X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wczesna ciąża
Odpowiedz

Wczesna ciąża

Oceń ten wątek:
  • Asiunia253 Debiutantka

Wysłany: 16 maja 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Super!! Ja dzisiaj o 19.30 usg. Zapowiada sie dluugi dzien

Powodzenia

Asiunia253
  • Asiunia253 Debiutantka

Wysłany: 16 maja 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pararam wrote:
    Dzięki dziewczyny... mam nadzieję że będzie
    OK. Do dupy takie coś no :(
    Tez bylam po poronieniu ,zaszlam w kolejna po 5 msc gdyz lekarz kazal nam 3 msc przerwy w staraniu ,dzis 7 tydz i odliczam do nastepnej srody na usg i mam nadzieje ze bedzie ok. Wiec wiem co czujesz .trzymaj sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 17:49

Asiunia253
  • Leira Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monisia13 wrote:
    Boję się tej piątkowej wizyty, tego czy wszystko ok z fasolką, jak wyjdą badania prenatalne, już zaczynam się martwić a gdzie to jeszcze do piątku:(((

Skoro w poniedziałek zaczęłaś dopiero 11 tydzień to nie za wcześnie na prenatalne w piątek? Chyba, że masz na myśli piątek 25 maja? ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • monisia13 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira tak kazał lekarz więc jadę

Monia
  • Leira Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monisia13 wrote:
    Leira tak kazał lekarz więc jadę

Ciekawe, zwykle prenatalne się robi między skończonym 11 tygodniem (11t0d) a skończonym 14 tygodniem (14t0d).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 20:07

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest! CRL 3mm, akcja serca jest! Wiek wg usg 6t0d:))

Leira lubi tę wiadomość

• Leira Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:

GRATULACJE !!! :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Asiunia253 Debiutantka

Wysłany: 16 maja 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Gratulacje , mam nadzieje ze ja tez w srode zobacze ;)

Asiunia253
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mam zrobic jeszcze raz glukoze na czczo bo wyszla 100a norma do 99 i isc do endokrynologa bo tsh 2,44 a norma do 2,34 chyba. Ale mam nadzieje ze to nic powaznego

• monisia13 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91 super gratulacje:)))

Monia
  • Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Anika!
    Moje TSH wynosiło 2,66 ale lekarz kazał się wstrzymać z lekami, dał jod i kazał monitorować.

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix, dziekuje! troche mnie to uspokoiło, ale zamierzam i tak jak najszybciej wybrać się do endokrynologa, dla swojego spokoju :)

Anita_croix lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiunia253 wrote:
    Gratulacje , mam nadzieje ze ja tez w srode zobacze ;)
    koniecznie daj znac!:) bede trzymać kciuki,
    Agulaa, mi dzis podał termin porodu 9styczeń:)

• WiolaB Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91 to jesteśmy na podobnym etapie ja też dziś byłam na wizycie. Widać zarodek w brzuszku ma 5mm i też akcja serca była widoczna ale Pani Doktor mówiła że na doplera jeszcze za wcześnie:) u mnie to 6t2d A termin porodu na 7 stycznia 2019. Karty ciąży jeszcze mi Pani Doktor nie założyła A kolejną wizyta 16 czerwca do tej pory mam zrobić szereg badań

Leira lubi tę wiadomość

oar8skjo700e5rvp.png

Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    koniecznie daj znac!:) bede trzymać kciuki,
    Agulaa, mi dzis podał termin porodu 9styczeń:)
    super ciesze sie :) tylko oby sie teraz nasze maleństawa dobrze rozwijały :)

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Czy można popisać ?Jestem w czwartym tyg ciąży 13 dpo miałam betę 40,13 3 dni póżniej już miałam 261,18 i to było tydzień temu i potem już bety nie robiłam.I nie mam zamiaru juz jak to coi nie którzy robią.Ale nie w tym rzecz chciałam zapytać czy na tym etapie ciąży powinny być juz jakieś objawy bo tylko bolą mnie piersi ale nie jakoś tak mocno i nie każdy dzień,i brzuch od czasu do czasu jak na@ czasami się martwie,że coś jest nie tak ...Za zbędne komenatrze dziękuje,poprostu szukam porady.Dziękuję...

• Leira Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam.Czy można popisać ?Jestem w czwartym tyg ciąży 13 dpo miałam betę 40,13 3 dni póżniej już miałam 261,18 i to było tydzień temu i potem już bety nie robiłam.I nie mam zamiaru juz jak to coi nie którzy robią.Ale nie w tym rzecz chciałam zapytać czy na tym etapie ciąży powinny być juz jakieś objawy bo tylko bolą mnie piersi ale nie jakoś tak mocno i nie każdy dzień,i brzuch od czasu do czasu jak na@ czasami się martwie,że coś jest nie tak ...Za zbędne komenatrze dziękuje,poprostu szukam porady.Dziękuję...

Absolutnie nie. Objawy jeśli się pojawiają to ok 7 tygodnia. Teraz jeszcze ciesz się dobrym samopoczuciem :P

Evell lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Ja jutro zaczne 6 tydzień,...objawów na razie az tak nie ma oprócz tego ze od kilku dni mnie delikatnie mdli...kawe odstawiłam bo nie moge jej pić nawet rozpuszczalnej :( bo zaraz przytulam kibelek :(

Evell lubi tę wiadomość

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy nie mialam prawie zadnych objawow przez caly jej okres trwania. Teraz co dwa dni jakos bola mnie piersi, jestem spiaca i czasami wieczorem mnie mdli. A tak to bez tragedii. :)

Evell lubi tę wiadomość

• monisia13 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell ja jestem w 11tc i nie mam żadnych objawów, czuję się zupełnie normalnie

Monia
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ