wrzesień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pikapik wrote:u mnie od 4t1d bole brzucha, a jestem w 4t5d
dzisiaj znowu zlapały mnie mocne bóle, właśnie jak na @ i ciągle sprawdzam czy przypadkiem nie ma jakiegoś plamienia...
byłam u lekarza to przepisał duphaston i nospe doraznie
mam nadzieję, że wszystko rozwija się dobrze i stąd po prostu te bóle, musimy mysleć pozyztywnieKsiężniczka styczeń 2013
Aniołek [*] luty 2018 - 10t
-
Lisaveta_ wrote:Staram się myśleć jak najlepiej. Boli przestaję. Więc może tak musi być i tyle. Domek dla maluszka się buduje więc dlatego boli, tak myślę, chociaz chwilami jest mi ciężko i chce mi się płakać. Ahh te hormony.
rozumiem, też tak mam
idzie weekend to trzeba pomysleć w jaki sposób wytworzyć jak najwiecej endorfinek w organizmie -
Pikapik wrote:rozumiem, też tak mam
idzie weekend to trzeba pomysleć w jaki sposób wytworzyć jak najwiecej endorfinek w organizmieKsiężniczka styczeń 2013
-
Dziewczyny dziś odebrałam pierwsze wyniki bety ostatni okres 27.12 czyli wychodzi że to 4tyd+2 norma jest do 750 a mój wynik 2545 , progesteron 106 to dobrze ?starania od 07.2017 ,
5 lat cykle bezowulacyjne,
hiperprolaktynemia, bromergon,
podejrzenie PCOS , podejrzenie IO,
badanie nasienia 1.02
21.01 - test ciążowy pozytywny ❤️ -
Dzięki
U mnie 7t4dz Po zawirowaniach z miesiączką itd. udało się " zaskoczyć" naturalnie Wg. ostatniej miesiączki powinnam być już prawie w 10 tyg. ale na pewno miałam baardzo opóźnioną owulację i na pewno jestem w 7 tyg.
Do lekarza jestem umówiona na 13.02 - wtedy założymy kartę i zostaną mi zlecone wszystkie badania Póki co fasolka ma prawie 1 cm , serducho bije i wszystko jest w porządku
Pozdrawiam Wrześniówki :*
Ps. mój przybliżony termin to 11.09.2018 r Ale data cooo ?nadulek lubi tę wiadomość
-
Grzybek wrote:Dziewczyny dziś odebrałam pierwsze wyniki bety ostatni okres 27.12 czyli wychodzi że to 4tyd+2 norma jest do 750 a mój wynik 2545 , progesteron 106 to dobrze ?
Gratulacje!
Oto normy beta HCG;
3 tydzień 5.8-71.2
4 tydzień 9.5-750
5 tydzień 217-7138
6 tydzień 1158-31795....itd.
skoro jesteś jak napisałaś 4t2d tzn.że jesteś w 5 tygodniu ciąży,a nie w 4! Ładny wynik tylko ważniejszy jest przyrost i zawsze dla porównania musisz powtórzyć bete po 48h lub po 72h.Syn 21 lat.
Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
Wyniki męża-OK.
Niskie AMH
wrzesień-wspomagacze. -
Nie zgadzam się z Tobą ''maka86'' Koleżanka pisała że ostatnią @ miała 27.12 czyli 30 dni temu więc jest w 5 tygodniu ciąży! Wejdż sobie na stronę Mjakmama i sobie poczytaj.Mi dziś gin robił USG i powiedział 5t2d tj.początek 6 tygodnia.Syn 21 lat.
Wyniki męża-OK.
Niskie AMH
wrzesień-wspomagacze. -
Wiek dziecka po urodzeniu liczy się tak że ile miesięcy przeżył to w takim wieku jest,przeżył 6 miesięcy to ma 6 miesięcy.
Ciążę się liczy inaczej np;6,7,8 tydzień to drugi miesiąc ciąży. Tak samo jak się jest np w 37,38,39 tyg.ciąży to się mówi że jest się w 9 miesiącu ciąży.Syn 21 lat.
Wyniki męża-OK.
Niskie AMH
wrzesień-wspomagacze. -
Dziewczyny nie kłóćcie się. Według mnie też powinno liczyć skończone tygodnie
Pozdrawiam i życzę spokojnej ciąży<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
nick nieaktualny
Witam dziewczyny. Miło mi do Was dołączyć, trochę nieśmiało i z obawami, ale mam nadzieję, że będzie dobrze.
Aktualnie jestem w 6t4d. Termin około 20 wrzesień. Nie mam jeszcze dzieci. W lipcu przeszłam ciążę pozamaciczna. Na usg w tej ciąży byłam w 4t7d, był tylko widoczny pecherzyk i zarys cialka. We wtorek tj 30.09 mam kolejne USG.
Ogólnie wiem że to głupie, ale panicznie boję się poronienia. Pewnie nie jestem w tym sama,ale o ile jako tako narządy rodne mam zdrowe,tak choruje na inne choroby bardzo poważne i już mnie wystraszono, że mogę nie utrzymać ciąży.
Ogólnie odpuściłam sobie robienie bety itp żeby się nie nakręcac dodatkowo.
Co nie zmienia faktu,że wujek google non stop jest uruchamiany.
Jakie macie dziewczyny objawy ciąży?
Mnie ból piersi ustal co mnie oczywiscie zmartwilo, ale mam mdłości. Martwi mnie ból podbrzusza, kłucia czasami bardzo silne np w pachwinach.
-
nick nieaktualnyJa mam rozterkę najbardziej z lekami. Ja dziennie biorę 10 tabletek na colitis ucerola (wrzodziejące zapalenie jelita grubego) i na PSC (rzadka choroba dróg żółciowych prowadząca do przeszczepu). Leki, które przyjmuje teroetycznie są bezpiecznie w ciąży, tzn jak to mówią: korzyści lecznicze wyraźnie przewyższają ryzyko negatywnego wpływu na płód, czy jakoś tak.
-
Tak jest spokój najważniejszy<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Mari92 dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa
Ja jutro planuję zadzwonić do lekarza i umówić wizytę, najlepiej w okolicach 12 lutego, wtedy będzie już skończony 7 tydzień, myślę że taka data będzie optymalna. Nie chcę wcześniej się stresować, chyba że moja Pani Doktor będzie kazała pojawić się wcześniej...
W ogóle wiecie dziewczyny jaki mam nabrzmiały brzuch Wszystkie spodnie mnie uciskają w pasie, od razu zaczynam mieć nudności... Muli mnie rano, w pracy, wieczorem... W ogóle potrafię nie mieć apetytu. Jak przetrwać te pierwsze tygodnie? help! -
nick nieaktualnyMnie mdli od tygodnia od rana do nocy. Jest to bardzo męczące, ale ja mam apetyt, ale nie na wszystko. Jako fanka słodyczy teraz nie mogę na nie patrzeć. Ja kupiłam prenatal uno - łagodzi nudności. Biorę drugi dzień i może to moja podświadomość, ale mdłości są ale ciut bardziej do przeżycia.
-
86Monia wrote:Mnie mdli od tygodnia od rana do nocy. Jest to bardzo męczące, ale ja mam apetyt, ale nie na wszystko. Jako fanka słodyczy teraz nie mogę na nie patrzeć. Ja kupiłam prenatal uno - łagodzi nudności. Biorę drugi dzień i może to moja podświadomość, ale mdłości są ale ciut bardziej do przeżycia.Księżniczka styczeń 2013