Wczesna ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
WiolaB wrote:A ja mam jeszcze inne pytanie. Kiedy założono Wam kartę ciąży? Ja jestem w 7t2d A jeszcze nie mam. Moja lekarka mówiła że na kolejnej wizycie po wszystkich badaniach mi założy. Trochę żałuję że już nie mam bo muszę iść do dermatologa z plamami na nodze i z kartą ciąży byłoby mi łatwiej. Tak w rejestracji babka jakby mi nie uwierzyła że jestem w ciąży..
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Witajcie dziewczęta. To mój pierwszy post. Jestem po in vitro, mój drugi transfer okazał się udany. Nigdy wcześniej nie udało mi się zajść w ciążę, więc jestem przerażona i szczęśliwa jednocześnie Pierwsza wizyta ciążowa wypada 1 czerwca.
A oto moje przyrosty bety:
7dpt - 71
9dpt - 175
11 dpt - 426 progesteron 322
12 dpt - 673
14 dpt - 1858
Czy takie wyniki są prawidłowe? Koleżanka zasugerowała mi ciąże bliźniaczą, jednak podawaną miałam tylko 1 blastocystę.
No i niestety stresuje mnie moja nadżerka na szyjce macicy, bo krwawi i przez nią plamię. -
Jenny Wren wrote:Witajcie dziewczęta. To mój pierwszy post. Jestem po in vitro, mój drugi transfer okazał się udany. Nigdy wcześniej nie udało mi się zajść w ciążę, więc jestem przerażona i szczęśliwa jednocześnie Pierwsza wizyta ciążowa wypada 1 czerwca.
A oto moje przyrosty bety:
7dpt - 71
9dpt - 175
11 dpt - 426 progesteron 322
12 dpt - 673
14 dpt - 1858
Czy takie wyniki są prawidłowe? Koleżanka zasugerowała mi ciąże bliźniaczą, jednak podawaną miałam tylko 1 blastocystę.
No i niestety stresuje mnie moja nadżerka na szyjce macicy, bo krwawi i przez nią plamię.
Wyniki super, chociaż nie powiedziałabym na podstawie samej bety, że jest to ciąża bliźniacza, bo przyrosty są raczej normalne, jak dla ciąży pojedyńczej, ale.. kto wie, w końcu to IVF
Dobrze, że masz wizytę na 1 czerwca - wtedy już z pewnością będzie coś widać - może nawet serduszko/a
Nadżerka w ciąży zwykle nie jest żadnym problemem, więc uszy do góryWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 16:48
-
nuteczka87 wrote:Asiunia w którym tygodniu jesteś? Ja byłam 14ego ,4 tydzień licząc od miesiączki i jeszcze na usg nie było widać.. lekarz kazał przyjść mi 28ego. Bardzo się martwię że nadal nic nie będzie
Anika91. lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
nick nieaktualnyja tez jeszcze nie mam karty, zobaczymy czy mi zalozy w pt, ale watpie, bo to bedzie 7+2. Nuteczka, u mnie w 5 tyg była tylko czarna kropka, tydz pozniej zarodek z bijacym serduszkiem, wiec chyba nie ma co sie spieszyć, chociaż wiem, że łatwo się mówi.
Dibolek, czeka Cie dlugi miesiąc:) -
Asiunia253 wrote:Ja juz nie moge doczekac sie jutrzejszego dnia ,az zobacze na usg czy jest juz moja kropeczka i czy bije serduszko
Będę trzymać kciuki! Daj znać po wizycie!
nuteczka87 wrote:Asiunia w którym tygodniu jesteś? Ja byłam 14ego ,4 tydzień licząc od miesiączki i jeszcze na usg nie było widać.. lekarz kazał przyjść mi 28ego. Bardzo się martwię że nadal nic nie będzie
W czwartym tygodniu to nie dziwne, że nic nie było widać - zwykle zaleca się pierwszą wizytę w ukończonym 6 tygodniu (6t0d)
Evell lubi tę wiadomość
-
Ja mojemu motylkowki, którego jeszcze nie widziałam w brzuszku puszczam swoje ulubione piosenki Mam nadzieje, że w czwartek ukaże się serduszko.
Jeśli chodzi o L4 najchętniej juz bym poszła, bo o niczym innym nie jestem w stanie myśleć, poza tym nie chcę się stresować. Ale jak pomyślę, że miałoby się nie udać i wszyscy by się dowiedzieli (bo chyba zwolnienia ciążowe mają inne oznaczenia?) to mam opory.
Gratuluję Wam dziewczyny serduszek:) Ja jeszcze na razie boję się ustawić suwaczka.. -
nick nieaktualny
-
Evell wrote:Ja w piątek będe miałą równo 6 tydzień czy mogę już wtedy iść czy jeszcze poczekać do następnego tyg?
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Evell wrote:Ja w piątek będe miałą równo 6 tydzień czy mogę już wtedy iść czy jeszcze poczekać do następnego tyg?
Możesz iść, oczywiście, ale prawda jest taka, że im później pójdziesz tym więcej stresu sobie oszczędzisz. Czasem do zapłodnienia doszło później, albo ciąża wolniej się rozwija i w 6t0d może być widać np. pusty pęcherzyk, albo nawet.. nic. I wtedy to dopiero kobieta ma stresa. Najbezpieczniej byłoby poczekać do 7t0d, ale wiem, że ciężko wytrzymać, więc jeśli pójdziesz wcześniej to musisz być przygotowana, że może nie wszystko być widać i nie stresować się -
Ja byłam u lekarza 6t0d i mówiła że coś gdzieś daleko zaczyna telepotac. Kolejna wizytę mam 28 maja A będzie to 8t0d.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 23:03
Leira lubi tę wiadomość
Mama dwóch chłopców;)
cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!