Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racja pati co do lyczka wody to moze tak nie wplynie na wynik ale nawet czytalam ze cytryna moze zaburzyc wynik wiec ja sie zastosowalam do tego.cukier wyszedl mi podwyzszony hehe nawet mi powiedziala zeby nie wylazic nigdzie na dwor bo mozna zaslabnac itp..ale spotkalam kolezanke i odprowadzilam ja przed przychodnie i spoko bylo :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii mój mąż przez ost 6 lat miał stałą pracę. No ale wiesz jak to jest bank polski dał zarobić majewskiemu. I teraz nie ma na rozwożenie dokumentacji bankowej. I będzie robił redukcje etatów. Nawet chyba babki pozostaną pozwalniane z kilku oddziałów. Mój mąż jeszcze ma pracę do lipca. Pisałam wcześniej. Już szuka pracy. A w urzędzie pracy gówno mu dadzą anie prace... Pytałam bo z tego co wiem kobiety w ciąży mają w czasie ciąży darmową opiekę zdrowotną.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita ty mozesz sie sama zarejestrowac na swoje konto i masz wtedy opieke lekarska dla Ciebie i dzidzi jak sie urodzi za darmoche.chodzisz na terminy a z racji ze jestes w ciazy to nie znajda ci zadnej pracy no bo jak..
    pozniej jak moz cos znajdzie to moze was wciagnac na swoje ubezpieczenie :-)
    owszem jest tak ze kobiety w cizy majo prawo rodzic za darmo w szpitalu ale ja bym sie na to nie porywala bo to roznie moze byc itp..wiadomo jak w polsce..dobrze ci nie zrobia..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita ty mozesz sie sama zarejestrowac na swoje konto i masz wtedy opieke lekarska dla Ciebie i dzidzi jak sie urodzi za darmoche.chodzisz na terminy a z racji ze jestes w ciazy to nie znajda ci zadnej pracy no bo jak..
    owszem jest tak ze kobiety w cizy majo prawo rodzic za darmo w szpitalu ale ja bym sie na to nie porywala bo to roznie moze byc itp..wiadomo jak w polsce..dobrze ci nie zrobia..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasiu wybraź sobie raz się zarejestrowała wykształcenie wyższe... a zaproponowała mi pracę za sprzątaczkę... ja nie przyjęłam i automatycznie mnie wyrejestrowała. A ponoć dobierają mniej więcej według wykształcenia...
    Ja poszukiwałam sprzedawca ,lub staż gdzieś bo jestem po kosmetologi albo coś a ona mi wypaliła z takim czymś..

Nie zdziwiłabym się ,gdyby znów dała mi pracę.. taki dziwny urząd;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 12:37

dqprepoku4out2uw.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasja u nas chlopiec! :) lekarze w szpitalu potwierdzili niskie lozysko kazali odpoczywac nie stresowac sie i zobaczymy 8 lipca czy wrocilo na swoje miejsce.

pasia27, Nina, Kropka, Suzy Lee lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UU kolejny chłopcyk :)) Lilka gratuluję:)
    Odpoczywaj ile wlezie :))

dqprepoku4out2uw.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Pasiu wybraź sobie raz się zarejestrowała wykształcenie wyższe... a zaproponowała mi pracę za sprzątaczkę... ja nie przyjęłam i automatycznie mnie wyrejestrowała. A ponoć dobierają mniej więcej według wykształcenia...
    Ja poszukiwałam sprzedawca ,lub staż gdzieś bo jestem po kosmetologi albo coś a ona mi wypaliła z takim czymś..

no to ostrooooooooooooooo.masakra.moja sasiadka zarejestrowal sie od razu jak sie dowiedziala gdzie brzuszka nie bylo widac i od razu jak jej znalezli oferte albo na termin poszla(juz nie pamietam)to wystarczylo ze wziela zaswiadczenie od lekarza (nie l4) tylko podala do papierkow i zadnej oferty nie dostala a ubezpieczenie miala ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Patii mój mąż przez ost 6 lat miał stałą pracę. No ale wiesz jak to jest bank polski dał zarobić majewskiemu. I teraz nie ma na rozwożenie dokumentacji bankowej. I będzie robił redukcje etatów. Nawet chyba babki pozostaną pozwalniane z kilku oddziałów. Mój mąż jeszcze ma pracę do lipca. Pisałam wcześniej. Już szuka pracy. A w urzędzie pracy gówno mu dadzą anie prace... Pytałam bo z tego co wiem kobiety w ciąży mają w czasie ciąży darmową opiekę zdrowotną.

pisalam o urzedzie tylko po to ,zeby w razie jak jeszcze nie znajdzie pracy zarejestrowal sie to wowczas obydwoje macie ubezpieczenie -czasem ludzie rejestruja sie tylko dla ubezpieczenia, bo oni i tak nie maja nic do zaoferowania.wiadomo, w trakcie mozna szukac samemu pracy.
    nie wiedzialam ,ze kobiety maja darmowa opieke w ciazy?z tego, co slyszlam, do tej pory do szpilata trzeba bylo zglosic sie z dokumentem o ubezpieczeniu. od stycznia nie trzeba przywozic ze soba, bo maja w komputerach wszystko odnotowane, czy jest sie ubezpieczonym czy nie, wystarczy wpisac pesel.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:

pasia ,ale jesli sama sie zarejestruje to bedzie musiala przynosic zwolnienia do urzedu pracy z racji ,ze jest w ciazy i niezdolna do pracy, chyba nie wystarczy sam fakt ,ze jest w ciazy

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:

to jakas nienormalna urzedniczka -nie moga Ci zaproponowac czegos ponizej swoich kwalifikacji ,a juz na pewno sprzatania, nie ujmujac nic ludziom ,ktorzy sprzataja.powinna bylas domagac sie swoich praw, jakas zlosliwa baba :-)
    ja krotko bylam na bezrobociu, a ze pracowalam wczesniej w szkole jako nauczycielka nigdy nie starali mi sie wepchnac jakichs dziwnych zajec. raz ,chcieli mi zaproponowac staz -ja im na to ,ze nauczyciela stazyste to ja juz dawno zrobilam i niech sie nie osmieszaja, ze po kilku latach pracy w szkole nagle cofne sie do stazystki pomagajacej w swietlicy ,czy porzadkujacej rzeczy dyrektora -to tez bylo ponizej moich kwalifikacji.
    inna sprawa ,ze ja nie chcialam i tak zadnej pracy, tylko dla ubezpieczenia tam bylam, bo prace pewnie bym znalazla gdzies w prywatnych placowkach

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdybym nie rzucila tej pracy w szkole (moglam tam zostac juz do smierci na niezlych nawet warunkach)to nigdy bym nie wyjechala do Anglii i nie poznala tam swojego obecnego meza.Niby mialam prace, pieniadze, mieszkalam sama, wszystko dawalo mi satysfakcje ,ale nie mialam bliskiej osoby i stwierdzilam, ze jak czegos nie zrobie ,nie odejde z tej roboty ,to juz bedzie tak zawsze.Rodzice, znajomi nie mogli pojac ,ze dokonalam takiego wyboru ,zwlaszcza ,ze ciezko obecnie w Polsce o prace itp.
    No i intuicja mnie nie zawiodla i dzis nie zaluje!Jak odchowam troche maluszka ,poszukam pracy ale nie na caly etat i bede sobie spokojnie zyla z mezem i synkiem, a pozniej z nastepnym dzieciaczkiem :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti los już nam jest pisany widocznie miało tak być ,że rzucisz pracę wyjedziesz i zaznasz szczęście.
    Urząd pracy będzie koniecznością ,póki co będzie szukał roznosił CV.
    Co nas nie zabije to nas wzmocni...

Byłam na dworze po upragnioną zachciankę;))pączusia

Właśnie się rozpływam z ciepła. Byłam w paru krajach za granicą ,nawet jak było ok 50 C ,ale te upały tutaj męczą mnie... niemiłosiernie

dqprepoku4out2uw.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka gratuluję synka!!! odpoczywaj dużo:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, na pewno dacie sobie rade!

pewnie byl samkowity ten paczek :-)

ja mialam dzis zachcianke na rosol z wiejskiej kury i po kilku godzinach gotowania za chwile go zjem :-)tez mi zachcianka w taki upal, pewnie niezle sie upoce podczas jedzenia i konieczny bedzie prysznic ,bo rozol przeciez rozgrzewa.
    pozniej ide na szkole rodzenia i byc moze uda sie dzis obejrzec sale porodowa.
    milego wieczoru dziewczeta :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy na dzialke troche odpoczac mam nowy Twoj Styl :) troche poczytam polenie sie.ostatnie dni byly meczace i dosc stresujace..

• patti Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka gratuluje synka i odpoczywaj

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Lilka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis widzialam lozysko na jednym z filmow.fuj :)

• Lalita2710 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ciocia od mojego Męża. Powiedziała że ona w upał pije herbatę ,a nie zimne. I ma rację. Ze mnie się wczoraj lało jak cholera. Po czym zjadłam zupę pieczarkową ciepłą. I nagle moje ciało się zrobiło zimne. I już było super. Bo nie nastąpił szok termiczny jak w wypadku zimnego napoju.

Nawzajem Miłego dnia:)

dqprepoku4out2uw.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pati racja wiadomo ze w urzedach wszystko musi miec podkladke i sam fakt ciazy nie wystarczy ale wystarczy zaswiadczenie od lekarza ze sie jest w ciazy i kiedy porod.a najlepsze jest to ze ze jak chcesz isc bez kolejki to musisz miec l4 od lekarza ze jestes zlego stanu zdrowia zagrozenie itp..eh biurokracja
    Spadam na zakupy po sledzika na jutro he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ