X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wczesna ciąża
Odpowiedz

Wczesna ciąża

Oceń ten wątek:
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    Gratulacje Anika!
    Moje TSH wynosiło 2,66 ale lekarz kazał się wstrzymać z lekami, dał jod i kazał monitorować.

Moje TSH też 2,6 i również mówi, że póki co by nie włączał leków.

8599rjjgz09aybtp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za informacje :) dzisiaj juz mam wizyte to niech sprawdzi co i jak,moze jakies witaminki. Wole isc i sie dowiedziec bo nigdy nie mialam zadnych problemow z tarczyca wiec jestem zielona w temacie

• Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Jagoda_ wrote:
    Moje TSH też 2,6 i również mówi, że póki co by nie włączał leków.
    Dzięki Jagoda za odzew w tej sprawie :) Mnie te to uspokaja, jak inni lekarze mają podobne podejście jak moja dr:)

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie i to jakas masakra.koles oskarzycielsko zapytal dlaczego zaszlam w ciaze, od razu dal mi leki i oskarzyl o pozostalosci anoreksji.. (Btw.nigdy jej nie mialam). Na razie raczej tych lekow nie bede brac..

• monisia13 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie koleś nie za miły i mało przyjemny

Monia
  • Leira Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monisia13 wrote:
    Evell ja jestem w 11tc i nie mam żadnych objawów, czuję się zupełnie normalnie

SZCZĘŚCIARA !!! :P
    Anika91. wrote:
    Ja juz po wizycie i to jakas masakra.koles oskarzycielsko zapytal dlaczego zaszlam w ciaze, od razu dal mi leki i oskarzyl o pozostalosci anoreksji.. (Btw.nigdy jej nie mialam). Na razie raczej tych lekow nie bede brac..

Jakie leki i w jakiej dawce dostałaś? I na podstawie czego? Robiłaś jakieś badania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 17:47

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na podstawie tsh 2,44. Tylko i wylacznie. Mam brac euthyrox pol tabl. Rano i wieczorem przez jeden mc i zrobic potem badania

• Alias Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w 31dc beta 237 i nic nie widać w macicy

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obcielo mi post☹️ czy za szybko poszłam do lekarza. Mam za sobą bardzo źle doświadczenia i w tej chwili panikuje

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy takiej becie to raczej normalne ze nic nie widac:)) u mnie przy ok. 590zobaczyli jakis malutki 1mm punkcik, a dopiero przy 1300 tak naprawde cos sie pojawilo, a bylam w tym czasie w szpitalu gdzie sprzet byl dobry. Wiec moge tylko poradzic- nie przejmuj sie na zapas:*:)

• Alias Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ania. W październiku urodziłam martwe bliźnięta w 6 m Cu Jestem po 3 poronieniach. Strach jest ogromny....

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam.Czy można popisać ?Jestem w czwartym tyg ciąży 13 dpo miałam betę 40,13 3 dni póżniej już miałam 261,18 i to było tydzień temu i potem już bety nie robiłam.I nie mam zamiaru juz jak to coi nie którzy robią.Ale nie w tym rzecz chciałam zapytać czy na tym etapie ciąży powinny być juz jakieś objawy bo tylko bolą mnie piersi ale nie jakoś tak mocno i nie każdy dzień,i brzuch od czasu do czasu jak na@ czasami się martwie,że coś jest nie tak ...Za zbędne komenatrze dziękuje,poprostu szukam porady.Dziękuję...
    Mnie też tylko piersi bolały i trochę byłam senna
    Dopiero 4 dni temu zaczęły się ostre mdlosci

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Leira Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Na podstawie tsh 2,44. Tylko i wylacznie. Mam brac euthyrox pol tabl. Rano i wieczorem przez jeden mc i zrobic potem badania

Pół tabletki, dawka 25/2?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias wrote:
    Dziewczyny w 31dc beta 237 i nic nie widać w macicy

Wcale się nie dziwię, że nic nie widać. Nie ma sensu iść do lekarza poniżej bety 5000, a najlepiej iść przy min. 17000 - wtedy będzie już serduszko :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Wcale się nie dziwię, że nic nie widać. Nie ma sensu iść do lekarza poniżej bety 5000, a najlepiej iść przy min. 17000 - wtedy będzie już serduszko :)
    U mnie też się sprawdziło to, co mówiła Leira, dopiero przy 20 000 było widać.

Dziewczyny, piszę, żeby się wyżalić. Nie mówiłam jeszcze nikomu o ciąży, przypuszczam, że gdyby znajome wiedziały, nie powiedziały by mi tego, co usłyszałam dzisiaj, a tak czuję się wstrząśnięta. Moja dobra koleżanka, która zaszła w ciąże krótko przede mną była na usg i widziała serce w 6. tygodniu, po czym w 11. tygodniu zjawiła się na badanie, a serce się zatrzymało tydzień wcześniej.. No nie mogę przestać o tym myśleć, wiem, że gdyby wiedziały o mnie, oszczędziły by mi tego newsa, a tak, cała się trzęsę. Bardzo lubię tą dziewczynę, wiem, że o siebie dbała i nie zrobiłaby nic, żeby zaszkodzić swojemu maluchowi.. Czy to się często zdarza?

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    U mnie też się sprawdziło to, co mówiła Leira, dopiero przy 20 000 było widać.

Dziewczyny, piszę, żeby się wyżalić. Nie mówiłam jeszcze nikomu o ciąży, przypuszczam, że gdyby znajome wiedziały, nie powiedziały by mi tego, co usłyszałam dzisiaj, a tak czuję się wstrząśnięta. Moja dobra koleżanka, która zaszła w ciąże krótko przede mną była na usg i widziała serce w 6. tygodniu, po czym w 11. tygodniu zjawiła się na badanie, a serce się zatrzymało tydzień wcześniej.. No nie mogę przestać o tym myśleć, wiem, że gdyby wiedziały o mnie, oszczędziły by mi tego newsa, a tak, cała się trzęsę. Bardzo lubię tą dziewczynę, wiem, że o siebie dbała i nie zrobiłaby nic, żeby zaszkodzić swojemu maluchowi.. Czy to się często zdarza?
    Niestety tak. Np mi się to przydarzyło w 10 tc i wielu innym dziewczynom na forum, poszliśmy posłuchać serduszka a dziecko już nie żyło. To się nazywa poronienie zatrzymane. Selekcja naturalna, wiem, że to brutalne, ale natura sama wyeliminowała uszkodzony płód. Tak staram się o tym myśleć, jak widać po suwaczku jestem w kolejnej, szczęśliwej ciąży. Nie myśl o tym, dbaj o siebie i życzę powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 15:39

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita na to nikt nic nie poradzi. Co ma być to będzie, po prostu, musisz wyjść z tego założenia. Natomiast zdarza się to naprawdę rzadko - na tym forum mamy wrażenie, że dzieje się to często bo zwykle piszą tu kobiety po przejściach, ale w normalnym życiu to jest mały ułamek :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • monisia13 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita masakra jakaś znaleźć się w sytuacji takiej jak twoja znajoma
    Ja wczoraj byłam a wizycie, 11tc5d, fasolka ma 5 cm i wszystko ok. Ale też miałam obawy przed wizytą czy serduszko nadal bije, chyba każda z nas się boi.
    Zrobiłam badania prenatalne wyniki dopiero za ok 3 tygodnie. Znowu czekanie i stres. Skończy się to chyba dopiero wtedy gdy będziemy trzymały zdrowego maluszka w ramionach. To jeszcze tyle czasu....

Monia
  • Leira Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monisia13 wrote:
    Anita masakra jakaś znaleźć się w sytuacji takiej jak twoja znajoma
    Ja wczoraj byłam a wizycie, 11tc5d, fasolka ma 5 cm i wszystko ok. Ale też miałam obawy przed wizytą czy serduszko nadal bije, chyba każda z nas się boi.
    Zrobiłam badania prenatalne wyniki dopiero za ok 3 tygodnie. Znowu czekanie i stres. Skończy się to chyba dopiero wtedy gdy będziemy trzymały zdrowego maluszka w ramionach. To jeszcze tyle czasu....

Nie wiem czy się skończy to zamartwianie się ;)
    Nawet jak maluch się urodzi to się inne problemy znajdą..

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dzisiaj mam 6t2d (7 tydzień) ciąży, dostałam plamienia brązowego, od początku biorę duphaston, acard, ac.folicum oraz wit.prenatalne oraz euthyrox, jestem po jednym poronieniu, w którym też mniej więcej w tym czasie miałam plamienie jednorazowe. Bardzo się martwię. Myślicie, że jeśli nie mam dużych dolegliwości i bólu brzucha to nie wróży to nic złego...? Dodam, że wizytę u lekarza mam dopiero w środę. Co robić? Czy można ewentualnie zapobiec kolejnemu niepowodzeniu?

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ