X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wczesna ciąża
Odpowiedz

Wczesna ciąża

Oceń ten wątek:
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    Gratulacje Anika!
    Moje TSH wynosiło 2,66 ale lekarz kazał się wstrzymać z lekami, dał jod i kazał monitorować.

Moje TSH też 2,6 i również mówi, że póki co by nie włączał leków.

8599rjjgz09aybtp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za informacje :) dzisiaj juz mam wizyte to niech sprawdzi co i jak,moze jakies witaminki. Wole isc i sie dowiedziec bo nigdy nie mialam zadnych problemow z tarczyca wiec jestem zielona w temacie

• Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Jagoda_ wrote:
    Moje TSH też 2,6 i również mówi, że póki co by nie włączał leków.
    Dzięki Jagoda za odzew w tej sprawie :) Mnie te to uspokaja, jak inni lekarze mają podobne podejście jak moja dr:)

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie i to jakas masakra.koles oskarzycielsko zapytal dlaczego zaszlam w ciaze, od razu dal mi leki i oskarzyl o pozostalosci anoreksji.. (Btw.nigdy jej nie mialam). Na razie raczej tych lekow nie bede brac..

• monisia13 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie koleś nie za miły i mało przyjemny

Monia
  • Leira Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monisia13 wrote:
    Evell ja jestem w 11tc i nie mam żadnych objawów, czuję się zupełnie normalnie

SZCZĘŚCIARA !!! :P
    Anika91. wrote:
    Ja juz po wizycie i to jakas masakra.koles oskarzycielsko zapytal dlaczego zaszlam w ciaze, od razu dal mi leki i oskarzyl o pozostalosci anoreksji.. (Btw.nigdy jej nie mialam). Na razie raczej tych lekow nie bede brac..

Jakie leki i w jakiej dawce dostałaś? I na podstawie czego? Robiłaś jakieś badania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 17:47

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na podstawie tsh 2,44. Tylko i wylacznie. Mam brac euthyrox pol tabl. Rano i wieczorem przez jeden mc i zrobic potem badania

• Alias Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w 31dc beta 237 i nic nie widać w macicy

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obcielo mi post☹️ czy za szybko poszłam do lekarza. Mam za sobą bardzo źle doświadczenia i w tej chwili panikuje

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy takiej becie to raczej normalne ze nic nie widac:)) u mnie przy ok. 590zobaczyli jakis malutki 1mm punkcik, a dopiero przy 1300 tak naprawde cos sie pojawilo, a bylam w tym czasie w szpitalu gdzie sprzet byl dobry. Wiec moge tylko poradzic- nie przejmuj sie na zapas:*:)

• Alias Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ania. W październiku urodziłam martwe bliźnięta w 6 m Cu Jestem po 3 poronieniach. Strach jest ogromny....

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam.Czy można popisać ?Jestem w czwartym tyg ciąży 13 dpo miałam betę 40,13 3 dni póżniej już miałam 261,18 i to było tydzień temu i potem już bety nie robiłam.I nie mam zamiaru juz jak to coi nie którzy robią.Ale nie w tym rzecz chciałam zapytać czy na tym etapie ciąży powinny być juz jakieś objawy bo tylko bolą mnie piersi ale nie jakoś tak mocno i nie każdy dzień,i brzuch od czasu do czasu jak na@ czasami się martwie,że coś jest nie tak ...Za zbędne komenatrze dziękuje,poprostu szukam porady.Dziękuję...
    Mnie też tylko piersi bolały i trochę byłam senna
    Dopiero 4 dni temu zaczęły się ostre mdlosci

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Leira Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Na podstawie tsh 2,44. Tylko i wylacznie. Mam brac euthyrox pol tabl. Rano i wieczorem przez jeden mc i zrobic potem badania

Pół tabletki, dawka 25/2?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias wrote:
    Dziewczyny w 31dc beta 237 i nic nie widać w macicy

Wcale się nie dziwię, że nic nie widać. Nie ma sensu iść do lekarza poniżej bety 5000, a najlepiej iść przy min. 17000 - wtedy będzie już serduszko :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Wcale się nie dziwię, że nic nie widać. Nie ma sensu iść do lekarza poniżej bety 5000, a najlepiej iść przy min. 17000 - wtedy będzie już serduszko :)
    U mnie też się sprawdziło to, co mówiła Leira, dopiero przy 20 000 było widać.

Dziewczyny, piszę, żeby się wyżalić. Nie mówiłam jeszcze nikomu o ciąży, przypuszczam, że gdyby znajome wiedziały, nie powiedziały by mi tego, co usłyszałam dzisiaj, a tak czuję się wstrząśnięta. Moja dobra koleżanka, która zaszła w ciąże krótko przede mną była na usg i widziała serce w 6. tygodniu, po czym w 11. tygodniu zjawiła się na badanie, a serce się zatrzymało tydzień wcześniej.. No nie mogę przestać o tym myśleć, wiem, że gdyby wiedziały o mnie, oszczędziły by mi tego newsa, a tak, cała się trzęsę. Bardzo lubię tą dziewczynę, wiem, że o siebie dbała i nie zrobiłaby nic, żeby zaszkodzić swojemu maluchowi.. Czy to się często zdarza?

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    U mnie też się sprawdziło to, co mówiła Leira, dopiero przy 20 000 było widać.

Dziewczyny, piszę, żeby się wyżalić. Nie mówiłam jeszcze nikomu o ciąży, przypuszczam, że gdyby znajome wiedziały, nie powiedziały by mi tego, co usłyszałam dzisiaj, a tak czuję się wstrząśnięta. Moja dobra koleżanka, która zaszła w ciąże krótko przede mną była na usg i widziała serce w 6. tygodniu, po czym w 11. tygodniu zjawiła się na badanie, a serce się zatrzymało tydzień wcześniej.. No nie mogę przestać o tym myśleć, wiem, że gdyby wiedziały o mnie, oszczędziły by mi tego newsa, a tak, cała się trzęsę. Bardzo lubię tą dziewczynę, wiem, że o siebie dbała i nie zrobiłaby nic, żeby zaszkodzić swojemu maluchowi.. Czy to się często zdarza?
    Niestety tak. Np mi się to przydarzyło w 10 tc i wielu innym dziewczynom na forum, poszliśmy posłuchać serduszka a dziecko już nie żyło. To się nazywa poronienie zatrzymane. Selekcja naturalna, wiem, że to brutalne, ale natura sama wyeliminowała uszkodzony płód. Tak staram się o tym myśleć, jak widać po suwaczku jestem w kolejnej, szczęśliwej ciąży. Nie myśl o tym, dbaj o siebie i życzę powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 15:39

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita na to nikt nic nie poradzi. Co ma być to będzie, po prostu, musisz wyjść z tego założenia. Natomiast zdarza się to naprawdę rzadko - na tym forum mamy wrażenie, że dzieje się to często bo zwykle piszą tu kobiety po przejściach, ale w normalnym życiu to jest mały ułamek :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • monisia13 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita masakra jakaś znaleźć się w sytuacji takiej jak twoja znajoma
    Ja wczoraj byłam a wizycie, 11tc5d, fasolka ma 5 cm i wszystko ok. Ale też miałam obawy przed wizytą czy serduszko nadal bije, chyba każda z nas się boi.
    Zrobiłam badania prenatalne wyniki dopiero za ok 3 tygodnie. Znowu czekanie i stres. Skończy się to chyba dopiero wtedy gdy będziemy trzymały zdrowego maluszka w ramionach. To jeszcze tyle czasu....

Monia
  • Leira Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monisia13 wrote:
    Anita masakra jakaś znaleźć się w sytuacji takiej jak twoja znajoma
    Ja wczoraj byłam a wizycie, 11tc5d, fasolka ma 5 cm i wszystko ok. Ale też miałam obawy przed wizytą czy serduszko nadal bije, chyba każda z nas się boi.
    Zrobiłam badania prenatalne wyniki dopiero za ok 3 tygodnie. Znowu czekanie i stres. Skończy się to chyba dopiero wtedy gdy będziemy trzymały zdrowego maluszka w ramionach. To jeszcze tyle czasu....

Nie wiem czy się skończy to zamartwianie się ;)
    Nawet jak maluch się urodzi to się inne problemy znajdą..

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dzisiaj mam 6t2d (7 tydzień) ciąży, dostałam plamienia brązowego, od początku biorę duphaston, acard, ac.folicum oraz wit.prenatalne oraz euthyrox, jestem po jednym poronieniu, w którym też mniej więcej w tym czasie miałam plamienie jednorazowe. Bardzo się martwię. Myślicie, że jeśli nie mam dużych dolegliwości i bólu brzucha to nie wróży to nic złego...? Dodam, że wizytę u lekarza mam dopiero w środę. Co robić? Czy można ewentualnie zapobiec kolejnemu niepowodzeniu?

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ