Według USG ciąża jest młodsza :(
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam też taki przypadek.... Byłam u ginekologa tydzień temu w czwartek. Wg OM - 6t0d, wg USG - 4t5d. Lekarz mnie trochę nastraszył, że pęcherzyk ciążowy jest zbyt mały jak na ten 6t. Pocieszam się tym , że mam dość długie (30-34 dniowe) cykle. 12.12.2016 beta 805,03, dzisiaj 28791,301 więc trochę się pocieszyłam , bo wg kalkulatora przyrost jest w normie. Za tydzień w czwartek wizyta... Chyba zwariuję do tego czasu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 16:51
Marysia 02.08.2017 😍
Starania o 2 malucha od VI. 2020
CB 12.03.2021 😔
23.09.2021 - 10dpo II,
15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
18.10.2021 - 0,8 człowieka i
13.12.2021 - SYNEK!
11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram
02.05.2022 - 35+1 - 2480 -
Nie martw się. Lekarz nie powinien Cię straszyć, to sam początek. Ja na wizycie w 6 tyg. wg OM miałam sam pęcherzyk, ciąża oceniona na 4/5 tydz. 4 dni później był już zarodek z bijącym serduszkiem ☺ Przy długich cyklach owulacja jest później, więc i ciąża jest nieco młodsza ☺ Trzymam kciuki!
All4love lubi tę wiadomość
Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
Sama mam długie nieregularne cykle, wczoraj miałam pierwsze usg na którym było widać pęcherzyk. Powinnam być w 6t4d, a jestem dopiero w 4t4d.
Lekarz mówił, że wszystko dobrze, po prostu spytał o długość cykli i że ciąża jest jeszcze mauluta. Następna wizyta 4 stycznia. Liczę, że będzie serduszkoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 10:34
20.08.2017 -
nick nieaktualny
-
Mazda a jakiej długości masz cykle ?? Często tak jest ze USG nam pokazuje inna wartość tygodniową niż z wyliczeń OM ale różnica 11 TC a 6t5d to troszkę dużą różnica moim zdaniem .... Badalas przyrost bety? Ja na twoim miejscu spróbowała bym się dostać do innego giną . A co z pecherzykiem , jeśli nie widać było serduszka to jak z cialkiem żółtym ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 14:52
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Witam. Może taka różnica jest ponieważ do wczoraj karmiłam piersią synka 2-letniego. Urodziłam w grudniu 2014 a miesiączkę dostałam w maju 2016 i pierwsze 3m-ce miałam regularnie potem w jednym m-cu aż dwa razy a później się przesunęła o ponad 2tyg miesiączka i była regularna aż okazało się że jestem w ciąży. W pn pójdę do innego ginekologa i zobaczę co on powie a potem zobaczę co stwierdzi pierwszy ginekolog u którego byłam na kolejnej wizycie. Może się coś zmieni?????
-
Cześć dziewczyny!
Mam taką sytuację. Bylam na usg w sierpniu - ginekolog stwierdził 6 tc, bijące serduszko. Wróciłam we wrześniu i wg USG to 8 tc, a powinie na być 10 wg OM, serduszko bije nadal. Choć jednak zarodek urosl za mało.
Czy mam się martwić? Cykle mam 31 dniowe, a ostatnia miesiaczka 10 lipca.kasia1004 -
kasia1004 wrote:Cześć dziewczyny!
Mam taką sytuację. Bylam na usg w sierpniu - ginekolog stwierdził 6 tc, bijące serduszko. Wróciłam we wrześniu i wg USG to 8 tc, a powinie na być 10 wg OM, serduszko bije nadal. Choć jednak zarodek urosl za mało.
Czy mam się martwić? Cykle mam 31 dniowe, a ostatnia miesiaczka 10 lipca.
a lekarz to jakoś skomentował?Magdaa91 lubi tę wiadomość
-
kasia1004, tygodniowe opóźnienie nic nie znaczy, dwutygodniowe też się zdarzają i dzieciaczki potem nadrabiają;
ile miałaś opóźnienia na pierwszym usg? 6tc to wcześnie na bijące serduszko;
miałaś monitoring owu i pewna jesteś daty poczęcia? tu czasami dziwne rzeczy wychodzą
nie martw się, bo to nic nie da, niech sobie rośnie spokojnie;
kiedy masz następną wizytę? wtedy powinno być więcej widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 09:14
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Dziewczyny ja wczoraj byłam u lekarza i tezmam ciążę młodsza. Bo według ostatniej miesiączki ciąża powinna być 7 tydzień i 5 dni. A według USG pęcherzyk ma 2,86 mm i ciąża jest 5/6tydzien. Serduszko bijące już widziałam wczoraj. Lekarz powiedział żeby się nie martwić bo ja miałam noeragularne cykle i owu pewnie była znacznie później niż zwykle. Następna wizyte mam 19 pazdziernika wtedy będę już mogla usłyszeć serduszko naszego maleństwa ☺️Paula.
-
hej dziewczyny. u mnie dzis powinien być wg Om 7+3 a jest tylko zarodek. wiem kiedy miałam owulacje, bo robię testy.miałam 17d c. starania były tylko dwa dni przed owu. możliwe to?
wg usg, pęcherzyk ma coś około 18mm co daje 6+2 ale przy 6+2 powinien być zarodek z sercem a nawet zarodek nie byl mierzony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 15:44
-
Testy owulacyjne nie potwierdzają owulacji, tylko pokazują szczyt hormonu LH . Czasem ginekolodzy maja kiepski sprzęt i nie widac wszystkiego dobrze. Usg moze miec nawet 10%bledu w początkowej fazie. Poczekaj jeszcze tydzień lub dwa i idz do ginekologa, wtedy juz wszystko powinno byc na swoim miejscu.
-
serek_84 wrote:hej dziewczyny. u mnie dzis powinien być wg Om 7+3 a jest tylko zarodek. wiem kiedy miałam owulacje, bo robię testy.miałam 17d c. starania były tylko dwa dni przed owu. możliwe to?
wg usg, pęcherzyk ma coś około 18mm co daje 6+2 ale przy 6+2 powinien być zarodek z sercem a nawet zarodek nie byl mierzony.
Rozumiem, ze widoczny byl tylko pecherzyk? Bez zarodka? Bo Twoj wpis jest mylacy.
Sa dwie opcje, albo ciaza rozwija sie wolniej - zdarza sie, albo to puste jajo plodowe.
Jesli do 8 tyg nie pojawi sie zarodek to niestety, ale padlas ofiara pustego jaja, podobnie jak ja (w kwietniu tego roku) i niestety konieczne bedzie przerwanie ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 16:40
-
hej dzisiaj byłam na badaniu i moja ciąża (która wg okresu ma 5t4d) wg USG ma tylko około 3t, czyli przesunęła mi się owulacja i/lub zarodek się wolniej rozwija. Mam krwiak podkosmówkowy i za niskie przyrosty bety, może dlatego zarodek nie chce się zagnieździć..."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Marcelina85 wrote:hej dzisiaj byłam na badaniu i moja ciąża (która wg okresu ma 5t4d) wg USG ma tylko około 3t, czyli przesunęła mi się owulacja i/lub zarodek się wolniej rozwija. Mam krwiak podkosmówkowy i za niskie przyrosty bety, może dlatego zarodek nie chce się zagnieździć...
Jeśli jest ciąża to zarodek jest już dawno zagnieżdżony Krwiak to inna bajka, u Ciebie nie ma też krwawień z krwiaka, do tego bierzesz leki więc pewnie za 2-3 tygodnie nie będzie po nim śladuMarcelina85 lubi tę wiadomość