X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wczesna ciąża
Odpowiedz

Wczesna ciąża

Oceń ten wątek:
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na 10stycznia :)

Leira lubi tę wiadomość

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    A kto ze mną na grudzień? Chyba Dibolek, jeśli dobrze widzę
    ttak ja na 25 grudnia, wigilia pewnie w szpitalu :D
    ja czekam w poniedzialek narazie na usg , bo jeszcze nawet zarodka nie widzialam ostatnio wiec tak z dystansem

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/493d1d367207.jpg

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Aga!!!
    Dibolek, trzymam kciuki, pochwal się ☺

Agulaa30 lubi tę wiadomość

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!! Ja dzisiaj o 19.30 usg. Zapowiada sie dluugi dzien

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 11:53

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Zycze powodzenia...wiem wiem co znaczy ten.stres... ale trzeba byc dobrej mysli :) ja 8 lat temu z blizniakami tego nie przezywalam tak jak teraz... chyba juz ten wiek gdzie dojrzewa bardziej czlowiek ....

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    Super Aga!!!
    Dibolek, trzymam kciuki, pochwal się ☺
    No toć ... nie powstrzymałabym się :D

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Pararam Debiutantka

Wysłany: 16 maja 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie poronienie w perspektywie (czekam na samoistne). 8 tydzień, zarodek się nie rozwija od 6 tygodnia. Pierwsza ciąża, planowana. Do dupy.

Wysłany: 16 maja 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pararam bardzo mi przykro.. to niesprawiedliwe.
    Wiadomo dlaczego? Było już serce? Może jest jakaś szansa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 12:55

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Pararam Debiutantka

Wysłany: 16 maja 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    Pararam bardzo mi przykro.. to niesprawiedliwe.
    Wiadomo dlaczego? Było już serce? Może jest jakaś szansa?

Serce powinno być widać tydzień temu (zarodek 5.9mm), nie było. Wczoraj wizyta kontrolna, ciąża nie tylko się nie rozwija, ale tak jakby stara się zmniejszyć (zarodek 4.8mm, pęcherzyk o pofalowanych brzegach). Przyczyna oczywiśnie nieznana, pewnie jakieś genetyczne zaszłości. Beta spada od poniedziałku powooooli z pułapu 88.000. Nie wiem kiedy będzie po wszystkim, ale wolałabym nie iść do szpitala tylko poczekać. Fizycznie czuję się ok, psychicznie - szkoda gadać.

Wysłany: 16 maja 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma słów, które można w tej sytuacji powiedzieć, nie da się jakkolwiek pocieszyć.. chce tylko powiedzieć, że Twoja historia nie jest mi obojętna i szczerze Cię wspieram w dalszych Twoich działaniach, a przede wszystkim mam nadzieję, że jak najszybciej się ufa ponownie, tym razem ze spektakularnym efektem..

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:

Czekamy na info i trzymamy kciuki !!! :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pararam wrote:
    Serce powinno być widać tydzień temu (zarodek 5.9mm), nie było. Wczoraj wizyta kontrolna, ciąża nie tylko się nie rozwija, ale tak jakby stara się zmniejszyć (zarodek 4.8mm, pęcherzyk o pofalowanych brzegach). Przyczyna oczywiśnie nieznana, pewnie jakieś genetyczne zaszłości. Beta spada od poniedziałku powooooli z pułapu 88.000. Nie wiem kiedy będzie po wszystkim, ale wolałabym nie iść do szpitala tylko poczekać. Fizycznie czuję się ok, psychicznie - szkoda gadać.

Heh, czasem i tak bywa. U mnie też pierwsza, wyczekana ciąża nieudana. Też czekałam na samoistne.. Nie ma tu co gadać. Trzeba zacisnąć zęby i to przetrwać bo ból jest nie do opisania :(

Ku pokrzepieniu mogę dodać, że po nieudanej ciąży szybko zaskakuje się w następną i zwykle w kolejnej bywa już OK, czego i Tobie życzę!

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takze mocno sciskam i wspieram!! Jak czytam takie historie to az plakac mi sie chce. Ale! Naprawde szybko mozna zajsc po poronieniu. Wprawdzie ja jestem na poczatku mojej kolejnej ciazy po poronieniu, ale wierze, ze bedzie dobrze! Niestety trzeba przetrwac ten ciezki okres

• Pararam Debiutantka

Wysłany: 16 maja 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny... mam nadzieję że będzie OK. Do dupy takie coś no :(

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poronieniu odczekałam 3 miesiace bo tak podobno najlepiej a po tych trzech miesiacach zaszłam z blizniakami :) Ginekolog mi mówila ze Bog mi oddał to co zabrał :)

Leira, Pararam lubią tę wiadomość

• Slonko92 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pararam wrote:
    A u mnie poronienie w perspektywie (czekam na samoistne). 8 tydzień, zarodek się nie rozwija od 6 tygodnia. Pierwsza ciąża, planowana. Do dupy.
    Bardzo mi przykro... wszystkie tutaj jesteśmy po przejściach i rozumiem jak wielka to dla Ciebie strata, ale na pewno szybko zajdziesz w kolejna ciąże i bedzie dobrze. Teraz jest ważne żebyś miała wsparcie w osobach najbliższych i przede wszystkim nie wstydź się łez, czasem to naprawde pomaga. :(

• monisia13 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    A kto ze mną na grudzień? Chyba Dibolek, jeśli dobrze widzę
    Ja jeszcze jestem na początek grudnia o ile na piątkowej wizycie okaże się że wszystko jest ok zaczęłam 11 tydzień ciąży w poniedzialek

Agulaa30 lubi tę wiadomość

Monia

Wysłany: 16 maja 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monisia13 wrote:
    Ja jeszcze jestem na początek grudnia o ile na piątkowej wizycie okaże się że wszystko jest ok zaczęłam 11 tydzień ciąży w poniedzialek
    Super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 16:07

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • monisia13 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się tej piątkowej wizyty, tego czy wszystko ok z fasolką, jak wyjdą badania prenatalne, już zaczynam się martwić a gdzie to jeszcze do piątku:(((

Monia
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ