to chyba z nerwow bo przed wizyta u lekarza.... ciagle mi.w gardle rosnie :(

O której wizyta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 11:57

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Betty Coltrane Debiutantka

Wysłany: 15 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałam się przywitać, jestem całkowitym świeżakiem. Wczoraj zrobiona Beta - 7 dpt wynosiła 75,26 :) Jestem po in vitro, drugi transfer, tym razen na mrożonym zarodku 5 dniowym. Nadal trudno mi uwierzyć że się udało. Jutro idę sprawdzić przyrost bety. Trzymajcie za mnie kciuki :)

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    U mnie mdłości zaczęły ustępować w 17 tygodniu :P
    mogłam nie pytać :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 12:07

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 16 strasznie dlugoooo

• Leira Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    O 16 strasznie dlugoooo

Spokojnie, już tylko 3,5 h do zobaczenia i usłyszenia Twojej dzidzi <3

Agulaa30 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ