WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Według USG ciąża jest młodsza :(
Odpowiedz

Według USG ciąża jest młodsza :(

Oceń ten wątek:
  • Nulka06 Znajoma

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Softkitty - łyżeczkowana byłam pod koniec lutego a w następną ciąże zaszłam w maju chociaż ordynator w szpitalu powiedział mi,że mogę zacząć się starać już po pierwszej miesiączce

softkitty, Rybka94 lubią tę wiadomość

• Ewela23 Nowa

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety skończyło się łyżeczkowaniem , najpierw dostałam tabletki ale niestety krwawienie nie występowało więc skończyło się zabiegiem, na szczęście w innym szpitalu a nie w moim i nie przez tą okropną babę. Lekarka wcześniej mi powiedziała że mogę się starać po 2 miesiącach. Po zabiegu niestety żaden z lekarzy nie przyszedł i nie powiedział nic ile mogę krwawić , kiedy mogę się przytulać dosłownie nic a szkoda bo miałam mnóstwo pytań , może sama rozmowa z lekarzem przed wypisem ze szpitala jakoś by mi pomogła no ale sama muszę teraz się dowiadywać co i jak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka06 wrote:
    Softkitty - łyżeczkowana byłam pod koniec lutego a w następną ciąże zaszłam w maju chociaż ordynator w szpitalu powiedział mi,że mogę zacząć się starać już po pierwszej miesiączce

Rowniez jestem po łyżeczkowaniu (minął miesiąc) i zastanawiam się czy 3 mies. to nie będzie za krótko.. . a czy dowiedzialas się 'czegoś' z wyniku histopatologicznego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela23 wrote:
    U mnie niestety skończyło się łyżeczkowaniem , najpierw dostałam tabletki ale niestety krwawienie nie występowało więc skończyło się zabiegiem, na szczęście w innym szpitalu a nie w moim i nie przez tą okropną babę. Lekarka wcześniej mi powiedziała że mogę się starać po 2 miesiącach. Po zabiegu niestety żaden z lekarzy nie przyszedł i nie powiedział nic ile mogę krwawić , kiedy mogę się przytulać dosłownie nic a szkoda bo miałam mnóstwo pytań , może sama rozmowa z lekarzem przed wypisem ze szpitala jakoś by mi pomogła no ale sama muszę teraz się dowiadywać co i jak.

Mi w pierwszym szpitalu ktory odwiedzilam powiedzieli ,że brak brzucha to nie ciąża ;) w innym juz, po zabiegu ,że krwawic moge do do 10-14 dni. To raczej kwestia indywidualna i wpływa na nią budowa, wiek ciąży itp. Krwawilam 1 dzien , plamilam 6. Do wizyty kontrolnej po odbiorze wyniku histopato. Zalecili mi unikać dźwigania, sportu, seksu. Także, raczej podstawowe zalecenia szpitalne po takiego rodzaju zabiegu.

bebloszka90 lubi tę wiadomość

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja po badaniu USG pokazało mi ze jestem w 4 tyg... i pare dni, wg niego po 6 tyg... tez nic ie bylo... ale powiedział ze jest ok na ten tydzien bo to bardzo wczesnie...kazal przyjsc za 3 tyg ale mam stresa tyle czekania.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Nulka06 Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Softkitty - 3 mies to na pewno nie za krótko, a wręcz mówi się że nie powinno się czekać za długo. Z histopatologii nic nie wyszło, bo zazwyczaj nie wychodzi, musieliby chyba cały materiał pobrać do badania bo z tych wycinków zazwyczaj nic nie wychodzi. Zwłaszcza jeśli ciąża jest wczesna.

• Olazik Znajoma

Wysłany: 22 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    też przeżywam ciężkie chwile.
    Po długich staraniach udało się!
    Ostatnia miesiączka 29.07.2015
    08.09.2015- wizyta gin. pęcherzyk prawidłowych rozmiarów, ciałko żółte
    21.09.2015- wizyta gin., USG- zarodek 4,3 mm, FHR 103, lekarz powiedział żeby nie robić sobie nadziei, zarodek za mały tętno za niskie

Pomóżcie! miałyście podobną sytuację?

thgf3e3kcghszswo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.google.pl/search?q=t%C4%99tno+p%C5%82odu+a+ryzyko+poronienia&espv=2&biw=1680&bih=949&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIzvfa4uSKyAIV4r9yCh3ZygxA#imgrc=DRiXITcdgLosnM%3A
    tutaj jest tabelka ktora pokazuje jakie jest prawdopodobienstwo poronienia w 6 tyg przy okreslonym tetnie. Im wieksze tetno tym lepiej, ale nadzieja jest zawsze. Musisz czekac. Masz duphaston, uteine? i lezec..

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja byłam we wtorek u lekarza gdzie wg. OM miałam 5 tydzień ciąży a pani ginekolog powiedziała że jest pęcherzyk i że jakieś 2,5-3 tyg. jestem w ciąży wg. usg. Powiem wam że troszkę się martwię bo wizytę mam dopiero 20. października jak ja mam wytrzymać do tego czasu..!!??!! chyba będę próbować się dostać w środę do innego ginekologa czy ciąża się rozwija...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze swojego doświadczenia powiem Ci, ze to bez sensu. Sama się stresowałam czy ciaza jest w macicy i czy się dobrze rozwija, w 6t0d poszlam do przypadkowej ginekolog, żeby zobaczyć serduszko i się uspokoić. Był tylko pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem zoltkowym, echa zarodka brak wiec zamiast się uspokoić jeszcze bardziej się zestresowałam. Na wizycie u mojego gina w 7t2d był już piękny centymetrowy dzidziuś z bijącym serduszkiem. Także przyznałam racje ginowi, ze bez sensu byłoby umawiać się wcześniej (a tak chciałam) lub isc do innego w międzyczasie.

dddodiii lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    Ja też mam młodszą ciążę;/
    Wedle om powinien być 6 tydzień, a ja mam pęcherzyk ciążowy- 6 mm na 4 tydzień.
    Martwię się..
    Regularnie sprawdzam bhcg i progesteron.
    Bhcg przyrasta 120-130%, a progesteron 37,19.

Kurczę, czemu tak jest..

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołek - lepiej zmień lekarza ;)
    Ja miałam wizyte w ostatnim dniu 6 tygodnia i miałam pęcherzyk 6,5mm, usg określiło wiek ciąży na 5 tygodni i 3 dni ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki...cierpliwosci :-) wiem,ze juz chcecie wiedzieć,juz chcecie to serduszko,ale naprawde warto poczekać te troszke:-)
    I nie stresujcie sie,ze ciaza młodsza,bo wszystko się nadrobi w czasie:-)naprawde:-) Nie przejmujcie sie teraz,bo cale 9msc przed Wami,a przez ten czas jest naprawde sporo nerwów i obaw,wiec bądźcie cierpliwe;-)
    Ciaza moze byc troszkę młodsza,bo owulacja mogla być pozniej-wszystko się unormuje:-)spoko:-) trzymam kciuki :-)

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tu pierwszy raz. Wesołek, piszesz, że wg ostatniej miesiączki powinien być 6 tc. Pamiętaj, że od miesiączki musi wystąpić owulacja.. przecież w dniu ostatniej miesiączki nie zaszłaś w ciąże :D Ogólnie lekarze liczą ciąże (i tak się przyjęło) od pierwszego dnia ostatniego cyklu.. ale tak na prawdę, w ciąże zachodzimy dopiero w dniu owulacji (uzależniony od długości cyklu). I przede wszystkim - co mówił lekarz? Zaniepokoił go rozmiar pęcherzyka?
    Na prawdę często się zdarza, że dzieciątka wg usg na początku są młodsze, ale później nadrabiają :). W tym momencie warto nadmienić o papieroskach - dziewczyny, jeżeli palicie w ciąży - natychmiast przestańcie! Te wszystkie substancje zawarte w dymie papierosowym mają bardzo duży wpływ na wielkość zarodka.
    Pozdrawiam Was, życzę cierpliwości, wytrwałości i dużo zdrowia :*

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Leeila26;)

Dziękuję, póki co mnie uspokoiłyście..
    A co sądzicie,abym sprawdzała,np co 4 dni bhcg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 05:58

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że będzie więcej stresu w oczekiwaniu na wyniki niż to warte. Bo przyrost może już zwolnić, Ty będziesz się stresować czemu wolniej rośnie, a i tak będzie dobrze ;) A kiedy masz następną wizytę? Za 2 tygodnie czy wcześniej ? ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wiem, że przyrasta wtedy wolniej.
    Od wczoraj mam lekkie plamienia brązowe, dziś to samo..

W niedzielę też miałam, więc w poniedziałek wyszło z bhcg, że przyrasta i progesteron 37.
    Wizytę mam za 2 tygodnie- 14.10.2015.

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Byłam ostatnio na USG i według niego to 5w6d ciąży, a według OM powinien to być 7w2d. Pobrałam przedwczoraj krew na betaHCG i mam prawie 6600 mIU/ml. Pobiorę sobie krew jeszcze jutro rano, denerwuję się bardzo bo jest to moja pierwsza ciąża a na usg nie było widać zarodka, tylko sam pęcherzyk 11 mm. A następna wizyta dopiero 14 października

• Wesołek Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli masz podobnie jak ja biedronko92.
    Wiesz,co będę sprawdzała sobie bhcg. Jeśli masz obawy, to też sobie sprawdzaj. Nie musisz zaraz co 48 h, ale np. co 3-4 dzień.
    Pamiętaj, przy 72 h- przyrost 114%, a przy 96 h- 175%.

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pobierałam krew 29.09 wieczorem i było 6600 bhcg, to jakbym sobie pobrała krew jutro rano, to powinno być ok?

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ