Ewcia2801 wrote:
Ok. Teraz jeszcze Próbowałam I nic. Dziękuję za odpowiedź
Hej,
Jeśli chodzi o znalezienie tętna w 17 tygodniu to powinnaś dać radę. Pamiętam, że jak byłam w ciąży właśnie w 17 tygodniu to tętna szukałam bardzo bardzo nisko, tuż nad wzgórkiem łonowym. Z resztą nawet dokladmoe w tym poście się wypowiadalam kiedyś
U mnie dzidziuś znajdował się po prawej stronie. Łatwiej było mi znaleźć przepływy pępowinowe, ale jak już to znalazłam to wiedziałam, że gdzieś obok będzie serduszko.
Jeśli masz troszkę więcej kilogramów (z resztą tak jak ja, mam sporą nadwagę) to spróbuj mocno nacisnąć detektor do skóry - nie obawiaj się o maluszka, bo nic się złego nie stanie.
No i daj nieco więcej żelu.
Musisz mocniej docisnąć, czasami pamiętam że naprawdę mocno przyciskałam. Miałam dokładnie ten sam detektor.
Moja córeczka ma już 3 miesiące, urodziłam w czerwcu ale pamiętam jak dziś jak codziennie, kilka razy dziennie sprawdzałam tętno małej, bo tak bardzo się o nią bałam.
Na szczęście ani razu nie miałam problemu ze znalezieniem tętna, ale to uwierz że na początku była metoda prób i błędów. Ale się udało!
Trzymam kciuki żebyś znalazła tętno maluszka.
No i pamiętaj, żeby dobrze zinterpretować to co słyszysz, bo możesz słyszeć :
- swoje tętno, które jest dość łatwo znaleźć szczególnie po prawej stronie tuż przy żyle głównej
- przepływy pępowinowe, które tak dosyć świszczą i są dość specyficzne
- tętno maluszka, będzie około 140-160 uderzeń na minutę, to brzmi mniej więcej jak taki galop koni patataj patataj patataj
Powodzenia!
Przeżywam najwspanialszy okres w życiu - macierzyństwo
Droga była długa, kręta i wyboista, ale teraz jestem szczęśliwa
😭Marzec 2022- pierwsze poronienie, ciąża biochemiczna
😭Sierpień 2022- drugie poronienie, ciąża biochemiczna
🥰Czerwiec 2023- pierwsza wizyta u naprotechnologa, ustalenie planu leczenia, badania
🥰Lipiec 2023- druga wizyta u naprotechnologa, analiza wyników badań. Wszystkie badania książkowe. Problem tylko z progesteronem. Wdrożenie odpowiedniego leczenia.
🥳Wrzesień 2023 - ostatnia miesiączka
🥳Październik 2023- pozytywny test ciążowy
🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷Czerwiec 2024- na świat 12.06.2024 przyszła nasza ukochana córeczka Maja.