Według USG ciąża jest młodsza :(
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie to samo. Ale się nie martwię, w pierwszej ciąży było tak samo, a córcia urodziła się w terminie a idealna waga i wzrostem. Także nie ma się co obawiać. Wyliczanie czasu ciąży to troszkę na początku wygląda jak wróżenie z fusów.
Summerka lubi tę wiadomość
-
Witam , no i coz bylam wczoraj u ginekologa i jestem w 7 tyg mimo ,ze patrzac na dzien ostatniej miesiaczki wychodzil by 8 tydzien ale to kwestia jakis 3-4dni , malenstwo ma 6,5 mm i bije serduszko z tym ,ze to nie byl ginekolog prowadzacy moja ciaze wiec karty jeszcze nie zalozylam , poprostu pobolewal mnie brzuch i zmartwiona pojechalam do jakiego kolwiek gina , no ale kamien spadl mi z serca bo wszystko jest dobrze i mam sie nie martwic Widze dziewczyny ,ze to nie rzadkosc z tymi mlodszymi ciazami
Renia7910, Summerka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie w tym cyklu owulacja tez pózno wystąpiła bo ok 21 dnia , jutro zaczynam 7 tydz wg OM i tak własnie się zastanawiałam kiedy iść na pierwsze usg żeby się nie zamartwiać niepotrzebnie że nie ma serduszka , myslicie że do 8 tyg wystarczy? na pierwszą wizytę idę w środę ale bez usg bo to lux med i tylko na wizyte się zapisałam a na usg trzeba odzielnie
-
madlenka89 wrote:Dziewczyny u mnie w tym cyklu owulacja tez pózno wystąpiła bo ok 21 dnia , jutro zaczynam 7 tydz wg OM i tak własnie się zastanawiałam kiedy iść na pierwsze usg żeby się nie zamartwiać niepotrzebnie że nie ma serduszka , myslicie że do 8 tyg wystarczy? na pierwszą wizytę idę w środę ale bez usg bo to lux med i tylko na wizyte się zapisałam a na usg trzeba odzielnie
madlenka89, K.Maria lubią tę wiadomość
-
Ja dzis bylam na usg i troszke sie martwilam bo ciaza wlasnie mlodsza na usg niz wg om.... om 6w5d a usg 6w1d. Martwie sie bo wpoprzedniej ciazy mialam poronienie zatrxymane wlasnie na tym etapie i tez wiek ciazy wg usg byl mlodszy.... a pierwsza ciaze, z ktorej mam 1,5roczna corcie w 6w1d zgadzalo sie OM a USG co do dnia....
-
maciejka77 Ja tez sie martwilam ,ze ciaza sie nie rozwinie ale 9 dni pozniej zarodek urosl 3 krotnie i poki co nie zapowiada sie na nic zlego , ginekolog kazala sie nie martwic i nie wkrecac sobie scenariuszy ...Wiem ,ze po poronieniu myslenie jest inne ale trzeba pamietac ,ze kazda ciaza jest inna . Badz dobrej mysli i idz znow za tydzien badz dwa by zobaczyc postepy
-
Witam mam takie pytanie w środę na usg miałam 5+6 po tyg wzroslo tylko do 6+0 powiekszyl sie pecherzyk i zarodek wtedy zarodek mial 3.22mn a dzis 4.33 nie widać nadal serca lecz lekarz mówi ze lekkie ruchy pempowiny ze trzeba czekać dodam ze według okresu to powinien byc juz jakieś 8+0 jak myślicie czy jest szansa ze wszystko skończy się dobrzeKiara12006
-
Kiara moim zdaniem jeśli zarodek rośnie to trzeba być dobrej myśli! A jaki sprzęt ma Twój gin? Może na lepszym byłoby już widać? Gdzieś czytałam, że akcja serce powinna być widoczna gdy zarodek przekracza 5mm, a u Ciebie jeszcze nie. Nie martw się rozbieżnością tygodni według usg i miesiączki. To może o niczym nie świadczyć! Przecież mogło później dojść do zapłodnienia.
Trzymam kciuki! Kiedy masz iść znowu?Vil