Wczesna ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fdf7d2858a81.jpg
Jest dzidziuś serduszko bije 130/min i strasznie fikał . Pobeczalam się jak głupia
Ma 17mm według USG 8+3 +/- 5dni powiedział że może być pomyłka termin na 28 grudnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 09:10
MonaLiza, Leira, WiolaB, Evell, nuteczka87 lubią tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
nick nieaktualny
-
Anika91. wrote:Cudownie!!! A jak samopoczucie? Rodzinka wie juz?
samopoczucie dobrze dziękuje juz sie uspokoilam bo ostatnio nie bylo zarodka nawet , a twoje ?
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
nick nieaktualnyJa staram sie byc dobrej mysli, w 6+0 byl zarodek, serde bilo, wprawdzie nie oszalamoajaco bo 114. Ale wierze, ze przyspieszy. Bardzo duzo spie i czekam do pt na usg. Czasami strach mnie ogarnia, ale staram sie to szybko odpedzic. W koncu tyle kobiet rodzi dzieci, no!
MonaLiza lubi tę wiadomość
-
Anika91. wrote:Ja staram sie byc dobrej mysli, w 6+0 byl zarodek, serde bilo, wprawdzie nie oszalamoajaco bo 114. Ale wierze, ze przyspieszy. Bardzo duzo spie i czekam do pt na usg. Czasami strach mnie ogarnia, ale staram sie to szybko odpedzic. W koncu tyle kobiet rodzi dzieci, no!
Początek jest ciężki, też pamiętam, że szłam na każdą wizytę z takim stresem czy maluch jeszcze żyje i czy na wizycie nie dowiem się, że nie bije mu serce. Poronienie robi człowiekowi siekę z mózgu -
nick nieaktualny
-
Ja też się bardzo denerwuje, ale tłumaczę sobie że jak będę się tak martwić to wcale to maluchowi nie pomoże. Dlatego żeby sobie ulżyć mówię codziennie do malucha że ma zostać z mamusia i zdrowo się rozwijać i bardzo dużo się modlę i wierzę, że będzie dobrze.
To prawda poronienie robi sieczkę z mózgu ale nie można dać się zwariować. Mi do objawów doszło ciągle uczucie zalegania w przełyku jakby cala zawartość żołądka cofała się do gardła. Uczucie jakbym cala noc wymiotowała. Mam mdłości a z apetytem ciężko mało jem bo wszystko mi rośnie w buzi..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 10:36
OlinkaO, MonaLiza lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD
Ponad 2 lata walki.
-
nick nieaktualny
-
Anika91. wrote:I jaka tu sprawiedliwosc? ja za to jem na potege. Serio- studnia bez dna. A ze biegac nie moge, nie mowiac o silowni, to w koncu bede musiala zamknac kuchnie i oddac klucz mezowi:)
Też tak miałam. Niby mdłości, ale na fast fooda czy jakieś słodycze zawsze było miejsce xD
11 tydzień to i tak krótko - ja się bardziej uspokoiłam psychicznie dopiero jak zaczęłam czuć ruchy, czyli ok. 20 tygodnia
Jeśli chodzi o basen to dobrze radzę: UŻYWAJ PROBIOTYKÓW DOPOCHWOWYCH po basenie ZAWSZE! (np. Lactovaginal, kupisz bez recepty - sama to biorę). To jest największe zagrożenie dla naszej waginki - tony grzybów i bakterii -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja mam jeszcze inne pytanie. Kiedy założono Wam kartę ciąży? Ja jestem w 7t2d A jeszcze nie mam. Moja lekarka mówiła że na kolejnej wizycie po wszystkich badaniach mi założy. Trochę żałuję że już nie mam bo muszę iść do dermatologa z plamami na nodze i z kartą ciąży byłoby mi łatwiej. Tak w rejestracji babka jakby mi nie uwierzyła że jestem w ciąży..
Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD
Ponad 2 lata walki.
-
WiolaB wrote:A ja mam jeszcze inne pytanie. Kiedy założono Wam kartę ciąży? Ja jestem w 7t2d A jeszcze nie mam. Moja lekarka mówiła że na kolejnej wizycie po wszystkich badaniach mi założy. Trochę żałuję że już nie mam bo muszę iść do dermatologa z plamami na nodze i z kartą ciąży byłoby mi łatwiej. Tak w rejestracji babka jakby mi nie uwierzyła że jestem w ciąży..
U mnie założyli po uwidocznieniu akcji serca dziecka. Chyba w 7 tygodniu.