Według USG ciąża jest młodsza :(
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za wsparcie, mam ogromną nadzieję, że tak właśnie będzie Zawsze miałam cykle jak w zegarku, więc u mnie to chyba raczej rozwój ciąży jest spowolniony... Mijają już 2 tygodnie od pozytywnego testu i bardzo liczę na to, że za kolejne 2 tygodnie wreszcie zobaczę zarodek, będę o wiele wiele spokojniejsza"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Może któraś z mam mi pomoże. Według ostatniej miesiączki rozpoczęłam dziś 8 tydzień ciąży. Na pierwszym badaniu USG byłam w 5t3d ciąży i był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy o bardzo nieregularnym kształcie. Na kolejnym badaniu USG w 6 tygodniu pęcherzyk nico się wyrównał ale nadal był pusty. Serduszko usłyszałam dopiero w 7t2d, zarodek wówczas miał 0,63cm i wychodziło z badania USG że jest to 6 tydzień ciąży. Czy to nie za mało? Trochę mnie to martwi. Tak długo czekałam na tą ciążę... Kolejna wizyta dokładnie w 10 tygodniu, lekarz nie zlecił żadnych badań, nie została mi założona karta ciąży. Czuję się paskudnie, ciągle śpiąca, ciągle głodna, ciężko mi się chodzi, łapię zadyszki... W pracy też istny sajgon - ok. jest to praca biurowa, ale bardzo wymagająca i odpowiedzialna. Przez to, że ciągle boję się o tą ciąże nie potrafię się nią cieszyć... Czy jest sposób aby sprawdzić czy wszystko z nią w porządku i abym nie zwariowała przez kolejne dwa tygodnie ?
Karolna9 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElimanalka wrote:Może któraś z mam mi pomoże. Według ostatniej miesiączki rozpoczęłam dziś 8 tydzień ciąży. Na pierwszym badaniu USG byłam w 5t3d ciąży i był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy o bardzo nieregularnym kształcie. Na kolejnym badaniu USG w 6 tygodniu pęcherzyk nico się wyrównał ale nadal był pusty. Serduszko usłyszałam dopiero w 7t2d, zarodek wówczas miał 0,63cm i wychodziło z badania USG że jest to 6 tydzień ciąży. Czy to nie za mało? Trochę mnie to martwi. Tak długo czekałam na tą ciążę... Kolejna wizyta dokładnie w 10 tygodniu, lekarz nie zlecił żadnych badań, nie została mi założona karta ciąży. Czuję się paskudnie, ciągle śpiąca, ciągle głodna, ciężko mi się chodzi, łapię zadyszki... W pracy też istny sajgon - ok. jest to praca biurowa, ale bardzo wymagająca i odpowiedzialna. Przez to, że ciągle boję się o tą ciąże nie potrafię się nią cieszyć... Czy jest sposób aby sprawdzić czy wszystko z nią w porządku i abym nie zwariowała przez kolejne dwa tygodnie ?
W sumie teraz patrze i moj maluch mial 0,85cm i zostal oceniony na 6t5d. Wiec u Ciebie by wychodzil jakis 6t2d wiec tylko tydzien do tylu. Moim zdaniem jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 12:24
-
Elimanalka wrote:Może któraś z mam mi pomoże. Według ostatniej miesiączki rozpoczęłam dziś 8 tydzień ciąży. Na pierwszym badaniu USG byłam w 5t3d ciąży i był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy o bardzo nieregularnym kształcie. Na kolejnym badaniu USG w 6 tygodniu pęcherzyk nico się wyrównał ale nadal był pusty. Serduszko usłyszałam dopiero w 7t2d, zarodek wówczas miał 0,63cm i wychodziło z badania USG że jest to 6 tydzień ciąży. Czy to nie za mało? Trochę mnie to martwi. Tak długo czekałam na tą ciążę... Kolejna wizyta dokładnie w 10 tygodniu, lekarz nie zlecił żadnych badań, nie została mi założona karta ciąży. Czuję się paskudnie, ciągle śpiąca, ciągle głodna, ciężko mi się chodzi, łapię zadyszki... W pracy też istny sajgon - ok. jest to praca biurowa, ale bardzo wymagająca i odpowiedzialna. Przez to, że ciągle boję się o tą ciąże nie potrafię się nią cieszyć... Czy jest sposób aby sprawdzić czy wszystko z nią w porządku i abym nie zwariowała przez kolejne dwa tygodnie ?
22cs - 15dpo bhcg 190,00 -> 17dpo bhcg 512,82
21cs - cb -
Elimanalka wrote:Może któraś z mam mi pomoże. Według ostatniej miesiączki rozpoczęłam dziś 8 tydzień ciąży. Na pierwszym badaniu USG byłam w 5t3d ciąży i był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy o bardzo nieregularnym kształcie. Na kolejnym badaniu USG w 6 tygodniu pęcherzyk nico się wyrównał ale nadal był pusty.
No waśnie mnie niby 6t1d i pęcherzyk pusty tzn nic nic nie widać, dziś padło podejrzenie, że ciąża może być młodsza.
Ja u Ciebie się potoczyło Elimanalka?
-
Elimanalka, moja obecna ciąża poczatkowa była 5 dni mlodsza, mialam pozniejsza owulacje, a z tego co wiem jest dopuszczalny zakres +/- 2 tygodnie. Tydzień nie musi oznaczać nic zlego...
Z czasem też maluch potrafi nadgonic stracone dni. Obecnie moj jest rowno z terminem OM.
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Magdalena2731 wrote:Moja ciąża wg OM powinna mieć 6 tygodni. Wg dzisiejszego USG ma 2 tygodnie. I tez nie wiem co o tym myśleć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 21:35
-
lili1987 wrote:Ciaza nie jest nigdy widoczna na usg jak ma dwa tygodnie;) ciaze liczy sie na od OM a dwa tygodnie to akurat owulacja wypada;) wiec moze ma cztery a wiec dwa ale od owulacji.
Jakiś tam pęcherzyk widać 4mm ma,
lekarz stwierdził,ze to około 2 tydzień
Z resztą Lili, u mnie wszystko jest jakieś pojechanie... Beta rośnie baaardzo powoli, przyrost bardzo malutki a robię betę od 5 sierpnia..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 21:41
Magdalena2731 -
Hej. Jestem dzisiaj w 7t0d ciazy i tez mam taką sytuację teraz, że ciąża wygląda na usg na tydzień młodszą... A jestem po IVF więc nie ma możliwości żeby owulacja się przesuęła - dokładnie wiem kiedy było zapłodnienie.
Albo ciąża się rozkręci albo jest coś nie tak z zarodkiem. Czy ktoś jeszcze był w takiej sytuacji?2019.11.14 dwa bijące serduszka
2019.12.27 dziewczynki;)
2020.06.18 po drugiej stronie lustra;-)
ponad 4 lata starań; 2019.02. poronienie 9tc
-
mila_88 wrote:Hej. Jestem dzisiaj w 7t0d ciazy i tez mam taką sytuację teraz, że ciąża wygląda na usg na tydzień młodszą... A jestem po IVF więc nie ma możliwości żeby owulacja się przesuęła - dokładnie wiem kiedy było zapłodnienie.
Albo ciąża się rozkręci albo jest coś nie tak z zarodkiem. Czy ktoś jeszcze był w takiej sytuacji?
Nie ma się czym przejmować. Zarodek jest mniejszy niż norma w USG, to się zdarza. U mnie zarodek był na początku tydzień starszy niż wynikało z OM, a na genetycznych już wielkość zarodka pokrywała się z wiekiem ciąży liczonym z OM, więc musiał zwolnić z przyrostem. Dopóki rozbieżność nie przekracza 2 tyg to przyjmuje się to za normalne. -
Cześć dziewczyny. Chciałabym zapytać czy któraś z Was miała podobna sytuację.. wg miesiączki jestem w 7t4d. Jednak dziś podczas usg, wyszło że jest to 6t4d i niestety nie ma jeszcze serduszka. Do zapłodnienia mogło dojść tylko 16 stycznia..
Czy sądzicie ze jest szansa że zarodek sie rozwija czy to już stracona sprawa.. -
Ten brak serduszka jest bardzo niepokojący 😢 to już czas by biło, zwłaszcza że wiesz kiedy mogło dojść do zapłodnienia, to ta sama data mniej więcej co u mnie, serce biło 5+6tc, rok temu straciłam ciążę za wolno rozwijająca się 🙄🧑 1985 🧒 1980
Czerwiec 2022 piękny chłopiec, 10 apgar
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
15.02 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
21.02 8.2mm bije ❤️
05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
13.06 waga 540g 🙂
01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234 🙂
-
Caarola wrote:Cześć dziewczyny. Chciałabym zapytać czy któraś z Was miała podobna sytuację.. wg miesiączki jestem w 7t4d. Jednak dziś podczas usg, wyszło że jest to 6t4d i niestety nie ma jeszcze serduszka. Do zapłodnienia mogło dojść tylko 16 stycznia..
Czy sądzicie ze jest szansa że zarodek sie rozwija czy to już stracona sprawa..
A sprawdzasz betę ? Wiesz jaką masz ?
Jeśli na USG wyszło 6+4 to możliwe, że w 7 tygodniu coś zobaczysz . Ja słyszałam że serduszko jest widoczne w 6-7 tygodniu. Na pewno umów się na kolejne USG za parę dni . Trzymam kciuki żeby było serduszko! -
Marta.R. wrote:Ten brak serduszka jest bardzo niepokojący 😢 to już czas by biło, zwłaszcza że wiesz kiedy mogło dojść do zapłodnienia, to ta sama data mniej więcej co u mnie, serce biło 5+6tc, rok temu straciłam ciążę za wolno rozwijająca się 🙄
No niestety chłodna kalkulacja nie napawa mnie optymizmem.. miałam nadzieję na jakiś cud, że może któraś z Was miała podobna sytuację i jest to jeszcze do wytłumaczenia. Ale czuje ze to się nie uda, tylko przetrwać kolejny tydzień w niepewności to po prostu nieludzkie.. -
Caarola wrote:No niestety chłodna kalkulacja nie napawa mnie optymizmem.. miałam nadzieję na jakiś cud, że może któraś z Was miała podobna sytuację i jest to jeszcze do wytłumaczenia. Ale czuje ze to się nie uda, tylko przetrwać kolejny tydzień w niepewności to po prostu nieludzkie..🧑 1985 🧒 1980
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
21.02 8.2mm bije ❤️
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
13.06 waga 540g 🙂
-
Caarola wrote:Łapiąc się czegokolwiek, zrobiłam dziś będę, która wyniosła ponad 46 tys. Wskazuje na 7 lub 8 tc. Jeśli zarodek który był na usg miał 6t4d byl martwy to beta wciąż by tyle wzrastała? Macie jakieś doświadczenia?Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Caarola wrote:Łapiąc się czegokolwiek, zrobiłam dziś będę, która wyniosła ponad 46 tys. Wskazuje na 7 lub 8 tc. Jeśli zarodek który był na usg miał 6t4d byl martwy to beta wciąż by tyle wzrastała? Macie jakieś doświadczenia?🧑 1985 🧒 1980
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
21.02 8.2mm bije ❤️
13.06 waga 540g 🙂