II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilka, nic się ni martw, odpozynek , nie wysilanie się zrobi swoje:)))
Pasiu to 10 kg too norma:P Myśle, że każdej z nas się tyle przytyje, byle by to nie było już teraz a wiapdmo waga rośnie nadal do końca:P Zresztą zdrowa dieta przyda się na przyszłość, takie zdrowe przyzywwczajenia i mnie by sie przydały:))
Patii no te witaminy kupuje zawsze w taniejj aptece, dlatego tam są zawsze mega kolejki i mojemu M nie chciało się wczoraj w tkaiej stać i pojechać do innej gdzie kupił jee te 50zł drożej:D:D:D
Pozdrowwionka i życzę miłego dnia:))Zbieram się do pracy, jak dobze, że już piątek:)))))))pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lalita, w okresie ciazy i pologu masz ubezpieczenie, nie moga ciezarnej odmowic pomocy...
Do ubezpieczenia moze podciagnac Cie kazdy czlonek Twojej rodziny ( mama, tata, babcia czy dziadek nawet, ew siostra , brat) . Nie musisz byc ubezp u meza. W Polsce jest bardzo trudno byc NIEUBEZPIECZONYM.
Dziecko jak sie urodzi z wejscia ma ubezp zdrowotne.
Nie musisz nigdzie go zglaszac do 6 czy 7 roku zycia, nie pamietam wlasnie, musialam bym zerknac do kodeksu.
Lalita2710 wrote:Też mam ten problem Rubi. Moja droga ty pracujesz w NFzie o ile dobrze pamiętam. Powiedz mi , bo mam problem mój mąż ma prace tylko do lipca. I będę nie ubezpieczona... jak to jest w ciąży.
Ja zjadłam warzywka na patelnie na obiadek. A teraz mam pierwszy ciążowy smak:D zjadłabym pączka.... mmm -
Nic sie martw o ubezp, masz pelne prawo korzystac w ciazy z NFZ...
Milego dnia dziewczynki.
Ps ktos pisal o meczacych upalach.. ja z kolei czuje sie jak ruba w wodzie, jest genialnie. Kocham takie temp, i mimo tego, ze sa wysokie to nadal spie pod zimowa koldra zakryta pod sama szyje , maz tylko kiwa glowa z podziwu -
Gorące dzień dobry! (o 6 rano było juz 25 stopni na naszym termometrze w sypialni i nie spowodowały tego bynajmniej gorące aktywności nocne)
Ja z domu wychylam nos tylko gdy na prawde muszę, głównie dlatego, że co wyjdę z domu, to niestety trafiam na kogoś kto właśnie dostał zawału, albo udaru (3 wyjscia z domu trzy ofiary) a to wali obuchem w głowę mocniej niż upał.
Witaminy - mam zalecony przez lekarkę femibion, i kategoryczny zakaz barania póki co maturelle "Wyniki krwi sa dobre, suplementacja żelazem nic dobrego nie przyniesie, będa tylko kłopoty gastryczne, a po co to?" Więc sie słucham, a opakowanie witamin, które dostałam w prezencie stoi w szafce i czeka na swój czas.
Piłka działa cuda, chyba jestem podatna na rociąganie, posiedziałamna niej wczoraj chwile i juz czuje gdzie mam częsci ciała które do porodu maja sie na piłce rozciągnąc... i tak się zastanawiam, czy nie za szybko zaczęłam z drugiej strony kregosłup prosi o pomoc... i bądź tu mądry
Stokrotko wszystko będzie dobrze, nie denerwuj sięWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2013, 07:17
Stokrotka84 lubi tę wiadomość
-
rubi67 wrote:Lalita, w okresie ciazy i pologu masz ubezpieczenie, nie moga ciezarnej odmowic pomocy...
Do ubezpieczenia moze podciagnac Cie kazdy czlonek Twojej rodziny ( mama, tata, babcia czy dziadek nawet, ew siostra , brat) . Nie musisz byc ubezp u meza. W Polsce jest bardzo trudno byc NIEUBEZPIECZONYM.
Dziecko jak sie urodzi z wejscia ma ubezp zdrowotne.
Nie musisz nigdzie go zglaszac do 6 czy 7 roku zycia, nie pamietam wlasnie, musialam bym zerknac do kodeksu.
Bardzo dziękuje ci za odpowiedź. Wiesz kiedyś jak byłam u nas w NFZ. Bo kiedyś byłam ubezpieczana przez rodziców. Z faktu że wiecznie miałam umowe zlecenie. A wtedy chyba nie ma ubezpieczenia. To potem mi powiedzieli że jeśli wyjdę za mąż to obowiązki przejmie mąż. Mąż mnie zgłosił a miesiąc później dostałam umowę o prace... Mnie chodziło głównie o fakt że jak teraz pójdę do lekarza ,to nie muszę żadnych papierów wypełniać bo i tak mam prawo do opieki zdrowotnej póki co.? -
rubi67 wrote:Michaela, a dlaczego masz kategoryczny zakaz zazywania maturelle ????
Ale moze to wyłącznie ze względu na "taki urok" mojego organizmu, a nie sa to ogólne zalecenia dla kazdego, nie wiem. -
michaela, dzieki za odp. ja osobiscie tego nie biore, ale wiem, ze moja kolezanka to lyka wiec z ciekawosci zapytalam...
Lalita co za bzdury Ci ta baba powiedziala ze maz ma obowiazek przejac. jak moj maz nie mial pracy i tym samym ubezp to jakos " nie musialam " go podciagac pod swoje...
Poki co masz prawo do swiadczeń wiec spokojnie.Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
rubi67 wrote:Nic sie martw o ubezp, masz pelne prawo korzystac w ciazy z NFZ...
Milego dnia dziewczynki.
Ps ktos pisal o meczacych upalach.. ja z kolei czuje sie jak ruba w wodzie, jest genialnie. Kocham takie temp, i mimo tego, ze sa wysokie to nadal spie pod zimowa koldra zakryta pod sama szyje , maz tylko kiwa glowa z podziwu
RUbi ale sie usmialam z ta koldra....
tak jak ja zakryta co noc pod sama szyje a maz odkryty i sie wietrzy i ostatnio miwil ze mi nawet na urlopie w ponad 30-40 stopniach jak wiatr zawieje to mi zimno
Ja lipcowa jestem Kocham ciepelko
U mnie parowa ale pada deszcz
Wszyscy sie smieja ze juz u nas po lecie -
Dzien dobry u nas upalow nie ma i moze to i lepiej ale taaaak mi sie czasem teskni do polskiego lata
Pytanie mam odnosnie dreszczy.dzis w nocy obudzilam sie z dreszczami i nie moglam sie rozgrzac!Wy tez tak czasem macie?Lalita2710 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
lika ja również gratuluję chłopca z tego co pamietam lalita pisała coś o dreszczach, wiec jak zajrzy na forum to pewnie napisze U nas gorącooooo że można się rozpłynąć, ja am na dziś ambitny plan wysprzątania an błysk całego mieszkania, małż idzie popracować na ogródek wieć nie bedzie mi się kręcił chociaz nie wiem czy łóżko mnie bardziej nie skusi niz porządki
-
Lilka wrote:Dzien dobry u nas upalow nie ma i moze to i lepiej ale taaaak mi sie czasem teskni do polskiego lata
Pytanie mam odnosnie dreszczy.dzis w nocy obudzilam sie z dreszczami i nie moglam sie rozgrzac!Wy tez tak czasem macie?
Miałam dać cytuj ,zamiast lubię to.
No ja Lilka tak czasem miewam dreszcze. Teraz znów przestałam.
Ale ja obstawiam 2 rzeczy ,albo podwyższenie progesteronu.
Albo coś z krwią nie tak. Bo ciśnienie jest ok i temperatura też ok. A ciało normalne.A dreszcze jak na gorączkę i przykrycie nic nie daje. Zapytam lekarza jak będę na wizycie 15 lipca.
Teraz znów nie miewałam długo ,ale 2 razy w ciągu ciąży miewałam i jak mierzyłam ciśnienie za tym 2 razem (bo dopiero co kupiony ciśnieniomierz) To ciśnienie miałam 110/80 ,ale ciśnieniomierz gadał mi że wystąpiły jakieś arytmie serca.
A ktoś pisał o tym że mąż miał problem z krwią i jej przepustowością przez serce. I ja to wzięłam jako za gęsta krew. Więc pomyślałam że wit K czyli potas rozszerza naczynia. Zaczęłam brać aspargin (magnez+potas) i nie miewałam od tamtego czasu tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2013, 09:06