X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Według USG ciąża jest młodsza :(
Odpowiedz

Według USG ciąża jest młodsza :(

Oceń ten wątek:
  • Vil Debiutantka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I będzie dobrze!

Vil
  • kasiula134 Nowa

Wysłany: 30 czerwca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.Strasznie sie boje Bo mam oewien problem..Otoz bylam dzis na usg I wyszla mi ciaza 4 tydzien I pare dni a wedlug mnie to 6 tydzien..Nie sie jak to mozliwe Bo miesiaczke mialam 19 mama a wspolzylam 27,28 czyli to byly poczatki dni plodnych..dodsm ze 2 czerwca bylam sie przebadac I moj gin mi powiedziala ze nie dlugo bedzie owulacja.Niby wszystko jest jak na ciaze zarodek jest ale heszcze za wczesnie na tetno I bicie serduszka I mam przyjsc za 2 tyg.na usg.Ale kak to mozliwe ze usg by sie pomylilo skoro tylko wtedy wspolzylam I od tamtego czasu Nic..Tak bardzo sie boje,czy ktoras z Was byla w podobnej sytuacji?

Kasiula134
  • Nulka06 Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała taką sytuację? Licząc od dnia ostatniej miesiączki (22maj) jestem w 9tyg ciąży, który zaczął się właśnie dziś. Na pierwszym usg na którym byłam 8 lipca wyszło że płód ma 0,25cm i wiek ciąży to 5 tydz i 6d +/-3dni, nie było jeszcze tętna więc gin kazała mi przyjść za 2 dni 10lipca - wtedy płód miał 0,19cm (nie czepiam się bo mogła nie zmierzyć dokładnie) ale tętno było już widoczne. Dziś miałam kolejną wizytę. Płód 0.42cm, wiek ciąży wg usg 6tyg i 1 dzień +/- 4dni. Gin powiedziała że tętno widać i ładny przyrost ale kiedy zaczęła wyliczać wg daty miesiączki stwierdziła że ciąża jest za wczesna jak na datę ostatniej miesiączki i za mały przyrost. Dodam że najpóżniej współżyłam 9 czerwca i wtedy też była owulacja. Wynika więc że byłoby to ok 7 tyg temu. Gin powiedziała żebym się nie nastawiała bo może to tętno to widziałyśmy bo bardzo chciałyśmy i może płód obumarł na tej wielkości i stąd też miałam lekkie plamienie (trwało kilka dni) bo nastąpił spadek hormonów. Czy to wszystko jest możliwe? Jeśli liczę od daty owu i ost współżycia to byłoby 7 tyg więc może ten wiek płodu wg usg wcale nie jest zły? Bo patrząc na datę miesiączki to wiele mu brakuje ... Czy któraś z Was tak miała? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Ja miałam podobną sytuację. Według OM mam ciąże starszą o 2 tyg, niż według usg. Ale ja miałam nieregularne cykle więc pewnie dlatego. Wiem doskonale kiedy miałam owulację w 22 dc i to by się wszystko zgadzało. Mój prowadzący, niestet, bierze pod uwagę termin według om uważa, że mały dogoni. W sumie miał rację, bo synek jest już o tydzień tylko młodszy niż wskazuje Om.
    A bierzesz jakieś leki typu luteina czy duphaston?

• Nulka06 Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak biore duphaston poniewaz pierwsza ciaze poronilam.

• Symfonia Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gin stwierdził ciążę młodszą o tydzień...też mam niregularne cykle (33-41 dni) owulacja wg OF była ok. 27 czerwca. Ciekawe co następne ust wykaże. Też biorę duphaston bo miałam Plamienia.

1aa89a7d18.png

02.02.2016 Synek już z nami na świecie :*
  • Nulka06 Znajoma

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzien to nie dużo, u mnie róznica wykazuje na 2-3 tyg :(

szwesta lubi tę wiadomość

• Gosia-WK Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się martwić młodsza niż by wynikało ciaza. Spytaj swojego doktora :)To kwestia owulacji która jak wiemy ma regułę co do występowania ale jak każda z nas jest inna tak i ta reguła często u każdej indywidualna :)

• malala Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam dziś na pierwszej wizycie u gin, by potwierdzić ciążę.
    OM była 7 czerwca. 17 czerwca byłam na badaniu HSG, potem 24.06 u gina, który zrobił mi usg i powiedział, że wygląda mu na cykl bezowulacyjny i że mam przyjść jak pojawi się @ i wprowadzi mi zastrzyki wspomagające (chodziłam do kliniki leczenia niepłodności). okresu jak nie było tak nie było, testowałam 29 lipca i były dwie kreseczki, potem beta dla potwierdzenia a dziś wizyta u mojej 'starej' ginki u której chciałabym mieć prowadzoną ciążę.
    wg badania wyszło, że wg rozmiarów mamy 5 tydzień ciąży, OM mówi, że 9. spora różnica.. ale też owulacja musiała być dość późno, skoro na badaniu w 18dc nic nie widział i jego zdaniem nie zapowiadało się nawet..

ogólnie bardzo się cieszę z wiadomości o ciąży ale też martwię, bo jednak różnica jest bardzo duża, 4 tygodnie.. za dwa tygodnie mam przyjść na kontrolę i zobaczymy czy coś urosło maleństwo.

poza tym na badaniu usg widać było czarny pęcherzyk, ginka wspomniała że ma jakby troszkę nieregularną strukturę.. a w tym pęcherzyku taką białą plamkę która cały czas pulsowała, jakby większa, potem mniejsza.

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Ewela23 Nowa

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , ja wczoraj byłam na USG i Pani doktor stwierdziła że ciąża jest zbyt mała wg ostatniej miesiączki różnica jest ok.3-4 tyg kazała przeczekać mi weekend jeżeli nie zaczne krwawić mam przyjść w poniedziałek na zabieg , informacja zbiła mnie totalnie z nóg i chyba ciężko jest mi się z tym pogodzić ale jak stwierdziła nie poda żadnych leków bo to natura ma działać na wczesnym etapie usg pokazuje 5tydz5dni , myślałam żeby iść do innego ginekologa ale chyba chce sama żyć dalej nadzieją, najgorsze jest to że cały czas się dobrze czuję miałam delikatne nitki lekko brązowe ale to wszystko , może gdybym się źle czuła prędzej bym się z tym pogodziła, a tak strasznie sie boję zabiegu :( Pozdrawiam

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana idź do innego ginekologa i zweryfikuj to co mówi twoja lekarka. Dopilnuj, aby mieli dobre usg. Ja pamiętam, że miałam taką sytuację podobną, tylko już miałam duży brzuszek. Lekarz miał słabe usg i powiedział mi, że nie może dostrzec nóżki u mojego synka. To były najgorsze chwile w moim życiu. Polecił mi zrobienie usg u innego lekarza, więc od razu udałam się do Topmedical i przyjęli mnie, wszystko ok i wtedy też dowiedziałam się, że będzie to chłopak :) Także jak drugi lekarz powie to samo to idź i do trzeciego i zrób bete - wiem, że to badanie może dużo wyjaśnić.
    Pozdrawiam i trzymam kciuki

• Ewela23 Nowa

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak zrobię , ale najgorsze jest to że fasolka przez tydzień nic nie urosła. U swojego lekarza byłam tydzień wcześniej i stwierdził że do zapłodnienia doszło koniec czerwca poczatek lipca i na usg było tętno , a wczoraj jak byłam w szpitalu u pani "doktor " owszem inny sprzęt ale przyrostu nie było i stwierdziła że wg niej ciąża ma 11 tyg bo tak wypadała ostatnia miesiączka ( wg mojego lekarza był to 7tydzień) nie ma akcji serca czyli ciąża już dawno obumarła. Owszem ta kobieta była bardzo nie miła, bardzo boleśnie przeprowadziła badanie i zła że przyjmowała mnie po godzinach nawet dostałam reprymendę że powinnam być rano , ale aż tak się chyba nie pomyliła. Fakt teraz nie wiem sama kto się pomylił , ciężko jest mieć nadzieję ale też ciężko ją w zupełności stracić.

Karolina_F lubi tę wiadomość

• darra991 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu nigdy wiecej nie chodz do tego babsztyla,zmien lekarza i jak najszybciej idz do innego niech jakis normalny powie Ci co jest grane. Tylko nie zwlekaj..:*

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Ewela23 Nowa

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek przed szpitalem pójdę jeszcze do jakiegoś innego lekarza wiem że jest znikoma szansa ale będę spokojna że potwierdziłam to co ta baba powiedziała . Jednak najbardziej się boję że to ona mnie w szpitalu przyjmie tego raczej nie zniosę

• Symfonia Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać jak sytuacja się rozwinęła. Trzymam kciuki, żeby jednak wszystko było dobrze!
    Ja mam następną wizytę w czwartek, jestem ciekawa czy termin wciąż jest z tygodniowym "opóźnieniem"

1aa89a7d18.png

02.02.2016 Synek już z nami na świecie :*
  • Nulka06 Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela23 wiem co czujesz, u mnie też tak się skończyło, tyle że to już moja druga ciąża i znów nieudana. Na szczęście lekarz nie kazał od razu zgłaszać się do szpitala, tylko poronić w domu. Tak też się stało i jak dla mnie było o to o wiele bardziej komfortowe, pierwszą ciążę też mi łyżeczkowali. Także trzymaj się głowa do góry !

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka06 wrote:
    Ewela23 wiem co czujesz, u mnie też tak się skończyło, tyle że to już moja druga ciąża i znów nieudana. Na szczęście lekarz nie kazał od razu zgłaszać się do szpitala, tylko poronić w domu. Tak też się stało i jak dla mnie było o to o wiele bardziej komfortowe, pierwszą ciążę też mi łyżeczkowali. Także trzymaj się głowa do góry !

Nulka możesz napisać po jakim czasie od łyżeczkowania zaszlas w 2 ciążę?

• Rose123 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symfonia wrote:
    Daj znać jak sytuacja się rozwinęła. Trzymam kciuki, żeby jednak wszystko było dobrze!
    Ja mam następną wizytę w czwartek, jestem ciekawa czy termin wciąż jest z tygodniowym "opóźnieniem"

U mnie również było kilkudniowe opóźnienie :) jednak fasolka wszystko nadrobiła :) kurczę, czasami sobie tak myślę, że kiedyś nie było USG i kobiety się tyle nie stresowały... :) ale bez niego też sobie nie wyobrażam :)
    Będzie dobrze! :)

softkitty, Kokaina lubią tę wiadomość

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Anja89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie stresujcie się niepotrzebnie. U mnie było 10 dni różnicy. Cykle regularne. Mała nadrobiła i teraz zwykle jest 3-4 dni różnicy (młodsza).
    Bądźcie dobrej myśli :)

Summerka lubi tę wiadomość

svchvfxmiau6k2p0.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anja89 wrote:
    Dziewczyny nie stresujcie się niepotrzebnie. U mnie było 10 dni różnicy. Cykle regularne. Mała nadrobiła i teraz zwykle jest 3-4 dni różnicy (młodsza).
    Bądźcie dobrej myśli :)

Anja
    Czy ja dobrze pamiętam, że mieliście jakieś problemy z zajściem w ciąże po męskiej stronie ? Czy mi się coś pomyliło ?

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ