X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • karoam Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko-gratuluje zdrowego chlopczyka :D jednak chłopaki opanowały to forum ;)

Mam do Was pytanie- właśnie skończył mi się Duphaston- ostani tydzień brałam już po 1 tabletce (od 5t brałam po 2), żeby nie rzucić tak od razu ;) Lekarz na ostatniej wizycie powiedział, żeby Duphaston brać tak do następnej wizyty (01.06)- i nie wiem czy faktycznie kupować kolejne opakowanie czy już dać spokój?

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien:P ja to już dawno pisałam o tych plemnikach:P Ale nie raz są odskoki od normy i nie zawsze wychodzi to co powinno;)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita no wlasnie dobrze pamietam twoj post ale wszedzie sie czyta i ty tez pisalas ze w owulacje i po niej jest czas na chlopaka a wczesniej na dziewczynke ;) ;)

No ale zonki sie nieraz zdazaja ;)
    Uwazalam ten artykol za ciekawy dlatego postanowiłam sie z wami nim podzielic ;)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sobie uswiadomilam ze mamy bilety do Pl kupione na koniec lipca..mam nadzieje ze wszystko sie ulozy i bede mogla leciec do domku ;) nozki w gore i lezymy wiec..czytalam rozne opinie i jak zwykle sa podzielone..jak nic sie nie zmieni bede musiala zostac zeby nie ryzykowac :( wole nawet o tym nie myslec..

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • vivien Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka trzymam kciuki zebys mogla leciec.Dlatego teraz odpoczywaj i dbaj o siebie zebys nie nadwyrezala organizmu ;)

Lilka lubi tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wszystkie gratulacje. Trudno mi opisac, jaka jestem szczesliwa, ze mamy chlopca :) Rzeczywiscie przewaga chlopcow na naszym forum

Jeszcze tylko 2 godzinki i lece do domu. Bede odpoczywac:) Ostatnie kilka dni daly mi sie we znaki... Sama nie wiem, dlaczego tak sie zestresowalam tym usg...

Dziewczyny, trzymam kciuki za te z Was, ktore niedlugo maja usg i juz Wam zazdroszcze:) Cudownie jest zobaczyc dzieciatko

Rika, Kropka lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Wlasnie sobie uswiadomilam ze mamy bilety do Pl kupione na koniec lipca..mam nadzieje ze wszystko sie ulozy i bede mogla leciec do domku ;) nozki w gore i lezymy wiec..czytalam rozne opinie i jak zwykle sa podzielone..jak nic sie nie zmieni bede musiala zostac zeby nie ryzykowac :( wole nawet o tym nie myslec..
    O
    Ost moja droga gdzieś ,czytałam albo w TV mówili. Że jeśli chodzi o podróż w ciąży to najbezpieczniej chyba 2 Trymestr ,ale wszystko zależy od zdrowia kobiety. I nieraz lekarze muszą przepisać jakieś tabletki , coś o krwi było żeby nie powstały zastoje żylne. Bo cały czas siedzisz w czasie lotu itd.

Ale w Ameryce to kobiety często latają ze stanu do stanu i żyją. Więc ciężki temat to jest.

http://www.sosrodzice.pl/lot-samolotem-a-ciaza/ To nie to co czytałam czy tam słyszałam ost. Ale zawsze się przydaję bo pisze o Liniach samolotowych jakie wymogi. Może Ty już to czytałaś ,a może dla innych przyszłych mam się przyda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2013, 14:29

dqprepoku4out2uw.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba sie troche ruszac wlasnie ze wzgledu na zyly i pic duzo wody z tego co slyszalam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:16

Stokrotka84, Kropka, yennefer lubią tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wiadomosc, Rika :)

Rika lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    ja lecialam w 21 i 25 tyg i to dlugie loty, po 12 godzin, pierwszys lot przez noc i nie za bardzo bylo jak sie ruszac, przespalam prawie cala noc, nawet lepiej niz przez ciaza sie czula. W drodze powrotnej wstalam kilka razy przeszlam sie po samolocie, mozna sie troche rozciagnac. Lot z Londynu do Polski ponad 2 godziny szybko mi zlecialo.
    Mam tez w planach lot w lipcu, ale jeszcze skonsultuje z lekarzem.
    Jesli lekarz nie widzi przeciwskazan to mozna latac

Q82doi09kub0318v3.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika a wiec badanie za toba, wynik super!!! Teraz byle do porodu ;)
    W najgorszym przypadku patrzac statydtyki forum zostalo okolo 10tyg :P ;)

Rika lubi tę wiadomość

• Kropka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, gratuluję chłopca :) :) :)

Rika gratulacje dobrych wyników i zakupów :)

Ja miałam dziś spotkanie z położną i słyszałam bicie serca :) Poza tym dowiedziałam się, że mam przeciwciała anty-D. W 28 tyg. dalsze sprawdzenie krwi i możliwy zastrzyk.

Stokrotka84, Rika lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tego sluzu, to ja mialam bardzo rozciagliwy, moj maz byl w szoku jak go zobaczyl i mamy chlopczyka :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rika to dobrze ze wszystko po tej cukrowej
    ja w poniedzialek gonie mojego do odmalowania rogu bo sie cos zdrapalo i do rozlozenia lozeczka ;-)
    a co do sluzu to hmmmm wode jakas mialam a nie sluz hehe i sie udalo :-)

Rika lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w ogóle nie miałam śluzu... miałam parę dni wcześniej. Dlatego obstawiałam że dalej cykl bez owulacyjny. Ja miałam śluz od 12 -15 dnia cyklu. A zaszłam w 19 d.c było jajeczkowanie.

dqprepoku4out2uw.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika widze ze szalenstwo zakupowe ;)
    Ja robilam testy owulacyjne.zakupilam ok 100 paskowych na allegro i w tym cyklu ani sluz ani test nie wskazywal na owulacje.i odpuscilismy w tym dniu zeby nadrobic w nastepnym ;) w terminie okresu dostalam plamienia wiec pomyslalam ze torbiele wrocily i wszystko na marne :( ..pozniej zylki mi wyszly na piersiach ale nadal uwazalam ze pewnie znow sobie wmawiam ze jestem w ciazy...jak zaczelam biegac do lazienki co chwile za potrzeba pomyslalam ok zrobie test..jak zobaczylam upragnione 2 kreski bylam wniebowzieta !! Zawolalam M i mowie jest druga kreska jest druga kreska :) on patrzy na mnie jakbym oszalala ;) i krzyczy jaka kreska???? Na to ja kochanie jestesmy w CIAZY!!!!! Pojechalismy do apteki po nastepny test oczywiscie dla pewnosci ;) zdjecie owego wyslalam mojej mamie ;) z napisem pregnant 1-2 weeks..mamus dzwoni i mowi ze takiego cisnieniomierza to ona niechce ;) ona chce taki na ramie ;)tego dnia rowniez wysylalam jej zdjecia cisnieniomierzy zeby sobie wybrala jakis ;) To byl dzien ;)
    Az sie lezka kreci w oku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2013, 19:26

vivien, Kropka, patti, yennefer, michaela, Rika, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozciagliwy mialam w 12 dniu a test owulacyjny wyszedl pozytywny 15-17 dnia i wtedy sluz byl kremowy :/ i badz tu madra...
    No dobra troche sobie pomoglsm z tym sluzem bo bralam wiesiolka i syrop z guajazyli (czy cos podobnego ;) )

• vivien Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka zaraz jajo zniose!!!! Ale sie usmialam ;) ;)
    Historia nie do pobivia synek bedzie mial sie z czego smiac... :P
    Ten cisnieniomierz bije historie na calego ;)

• Lilka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien wyobraz sobie mamy zdziwienie kiedy jej powiedzialam ze zostanie babcia ;) a nie wlascicielka cisnieniomierza hahaha

vivien, Suzy Lee lubią tę wiadomość

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ