Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Według USG ciąża jest młodsza :(
Odpowiedz

Według USG ciąża jest młodsza :(

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wierzę :) Ale idź, dla własnego spokoju :)

K.Maria lubi tę wiadomość

• Rose123 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rowniez ciaza mlodsza o tydz:-) damy rade! :-) pozdrawiam dziewczyny!:-)

K.Maria, Summerka lubią tę wiadomość

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trochę juz nas jest z tymi młodszymi ciążami...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 12:32

• maya17 Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo. Ale się nie martwię, w pierwszej ciąży było tak samo, a córcia urodziła się w terminie a idealna waga i wzrostem. Także nie ma się co obawiać. Wyliczanie czasu ciąży to troszkę na początku wygląda jak wróżenie z fusów.

Summerka lubi tę wiadomość

3jgxs65g6av6ekmv.png
  • K.Maria Debiutantka

Wysłany: 31 maja 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , no i coz bylam wczoraj u ginekologa i jestem w 7 tyg mimo ,ze patrzac na dzien ostatniej miesiaczki wychodzil by 8 tydzien ale to kwestia jakis 3-4dni , malenstwo ma 6,5 mm i bije serduszko z tym ,ze to nie byl ginekolog prowadzacy moja ciaze wiec karty jeszcze nie zalozylam , poprostu pobolewal mnie brzuch i zmartwiona pojechalam do jakiego kolwiek gina , no ale kamien spadl mi z serca bo wszystko jest dobrze i mam sie nie martwic :) Widze dziewczyny ,ze to nie rzadkosc z tymi mlodszymi ciazami ;)

nick nieaktualny, Summerka lubią tę wiadomość

p19ugywlc8g5fno6.png20150824050113.png
  • madlenka89 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie w tym cyklu owulacja tez pózno wystąpiła bo ok 21 dnia , jutro zaczynam 7 tydz wg OM i tak własnie się zastanawiałam kiedy iść na pierwsze usg żeby się nie zamartwiać niepotrzebnie że nie ma serduszka , myslicie że do 8 tyg wystarczy? na pierwszą wizytę idę w środę ale bez usg bo to lux med i tylko na wizyte się zapisałam a na usg trzeba odzielnie

80e684ff13.png
  • Anja89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka89 wrote:
    Dziewczyny u mnie w tym cyklu owulacja tez pózno wystąpiła bo ok 21 dnia , jutro zaczynam 7 tydz wg OM i tak własnie się zastanawiałam kiedy iść na pierwsze usg żeby się nie zamartwiać niepotrzebnie że nie ma serduszka , myslicie że do 8 tyg wystarczy? na pierwszą wizytę idę w środę ale bez usg bo to lux med i tylko na wizyte się zapisałam a na usg trzeba odzielnie
    Ja na USG kiedy zobaczyliśmy serduszko byłam 6t6d. Nasz maluszek też od początku był mniejszy i lekarzowi trudno było go nawet zmierzyć, ale serduszko było widocznie już na tamtym etapie :) Myślę, że jak pójdziesz w 8tc to już będzie widać :)

madlenka89, K.Maria lubią tę wiadomość

svchvfxmiau6k2p0.png
  • maciejka77 Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam na usg i troszke sie martwilam bo ciaza wlasnie mlodsza na usg niz wg om.... om 6w5d a usg 6w1d. Martwie sie bo wpoprzedniej ciazy mialam poronienie zatrxymane wlasnie na tym etapie i tez wiek ciazy wg usg byl mlodszy.... a pierwsza ciaze, z ktorej mam 1,5roczna corcie w 6w1d zgadzalo sie OM a USG co do dnia....

• K.Maria Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maciejka77 Ja tez sie martwilam ,ze ciaza sie nie rozwinie ale 9 dni pozniej zarodek urosl 3 krotnie i poki co nie zapowiada sie na nic zlego , ginekolog kazala sie nie martwic i nie wkrecac sobie scenariuszy ...Wiem ,ze po poronieniu myslenie jest inne ale trzeba pamietac ,ze kazda ciaza jest inna . Badz dobrej mysli i idz znow za tydzien badz dwa by zobaczyc postepy :)

p19ugywlc8g5fno6.png20150824050113.png
  • kiara12006 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam takie pytanie w środę na usg miałam 5+6 po tyg wzroslo tylko do 6+0 powiekszyl sie pecherzyk i zarodek wtedy zarodek mial 3.22mn a dzis 4.33 nie widać nadal serca lecz lekarz mówi ze lekkie ruchy pempowiny ze trzeba czekać dodam ze według okresu to powinien byc juz jakieś 8+0 jak myślicie czy jest szansa ze wszystko skończy się dobrze

Kiara12006
  • Vil Debiutantka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara moim zdaniem jeśli zarodek rośnie to trzeba być dobrej myśli! A jaki sprzęt ma Twój gin? Może na lepszym byłoby już widać? Gdzieś czytałam, że akcja serce powinna być widoczna gdy zarodek przekracza 5mm, a u Ciebie jeszcze nie. Nie martw się rozbieżnością tygodni według usg i miesiączki. To może o niczym nie świadczyć! Przecież mogło później dojść do zapłodnienia.
    Trzymam kciuki! Kiedy masz iść znowu?

Vil
  • kiara12006 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis jade do innego lekarza prywatnie i zrobiłam rano bete bo kazał chce zobaczyć czy przyrasta

Kiara12006
  • kiara12006 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o to ze przez caly tydz zmienilo sie tylko z 5+6 na 6+0 a to chyba nie za dobrze ale zawsze jednak cos uroslo kurcze i zarodek tez min zmienił wielkość

Kiara12006
  • kiara12006 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj robił mi usg na sprzęcie szpitalnym nie wiem jakiej jest jakości

Kiara12006
  • kiara12006 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik przyrost gdziesz przez 42 godz z 14000 na 16000 nie wiem zawse w górę ale mało lekarz mówił ze by musiało byc ok 18000 :-(

Kiara12006
  • Vil Debiutantka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam tu nie raz i lekarz mi mówił, że czasem nie przyrasta prawidłowo a jest dobrze. Nie trać nadziei! Daj znać po tym usg!

Vil
  • maciejka77 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K.Maria dzieki za pocieszenie:) widze ze jestesmy na podobnym etapie;) Lekarze mowia zeby po 4500 juz nie badac bety no roznie wzrqsta i niepotrzrbne nerwy sa wiec ja juz nie badam;)

K.Maria lubi tę wiadomość

• kiara12006 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis na usg lekarz nie widzial nadal serduszka wg usg 6 tydz a powinno być 8 powiedział ze raczej mam się nastawic na czyszczenie w przyszłym tygodniu :-) cholernie się boje tego zabiegu

Kiara12006
  • Vil Debiutantka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi... Nie bój się, ja miałam 2 razy. Uśpią Cie, nic nie będziesz czuła fizycznie.

Vil
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ