X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Według USG ciąża jest młodsza :(
Odpowiedz

Według USG ciąża jest młodsza :(

Oceń ten wątek:
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze podają skończone tygodnie (przynajmniej tak moja robi), więc jakby mi powiedziała, że moja ciąża ma 5 tygodni to ujęłabym jako 5 skończonych i zaczęty 6 :)
    Także tutaj się wszystko zgadza. Pęcherzyk wg USG masz 6w6d, zarodek jest jak 6w1d. Procentami się nie martw, też miałam takie podane i do tego jakieś wykresy :)

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    29.11 814g akrobatki 🤸🏼‍♀️
    18.12 1145g ✨✨
    28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
    10.01 wizyta 🙏🏽
    preg.png
  • Zuzax Nowa

Wysłany: 26 lipca 2024, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, dziękuję za odpowiedź, bardzo mnie uspokoiłas :)

• Newnew Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim:)
    Według OM jestem w 6t3d. Wczoraj byłam na usg i widać było pęcherzyk 0,52cm. Niestety lekarz nie podał mi daty wg usg, bo robił je na sprzęcie dla ciąż od 6tyg (dlatego że był to lepszy sprzęt)
    Który to może być miesiąc wg usg?

• Ooli Nowa

Wysłany: 14 września 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny ciąża wczesna ostatnia misiaczka (pierwszy dzień 8 lipca) ostatnie dwa cykle to 35/38 dni.. wczoraj poszłam do ginekologa drugi raz pierwszy był 23.08 i okazuje się, że powinien być to 9 tydzień wygląda to tak:
    GS - ma teraz 16 mm wtedy miał 10 mm, YS - ma teraz 2,5 mm wtedy miał 1,7 mm i nie miał zarodka a CRL teraz ma 3,3mm.. Ginekolog powiedziała, że na tym etapie nie słyszy serduszka, zarodek jest za mały mam przyjść za tydzień ale zdiagnozowała przedwczesne poronienie :( czy myślicie, że ze względu na wczesną ciążę mimo wszytsko jest szansa ? Czekam na wyniki bety żeby zobaczyć czy nic nie spada ale jestem załamana to moja pierwsza ciąża :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2024, 14:02

‹‹ 12 13 14 15 16
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ