II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilka również gratuluje syna:)) Eh to fakkt, same chłopaki coś nam się mnożą))))))A jak twoje dolegliwości, ból brzucha, plamienia? Mijaja powoli??A e plamienia to nie już tylko brzudzenia?
Lalita kurcze, ciekawa sprawa z tym ubezpeczeniem, ja bym zapytała nawet w tej ptzychodn gdzie chodzisz do Gina, jak oni na to patrzą, bo może faktycznie będziesz musiała się zarejestrować na bbezrobocie dla sameg faktu ubbezpieczenia. Swwoją drogą to chyba niezgodne z prawem zeby proponowai Ci pracę na stanowisku osoby sprzątającej gdy TY masz wykszztałcenie wyższe nie związane z tym zawwodem. Ja bym gdzieś to zgłosiła!!! Masakra jakas!!
A dziś mój mąż kupił mi witaminy bo się skończyły - Pharmaton Matruella 30kaps. Wcześniej kupowałam je w taniej aptece za 40zł. Moj mąż nie wiedział ile one kosztują i kupił dziś w innej za 88zł hahahahah i oczywiście nie da się zwrócić bo nie można zwracać leków. Ehh!!!!!!! Najgorszy jest fakt, że nie kupiłam czegoś co fkatycznie tyle powinno kosztować bo tak to rozumiem, ale dałam komuś do kieszeni prawie 50zł hehehe! -
Lilka dobrze, ze wzielas zwolnienie, teraz odpoczywaj:)
Moja szwagierka napisala, ze bedzie miala dziewczynke! Ma dwoch synkow i bardzo chcieli dziewczynke:) ja do wczoraj bylam swiecie przekonana, ze bedziemy mieli synka a przed jutrzejszym usg zaczynam watpic i mysle, ze moze los nam zrobi psikusa i bedzie dziewczynka... Och sama nie wiem... Tylko, ze ja jakos odruchowo mowie do brzuszka/synka, jakos tak... Nigdy nie powiedzialo mi sie, ona:) zawsze malutki, nasz synus itd wiec bedzie smiesznie, jak jednak jest dziewczynka:)
Powiem Wam, ze im blizej usg, tym wiekszy stres... Mam nadzieje, ze dziecko jest zdroweWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 16:47
Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
Ana27 mam pytanie: to lekarz Ci przepisuje te witaminy? czy sama kupujesz? bo jak do tej pory lekarz nie zalecał brać żadnych witamin dla kobiet w ciąży, powiedział, że jeszcze nie trzeba i tak się zastanawiam teraz...a jak inne dziewczyny? ( biorę tylko kwas foliowy i jodid)
-
Nina mnie też żadnego nie zalecał. Ja sobie sama wybrałam tabletki ,które kiedyś brałam tylko normalne nie dla kobiet w ciąży. I biorę co jakiś czas.
Tu masz też opinie: http://www.bangla.pl/opinie/p13278/olimp-labs-vita-min-plus-mama o innych też znajdziesz
Anna a jak się czujesz po tych witaminach. Bo słyszałam różne opinie na ich temat. Że dużo kobiet z ich powodu miały mdłości. Po odstawieniu objawy ustępowały. http://www.bangla.pl/opinie/p4734/boehringer-ingelheim-pharmaton-matruelle
Może to tylko opinie ludzii.. moja koleżanka też źle się po nich czuła.
Strasznie drogie te tabletki. Ja bym zainwestowała w Fembion.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 18:34
-
Nina wiesz co, mój lekarz zalecił mi branie witaminek już od I trymestru ( te witmainy zawieraja w sobie tez 0,6 mg kwasu foliowego i kwasyy Omega 3) i kazał brać dalej. Ja wybrałam akurat te (lekarz głównie podkreślał eby brać witaminy z tymi kwasami Omega3, polecał Femibion czy jakoś tak ale ten Pharmaton ktory biore to to samo a tansze). Z tego co czytałam dużo dziewczyn nie bierze i też jest ok:P
-
Lalita, ja się właśnie dobrze czuje, nic mi nie dolega, nie mam mdlosci:P
Ciąże w sumie znoszę bezobjawowo. Moj lekarz akurat zaleca brać witaminy to biorę e ten Pharmaton za 60tabletek czyli na 2 miesiace za 40zl to niedrogo, dzis tylko maż że tak ładnie powiem przepłacił -
Właśnie z moją dietą bywa różnie, sama nie wiem czy dostarczam orgnizmowi codzien odpowiedniej ilosci witaminek, więc biorę te tabsy to mam pewnosc. Teraz lekarz zlecił mi do nastepnej wizyty 3.lipca badania takie jak np. morfologia to myślę, że jak będą jakies niedobory czy "naddobory" to wszytsko wyjdzie i sam oceni co brac a co nie:P
-
To prawda nie wiemy tego. Ja patrze na to co jem jak widzę o mało wapnia. To oprócz wody... se robię calcium:)
Jak czuję zmęczenie mięśniowe to magnez. Jak czuję że nie jadałam warzywek lub owoców to witaminka. Ost 3 miechy tak robiłam i nawet badania krwi mi się poprawiły. Bo jak robiłam w 4 tygodniu miałam niski poziom hemoglobiny ,a ta jak wiadomo odpowiedzialna za transport tlenu. I jak robiłam miesiąc później. To lepsze wyniki. Więc mam nadzieję że teraz też będą ok.
Ella my też jeśli bierzemy to te dla kobiet w ciąży.
Ja przed ciążą brałam inne ale z tej samej firmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 18:47
-
No to super Lalita dbasz o siebie - Was:))) Ja istnie od 2 tyg nie mam siły na nic, nie myślę tak jak powwinnam, jakiś "opózniony zapłon" mam:) Teraz np. jestem mega głodna, czekam na meza az wroci z piłki i coś mi upichci bo nie mam siły wstac, oczy mi sie zamykaja i zaraz pojde sppac - to naprawde dziwne boo ogolnie chodze spac bbardzo pozno... A gdzie tu myśleć o witaminkach:P Na szczescie ostatni taki tydzien wakacje. Dlatego podziwiam dziewcyzny, które tak intensywnie pracują w ciąży, że mają siłę, energię i pracują równie efektywnie jak przed ciążą!
-
Ana to kwestia kobiety. Moja teściowa do końca pracowała w ciąży. Fryzjerka mówi do koleżanek coś brzuch mnie pobolewa. A to skurcze porodowe były.
Są kobiety niektóre silne babki. Podziwiam je:)) Mnie też głowa leci.
Choć od 18-19 zasnęłam... patrzałam na Tv i zasnęłam hahaha... ta pogoda taka senna. To smacznego;) Ja jem .. a rano moja restauracja budzi się taka głodna.... że nie mam siły do kuchni dojść taki głód. -
Dziękuję za smacznego :)heheh to chyba dobrze, trzeba jeść żeby dziecko rosło w zdroowiu:P Oczywiście z umiarem - moja koleżanka ktora jest teraz chyba ww 24tc przytyla juz 13kg:( i ma diete:P
A co do kobiet pracujących to mnie sie wydawało, że silna baba jestem a tu zonk, dziecko przejęło pałeczkę i rządzi:) I dobrze:) -
Ana27 wrote:Lalita, ja się właśnie dobrze czuje, nic mi nie dolega, nie mam mdlosci:P
Ciąże w sumie znoszę bezobjawowo. Moj lekarz akurat zaleca brać witaminy to biorę e ten Pharmaton za 60tabletek czyli na 2 miesiace za 40zl to niedrogo, dzis tylko maż że tak ładnie powiem przepłacił
powiem ci ,ze 40 zl to bardzo tanio, ja widzialam je za 90 zl i raz kupilam za 60 zl ,takze 40 to naprawde malo -zalezy od apteki.
ja bralam te witaminki codziennie na 2 miesiace przed planowana ciaza i jak mi sie udalo zajsc za pierwszym podejsciem w okresie ciazy bralam je co 3 dzien .w dni bez witaminy zawsze kwas foliowy.w sumie to do 6 miesiaca bralam witaminy co 3 lub 4 dzien, od 7 miesiaca nic nie biore.
wczesniej byl okres zimowy wiec latwiej o infekcje ,malo polskich warzyw i owocow, wiec glownie dlatego bralam.niektorzy lekarze w ogole nie zalecaja witamin.ja czulam sie ok po tych witaminkach
-
Plamienia sa jeszcze ale jakby mniej.biore magnez i scopolan wzielam rano bo bol byl ostry.
Stokrotka daj znaka po wizycie
Wracamy do domu z dzialki czuje sie duzo lepiej psychicznie
Morfologie chcialam zrobic wczoraj ale gin mnie zbyl.teraz pora zbyc jegohttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Nina co do witaminek to ja raczej slucham doktorka a moj akurat jest na nie przyjmowaniu jak nie ma potrzeby no bo po co tracic kase..zobaczymy bedzie teraz bo jutro ide na krew i mocz i w poniedzialek wizytka no i zobaczymy jak tam moje krwinki biore kwasik do tej pory tylko.