Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka super historia :)
    A co do śluzu, ja miałam tylko wodnisty, śluz rozciągliwy wcale się nie pojawił w tym cyklu, chociaż zawsze go miałam. Myślałam nawet, że mam cykl bezowulacyjny ;)

patti lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Hurra!!!!!!!

Bedziemy mieli synka :) Moja intuicja mnie nie zawiodla hihi

Gratulacje Stokrotka :) Jednak ta nasza kobieca intuicja to jest coś :)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika fajnie że wyniki krzywej w porządku i gratulacje zakupów :)

Kurcze ja nie kupiłam jeszcze absolutnie żadnej rzeczy :/ Muszę zacząć powoli kompletować wyprawkę dla młodego . Obawiam się że jak wpadnę w szał zakupów to ciężko będzie mi przestać :)

Lilka, fajna historia z mamą :)
    Ja zrobiłam test w dniu kiedy miałam dostać okres. Rano zobaczyłam dwie kreseczki, ale mąż był już w pracy, więc postanowiłam powiedzieć mu wieczorem. I pokazuję mu uśmiechnięta ten ten test, a on na to: A dwie kreski to dobrze czy źle? ja: no dobrze - jestem w ciąży! a on: aaa to super, trzeba było tak od razu :)
    Ech :)

Lilka, Rika lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2013, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka gratuluje synka :)

u nas historia starań jest dłuuugaaa, staralismy sie 2 lata bez skutku po drodze zaliczylismy klinike niepłodnosci gdzie powiedzieli nam że najlepiej in vitro bo armia męża była słaba,postanowilismy dac sobie czas i w kwietniu 2013 roku podejść 4 razy do inseminacji. W miedzy czasie moi rodzcie mieli wypadek samochodowy w którym zginął mój tata. Załamałam się, nie chciałam od życia niczego prócz cofnięcia czasu, przestałam marzyć o czymkolwiek i o dziecku też. Nasza kruszynka została poczęta pół roku po wypadku moich rodziców w urodziny mojego taty, zupełnie naturalnie. Okres spóżniał mi się jakiś tydzień ale ciąża wogóle nie przyszła mi do głowy, test zrobiłam w sumie dla świętego spokoju bo mąż mi marudził. Zrobiłam go o 6 rano przed pracą jak byłam sama w domu, jak zobaczyłam dwie grubaśne krechy usiadłam i poryczałam się jak dziecko, test położyłam koło zdjęcia taty prosząc by czuwał i pilnował naszego dziecka. Niespodzianke dla męża szykowała moja siostra bo ja byłam w pracy. Cała kuchnia była w balonach niebiesko różowych z imionami dziewczynek i chłopców no i test w ramce z kokardką. Jak mąż wchodził do domu siostra się schowała a jego reakcje nagrywała kamera. Do tej pory jak to ogladam płacze. Był tak samo zdziwiony jak ja, nie potrafił wydobyć z siebie ani jednego słowa. Zdarzył się nam cud...

patti, Stokrotka84, Lalita2710, Kropka, vivien, Nina, michaela, milola86, MamaMadzia, iśka, pasia27, blueberry, yennefer, Suzy Lee lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2013, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    Rika fajnie że wyniki krzywej w porządku i gratulacje zakupów :)

Kurcze ja nie kupiłam jeszcze absolutnie żadnej rzeczy :/ Muszę zacząć powoli kompletować wyprawkę dla młodego . Obawiam się że jak wpadnę w szał zakupów to ciężko będzie mi przestać :)

Lilka, fajna historia z mamą :)
    Ja zrobiłam test w dniu kiedy miałam dostać okres. Rano zobaczyłam dwie kreseczki, ale mąż był już w pracy, więc postanowiłam powiedzieć mu wieczorem. I pokazuję mu uśmiechnięta ten ten test, a on na to: A dwie kreski to dobrze czy źle? ja: no dobrze - jestem w ciąży! a on: aaa to super, trzeba było tak od razu :)
    Ech :)

ach Ci mezczyzni:-)
    ja przed zajsciem w ciaze mierzylam temperature caly czas i po owulacji caly czas utrzymywala sie na wyzszym poziomie i gdy tak mijaly dni ,a tempka wciaz nie spadala nawet tu z przed okresem ,bylam pewna ,ze jestem w ciazy.maz kazdego ranka pytal ,czy tempka nie spadla i tez przeczuwal ,ze maly juz rosnie:-)

zacznij juz pomalutku kupowac drobiazgi, bo niewiele czasu tak naprawde zostalo -mnie po 20 tyg czas pedzil, poza tym teraz w 35 tyg to juz sie nie chce po zakupkach chodzic, chyba ,ze przez internet.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2013, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:

u nas historia starań jest dłuuugaaa, staralismy sie 2 lata bez skutku po drodze zaliczylismy klinike niepłodnosci gdzie powiedzieli nam że najlepiej in vitro bo armia męża była słaba,postanowilismy dac sobie czas i w kwietniu 2013 roku podejść 4 razy do inseminacji. W miedzy czasie moi rodzcie mieli wypadek samochodowy w którym zginął mój tata. Załamałam się, nie chciałam od życia niczego prócz cofnięcia czasu, przestałam marzyć o czymkolwiek i o dziecku też. Nasza kruszynka została poczęta pół roku po wypadku moich rodziców w urodziny mojego taty, zupełnie naturalnie. Okres spóżniał mi się jakiś tydzień ale ciąża wogóle nie przyszła mi do głowy, test zrobiłam w sumie dla świętego spokoju bo mąż mi marudził. Zrobiłam go o 6 rano przed pracą jak byłam sama w domu, jak zobaczyłam dwie grubaśne krechy usiadłam i poryczałam się jak dziecko, test położyłam koło zdjęcia taty prosząc by czuwał i pilnował naszego dziecka. Niespodzianke dla męża szykowała moja siostra bo ja byłam w pracy. Cała kuchnia była w balonach niebiesko różowych z imionami dziewczynek i chłopców no i test w ramce z kokardką. Jak mąż wchodził do domu siostra się schowała a jego reakcje nagrywała kamera. Do tej pory jak to ogladam płacze. Był tak samo zdziwiony jak ja, nie potrafił wydobyć z siebie ani jednego słowa. Zdarzył się nam cud...

welurka, piekna historia:-)troche smutna, przykro mi z powodu Twojego taty, na pewno wyprosil Ci tam u gory dzieciatko :-)
    ja nie wiem jak to jest starac sie dlugo o dziecko.my oboje z mezem od momentu poznania sie pragnelismy miec dziecko -maz oswiadczyl sie po miesiacu znajomosci.slub wzielismy po 9 miesiacach znajomosci i od razu po slubie staralismy sie o dzidzie.slub mialam 6 pazdziernika, ostatnia miesiaczka 18 pazdziernika, czyli dzidzia poczela sie koniec pazdziernika ,poczatek listopada.pierwszy cykl staran.bardzo chcialam zajsc w ciaze od razu, siostra sie smiala, ze to nie jest takie proste ,a tu jednak udalo sie i dla mnie to tez cud :-)pewnie gdyby starania przedluzaly ise wplynelo by to na mnie nienajlepiej, bo chcialam juz taks zybko miec dziecko -kiedy poznalam meza dziecko bylo dla mnie czyms oczywistym.Wczesniej tak nie mialam, poza tym mam juz 30 lat i chyba wlaczyl mi sie instynkt macierzynski :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry:))) sama w to nie wierze, ale przespalam 12 godzin:) bylam wczoraj tak wykonczona, psychicznie i fizycznie, ze polozylam sie do lozka o 20 i dopiero teraz wstalam. Szok...

Slyszalam, ze w Polsce jest ponad 30st, jejku jak ja Wam zazdroszcze lata... Wirlandii bylo lato przez 2 tygodnie, teraz jest po 13-15st max

Milego weekendu!!!

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2013, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka przykro mi z powodu Twojej straty. To musialo byc bardzo ciezkie dla Ciebie. Jestem pewna, ze Twoj tata czuwa z gory...

relgi09k52jutqx1.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2013, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka piękna, smutna i cudowna historia. Przykro mi z powodu Twojego Taty, ale Twoje dziecko jest cudem :) W sumie wszystkie dzieciaczki są cudem :)

W UK wieje i pada. W tym roku tylko raz założyłam kieckę i sandałki :(

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie każda historia i każde dziecko jest cudem,,,ważne, że te cuda się zdarzają i dają wiarę innym:-)i jest ta pewność, że tam na gorze, ktoś jednak czuwa:-)

P.s. mogę już się dopisać do 2 trymestru?

Kropka, pasia27, Suzy Lee lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina oczywiscie, ze mozesz:) skad to pytanie??? :) ani sie obejrzysz a bedziesz w 20tyg, ja nawet nie wiem kiedy mi to zlecialo... Nie tak dawno zapisywalam sie do 2 trymestru a to juz 21 tydz...

Nina lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina witaj w II trymestrze:)

Stokrotko GRATULACJE byłam pewna, ze wszystko będzie ok, ale wysyp synków, to chyba dla równowagi po początku roku gdy same dziewczynki sie ujawniały.

Dziewczyny fajne historie, u nas było tak zwyczajnie, jedno co bede mogła powiedzieć i dac dziecku to projekt który wyszedł przepięknie, najbardziej udany jaki do tej pory zrobiliśmy, który powstał dokładnie w tym czasie co ono i domknął się w momencie zrobienia testu.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2013, 08:11

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka zapomnialam Ci napisac, ze nie mialam zadnych dodatkowych badan, oprocz usg. Teraz mam wizyte u GP za 3 tyg i potem dopiero 15.08 w szpitalu u poloznej i dopiero 15.08 zrobia mi badanie moczu. Nie wiesz jak to dziala z tymi darmowymi wizytami u gina? Ja mam miec pierwsza w 24 tyg, chyba do niego zadzwonie i sie dopytam, bo od kiedy wypelnilam dokumenty do hse, moj gin siedzi cichutko:) pewniechce tylko kase brac i miec mnie z glowy...

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic do hse nie wypelnialam..dziwne.nie mam pojecia od kiedy sa bezplatne wizyty i czy w ogole sa.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wybralas sobie gina, na lekarza prowadzacego? Musisz poprosic swojego, zeby dal Ci papiery do podpisania. Przysluguje Ci 5 bezplatnych wizyt u GP, ktory moze byc ginem, bo oni zazwyczaj maja uprawnienia gp.

Wiecej info tutaj http://www.welldonemum.ie/A_MatInfantcare.html

relgi09k52jutqx1.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:

bardzo ale to bardzo mi przykro z powodu twojego taty....poryczałam się jak przeczytałam całą historię....
    w ogóle ta cała sytuacja z inseminacją tyle starań wszystkiego a tu na koniec naturalnie...masakra..MOJE GRATULACJE DLA WAS szczere prosto z serducha...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polskadziewczyna, widze, ze jestesmy na podobnym etapie ciazy:) tylko kilka dni roznicy;) Odczuwasz czasem takie rozciaganie podbrzusza? Nie wiem jak to nazwac, bo to nie sa skurcze, tylko czuje, jakby mi sie wszystko rozciagalo...

W ten weekend postanowilam sie zrelaksowac:))) mam juz posprzatane mieszkanie, zaraz obiore ziemniaczki na obiad, wezme prysznic i ide na sofke polezec:) mam zamiar nic nie robic!

relgi09k52jutqx1.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka bardzo przykra historia ale na koncu pomyslalam sobie ze napewno ten przeslodki skarb w twoim brzuszku wynagrodzi ci te przykre wydarzenia.
    Ciesze sie waszym szczesciem!!!

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    welurka, piekna historia:-)troche smutna, przykro mi z powodu Twojego taty, na pewno wyprosil Ci tam u gory dzieciatko :-)
    ja nie wiem jak to jest starac sie dlugo o dziecko.my oboje z mezem od momentu poznania sie pragnelismy miec dziecko -maz oswiadczyl sie po miesiacu znajomosci.slub wzielismy po 9 miesiacach znajomosci i od razu po slubie staralismy sie o dzidzie.slub mialam 6 pazdziernika, ostatnia miesiaczka 18 pazdziernika, czyli dzidzia poczela sie koniec pazdziernika ,poczatek listopada.pierwszy cykl staran.bardzo chcialam zajsc w ciaze od razu, siostra sie smiala, ze to nie jest takie proste ,a tu jednak udalo sie i dla mnie to tez cud :-)pewnie gdyby starania przedluzaly ise wplynelo by to na mnie nienajlepiej, bo chcialam juz taks zybko miec dziecko -kiedy poznalam meza dziecko bylo dla mnie czyms oczywistym.Wczesniej tak nie mialam, poza tym mam juz 30 lat i chyba wlaczyl mi sie instynkt macierzynski :-)

Patti nam z mezem tez udalo sie za pierwszym razem ;) ale wowczas nie bylo mi dane donosic mojego malenstwa.
    I ku zdziwieniu dla wszystkich bo nawet lekarz i polozna sie zdziwili ze tak szybko nam sie udalo zajsc drugi raz w ciaze bo odczekalam tylko jedna miesiaczke po poronieniu i bylam znowu w ciazy <3 <3
    To tez byl dla nas cud!! <3

patti, pasia27, yennefer lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez mieszkanko ogarniete nam.Zakupy zrobione, dzis na zakupach dostalam tanie truskawki i juz nawet marmoladke zrobilam i ciasto z truskawkami ukrecilam bo moj mezus to potwor ciasteczkowy ;)
    Obiadek tez juz podszykowalam, a teraz ksiazki do reki i nauka do egzaminu :/ jeszcze tydzien i bedzie odchaczone :P

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ