X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wczesna ciąża
Odpowiedz

Wczesna ciąża

Oceń ten wątek:
  • Asiunia253 Debiutantka

Wysłany: 16 maja 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Super!! Ja dzisiaj o 19.30 usg. Zapowiada sie dluugi dzien

Powodzenia

Asiunia253
  • Asiunia253 Debiutantka

Wysłany: 16 maja 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pararam wrote:
    Dzięki dziewczyny... mam nadzieję że będzie
    OK. Do dupy takie coś no :(
    Tez bylam po poronieniu ,zaszlam w kolejna po 5 msc gdyz lekarz kazal nam 3 msc przerwy w staraniu ,dzis 7 tydz i odliczam do nastepnej srody na usg i mam nadzieje ze bedzie ok. Wiec wiem co czujesz .trzymaj sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 17:49

Asiunia253
  • Leira Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monisia13 wrote:
    Boję się tej piątkowej wizyty, tego czy wszystko ok z fasolką, jak wyjdą badania prenatalne, już zaczynam się martwić a gdzie to jeszcze do piątku:(((

Skoro w poniedziałek zaczęłaś dopiero 11 tydzień to nie za wcześnie na prenatalne w piątek? Chyba, że masz na myśli piątek 25 maja? ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • monisia13 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira tak kazał lekarz więc jadę

Monia
  • Leira Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monisia13 wrote:
    Leira tak kazał lekarz więc jadę

Ciekawe, zwykle prenatalne się robi między skończonym 11 tygodniem (11t0d) a skończonym 14 tygodniem (14t0d).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 20:07

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest! CRL 3mm, akcja serca jest! Wiek wg usg 6t0d:))

Leira lubi tę wiadomość

• Leira Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:

GRATULACJE !!! :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Asiunia253 Debiutantka

Wysłany: 16 maja 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Gratulacje , mam nadzieje ze ja tez w srode zobacze ;)

Asiunia253
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mam zrobic jeszcze raz glukoze na czczo bo wyszla 100a norma do 99 i isc do endokrynologa bo tsh 2,44 a norma do 2,34 chyba. Ale mam nadzieje ze to nic powaznego

• monisia13 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91 super gratulacje:)))

Monia
  • Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Anika!
    Moje TSH wynosiło 2,66 ale lekarz kazał się wstrzymać z lekami, dał jod i kazał monitorować.

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix, dziekuje! troche mnie to uspokoiło, ale zamierzam i tak jak najszybciej wybrać się do endokrynologa, dla swojego spokoju :)

Anita_croix lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiunia253 wrote:
    Gratulacje , mam nadzieje ze ja tez w srode zobacze ;)
    koniecznie daj znac!:) bede trzymać kciuki,
    Agulaa, mi dzis podał termin porodu 9styczeń:)

• WiolaB Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91 to jesteśmy na podobnym etapie ja też dziś byłam na wizycie. Widać zarodek w brzuszku ma 5mm i też akcja serca była widoczna ale Pani Doktor mówiła że na doplera jeszcze za wcześnie:) u mnie to 6t2d A termin porodu na 7 stycznia 2019. Karty ciąży jeszcze mi Pani Doktor nie założyła A kolejną wizyta 16 czerwca do tej pory mam zrobić szereg badań

Leira lubi tę wiadomość

oar8skjo700e5rvp.png

Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    koniecznie daj znac!:) bede trzymać kciuki,
    Agulaa, mi dzis podał termin porodu 9styczeń:)
    super ciesze sie :) tylko oby sie teraz nasze maleństawa dobrze rozwijały :)

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Czy można popisać ?Jestem w czwartym tyg ciąży 13 dpo miałam betę 40,13 3 dni póżniej już miałam 261,18 i to było tydzień temu i potem już bety nie robiłam.I nie mam zamiaru juz jak to coi nie którzy robią.Ale nie w tym rzecz chciałam zapytać czy na tym etapie ciąży powinny być juz jakieś objawy bo tylko bolą mnie piersi ale nie jakoś tak mocno i nie każdy dzień,i brzuch od czasu do czasu jak na@ czasami się martwie,że coś jest nie tak ...Za zbędne komenatrze dziękuje,poprostu szukam porady.Dziękuję...

• Leira Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam.Czy można popisać ?Jestem w czwartym tyg ciąży 13 dpo miałam betę 40,13 3 dni póżniej już miałam 261,18 i to było tydzień temu i potem już bety nie robiłam.I nie mam zamiaru juz jak to coi nie którzy robią.Ale nie w tym rzecz chciałam zapytać czy na tym etapie ciąży powinny być juz jakieś objawy bo tylko bolą mnie piersi ale nie jakoś tak mocno i nie każdy dzień,i brzuch od czasu do czasu jak na@ czasami się martwie,że coś jest nie tak ...Za zbędne komenatrze dziękuje,poprostu szukam porady.Dziękuję...

Absolutnie nie. Objawy jeśli się pojawiają to ok 7 tygodnia. Teraz jeszcze ciesz się dobrym samopoczuciem :P

Evell lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Ja jutro zaczne 6 tydzień,...objawów na razie az tak nie ma oprócz tego ze od kilku dni mnie delikatnie mdli...kawe odstawiłam bo nie moge jej pić nawet rozpuszczalnej :( bo zaraz przytulam kibelek :(

Evell lubi tę wiadomość

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy nie mialam prawie zadnych objawow przez caly jej okres trwania. Teraz co dwa dni jakos bola mnie piersi, jestem spiaca i czasami wieczorem mnie mdli. A tak to bez tragedii. :)

Evell lubi tę wiadomość

• monisia13 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell ja jestem w 11tc i nie mam żadnych objawów, czuję się zupełnie normalnie

Monia
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ