Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • karoam Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko-gratuluje zdrowego chlopczyka :D jednak chłopaki opanowały to forum ;)

Mam do Was pytanie- właśnie skończył mi się Duphaston- ostani tydzień brałam już po 1 tabletce (od 5t brałam po 2), żeby nie rzucić tak od razu ;) Lekarz na ostatniej wizycie powiedział, żeby Duphaston brać tak do następnej wizyty (01.06)- i nie wiem czy faktycznie kupować kolejne opakowanie czy już dać spokój?

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien:P ja to już dawno pisałam o tych plemnikach:P Ale nie raz są odskoki od normy i nie zawsze wychodzi to co powinno;)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita no wlasnie dobrze pamietam twoj post ale wszedzie sie czyta i ty tez pisalas ze w owulacje i po niej jest czas na chlopaka a wczesniej na dziewczynke ;) ;)

No ale zonki sie nieraz zdazaja ;)
    Uwazalam ten artykol za ciekawy dlatego postanowiłam sie z wami nim podzielic ;)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sobie uswiadomilam ze mamy bilety do Pl kupione na koniec lipca..mam nadzieje ze wszystko sie ulozy i bede mogla leciec do domku ;) nozki w gore i lezymy wiec..czytalam rozne opinie i jak zwykle sa podzielone..jak nic sie nie zmieni bede musiala zostac zeby nie ryzykowac :( wole nawet o tym nie myslec..

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • vivien Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka trzymam kciuki zebys mogla leciec.Dlatego teraz odpoczywaj i dbaj o siebie zebys nie nadwyrezala organizmu ;)

Lilka lubi tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wszystkie gratulacje. Trudno mi opisac, jaka jestem szczesliwa, ze mamy chlopca :) Rzeczywiscie przewaga chlopcow na naszym forum

Jeszcze tylko 2 godzinki i lece do domu. Bede odpoczywac:) Ostatnie kilka dni daly mi sie we znaki... Sama nie wiem, dlaczego tak sie zestresowalam tym usg...

Dziewczyny, trzymam kciuki za te z Was, ktore niedlugo maja usg i juz Wam zazdroszcze:) Cudownie jest zobaczyc dzieciatko

Rika, Kropka lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Wlasnie sobie uswiadomilam ze mamy bilety do Pl kupione na koniec lipca..mam nadzieje ze wszystko sie ulozy i bede mogla leciec do domku ;) nozki w gore i lezymy wiec..czytalam rozne opinie i jak zwykle sa podzielone..jak nic sie nie zmieni bede musiala zostac zeby nie ryzykowac :( wole nawet o tym nie myslec..
    O
    Ost moja droga gdzieś ,czytałam albo w TV mówili. Że jeśli chodzi o podróż w ciąży to najbezpieczniej chyba 2 Trymestr ,ale wszystko zależy od zdrowia kobiety. I nieraz lekarze muszą przepisać jakieś tabletki , coś o krwi było żeby nie powstały zastoje żylne. Bo cały czas siedzisz w czasie lotu itd.

Ale w Ameryce to kobiety często latają ze stanu do stanu i żyją. Więc ciężki temat to jest.

http://www.sosrodzice.pl/lot-samolotem-a-ciaza/ To nie to co czytałam czy tam słyszałam ost. Ale zawsze się przydaję bo pisze o Liniach samolotowych jakie wymogi. Może Ty już to czytałaś ,a może dla innych przyszłych mam się przyda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2013, 14:29

dqprepoku4out2uw.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba sie troche ruszac wlasnie ze wzgledu na zyly i pic duzo wody z tego co slyszalam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:16

Stokrotka84, Kropka, yennefer lubią tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wiadomosc, Rika :)

Rika lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    ja lecialam w 21 i 25 tyg i to dlugie loty, po 12 godzin, pierwszys lot przez noc i nie za bardzo bylo jak sie ruszac, przespalam prawie cala noc, nawet lepiej niz przez ciaza sie czula. W drodze powrotnej wstalam kilka razy przeszlam sie po samolocie, mozna sie troche rozciagnac. Lot z Londynu do Polski ponad 2 godziny szybko mi zlecialo.
    Mam tez w planach lot w lipcu, ale jeszcze skonsultuje z lekarzem.
    Jesli lekarz nie widzi przeciwskazan to mozna latac

Q82doi09kub0318v3.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika a wiec badanie za toba, wynik super!!! Teraz byle do porodu ;)
    W najgorszym przypadku patrzac statydtyki forum zostalo okolo 10tyg :P ;)

Rika lubi tę wiadomość

• Kropka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, gratuluję chłopca :) :) :)

Rika gratulacje dobrych wyników i zakupów :)

Ja miałam dziś spotkanie z położną i słyszałam bicie serca :) Poza tym dowiedziałam się, że mam przeciwciała anty-D. W 28 tyg. dalsze sprawdzenie krwi i możliwy zastrzyk.

Stokrotka84, Rika lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tego sluzu, to ja mialam bardzo rozciagliwy, moj maz byl w szoku jak go zobaczyl i mamy chlopczyka :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rika to dobrze ze wszystko po tej cukrowej
    ja w poniedzialek gonie mojego do odmalowania rogu bo sie cos zdrapalo i do rozlozenia lozeczka ;-)
    a co do sluzu to hmmmm wode jakas mialam a nie sluz hehe i sie udalo :-)

Rika lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w ogóle nie miałam śluzu... miałam parę dni wcześniej. Dlatego obstawiałam że dalej cykl bez owulacyjny. Ja miałam śluz od 12 -15 dnia cyklu. A zaszłam w 19 d.c było jajeczkowanie.

dqprepoku4out2uw.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika widze ze szalenstwo zakupowe ;)
    Ja robilam testy owulacyjne.zakupilam ok 100 paskowych na allegro i w tym cyklu ani sluz ani test nie wskazywal na owulacje.i odpuscilismy w tym dniu zeby nadrobic w nastepnym ;) w terminie okresu dostalam plamienia wiec pomyslalam ze torbiele wrocily i wszystko na marne :( ..pozniej zylki mi wyszly na piersiach ale nadal uwazalam ze pewnie znow sobie wmawiam ze jestem w ciazy...jak zaczelam biegac do lazienki co chwile za potrzeba pomyslalam ok zrobie test..jak zobaczylam upragnione 2 kreski bylam wniebowzieta !! Zawolalam M i mowie jest druga kreska jest druga kreska :) on patrzy na mnie jakbym oszalala ;) i krzyczy jaka kreska???? Na to ja kochanie jestesmy w CIAZY!!!!! Pojechalismy do apteki po nastepny test oczywiscie dla pewnosci ;) zdjecie owego wyslalam mojej mamie ;) z napisem pregnant 1-2 weeks..mamus dzwoni i mowi ze takiego cisnieniomierza to ona niechce ;) ona chce taki na ramie ;)tego dnia rowniez wysylalam jej zdjecia cisnieniomierzy zeby sobie wybrala jakis ;) To byl dzien ;)
    Az sie lezka kreci w oku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2013, 19:26

vivien, Kropka, patti, yennefer, michaela, Rika, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozciagliwy mialam w 12 dniu a test owulacyjny wyszedl pozytywny 15-17 dnia i wtedy sluz byl kremowy :/ i badz tu madra...
    No dobra troche sobie pomoglsm z tym sluzem bo bralam wiesiolka i syrop z guajazyli (czy cos podobnego ;) )

• vivien Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka zaraz jajo zniose!!!! Ale sie usmialam ;) ;)
    Historia nie do pobivia synek bedzie mial sie z czego smiac... :P
    Ten cisnieniomierz bije historie na calego ;)

• Lilka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien wyobraz sobie mamy zdziwienie kiedy jej powiedzialam ze zostanie babcia ;) a nie wlascicielka cisnieniomierza hahaha

vivien, Suzy Lee lubią tę wiadomość

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ