wrzesień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
maka86 wrote:Wizytę mam 30.01 I to będzie wladnie 5t4d może umowie się na późniejszy termin żeby było 6 tyg i zobaczyć serduszko. Ja za bardzo nie mam czasu chodzić co chwilę do lekarza bo mam dwa maluchy w domu i niema kto z nimi zostać a do ginekologa to trochę słabo brać ich ze sobą: )
To serducha jeszcze nie będzie w 5t4d - jak mi wczoraj gin powiedział, na tym etapie to jest dopiero zlepek komórek
Ewelinka gratuluje i trzymam kciuki żeby ciąża rozwijała się prawidłowo
Nika za Ciebie tez trzymam kciuki, dobrze ze idziesz na badaniaNika87 lubi tę wiadomość
-
Witam ponownie ja już po drugim usg .. jest dzidzia i bijące serduszko . U mnie też delikatne bóle podbrzusza no i ten ból cycków:D z usg wyszedł 6 tydz i 2 dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 21:59
Siwulec, nadulek, Pikapik lubią tę wiadomość
Agentka85 -
Bóle brzucha są normalnie, macica się powiększa i można odczuwać bóle jak na @, oczywiście jeśli są bardzo mocne to należy zgłosić się do lekarza
-
Ja wylądowałam dzisiaj u lekarza bo bóle były nie do zniensienia, aż pojawiły się wymioty z bólu. Brzuch twardy i skurcze co kilka minut takie ze odechciewa się wszystkiego. Dostałam dożylnie leki działające rozkurczowo a od jutra nie rozstaje się z nospa.
Mam nadzieje ze znikną tak samo szybko jak się pojawiły -
Pikapik dobrze, że z tymi bólami poszłaś do lekarza
Mnie też podbrzusze pobolewa, ale tak delikatnie i przechodzi, najbardziej nad ranem
Pozdrawiam<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Część dziewczyny;) dołączam do was;) jestem już po pierwszej wizycie i widziałam już pięknie umiejscowiony 5 mm pęcherzyk;) lekarz wg ostatniej @ wyznaczył mi termin na 20 września;) chodź z USG wynika że to dopiero 5 tydzień (pozna owulacja;) jako że staraliśmy sie rok o nasze upragnione maleństwo to lekarz zalecił mi branie acardu i 2 x luteinę (pół roku temu miałam za niski stosunek LH do FSH) myślicie że dobrze Zrobił dając mi luteinę bez biezacych badań?
Czy wy też tak macie że w nocy nie możecie spać a w dzień nie wychodzilybyscir z łóżka?Agentka85 lubi tę wiadomość
-
Czesiowa wrote:Część dziewczyny;) dołączam do was;) jestem już po pierwszej wizycie i widziałam już pięknie umiejscowiony 5 mm pęcherzyk;) lekarz wg ostatniej @ wyznaczył mi termin na 20 września;) chodź z USG wynika że to dopiero 5 tydzień (pozna owulacja;) jako że staraliśmy sie rok o nasze upragnione maleństwo to lekarz zalecił mi branie acardu i 2 x luteinę (pół roku temu miałam za niski stosunek LH do FSH) myślicie że dobrze Zrobił dając mi luteinę bez biezacych badań?
Czy wy też tak macie że w nocy nie możecie spać a w dzień nie wychodzilybyscir z łóżka? -
Hej dziewczyny Jakiś czastemu dowiedziałam się, że jestem w ciąży(planowany poród 25.09) W piątek (19,01) pobrałam krew, hcg wyszlo 1906,8 dzisiaj powtórzyłam badanie i wyszło 14917,8mlU/ml. Powiedzcie mi czy to dobry przyrost czy za mały.. trochę się martwię. Znalazlam w necie kalkulator hcg.. jeden pokazal normę, a drugi, że jest za niski.
-
Dziewczyny czy Was też tak pobolewa podbrzusze jak na @ i za jakiś czas przechodzi, do tego lewy jajnik mnie pobolewa jak by w tej okolicy, ale też pobili i przestaję.
Jak mnie piersi bolały, tak nagle przestały, tylko przy dotyku lekko bolą.
Do lekarza jeszcze chwila a mam co raz większy stres.Księżniczka styczeń 2013
Aniołek [*] luty 2018 - 10t
-
Lisaveta mam dokładnie to samo , ból podbrzusza jak na @, ale tylko wieczorami , lekkie kłucie jajnika lewego , piersi bolą tylko przy dotyku i też się trochę stresuje. Lekarka kazała przyjść 30.01 ja USG będzie to 4tc+6 . Mieszkam w Niemczech i tutaj się bety nie robi więc nawet nie wiem czy mam dobry przyrost.dzis lecę do pl to zrobię sobie badanie krwi ale jeden wynik nie wiele wniesie.starania od 07.2017 ,
5 lat cykle bezowulacyjne,
hiperprolaktynemia, bromergon,
podejrzenie PCOS , podejrzenie IO,
badanie nasienia 1.02
21.01 - test ciążowy pozytywny ❤️ -
Grzybek wrote:Lisaveta mam dokładnie to samo , ból podbrzusza jak na @, ale tylko wieczorami , lekkie kłucie jajnika lewego , piersi bolą tylko przy dotyku i też się trochę stresuje. Lekarka kazała przyjść 30.01 ja USG będzie to 4tc+6 . Mieszkam w Niemczech i tutaj się bety nie robi więc nawet nie wiem czy mam dobry przyrost.dzis lecę do pl to zrobię sobie badanie krwi ale jeden wynik nie wiele wniesie.Księżniczka styczeń 2013
-
Hej Lisaveta,
W pierwszej ciąży przeżywamy mnóstwo nowych odczuć, wrażeń i niepokoju. W 5-6 tygodniu bolał mnie brzuch, zwłaszcza wieczorami (jakby naciąganie w dole brzucha po bokach), wielokrotnie miałam uczucie a'la okres i byłam calu czas zmęczona. Lekarz uznał te bóle za standardowy objaw rozciągania macicy. Po usg 6w2d przez prawie tydzień trwały minimalne plamienia beżowego zabarwienia. Po kolejnym usg 8w1d pięknie bije serduszko i mamy termin na 05.09
Obserwuj swoje ciało i dzwon do lekarza jeśli poczujesz bóle skurczowe lub plamienia, zwłaszcza zabarwione krwią. Dzieje się z nami teraz tak wiele, że trudno o racjonalne podejście, jeśli chcesz poczuć się pewniej skontaktuj się z lekarzem a my mocno trzymamy kciuki by powody stresu minęły -
evitkagg85 wrote:Hej Lisaveta,
W pierwszej ciąży przeżywamy mnóstwo nowych odczuć, wrażeń i niepokoju. W 5-6 tygodniu bolał mnie brzuch, zwłaszcza wieczorami (jakby naciąganie w dole brzucha po bokach), wielokrotnie miałam uczucie a'la okres i byłam calu czas zmęczona. Lekarz uznał te bóle za standardowy objaw rozciągania macicy. Po usg 6w2d przez prawie tydzień trwały minimalne plamienia beżowego zabarwienia. Po kolejnym usg 8w1d pięknie bije serduszko i mamy termin na 05.09
Obserwuj swoje ciało i dzwon do lekarza jeśli poczujesz bóle skurczowe lub plamienia, zwłaszcza zabarwione krwią. Dzieje się z nami teraz tak wiele, że trudno o racjonalne podejście, jeśli chcesz poczuć się pewniej skontaktuj się z lekarzem a my mocno trzymamy kciuki by powody stresu minęłyKsiężniczka styczeń 2013
-
Lisaveta_ wrote:Dziewczyny czy Was też tak pobolewa podbrzusze jak na @ i za jakiś czas przechodzi, do tego lewy jajnik mnie pobolewa jak by w tej okolicy, ale też pobili i przestaję.
Jak mnie piersi bolały, tak nagle przestały, tylko przy dotyku lekko bolą.
Do lekarza jeszcze chwila a mam co raz większy stres.
u mnie od 4t1d bole brzucha, a jestem w 4t5d
dzisiaj znowu zlapały mnie mocne bóle, właśnie jak na @ i ciągle sprawdzam czy przypadkiem nie ma jakiegoś plamienia...
byłam u lekarza to przepisał duphaston i nospe doraznie
mam nadzieję, że wszystko rozwija się dobrze i stąd po prostu te bóle, musimy mysleć pozyztywnie -
30.01 juz we wtorek, więc tylko 4dni. Jeśli masz już jedno zdrowe dziecko a teraz żadnych plamienia a bóle bez skurczy, podejdź do tego spokojnie. Dlaczego ma byc zle? chwilę obecną nic nie wskazuje by działo się coś niepokojącego, "okresowe" bóle opisuje wiele kobiet. Kłucia w jajniku tez czułam.
Spróbuj odpocząć, położyć się i zrelaksować. Podczas pierwszych tygodni w najgorszych momentach sięgałam po no spe.