X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr wrzesień 2018
Odpowiedz

wrzesień 2018

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) a ja byłam łakomczuchem, a teraz nie ma nic ochoty i też biorę prenatal uno :)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Hej dziewczyny :) a ja byłam łakomczuchem, a teraz nie ma nic ochoty i też biorę prenatal uno :)

A pomaga Ci coś to prenatal uno?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardziej chodzi o jego działanie na nudności czy Ci pomaga. Ja dopiero zaczęłam brać i narazie nie ma efektu, ale może jest za wcześnie. Wiadomo ja wcześniej brałam witaminę D i kwas foliowy osobno, teraz wszystko jest w tej jednej kapsułce. Co do witamin to podobno za wcześnie branie ich nie jest wskazane. Ja mam potworne nudności i mi herbata z imbirem nie pomaga niestety.

• KLM89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U mnie tak jak u Was , ogólnie fanka słodyczy a teraz mogłyby nie istnieć :O , mdli mnie i odrzuciło od kawy z mlekiem :( i to wszystko zaczęło się od 7 tyg. :(

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia ja nudności nie mam. Więc myślę, że prenatal uno działa :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości od czasu do czasu, ale są jak na razie do przeżycia. Za tydzień wizyta, nie mogę się doczekac.

Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

• Grzybek Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny stresuje się :D zaraz mam pierwsza wizytę u gin , z wyliczen wynika ze to 4t6d :D tez tak mialyscie przed pierwszym usg ??

Nuteczka91 lubi tę wiadomość

starania od 07.2017 ,
    5 lat cykle bezowulacyjne,
    hiperprolaktynemia, bromergon,
    podejrzenie PCOS , podejrzenie IO,
    badanie nasienia 1.02
    21.01 - test ciążowy pozytywny ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Ale ja miałam wcześniej ciążę pozamaciczna to dlatego ale i tak pewnie bym była okropnie. Ja byłam jakoś podobnie jak Ty ale to za wcześnie wedlug ginekologa bo to tylko pecherzyk można zobaczyć.

• Grzybek Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin. sama kazała pprzyjsc dzis :))

starania od 07.2017 ,
    badanie nasienia 1.02
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisz jak wrażenia po pierwszym usg

• PAPAVER Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny dołączam do Was, mimo tego że termin na 2 pażdziernika.
    Beta z 24 stycznia_220
    Beta z dzsiaj 29 stycznia_2600

Wizyta u gina w piątek, mam nadzieję, że tym razem się uda :)

nadulek lubi tę wiadomość

2011_Synek <3
    hchygzu37ci25q8m.png
    24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami <3
  • Ewelinka_12 Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybek daj znać koniecznie jak wizyta!

Ja też dzwoniłam dziś do mojej Pani Doktor - wizyta umówiona na 12.02.2018 r. (to będzie skończony 7 tydzień).
    Szczerze mówiąc nie mogę się doczekać... :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Powiedzcie mi czy na początku ciąży taki mleczny sluź to norma? Czy mam sie niepokoić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maka86 wrote:
    Jest to normalne i bardzo dobrze ze jest bo to jest ochrona przed bakteriami.
    Uff to dobrze. W sumie bede miec juz druga wizytę 4.02 ale wolałam sie was wcześniej zapytać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 20:47

• Grzybek Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwszej wizycie : dzidziuś zdrowy , serduszka jeszcze nie widać , badanie krwi i moczu zrobione. 6.02 omówienie wyników , kolejne USG w marcu . Niestety w DE robią tylko 3 na całą ciążę. Więc będę dokupywać sobie dodatkowe 5

KLuzik, nadulek lubią tę wiadomość

starania od 07.2017 ,
    badanie nasienia 1.02
  • Grzybek Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin na 3.10 ❤️

PAPAVER lubi tę wiadomość

starania od 07.2017 ,
    badanie nasienia 1.02
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ponownie :) jakos ostatnio malo sie udzielalam, dzis wizyta nr 2 zaliczona :) mamy za soba caaaaaly komplet badan (nie spodziewalam sie ze tyle na poczatek dostaniemy) grupa krwi, przeciwciala, rozyczka, CMV, mocz, morfologia, HIV, WR, TSH, HCV, toksoplazmoza IgM i IgG i jeszcze jedno cos ale zapomnialam; dzis tez po raz kolejny poogladalismy nasza dzidzie :) ciaza ladnie sie rozwija, z dzieckiem wszystko wporzadku. Wg usg wypada nam 10ty tydzien. Jestem takze umowiona juz na badania prenatalne pod koniec lutego bo dosc dlugo sie czeka na termin, wtedy bede miala dokladny termin spodziewanego porodu. Zycze wszystkim dobrej nocy! Opowiadajcie co tam nowego u was?

nadulek lubi tę wiadomość

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ja to super :-) oby wszystko było dobrze. Odpoczywaj sobie :-)

taka ja lubi tę wiadomość

Marek💙
    Marta 💓
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    to mój pierwszy wpis na blogu.
    Nowy rok zaczął się dla mnie wprost fantastycznie:) 2 stycznia przed wyjściem do pracy, patrząc jeszcze ledwo na oczy zrobiłam test, który wyszedł +. Mąż jeszcze spał, ale ja go obudziłam taką wspaniałą wiadomością, jego komentarz bezcenny: "Ale jaja":D. Jesteśmy chyba szczęściarzami, bo udało nam się za 1 razem, i jeszcze chyba do końca w to szczęście nie wierzymy. Mam tylko i wyłącznie pozytywne myśli, za sobą już kilka wizyt u ginekologa (8 tydzień, 3 dzień, serduszko bije, dzidzia ma 1,5 cm). Termin 11 września 2018 (chociaż mam cichą nadzieję, że będzie to 7 września -
    urodziny mojego męża:D)Za kilka tygodni badanie USG genetyczne (mam nadzieję, że maluszek rozwija się prawidłowo). Z leków zażywam Euthyrox (50), Pregne PLUS, Pregne DHA, cały komplet badań już za mną i wszystko wyszło ok, TSH poniżej 2, jestem cały czas pod opieką endokrynologa oczywiście. Czuję się fantastycznie (chociaż naczytałam się dużo o objawach, i byłam nimi przerażona). Doskwiera mi jedynie bolesność piersi, i czasami mam dziwne uczucie na żołądku. Ale żadnych mdłości nic z tych rzeczy. Nie mam za to ochoty na moją ulubioną Inkę, czy melisę (którą piłam hektolitrami). Za to teraz woda, soki, owoce, warzywa, najlepiej wszystko to co kwaśne i gorzkie:D No by było na tyle:) cieszę się ciszą i spokojem, i urlopem;)

Camilla13, taka ja lubią tę wiadomość

w4sq43r85k8egy8f.png
  • maka86 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lena,
    Gratulacje i super że udało wam się tak szybko. Dostałaś już l4 na ciaze ? Jeśli tak, to Ty poprosiła czy lekarz sam zaproponował ?
    Jeszcze raz gratuluję.

Liwusia 17.04.2015
    Szymek 06.03.2017
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: